Yes אז והיום, קטע יפהיפה

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
StonedJunglist פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

הוזכר באחד הפורומים השונים והייתי חייב לציין גם פה:

הקטע SOON מהשיר GATES OF DELIRIUM מהאלבום RELAYER שיצא ב1973, לדעתי שיר ענק ובמיוחד הקטע הנ"ל.....

דאז : 1975

לינק לוידאו

כיום : 2002

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=0pNm2VqLPx4&feature=related">לינק לוידאו

סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

איפה יש עוד יוצרים כאלה?

(Y)

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

ג'אנגליסט........

שליחה #3 

יס הייתה להקה ניפלאה.

כוון שתמיד הייתי כבד עם הגיטרות ,להקות כמו יס ....רנסאנס ....ג'נסיס......גמל...... ועוד כמה ,היו המוסיקה הקלאסית שלי.

ואיך שאלת אם יש עוד יוצרים כאלה היום ??? לצערי לא. ולא אפתח ויכוח. זה לפוסט מיוחד בעניין.

זה לא שאין אנשים מוכשרים היום , אבל כנראה שפעם היו יותר ,ונקודת המוצא שלי להנחה הזו היא.......2 דברים.
אחד זה ה MTV .......והשנייה הרייטינג והלהצליח מהר.

יס שייכת לתקופה שעשו מוזיקה כדי לעשות מוזיקה. לא כדי להיכנס ל MTV לתואר הקליפ הניבחר ולא כדי להגיע למיצעד הפיזמונים.
המדייה הויזואלית הייתה בחיתולים , לכן גם אנשים האזינו למוזיקה ולא כמו שהיום שהם עסוקים בלראות מוזיקה.

וזהו בקטנה מה שניקרא........

ביס מאוד אהבתי את הקלידן ריק וויקמן שנתן להם את הנופך הקלאסי והיה מאשפי הקלידים האהובים עלי באותה תקופה ( ביחד עם קית אמרסון וג'ון לורד ).

אז אם אהבת את יס.....נסה להאזין לאלבומי הסולו שלו מהתקופה ההיא שהוא הוציא כמו 6 הנשים של הנרי השמיני שהיה לטעמי יצירה קלאסית מתקדמת מדהימה. וגם אלבומו מסע למרכז האדמה.

הנה משהו שלו מאותה תקופה....אבל עם קצת יותר קמטים בפנים ...........כן הוא עדיין פעיל. הביצוע כאן מאוד קלאסי , וגם אז הוא היה כזה אבל הוא עשה את הכל עם ערימת הסינטים והמוגים שהייתה לו.

מקווה שתישאר עם טעם של עוד להאזין לו אם אהבת את יס.

רפי_א

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

להקה מדהימה !
מודה שלקח לי זמן לקבל אותם.
הקול של אנדרסון קשה לעיכול.
אגב, רואים ב 2002 שהקול שלו נשמר יחסית.
אם אני לא טועה, לפני כמה שנים אנדרסון בא לארץ להופיע סולו עם הגיטרה הקלסית שלו.
קראתי בתפוז שהיה די מאכזב.

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

ועוד קצת על ג'ון אנדרסון

שליחה #5 

אם אתם כבר נוגעים בג'ון אנדרסון ולהקת יס.........

אז ג'ון אנדרסון שאכן היה בארץ במופע שלא ממש זכור כטוב למיטב זכרוני גם ,בשלב מסויים גם עבד עם המוזיקאי היווני המדהים וואנגליס ,והם אף הוציאו אלבום משותף.

מי שאהב את אנדרסון ויס יאהב לדעתי גם את וונגליס וג'ון. וואנגליס היה מוזיקאי מדהים שגם היה נגן קלידים משובח וההמוזיקה שלו בהחלט באווירת להקת יס , שום תזכורת לעברו מבחינת הסיגנון בלהקה שהוא היה חבר בה .....בנה של אפרודיטה ( עם דמיס רוסוס )

רפי_א

סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: ג'אנגליסט........

שליחה #6 

רפי_א כתב:יס הייתה להקה ניפלאה.

כוון שתמיד הייתי כבד עם הגיטרות ,להקות כמו יס ....רנסאנס ....ג'נסיס......גמל...... ועוד כמה ,היו המוסיקה הקלאסית שלי.

ואיך שאלת אם יש עוד יוצרים כאלה היום ??? לצערי לא. ולא אפתח ויכוח. זה לפוסט מיוחד בעניין.

זה לא שאין אנשים מוכשרים היום , אבל כנראה שפעם היו יותר ,ונקודת המוצא שלי להנחה הזו היא.......2 דברים.

יס שייכת לתקופה שעשו מוזיקה כדי לעשות מוזיקה. לא כדי להיכנס ל MTV לתואר הקליפ הניבחר ולא כדי להגיע למיצעד הפיזמונים.
המדייה הויזואלית הייתה בחיתולים , לכן גם אנשים האזינו למוזיקה ולא כמו שהיום שהם עסוקים בלראות מוזיקה.

וזהו בקטנה מה שניקרא........

ביס מאוד אהבתי את הקלידן ריק וויקמן שנתן להם את הנופך הקלאסי והיה מאשפי הקלידים האהובים עלי באותה תקופה ( ביחד עם קית אמרסון וג'ון לורד ).

אז אם אהבת את יס.....נסה להאזין לאלבומי הסולו שלו מהתקופה ההיא שהוא הוציא כמו 6 הנשים של הנרי השמיני שהיה לטעמי יצירה קלאסית מתקדמת מדהימה. וגם אלבומו מסע למרכז האדמה.

הנה משהו שלו מאותה תקופה....אבל עם קצת יותר קמטים בפנים ...........כן הוא עדיין פעיל. הביצוע כאן מאוד קלאסי , וגם אז הוא היה כזה אבל הוא עשה את הכל עם ערימת הסינטים והמוגים שהייתה לו.

מקווה שתישאר עם טעם של עוד להאזין לו אם אהבת את יס.

רפי_א
...

וויקמאן אשף המוגים.. בהחלט מכיר את ששת הנשים של הנרי- אלבום מצויין....
כל הכבוד לו שגם בגיל הזה הצליח לתת הופעה מרשימה, דרך אגב היום זה הבן שלו שמופיע עם YES וגם לובש גלימות שכאלו (Y)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

Re: ג'אנגליסט........

שליחה #7 

רפי_א כתב:יס הייתה להקה ניפלאה.

רפי_א
...
כ"כ נכון...
אני זוכר שהופתעתי לגלות איך נראים הפינק פלויד, שנים אחרי, או עוד להקות מהסבנטיז.
פשוט לא ראינו אותם כי לא היה MTV וכאלה, מקסימום תמונה מטושטשת באיזה מעריב לנוער...
היום אם אתה לא כושי עם 12 נערות מפזזות, הערוץ יוחלף...

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #8 

אביב,
GATES OF DELIRIUM השיר האהוב עליי של יס, באמת מזכיר לי שהרבה זמן לא שמעת את RELAYER, תקליט יפהפה.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #9 

אתמול כשחזרתי הביתה לאחר סיום העבודה והתברר לי שאף אחד לא בבית (זאת אומרת שאפשר "להתחרע" ולשים ווליום) שמתי את RELAYER של YES על הפטפון ושקעתי בחזרה עם המוסיקה המופלאה הזאת אחורה בשנים. איזה כיף אדיר . אלבום גדול ובקצב קצת שונה מאלבומים אחרים של YES גם בגלל הנוכחות של הקלידן המיוחד פטריק מורז .
קינחתי עם אלבום אחר שלהם - fragile - אלבום מדהים כשלעצמו .

ערב מהנה ומכושף ...
לו הייתי רוטשילד ...

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”