מה ההבדל בין יציאת אוזניות ליציאת RCA של פרה מסוג DAC
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
לאזניות הנפוצות כיום יש קשת עכבה המתפרשת מ-16 עד 600 אוהם.snow707 כתב:מובן לי שזה יכול לעבוד. אני מתכוון מה ההבדל מבחינה אלקטרונית וטכנית...
דרישות הזרם והמתח משתנות על פי העכבה והנצילות. עכבה נמוכה (16) דורשת זרם יותר גדול,
ועכבה גבוהה (600) תדרוש מתח יותר גבוה. נצילות גבוהה מצמצמת במידה מסויימת את הדרישות הללו.
יציאת DAC\PRE לא תמיד מספיקה מבחינת מתח\זרם.
מגבר אזניות ורסטילי אמור להתאים לרב סוגי האזניות. בחלק מהמגברים גם קיים בורר
הגבר מתח (gain) המאפשר התאמה טובה יותר לעצמת הסאונד המבוקשת.
כאמור תלוי בנצילות של האוזניות ובהספק שDAC מוציא. הGamma-1 שלי מוציא המון זרם ביציאה כך שהוא יכול להניע ישירות את הAT שלי לעוצמה מחרישת אוזניים ואפילו את הDT770 עם 250ohm לווליום מהנה. העכבה ביציאה גם קשורה, לפי מה שקראתי, בדר"כ, ככל שהיא נמוכה יותר כך ההספק גבוה יותר.
האמת היא שה-y1 לא הכי מתאים לדחיפת אוזניות. אומנם שבב ה-DAC שלו כן מסוגל לספק את הזרם לדחוף אוזניות, אך בקונפיגורציה המקורית שלו יש לו קבל יציאה של 22uF שמגביל את הבאס עם אוזניות בעלות עכבה נמוכה מאוד (כמו AT לדוגמא). מעבר לזה, העובדה שיש לו רגולטור של 4.5-4.75וולט (תלוי ברגולטור שיש ביחידה שלך), המתח המקסימלי שם גם מוגבל ולכן עם אוזניות בעלות עכבה גבוהה ונצילות נמוכה, תהייה בעיה של ווליום שתחייב שימוש במגבר חיצוני. אם רוצים לחבר אוזניות ישירות אליו, ומדובר על אוזניות עם עכבה נמוכה כדאי לשים קבל קצת גדול יותר ביציאה.
זה כמובן רק היפותטי, כי ברור שעדיף לשים מגבר אוזניות (כמו שאני בטוח ששמעת בעצמך).
זה כמובן רק היפותטי, כי ברור שעדיף לשים מגבר אוזניות (כמו שאני בטוח ששמעת בעצמך).