בעיה בחיבור SPDIF לרסיבר-נדרש גלגל הצלה
שלום לכל חברי הפורום.
קניתי מחשב חדש ואני מנסה לחבר אותו לפלאזמה ולרסיבר בשביל אודיאו דיגיטלי.
תמונה יש אבל דממה מוחלטת.
כרטיס מסך: GEFORCE 9500GT עם יציאת HDMI שלא עוזרת לי לסאונד כי אין לי HDMI ברסיבר.
מע' הפעלה: WIN 7.
לוח אם: MSI P43T-C51.
למחשב אין חיבור SPDIF אבל בלוח אם יש יציאה SPDIF OUT עם 3 פינים.
הבנתי שצריך BRACKET רק שכזה לא קיים בארץ לכן קניתי משהו דומה שקראתי שמתאים:
http://plonter.com/detail.tmpl?sku=12CR ... 8&lang=heb
חיברתי ללוח אם אבל לא עובד (לפינים יש אותו סידור כך שזאת לא הבעיה,הרסיבר מוגדר כמו שצריך כך שגם זו לא הבעיה).
במסגרת הנסיונות גיליתי שהרכיב שקניתי הוא SPDIF IN ולא SPDIF OUT
אבל בחנות אמרו לי שזה לא משנה כי חוט זה רק חוט בלי שכל והמחבר על לוח האם הוא זה שקובע.
האם זה נכון?
אם כן מדוע אני לא שומע כלום?
רעיונות?
אודה לעזרתכם.[/url]
קניתי מחשב חדש ואני מנסה לחבר אותו לפלאזמה ולרסיבר בשביל אודיאו דיגיטלי.
תמונה יש אבל דממה מוחלטת.
כרטיס מסך: GEFORCE 9500GT עם יציאת HDMI שלא עוזרת לי לסאונד כי אין לי HDMI ברסיבר.
מע' הפעלה: WIN 7.
לוח אם: MSI P43T-C51.
למחשב אין חיבור SPDIF אבל בלוח אם יש יציאה SPDIF OUT עם 3 פינים.
הבנתי שצריך BRACKET רק שכזה לא קיים בארץ לכן קניתי משהו דומה שקראתי שמתאים:
http://plonter.com/detail.tmpl?sku=12CR ... 8&lang=heb
חיברתי ללוח אם אבל לא עובד (לפינים יש אותו סידור כך שזאת לא הבעיה,הרסיבר מוגדר כמו שצריך כך שגם זו לא הבעיה).
במסגרת הנסיונות גיליתי שהרכיב שקניתי הוא SPDIF IN ולא SPDIF OUT
אבל בחנות אמרו לי שזה לא משנה כי חוט זה רק חוט בלי שכל והמחבר על לוח האם הוא זה שקובע.
האם זה נכון?
אם כן מדוע אני לא שומע כלום?
רעיונות?
אודה לעזרתכם.[/url]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
יש באיביי כזה שמתאים ללוחות של MSI:
http://cgi.ebay.com/MSI-Motherboard-S-P ... 3ca5f8390e
אבל בגלל שכבר קנית, ובטח פלונטר לא רוצים לקבל את זה בחזרה, אז חבל לקנות עוד פעם. אני הייתי פשוט עושה "תפירה" קטנה על התקע, כך שיתאים ללוח של MSI. ממה שאני רואה בתמונות, רק צריך קצת לשייף את הבליטות שעל התקע כדי שייכנס, וכמובן לוודא שאתה מחבר את זה בכיוון הנכון - תסתכל בשרטוט הפינים שבחוברת ההוראות של לוח האם שלך - אני רואה שסיגנל ה-SPDIF עצמו הוא בכל מקרה באמצע (גם בג'יגה-בייט וגם ב-MSI), רק תקפיד על הכיוון של המתח (POWER/VCC/+5V, חוט אדום) והאדמה (GND/0V, חוט שחור).
http://cgi.ebay.com/MSI-Motherboard-S-P ... 3ca5f8390e
אבל בגלל שכבר קנית, ובטח פלונטר לא רוצים לקבל את זה בחזרה, אז חבל לקנות עוד פעם. אני הייתי פשוט עושה "תפירה" קטנה על התקע, כך שיתאים ללוח של MSI. ממה שאני רואה בתמונות, רק צריך קצת לשייף את הבליטות שעל התקע כדי שייכנס, וכמובן לוודא שאתה מחבר את זה בכיוון הנכון - תסתכל בשרטוט הפינים שבחוברת ההוראות של לוח האם שלך - אני רואה שסיגנל ה-SPDIF עצמו הוא בכל מקרה באמצע (גם בג'יגה-בייט וגם ב-MSI), רק תקפיד על הכיוון של המתח (POWER/VCC/+5V, חוט אדום) והאדמה (GND/0V, חוט שחור).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תבדוק שכיוון המתח נכון. נדמה לי שזה הפוך ב-MSI.
אם הכל מחובר נכון, אתה צריך גם להגדיר את מערכת ההפעלה בהתאם. יש מדריך לכך בשרשור המדריכים בראש הפורום - המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי.
אם הכל מחובר נכון, אתה צריך גם להגדיר את מערכת ההפעלה בהתאם. יש מדריך לכך בשרשור המדריכים בראש הפורום - המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם לא בא לך לשייף, אפשר פשוט לחתוך את החוטים השחור והאדום ולהפוך אותם.
לי הייתה בעיה דומה והסתבר כבעיית דרייברים לכרטיס קול אונבורד.
משום מה יוצא שכשמתקינים כרטיס מסך [שיש עליו כרטיס קול], הדרייבר של כרטיס הקול שעל כרטיס המסך, דורס או מתנגש בדרייבר של כרטיס הקול האונבורד, והיציאה האופטית היא אונבורד. צריך פשוט להתקין את הדרייבר של האוןבורד שוב.
משום מה יוצא שכשמתקינים כרטיס מסך [שיש עליו כרטיס קול], הדרייבר של כרטיס הקול שעל כרטיס המסך, דורס או מתנגש בדרייבר של כרטיס הקול האונבורד, והיציאה האופטית היא אונבורד. צריך פשוט להתקין את הדרייבר של האוןבורד שוב.
אז ככה:
ראשית, בחנות "לא דייקו". המחבר שקנית איננו כבל טיפש בשום אופן, ולכל הפחות הוא מכיל טרנסיבר אופטי (toslink). לכן, בניגוד לסתם bracket, זה בהחלט משנה באיזה "כיוון" הוא מצפה לראות את הסיגנל. גם Gigabyte עצמה מייצרת רכיב כזה נפרד עבור SPDIF OUT. נראה אותו דבר, אבל עובד הפוך.
בהנחה שלא תוכל להחליף, הצעות (שאולי כבר בדקת):
1. נסה לחבר לרסיבר באמצעות המחבר הקואקסיאלי ולא האופטי. הסיכוי שזה יעבוד גדול יותר (כי כאן יש מעט מאד אלקטרוניקה בדרך בין הפינים על הלוח לבין הקונקטור החיצוני).
2. אני בטוח שניסית, אבל מזכיר בכל זאת - ללכת ל- Control Panel -> Sound, לוודא שיציאת ה- SPDIF נמצאת שם ולסמן אותה כברירת מחדל (או לחילופין לבחור אותה בכל אפליקציה שמוציאה סאונד), אחרת בוודאי לא יצא ממנה דבר.
בהצלחה!
ראשית, בחנות "לא דייקו". המחבר שקנית איננו כבל טיפש בשום אופן, ולכל הפחות הוא מכיל טרנסיבר אופטי (toslink). לכן, בניגוד לסתם bracket, זה בהחלט משנה באיזה "כיוון" הוא מצפה לראות את הסיגנל. גם Gigabyte עצמה מייצרת רכיב כזה נפרד עבור SPDIF OUT. נראה אותו דבר, אבל עובד הפוך.
בהנחה שלא תוכל להחליף, הצעות (שאולי כבר בדקת):
1. נסה לחבר לרסיבר באמצעות המחבר הקואקסיאלי ולא האופטי. הסיכוי שזה יעבוד גדול יותר (כי כאן יש מעט מאד אלקטרוניקה בדרך בין הפינים על הלוח לבין הקונקטור החיצוני).
2. אני בטוח שניסית, אבל מזכיר בכל זאת - ללכת ל- Control Panel -> Sound, לוודא שיציאת ה- SPDIF נמצאת שם ולסמן אותה כברירת מחדל (או לחילופין לבחור אותה בכל אפליקציה שמוציאה סאונד), אחרת בוודאי לא יצא ממנה דבר.
בהצלחה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצויין! שמח שזה עובד.
לגבי הדולבי, אתה צריך להגדיר את מערכת ההפעלה והקודקים. נסה לפעול על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי שבשרשור המדריכים בראש הפורום.
לגבי הדולבי, אתה צריך להגדיר את מערכת ההפעלה והקודקים. נסה לפעול על פי המדריך לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי שבשרשור המדריכים בראש הפורום.
טוב, אז את החלק הקשה עברת. (יישמת יציאה בעזרת כרטיס שמיועד לכניסה!)bobo76 כתב: חיברתי לקוקסיאלית ועכשיו שומעים,
אבל רק בסטריאו ולא בדולבי דיגיטל
יש רעיונות למה?...
העברת פורמטים כמו דולבי דיגיטל בצורה לא מפוענחת אל הרסיבר קשורה בשרשרת שלמה של גורמים שאתה צריך לעבור עליהם עכשיו ולראות איך הם מוגדרים.
- הגדרות היציאה ב-Windows - היכנס ל Control Panel -> Sound ובחר את היציאה, Properties, וודא שהיא מוגדרת כך שפורמט דולבי דיגיטל מאופשר, וכך גם פורמטים אחרים שהרסיבר שלך תומך בהם
- אם יש דרייבר של יצרן הלוח או הכרטיס, גם שם יש לעיתים הגדרות דומות. אתה צריך לאפשר לפורמטים השונים לעבור "שקוף" ליציאה הדיגיטלית, בלי כל מיני downmix שהדרייברים האלה מציעים.
- אם אתה משתמש בחבילות קודקים מסוג FFDSHOW וכו', גם שם צריך להגדיר שהפורמטים (א) מאופשרים ל-SPDIF ו-(ב) לא עוברים decode במחשב!! (מאד חשוב)
- ולבסוף, היישום עצמו. בחלק מהיישומים ניתן להגדיר מה לעשות עם האודיו (לדוגמה: PowerDVD), ואז צריך להגדיר שיצא ל- SPDIF (או ל- Windows Default בהנחה שהגדרת את היציאה כברירת מחדל), ושיצא לא מפוענח (למשל, ללא downmix או כל מיני "שיפורים" כאלה).
אם שרדת את כל זה, ואתה מנגן חומר שמכיל DD5.1 באמצעות יישום שמסוגל לשלוח DD5.1 באופן שקוף, אז תקבל את כל הערוצים.
זה רק נשמע מסובך, למעשה זה די פשוט. נסה ותהנה.
סליחה שאני "נדחף" אבל השאלה שלי קשורה, וגם יכולה לענות על שאלה של פותח השרשור.
אני יודע מידע אישי שצריך שהSPDIF יהיה על PASS THROUGH, שהסאונד יהיה מפוענח ברסיבר.
אתה רשמת משהו כזה:
"- הגדרות היציאה ב-Windows - היכנס ל Control Panel -> Sound ובחר את היציאה, Properties, וודא שהיא מוגדרת כך שפורמט דולבי דיגיטל מאופשר, וכך גם פורמטים אחרים שהרסיבר שלך תומך בהם "
שזה קצת סוטר...
אני יודע מידע אישי שצריך שהSPDIF יהיה על PASS THROUGH, שהסאונד יהיה מפוענח ברסיבר.
אתה רשמת משהו כזה:
"- הגדרות היציאה ב-Windows - היכנס ל Control Panel -> Sound ובחר את היציאה, Properties, וודא שהיא מוגדרת כך שפורמט דולבי דיגיטל מאופשר, וכך גם פורמטים אחרים שהרסיבר שלך תומך בהם "
שזה קצת סוטר...
אתה צודק במה שאמרת בתחילה, וזה לא סותר את מה שציטטת שכתבתי - למעשה, מה שהצעתי להגדיר עושה בדיוק את זה: הוא מגדיר באיזה פורמטים תומך הרסיבר שיושב בקצה השני של הקישור הדיגיטלי. פורמטים אלה יועברו בצורה שקופה, ללא פיענוח - בדיוק מה שקראת Passthrough.
כל מה שהצעתי לבדוק ולהגדיר, בא כדי לעשות בדיוק את זה - לוודא שהפורמטים המקודדים יעברו לרסיבר כמו שהם. Passthrough.
כל מה שהצעתי לבדוק ולהגדיר, בא כדי לעשות בדיוק את זה - לוודא שהפורמטים המקודדים יעברו לרסיבר כמו שהם. Passthrough.
התפתחות מעניינת
קודם כל תודה לכל העונים.
אז ככה פעלתי לפי המדריך והצלחתי לקבל סאונד בDD
הבעיה היא שאני מצליח לקבל סאונד שכזה רק במדיה פלייר קלאסיק ובנגן זה לא ניתן להציג כתוביות MKV.
ב-BS פלייר אני פשוט לא מצליח מקבל רק סטריאו מה עושים?
ב-VLC רסיבר מקבל DD אבל סאונד מקורטע.
האם יש אפשרות לראות כתוביות ב-MPC?
האם יש רעיונות כיצד לגרום ל-BS לקבל DD?
האם יש נגנים אחרים טובים שאפשר להציג בהם כתוביות MKV ולא יעשו לי בעיות בדולבי דיגיטל?
אז ככה פעלתי לפי המדריך והצלחתי לקבל סאונד בDD
הבעיה היא שאני מצליח לקבל סאונד שכזה רק במדיה פלייר קלאסיק ובנגן זה לא ניתן להציג כתוביות MKV.
ב-BS פלייר אני פשוט לא מצליח מקבל רק סטריאו מה עושים?
ב-VLC רסיבר מקבל DD אבל סאונד מקורטע.
האם יש אפשרות לראות כתוביות ב-MPC?
האם יש רעיונות כיצד לגרום ל-BS לקבל DD?
האם יש נגנים אחרים טובים שאפשר להציג בהם כתוביות MKV ולא יעשו לי בעיות בדולבי דיגיטל?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
האם יש אפשרות לראות כתוביות ב MPC: בוודאי שכן. ל MPC יש פילטר כתוביות מצויין משלו והוא גם מסוגל להציג כתוביות מ ffdshow
האם יש נגנים טובים שאפשר להציג אתם MKV: כן - כולם. הבעיה היא שצריך לפצל את הקובץ תחילה וזו כנראה הנקודה שבה נתקעת. ראה מדריך הגדרת Haali Media Splitter לעזרה.
האם יש נגנים טובים שאפשר להציג אתם MKV: כן - כולם. הבעיה היא שצריך לפצל את הקובץ תחילה וזו כנראה הנקודה שבה נתקעת. ראה מדריך הגדרת Haali Media Splitter לעזרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא יודע איך אבל הצלחתי כנראה בגלל שאפשרתי כתוביות ב- FFDSHOW והוספתי את הנ"ל ב-MPC כפילטר חיצוני.
שעה מאוחר יותר-(זה הזמן שלקח לי לההגדיל את הפונטים הקטנים שהופיעו בהתחלה )
הכל עובד בובלה.
תודה על העזרה בעיקר לדורון1 שהביא לפריצת הדרך.
שעה מאוחר יותר-(זה הזמן שלקח לי לההגדיל את הפונטים הקטנים שהופיעו בהתחלה )
הכל עובד בובלה.
תודה על העזרה בעיקר לדורון1 שהביא לפריצת הדרך.