האם אמור להיות הבדל באיכות?
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 132
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בין אם אני צורב mp3 320kbs כדיסק data בפורמט mp3 לבין אם אני צורב את אותו קובץ בפורמט דיסק אודיו רגיל?
בהנחה ששני הדיסקים מתנגנים בדי וי די .
בהנחה ששני הדיסקים מתנגנים בדי וי די .
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

אני לא חושב שזה נכון
אני כן חש בהבדל בין 320 ל 192, או שמא זה תלוי באיכות ההקלטה, בכל אופן לא זו הייתה כוונתי בשאלה
השאלה היא האם אמור להיות הבדל בין אם אותו קובץ מושמע בפורמט mp3 בדי וי די, או עובר קודם המרה לדיסק אודיו במחשב, ואז מושמע בדי וי די.
אני כן חש בהבדל בין 320 ל 192, או שמא זה תלוי באיכות ההקלטה, בכל אופן לא זו הייתה כוונתי בשאלה
השאלה היא האם אמור להיות הבדל בין אם אותו קובץ מושמע בפורמט mp3 בדי וי די, או עובר קודם המרה לדיסק אודיו במחשב, ואז מושמע בדי וי די.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
נתחיל בזה שאתה יכול לבדוק את זה...
הקלט שני שירים זהים מאותו מקור הורדה ותבדוק בעצמך...
על הדרך אני מזמין אותך למבחן שמיעה כי אם אתה מבחין בין 192 ל-320 אתה נכס לאומי לבדיקת הקלטות...
הקלט שני שירים זהים מאותו מקור הורדה ותבדוק בעצמך...
על הדרך אני מזמין אותך למבחן שמיעה כי אם אתה מבחין בין 192 ל-320 אתה נכס לאומי לבדיקת הקלטות...
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

אני יודע שניתן לבדוק ועשיתי זאת.
אך לשם השקט הנפשי שלי אני מוכרח לדעת תשובה רציונלית שתשב לי טוב במח
האם פענוח פורמט mp3 בדי וי די מתבצע בצורה איכותית ומדויקת ונותן את האיכות שבדיסק שנצרב בפורמט אודיו רגיל מאותו מקור....? סך הכל מדובר באפסים ואחדות לא?
אך לשם השקט הנפשי שלי אני מוכרח לדעת תשובה רציונלית שתשב לי טוב במח
האם פענוח פורמט mp3 בדי וי די מתבצע בצורה איכותית ומדויקת ונותן את האיכות שבדיסק שנצרב בפורמט אודיו רגיל מאותו מקור....? סך הכל מדובר באפסים ואחדות לא?
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

אני אנסה להסביר עצמי טוב יותר
קובץ מקור mp3 , ניתן לצרוב כmp3 כמו שהוא, או כtrack בפורמט דיסק אודיו, כזה שניתן להשמיע גם בדי וי די שאינו תומך mp3.
השאלה אם אמור להיות הבדל באיכות השמיעה בין שני הפורמטים כאשר ננגן אותם בדי וי די שתומך בשניהם.
קובץ מקור mp3 , ניתן לצרוב כmp3 כמו שהוא, או כtrack בפורמט דיסק אודיו, כזה שניתן להשמיע גם בדי וי די שאינו תומך mp3.
השאלה אם אמור להיות הבדל באיכות השמיעה בין שני הפורמטים כאשר ננגן אותם בדי וי די שתומך בשניהם.
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

כמעט....כי את זה אני יודע כבר...(:
פורמט המקור הוא mp3 כפי שציינתי....
ככה שזה לא רלוונטי הדחיסה...
אם הבנתי אותך נכון אז לא אמור להיות הבדל אם אני משנה את הפורמט הזה (פורמט המקור) לפורמט כביכול איכותי יותר , כיוון שפורמט המקור הוא באיכות מסויימת והדחיסה היא בלתי הפיכה?
פורמט המקור הוא mp3 כפי שציינתי....
ככה שזה לא רלוונטי הדחיסה...
אם הבנתי אותך נכון אז לא אמור להיות הבדל אם אני משנה את הפורמט הזה (פורמט המקור) לפורמט כביכול איכותי יותר , כיוון שפורמט המקור הוא באיכות מסויימת והדחיסה היא בלתי הפיכה?
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
איך מקור יכול להיות בפורמט MP3? גם אם אתה לא דחסת אותו בעצמך מקובץ WAV או מ-CD זה לא אומר שבפורמט הזה הוא הוקלט.hot_reptile כתב: פורמט המקור הוא mp3 כפי שציינתי....
ככה שזה לא רלוונטי הדחיסה......
אפשר ליישם במקרה לשאלתך את חוק "אין יש מאין".
אם הדחיסה ל-MP3 נעשתה בצורה לא טובה (דחיסה מקס' לדוגמא), לא תוכל לעולם להחזיר את איכות הצליל לרמת המקור שממנה ה-MP3 הוקלט, לא משנה באיזו צורה תנסה את זה.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
ממליץ לך לתקן את הניסוח.נמר כתב:יש הבדל אבל רק בתוכנה אתה תראה את ההבדל...
האוזן כבר לא מבחינה בהבדל גם ב192KB-...
זה שהאוזן שלך לא מבדילה בין הדחיסות לא אומרת שאנשים אחרים לא מבדילים, כי אני (ואני בטוח שאני לא לבד) כן מבדיל בין הדחיסות. וזה שהאוזן לא מבדילה מ 192 זה טעות !!! תסלח לי אבל זאת הטעיה, אתה קובע פה משהו בצורה כל כך אמפירית על בסיס כלום בעצם !
אני שוב אגיד שההבדלים שמיעים כי אני יודע שאני שומע, ואני יודע שיש עוד אנשים.
תן לי לשאול אותך משהוא, כמה דיסקים יש לך בבית ?
אתה מוכן עכשיו לקודד את כולם ב 192 ולזרוק אותם לפח ? אני לא חושב...
גם אני חשבתי כמו נמר, עד שפעם אחת שמעתי קטע מפסקול שר הטבעות, עם מקהלה מאד שקטה ברקע שנשמעה מאד מתכתית, וכאשר שמעתי את ההקלטה ללא דחיסה, זה נשמע יותר טוב.
ההבדל קיים, אבל רוב הזמן שמים לב רק אם מחפשים ורק אם מאזינים דרך ציוד נורמלי.
ההבדל קיים, אבל רוב הזמן שמים לב רק אם מחפשים ורק אם מאזינים דרך ציוד נורמלי.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

ראשית אני מוכן להעמיד אותך למבחן!The-Fox כתב:ממליץ לך לתקן את הניסוח.נמר כתב:יש הבדל אבל רק בתוכנה אתה תראה את ההבדל...
האוזן כבר לא מבחינה בהבדל גם ב192KB-...
זה שהאוזן שלך לא מבדילה בין הדחיסות לא אומרת שאנשים אחרים לא מבדילים, כי אני (ואני בטוח שאני לא לבד) כן מבדיל בין הדחיסות. וזה שהאוזן לא מבדילה מ 192 זה טעות !!! תסלח לי אבל זאת הטעיה, אתה קובע פה משהו בצורה כל כך אמפירית על בסיס כלום בעצם !
אני שוב אגיד שההבדלים שמיעים כי אני יודע שאני שומע, ואני יודע שיש עוד אנשים.
תן לי לשאול אותך משהוא, כמה דיסקים יש לך בבית ?
אתה מוכן עכשיו לקודד את כולם ב 192 ולזרוק אותם לפח ? אני לא חושב......
שנית ככה אני חושב..
ולגבי כמה דיסקים יש לי בבית אז אני אענה לך..
בחדר הקרוב למקלחת יש לי בסביבות ה-10000 דיסקים מקוטלגים לפי סגנונות ..
בסלון עוד משהו כמו 5000 של מוסיקה אלקטרונית משנות התשעים ועד היום לפי סדר כרונולוגי..
ומשהו כמו 6000 תקליטים..
אם בא לך לתפוס כמה שנים של עבודה אני מוכן שתצרוב אותם על 192 ואל תזרוק את השאר לפח אני מרשה לך לקחת אותם בגמר בעבודה!
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
אל תעלב אבל אני בספק אם אני אוכל ללמצוא אצלך 10 דיסקים שימצאו חן בעיניי, סגנונות המוזיקה שלנו שונים מאד. לכן אני אוותר על ההצעה המפתה
בכל מקרה לדעתי אתה צריך לנסח משפט בסגנון: אני לא מרגיש הבדל, אתה מוזמן לנסות ולראות בעצמך.
זה יותר פוליטיקלי קורקט ויותר נכון להגיד.
אבל זו רק דעתי אתה יכול לקבל אותה ויכול שלא לקבל אותה.
יום טוב לכולנו.
בכל מקרה לדעתי אתה צריך לנסח משפט בסגנון: אני לא מרגיש הבדל, אתה מוזמן לנסות ולראות בעצמך.
יום טוב לכולנו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
hot_reptile
- חבר פעיל מאוד

אחרת?
האם יתכן מצב שדי וי די יתמודד אחרת עם פורמטים שונים של שיר שהגיעו כולם ממקור mp3?
(אני מתייחס לקובץ שהורד המאינטרנט בפורמט mp3 כמקור )
האם יתכן מצב שדי וי די יתמודד אחרת עם פורמטים שונים של שיר שהגיעו כולם ממקור mp3?
(אני מתייחס לקובץ שהורד המאינטרנט בפורמט mp3 כמקור )
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

כפרה עלייך כל העופות של תנובה..The-Fox כתב:אל תעלב אבל אני בספק אם אני אוכל ללמצוא אצלך 10 דיסקים שימצאו חן בעיניי, סגנונות המוזיקה שלנו שונים מאד. לכן אני אוותר על ההצעה המפתה![]()
יום טוב לכולנו....
אני הכי לא פליטיקלי קורקט שתכיר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אין כאן עניין של טעם או דעה, יש מדע.
320kbps הוא איכותי יותר, אבל אי אפשר להשוות משהו מכווץ למשהו שאין בו כלל כיווץ. ההבדל ניתן לבחינה מדעית, כלומר - משווים את המקור למשהו שקודד ב-320Kbps ותמיד יהיה טיפה הבדל.
MP3 הוא פורמט LOSSY, כלומר, הוא מאבד מידע תוך כדי כיווץ. ככל שאתה מכווץ יותר, הוא מאבד יותר מידע. ברגע שהמידע הזה נעלם, הוא לא קיים יותר, ואי אפשר "להחזיר אותו" על ידי קידודו מחדש לפורמט CD רגיל.
האם ניתן להבדיל בין הפורמטים (למשל CD מול 320Kbps)?
יש אנשים שכן. אני אישית לא.
320kbps הוא איכותי יותר, אבל אי אפשר להשוות משהו מכווץ למשהו שאין בו כלל כיווץ. ההבדל ניתן לבחינה מדעית, כלומר - משווים את המקור למשהו שקודד ב-320Kbps ותמיד יהיה טיפה הבדל.
MP3 הוא פורמט LOSSY, כלומר, הוא מאבד מידע תוך כדי כיווץ. ככל שאתה מכווץ יותר, הוא מאבד יותר מידע. ברגע שהמידע הזה נעלם, הוא לא קיים יותר, ואי אפשר "להחזיר אותו" על ידי קידודו מחדש לפורמט CD רגיל.
האם ניתן להבדיל בין הפורמטים (למשל CD מול 320Kbps)?
יש אנשים שכן. אני אישית לא.