איפה רואים יותר טוב בבלו ריי או ב STEAMER
הם זהים 100%?פשוט נראה לי שבבלו ריי זה אמור להיות יותר טוב מסטרימר כי בבלו ריי זה ישר עובר לטלוויזיה ובסטרימר צריך להעביר.Yondalar כתב:אם תנגן בסטרימר גם כן סרט בלוריי
אז זה כבר תלוי מי נגן יותר טוב: PS3 או הסטרימר.
בעיקרון לא נראה לי שתרגיש הבדל....
אפשר עוד תגובות שיענו על השאלה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
זה אותם ביטים לחלוטין ולכן גם אותה איכות תמונה תאורטית
למה אני אומר את זה, כי במרבית המקרים ישתמשו באותו H264 DECODER בשביל לפענח את זה. יש גם את נושא עיבוד תמונה שעלול להיות מעט שונה בין מפענחים שונים.
ב-DVD למשל יש מספר MPEG2 DECODER DESIGNS. מרביתם במקור נרכשו מתכנון אחד מקורי (גילינו זאת כאשר התברר שיש באג ב-DECODER שנקרא CUE והבאג הזה נמצא בהמון צ'יפים של מפענחים מחברות שונות).
במקרה של H264, זה מפענח מסובך בהרבה ולכן מרבית הסיכויים שאם נבדוק זאת, נגלה שתכנוני המפענחים של כל החברות - מקורן ממתכנן (או חברה) אחת. ולכן ההבדלים יהיו זניחים. אם הם לא מאותה חברה, אז אינטרפרטציות שונות של המנגנון עלול לגרום להבדלים מזעריים באיכות התמונה (לאו דווקא כאלה שאדם יזהה, אבל כאלה שיזוהו על ידי מחשב ותוכנה).
בסה"כ הייתי אומר שאם יהיו הבדלים, הם לא יהיו כאלה של "טוב יותר/פחות" אלא שינויים מזעריים שלא תוכל לזהות בעין.
למה אני אומר את זה, כי במרבית המקרים ישתמשו באותו H264 DECODER בשביל לפענח את זה. יש גם את נושא עיבוד תמונה שעלול להיות מעט שונה בין מפענחים שונים.
ב-DVD למשל יש מספר MPEG2 DECODER DESIGNS. מרביתם במקור נרכשו מתכנון אחד מקורי (גילינו זאת כאשר התברר שיש באג ב-DECODER שנקרא CUE והבאג הזה נמצא בהמון צ'יפים של מפענחים מחברות שונות).
במקרה של H264, זה מפענח מסובך בהרבה ולכן מרבית הסיכויים שאם נבדוק זאת, נגלה שתכנוני המפענחים של כל החברות - מקורן ממתכנן (או חברה) אחת. ולכן ההבדלים יהיו זניחים. אם הם לא מאותה חברה, אז אינטרפרטציות שונות של המנגנון עלול לגרום להבדלים מזעריים באיכות התמונה (לאו דווקא כאלה שאדם יזהה, אבל כאלה שיזוהו על ידי מחשב ותוכנה).
בסה"כ הייתי אומר שאם יהיו הבדלים, הם לא יהיו כאלה של "טוב יותר/פחות" אלא שינויים מזעריים שלא תוכל לזהות בעין.
נראה לי שאתה מתבלבל.crispi כתב:הם זהים 100%?פשוט נראה לי שבבלו ריי זה אמור להיות יותר טוב מסטרימר כי בבלו ריי זה ישר עובר לטלוויזיה ובסטרימר צריך להעביר.Yondalar כתב:אם תנגן בסטרימר גם כן סרט בלוריי
אז זה כבר תלוי מי נגן יותר טוב: PS3 או הסטרימר.
בעיקרון לא נראה לי שתרגיש הבדל....
אפשר עוד תגובות שיענו על השאלה?...
מה עובר ישר לטלוויזיה?
כשאתה שם דיסק בלוריי בPS3 אז המידע נקרא מהדיסק.
כשאתה מנגן בלוריי מהסטרימר אז זה אותו מידע,
אבל הוא פשוט נקרא מהארד דיסק (תחשוב שזה אותו דיסק שפשוט עבר להארד דיסק).
כלומר רק הצורה הפיזית שבה נשמר המידע היא שונה אבל זה לא משנה כלום.