גם אני התקדמתי למקס HD - כמה שאלות...

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Dman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום..
גם אני התקדמתי למקס HD - שלוש שנים חינם (זכיתי באחד המבצעים של יס באינטרנט :D )
כמה שאלות:

בערוצי הסדרות (אקשן ודרמה) - התוכניות המשודרות בHD חופפות לזמני השידור בערוצים הרגילים? או שלפעמים יש שתי תוכניות שונות באחד מהערוצים?

בממיר הקודם (מקס רגיל) - כל פעם שהשידור עבר מ4:3 ל16:9 - המסך עבר ממתיחת Super-Zoom לWidescreen,
בממיר הזה שמתי לב שזה הפסיק לעבור בין המצבים.
יש אפשרות ללמד אותו מתי לעבור לאיזה מצב? (לא עם אפשרות המתיחה שנמצאת בממיר - התמונה נמתחת יותר מידי)

ודבר אחרון - רק אצלי צריך לכוון את השלט ממש לכיוון הממיר כדי שהוא יקלוט שלחצתי על משהו?
בשלט הקודם גם אם השלט לא היה מכוון לממיר הוא היה קולט אותו.

תודה (Y)

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

מזל טוב על הזכייה. (Y)

ערוצי הסדרות משודרים במקביל לחלוטין. אתה יכול להחליף את ערוצים 12 ו- 13 ב- 993 ו- 994 בהתאמה.

ב- HDMI לא ניתן לעבור אוטומטית בין 16:9 ל- 4:3 - זו פונקציה ששמורה ל- SCART, אבל אני לא בטוח שהוא פועל ב- MaxHD. ניתן להעביר ידנית בין מצבי התמונה. אני תכנתתי את אחד המקשים של השלט להעביר מצבי תמונה, כך שב- 2-3 לחיצות עליו הוא עובר ממתיחה אנכית למסך רחב ולהיפך, כך שאני לא משתמש בשלט של הטלוויזיה בכלל.

היה עוד מישהו שדיווח שצריך לכוון את השלט ממש לכיוון הממיר - אצלי המצב לא ככה. ממליץ אולי שיחליפו לך את הממיר. אצלי הממיר קולט פקודות גם ב- 180 מעלות. (90 מעלות לכל כיוון ממרכז הממיר).

Dman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

smallville4r כתב:מזל טוב על הזכייה. (Y)

ערוצי הסדרות משודרים במקביל לחלוטין. אתה יכול להחליף את ערוצים 12 ו- 13 ב- 993 ו- 994 בהתאמה.

ב- HDMI לא ניתן לעבור אוטומטית בין 16:9 ל- 4:3 - זו פונקציה ששמורה ל- SCART, אבל אני לא בטוח שהוא פועל ב- MaxHD. ניתן להעביר ידנית בין מצבי התמונה. אני תכנתתי את אחד המקשים של השלט להעביר מצבי תמונה, כך שב- 2-3 לחיצות עליו הוא עובר ממתיחה אנכית למסך רחב ולהיפך, כך שאני לא משתמש בשלט של הטלוויזיה בכלל.

היה עוד מישהו שדיווח שצריך לכוון את השלט ממש לכיוון הממיר - אצלי המצב לא ככה. ממליץ אולי שיחליפו לך את הממיר. אצלי הממיר קולט פקודות גם ב- 180 מעלות. (90 מעלות לכל כיוון ממרכז הממיר).
...
תודה.
ומה זאת אומרת "תכנתתי את אחד המקשים"?
לא ראיתי שיש אפשרות כזאת :מבולבל:

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

תקרא בחוברת שקיבלת עם השלט. ישנם מקשים שניתן לתכנת אותם ע"י לימוד מכל שלט אחר.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #5 

לא הבנתי יש אופצייה שערוץ 55 יהיה 5 HD ולא 5 רגיל וכו' לשאר הערוצים??

Dman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

איינשטיין כתב:תקרא בחוברת שקיבלת עם השלט. ישנם מקשים שניתן לתכנת אותם ע"י לימוד מכל שלט אחר.
...
ניסיתי וניסיתי.. ובאמת שלא הבנתי את עושים אתזה.. :oops:
אני לוחץ על TV ומכניס את הקוד 975..
אחר כך איך אני מגדיר לדוגמא שהמקש VOD יהיה המקש X בשלט של הטלוויזיה?
או שהמקש שמתחת לTV יהיה המקס X?

שהשלט מתחיל להבהב במהירות, אני לוחץ על המקש X בשלט של הטלוויזיה,
השלט של יס עושה 2 הבהובים אחרונים, ואז שאני לוחץ על TV זה שוב מהבהב במהירות... :?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לגבי תכנות מקשים, זה יקח לך קצת זמן (גם לי זה לקח) כי זה לא תמיד נקלט. אתה לא יכול לתכנת כל מקש - כפתור VOD לא ניתן לתכנות - הוא יהיה פעיל אוטוטו לשירות ה- VOD של yes. אתה יכול לתכנת את כפתור IN שמתחת ל- AMP (לדוגמא). בחוברת המצורפת רשום בדיוק איזה מקשים ניתנים לתכנות. אצלי כפתור ה- IN משנה את יחס התמונה במסך, לדוגמא. צריך סבלנות ובסופו של דבר זה יצליח.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

knazi כתב:לא הבנתי יש אופצייה שערוץ 55 יהיה 5 HD ולא 5 רגיל וכו' לשאר הערוצים??
...
לא. התכוונתי שהוא יכול לבחור לצפות בערוצים 993 ו- 994 במקום ערוצים 12 ו- 13 (לבחור פיסית עם השלט). אי-אפשר לשנות לבד מספורי ערוצים. הכוונה הייתה שאין טעם ללחוץ בשלט על ערוצים 12 ו- 13 כשיש ערוצים שמשודרים במקביל באופן מוחלט.

Dman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

smallville4r כתב:לגבי תכנות מקשים, זה יקח לך קצת זמן (גם לי זה לקח) כי זה לא תמיד נקלט. אתה לא יכול לתכנת כל מקש - כפתור VOD לא ניתן לתכנות - הוא יהיה פעיל אוטוטו לשירות ה- VOD של yes. אתה יכול לתכנת את כפתור IN שמתחת ל- AMP (לדוגמא). בחוברת המצורפת רשום בדיוק איזה מקשים ניתנים לתכנות. אצלי כפתור ה- IN משנה את יחס התמונה במסך, לדוגמא. צריך סבלנות ובסופו של דבר זה יצליח.
...
אוקיי הצלחתי..
אבל משום מה הכפתור עובד פעם אחת, אני לוחץ - משתנה היחס במסך וזהו, לא עובד עוד...

יש פתרון? :מבולבל:

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”