עזרה במפרט למחשב HTPC חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 496
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי כולם,
אני מעוניין לקנות HTPC חדש והייתי מעוניין בעזרה בבחירת הרכיבים.

הדרישות:
- מעבד אינטל I7 (כנראה ה"חלש" ביותר")
- מארז שחור כולו צר יותר מה"רגילים", בסגנון הזה: http://www.skypc.co.il/pl_product~ICECUBE~6~0.htm
- בעקבות המארז, כנראה שהלוח אם יהיה MICRO..
- שקט
- כרטיס מסך מפענח 264 וכל שאר החיות

אין צורך בכרטיס טלויזיה - אני מרוצה מה MAXHD..

ותודה מראש :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

בשביל מה I7 ל-HTPC? זה overkill רציני מאוד. סתם פולט חום, ולא תנצל כמעט כלום מעוצמת החישוב שלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני רוצה מחשב חזק, שכן אולי אני אשתמש בו בעתיד לפעולות "כבדות". מה עוד שאני מעדיף לקנות טכנולוגיה חדשה.

בכל מקרה, באמת לא חשבתי על עניין החום. פשוט הנחתי שהוא בסדר. האם ה I5 פולט פחות? איך ביחס ל CORE2DUO המקביל?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

גם ה-I5 זה אוברקיל בשביל HTPC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בסדר, אבל נגיד שהוא ישמש לעוד צרכים.
השאלה היא איזה לוח אם כדאי לבחור. כמו כן גוף קירור מתאים שיכנס גם במארז (אולי יש בעיה..)

Bzini
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אילו צרכים נוספים? משחקים? שרת אינטרנט? שרת קבצים? מערכת בקרת טילים?

כבר היו אין ספור דיונים כאן בנושאים דומים - מדיה סנטר תפקידו לנגן מדיה (קודם כל), להיות שקט (ולכן נושא החום חשוב - דרוש יותר אוורור להוציא חום רב) ויפה (זה הסדר שלי). כשאתה מוסיף לו תפקידים הוא מאבד חלק מהתכונות הנ"ל. האם אתה באמת צריך משהו יותר מ - Dual או אולי במקרים קיצוניים Quad?

כמובן שיש גם את נושא העלות אבל אני שם אותו כרגע בצד (ואגב לא מדובר רק על עלות המעבד - מבחר הלוחות קטן יותר והם יקרים יותר).

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

המחשב ישמש מדי פעם לעבודה (חיזויים שונים) - ובמסגרתה בהחלט הניצול הוא מקסימלי (לדוגמה לפני שבוע מחשב אחר QXXX - לא זוכר בדיוק את הדגם אבל בעל 4 ליבות - רץ במשך 18 שעות על 100% בכל הליבות.

אבל לצורך העניין, הוא יריץ כל הזמן איימיול וNEWSLEECHER ברקע, ואני לא רוצה לסגור אותם או בכלל להתחשב בנתונים האלה כאשר אני צופה בסרטים.

בכל מקרה ברור היה לי שהמעבד יהיה 4 ליבות והשאלה היא אם זה QXXXX, I5 או I7. האם באמת כמויות החום שונות בצורה קיצונית?

ואני מסכים שיופי ושקט חשובים ביותר. בגלל זה הסתכלתי על המארז שרשום למעלה.. מה עוד שיש לו מאוורר 120 שצריך להיות שקט. מה שאני לא בטוח זה איזה מאוורר לשים על המעבד, כי יכול להיות שתהיה בעיה של מקום, וגם הכרטיס מסך כמובן צריך להכנס לעניין שם..

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #8 

תקשיב,
לי יש מעבד i5, המחשב הוא לא HTPC.
אני משתמש ב-VMWARE שמריץ MAC ברקע ובמקביל גם רואה Blu-ray או משחק ב-Crysis, FIFA10,GTA IV וכו'...
זה לא ממש מזיז למעבד (גם לא לכרטיס מסך) , אבל השאלה היא אם זה מה שאתה צריך???
אתה חייב לומר מהם הצרכים שלך, אם זה לאי-מייל ולאימיול וטורנטים וכדומה שירוצו ברקע, המעבד הזה יהיה Overkill רציני.
תקשיב לחבר'ה פה שכבר הרכיבו HTPC אחד או שניים בחייהם ויודעים מה הם אומרים, אם אתה לא צריך את כל הכח הזה, תיקח מעבד חלש יותר עם פחות זיכרון ולוח אם זול יחסית למה שתצטרך להשקיע במעבדים החדשים.

אם בכל מקרה אתה מתכוון ללכת על מעבד 4 ליבות, ולא משנה מה יהיה, אני הייתי ממליץ על ה-i5 בגלל העלות מול התועלת.
קח בחשבון שאתה צריך לוח אם שתומך בתושבת ובצ'יפסט, והזכרונות יהיו DDR3 מה שמייקר לך את הקנייה קצת.

בהצלחה.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

היי,
תודה על התגובות קודם כל.

אני מבין שזה יהיה OVERKILL, ונעזוב לרגע את עניין המחיר.
בו נניח שהמעבד יהיה אכן i5, השאלה היא איזה חומרה כדאי לקנות מסביב - בהנחה שהוא ישב בסלון ולכן צריך להיות שקט.

ושוב, אני צריך מארז צר יותר, כי אין לי מקום בארונית הטלויזיה. לכן זה צריך להיות משהו בסגנון הבא (ולכן לוח האם צריך להיות MICRO)
http://www.frontier.com.tw/index.asp?pa ... Ex=feature

Bzini
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

מאוורר שקט מאד תלוי באיכות שלו וב - RPM. חום רב דורש RPM גבוהה ויהיה קשה (לא בלתי אפשרי) לקבל שקט ברמה כזאת.

אני לא בא לחנכך אותך אבל לדעתי (ולדעתי בלבד) רצוי להפריד בין מכונות מדיה לכל דבר אחר.
אני מחזיק מדיה סנטר בסלון - מהיר,שקט ודי יפה (עניין של טעם). כל מה שהוא עושה זה מדיה, זהו. אולי יום אחד אני אתקין משחק או שניים אבל ממש לא יותר מזה.
בנוסף יש את מחשב העבודה - כל היום מעבד, מוריד, מעלה ומשמש לחיי היום יום.

אני יודע שלא כולם יכולים לקנות 2 מחשבים אבל לפחות צריך להיות מודעים על מה מוותרים כמשכניסים מפלצת עיבוד לסלון.

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כמה ההבדל כבר בחום בין i5 ל core2duo??? זה כזה משמעותי?

opher
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

boim כתב:כמה ההבדל כבר בחום בין i5 ל core2duo??? זה כזה משמעותי?
...
לדעתי הבדל שולי ואולי אפילו ה I5 יותר קר .
לי יש Q9550 והטמפ המעבד עכשיו 22 מעלות C , בעומס הוא מגיע ל 32C, הI5 צריך להיות יעיל יותר וקר יותר.

הצריכה של הCPU רוב הזמן לא עוברת את ה10% (אינטרנט וורד וכו) במקרים קיצוניים הוא מגיע ל60-75 אחוזי עומס , צריכת הCPU בצפיה של סרטי 720P נע בין 5-15% (הכרטיס מסך שלי לא תומך בHD).

צירפתי תמונות עם טמפ בעומס רגיל + העמסה של 75% במשך 3 דקות ( דחיסת קובץ גדות בRAR + צפיה בסרט HD 720 במקביל).

boim פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה על התגובה המפורטת :)
אוקי, אז לפי מה שאתה אומר ברור שאין שום סיבה (חוץ מתקציבית) לא ללכת על I5 בהשוואה ל CORE2QUAD
שזה מה שחשבתי..

השאלה היא מה קורה ביחס ל CORE2DUO.. החברה פה בפורומים טוענים שהמעבד הרבה יותר קר/שקט. השאלה היא האם זה נכון ומוצדק..

מישהו יכול לעזור?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”