שלום לכולם,
יש לי פלזמה 50PQ300R, מצוינת מכל הבחינות, אין לי מילים.
יש לי רק בעיה קטנה אחת-
לפעמים כשהתמונה עוברת מלהיות מוארת לחשוכה, או שיש עצמים בהירים שהופכים לכהים,
אני רואה מין "שאריות" של העצמים האלה על המסך.
זה נראה כמו צריבה, אבל זה לא באמת, כי כשהתמונה חוזרת ליהות קצת יותר בהירה, היא מוצגת מצוין.
שמתי לב שזה קורה בעיקר בסרטים באיכות נמוכה (לא HD) שאני משדר מהמחשב.
יש למישהו מושג מה זאת התופעה הזאת, ואם ניתן למנוע אותה?
הפלזמה עדיין בהרצה, אז ההגדרות של הבהירות וה-CONTRAST די נמוכות, אם זה עוזר לכם במשהו.
בנוסף, בכל השידורים, כשיש עצם בהיר על המסך, ואז הוא נהיה שחור לגמרי (למשל גיביתי את הממיר או המחשב או ה-XBOX) אני רואה משהו שנראה כמו צריבה של העצם, מאוד קלה, אבל כשאני מעביר לערוץ אחר אז זה נעלם.
זה נורמלי?
תודה.
שאריות תמונה בפלזמה
אממ נשמע מוזר יש לי אותה גם אני אנסה
כשאתה מתכוון איכות נמוכה אתה מדבר על קידוד מעפן של סרט או כל סרט בטלויזיה.
כי ריפ של סרטים בדרך כלל הדבר הראשון שמקבצים למוות זה כשיש שחור בסצנה.
התופעה אגב נקראת צבירה אבל גם היא נוסעת כשיש משהו סטטי על המסך אני לא רואה סיבה שהיא תהיה כשהתוכן הוא סרט ואין תמונה סטטית .
כי ריפ של סרטים בדרך כלל הדבר הראשון שמקבצים למוות זה כשיש שחור בסצנה.
התופעה אגב נקראת צבירה אבל גם היא נוסעת כשיש משהו סטטי על המסך אני לא רואה סיבה שהיא תהיה כשהתוכן הוא סרט ואין תמונה סטטית .
לפעמים גם בסרט יש תמונה סטטית לכמה שניות.
למשל, חדר חשוך כשמישהו נכנס בדלת ואז מדליק את האור, יש כמה שניות של חושך כמעט מוחלט.
באותה הזדמנות, יצא לך לראות משהו מהתופעה השניה שתיארתי?
ועוד משהו קטן- אם יש לך את אותה טלויזיה, מה ההגדרות שבהן אתה משתמש לצפיה (אני מדבר על בהירות, CONTRAST, צבע וכדומה).
תודה.
למשל, חדר חשוך כשמישהו נכנס בדלת ואז מדליק את האור, יש כמה שניות של חושך כמעט מוחלט.
באותה הזדמנות, יצא לך לראות משהו מהתופעה השניה שתיארתי?
ועוד משהו קטן- אם יש לך את אותה טלויזיה, מה ההגדרות שבהן אתה משתמש לצפיה (אני מדבר על בהירות, CONTRAST, צבע וכדומה).
תודה.