צריכה עזרה בנושא רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם! השבוע קיבלתי את המזרימדיה החדש של בזק (nc3500) אשר אינו תומך ב DTS. יש לי טלווזיה fhd של פיליפס (סדרה 8000) שגם אותה קיבלתי רק שבוע שעבר, ואני עדיין מנסה להבין מי נגד מי ומה עושים עם כל דבר.. בתמיכה אמרו לי שם אחבר את הסטרימר לרסיבר, זה יספיק, קניתי כבל אופטי, חיברתי, ואז הסתבר לי שהרסיבר לא תומך בכלל ב DTS (הוא מאד ישן, קנווד 5030D).. קראתי פה הרבה בפורום, לא בטוחה שהבנתי בכלל מה ההבדל בין רסיבר למגבר.. מאחר ולא נראה לי שהסטרימר יתמוך בקרוב ב DTS כנראה אאלץ לרכוש רסיבר (או מגבר??) השאלה שלי היא כמה רחוק (ויקר) אני צריכה ללכת ע"מ לקבל תוצאה סבירה, הרמקולים סבירים,לא משהו יוצא דופן, חשבתי לחפש משהו משומש וישן רק שיהיה לו DTS, אבל לפי מה שקראתי כאן יכול להיות הבדל משמעותי בסאונד.. ואולי בכלל הגיע זמן לשדרג?? שאלתי היא האם יש משהו סביר ב 2000, או שצריך לעלות לכיוון ה 4000? אשמח להמלצות (ראיתי בעיקר דנון וימאהה שולטים פה), והאם יש משהו שגם אפשר לשים בו דיסק? כרגע לא מחובר DVD ולכן גם אין לי איך לשמוע מוזיקה מדיסקים (הרוב כמובן לא על דיסקים, אבל שתהיה אפשרות..)
מתנצלת מראש על ההבנה המעטה, ואשמח מאד לכל הסבר בנושא :)

mullard
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

שלום לך ומה שלומך
כן את יכולה לקנות רסיבר ישן
ואת גם יכולה לשדרג את עצמך בחדש
שזה יהיה בסביבות ה 3500 שקל
היתרון בחדש הוא שהוא יחזיק לך לאורך זמן
אני ממליץ לך ללכת לבדוק את הדנון ואת הימהה
במיסגרת התקציב שרשמתי לך וגם לבדוק ביד שניה

בקשר לדיסקים אין לך מה לחשוש יש לך DVD
והוא יתחבר לרסיבר
ההבדל בין רסיבר למגבר הוא שמגבר זה דו ערוצי{סטראו}
ורסיבר זה רב ערוצי לקונוע ביתי{כלומר 5.1} וגם ומוזיקה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

mullard כתב:שלום לך ומה שלומך
כן את יכולה לקנות רסיבר ישן
ואת גם יכולה לשדרג את עצמך בחדש
שזה יהיה בסביבות ה 3500 שקל
היתרון בחדש הוא שהוא יחזיק לך לאורך זמן
אני ממליץ לך ללכת לבדוק את הדנון ואת הימהה
במיסגרת התקציב שרשמתי לך וגם לבדוק ביד שניה

בקשר לדיסקים אין לך מה לחשוש יש לך DVD
והוא יתחבר לרסיבר
ההבדל בין רסיבר למגבר הוא שמגבר זה דו ערוצי{סטראו}
ורסיבר זה רב ערוצי לקונוע ביתי{כלומר 5.1} וגם ומוזיקה
...
רסיבר זה מגבר + רדיו.
אין שום קשר למספר ערוצי הגברה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ברוכה הבאה.
שאלה ראשונה שתצטרכי לתת עליה את הדעת - רכשת מסך FHD . האם את מתכוונת לצפות בתכני HD או בתכנים סטנדרטיים (הנקראים SD )?

תכני HD - סרטים ב high definition באמצעות ממיר HD או סטרימר/מחשב מתאים או נגן בלו ריי?
תכני SD - שידורי טלביזיה רגילים, נגן DVD רגיל (לא בלו ריי).

לפי תשובתך ניתן יהיה להמשיך.

אגב,
איזה רמקולים יש לך (חברה ודגם) והאם מדובר בזוג רמקולים בלבד?

ארז

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

ארז, לשאלתך - בוודאי שאני מתכוונת לראות סרטים ב HD, ואני רואה, חוץ מאלה שבפורמט אודיו DTS.. (שאותם אני כאמור רואה, אבל לא שומעת :))
אי רואה דרך מחשב ודרך סטרימר, לא בלו ריי (גם לא מתכננת בעתיד הקרוב). הרמקולים מתוצרת JVC יש לי חמישה+סאב, למיטב שמיעתי הם בסדר, אין לי טענות אליהם (אני לא יודעת מה ההבדל בשמיעה בינם לבין רמקולים איכותיים יותר). אני באמת רוצה להפיק את המקסימום מתכני ה HD, אבל זה פשוט לא נגמר..זה התחיל מטלווזיה, המשיך לסטרימר, (שחשבתי לתומי לחבר למסך וזהו..) לרסיבר, עכשיו לרמקולים.. אין לי תקציב לכל הדברים האלהו!! :P
הדילמה העיקרית - "מה, רק בשביל לשמוע DTS אני אוציא עכשיו 4000 שקל??" או "כבר קנית, והשקעת, כדי שתהני עד הסוף, תשקיעי כבר כמו שצריך!" מה אתה אומר??

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

טוב, אז היות ואת צופה בתכני HD והיות ויש לך כבר 5 רמקולים, לדעתי כדאי שתחליפי לרסיבר שתומך בפורמטים המתקדמים של האודיו ותהני מסאונד משופר בהשוואה לסתם DTS .

דגמי הכניסה של רסיברים שתומכים ב HD (במובן של תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים ולא רק חיבור HDMI ...) מתחיל מאזור 2800 ש"ח ומעלה.
יש דגמים חדשים של דנון - כדאי להתעניין. קראת את הסקירה הזאת?
http://audio.hometheater.co.il/

את יכולה לקרוא פוסטים קודמים בנושא בקשה להמלצה על רסיבר.
לא יכול להמליץ לך על דגם ספציפי באופן אישי כי אין לי ולא שמעתי...
מה שכן, לפי הרסיבר "הענתיקה" שיש לך אני למד שאת לא מאלה שממהרים להחליף ציוד בתכיפות גבוהה. אז הייתי ממליץ לך "להתאמץ" קצת ולרכוש רסיבר מתקדם ולאו דווקא דגם כניסה וזה ייתן לך שקט לכמה שנים טובות...

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”