האם קניית מגבר היא קריטית במקרה שלי?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אנשים. :)
אני מתכנן לרכוש דגם אוזניות AKG K701 (למי שזוכר אותי מפוסט קודם פה- כן, זו הבחירה שלי בסופו של דבר), ואני תוהה אם זה באמת קריטי במקרה שלי לרכוש הגברה, מכוון שכרטיס הקול שלי (ASUS Xonar Essence STX) כולל מגבר שעל פי מה שקראתי איכותי.

במידה והעניין קריטי, איך יתבטאו ההבדלים במידה ואסתפק בהגברה של כרטיס הקול?

אגב, משהו לא קשור אבל אשמח לקבל תשובה גם על זה- זו הפעם הראשונה וישר שאני מוציא כל כך הרבה על אוזניות יקרות ומגבר כמו אלו, ואני כרגע עושה קפיצה די גדולה מ- Sennheiser EH150 (עלו 200 ש"ח) שנותנות סאונד נהדר ויחסית מפורט, אבל אני מרגיש שיש יותר והרבה שאני לא יכול לשמוע איתן. השאלה היא אם בפועל אני באמת ארגיש הבדל מהותי וגם אהנה ממנו עם אוזניות כמו ה-AKG K701. כשאני אומר משהו מהותי אני לא מתכוון לרק איזה 2-3 צלילים שלא שמעו קודם לכן. ובהשוואה לאוזניות שיש לי כרגע...

תודה לעונים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

עקרונית ה 701 צריכות להיות קפיצה משמעותית מה EH150. רוב משתמשי ה 701 טוענים שהן זקוקות מאד למגבר,
אז קודם כדאי שתבדוק אותן עם המגבר של הכרטיס קול ורק לאחר מכן תחליט אם אתה זקוק ליותר.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם Hazoom. אני חושב שהכרטיס הזה יניע אותן בצורה מהנה למדי, מגבר יהיה בונוס לא מבחינת עוצמת קול אלא בדקויות. גם תלוי איזה מגבר.

ד"א אני מוכר זוג משודרג כרגע, תבדוק את המודעה שלי בלוחות.

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

HazooM, איך אני אדע שמה שאני שומע ללא המגבר זה מספיק? כלומר, איך אני אוכל לדעת שזו ה "פסגה" של האוזניות האלה מבחינת הסאונד ושלא צריך מגבר אחר...

Ilyan, למה אתה מתכוון בדקויות?

ובכלל, תוכלו בבקשה לפרט על ההבדל בקפיצה הזו?
כלומר, ב-EH 150 יש לי פירוט בסיסי, באסים מאוזנים וסאונד רחב (אבל שוב, אני מרגיש שאני צריך להתקדם מזה). מה בעצם מצפה לי לעומת זו ב- K701 בעודן מוגברות היטב?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

אי אפשר לתאר את זה במילים. אתה צריך לקבל סאונד יותר מאוזן מה 150, האוזניות פתוחות ככה שהסאונד
"בורח" החוצה (אם זה חשוב לך), האוזניות יותר נוחות מה 150 וכו'.

הדבר היחידי שקופץ לי לראש שאפשר "לראות בעיניים" זה גרף מדידות שמשווה בין השתיים:

OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

מז"א מאוזן? וכן, אני יודע שהן פתוחות, והקטע שזה בורח החוצה זה חיובי או שלילי?
ואגב, אם תוכל בבקשה להסביר טיפה את הגרף. בעיקרון הבנתי מה הולך שם, אבל לא איך זה מתבטא בפועל.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

מאוזן=נייטרליות באופן שאף חלק בטווח הספקטרום לא יותר דומיננטי מהאחרים. בפועל ה701 קצת נוטות לצד הבהיר, כפי שניתן לראות בגרף, אם כי הטונליות שלהן נשמעת מאוד טבעית באוזניי. YMMV
לגבי זה שהן פתוחות, זה לא חיובי או שלילי, שחור ולבן. תלוי בהדפות שלך. בדר"כ לגבי הסאונד פתוחות עדיפות.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

OReeh כתב:אם תוכל בבקשה להסביר טיפה את הגרף.
...
הציר משמאל לימין מראה את התדר - בסים מתחילים משמאל והגבוהים נגמרים בצד ימין.
הציר מלמעלה למטה מראה את העוצמה היחסית בדציבלים.
גרפים לא אומרים הכל, אבל במקרה הזה ה 701 נמדדות הרבה יותר טוב מה 150.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”