רוקפור
-
StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
התגלתי ללהקה לא מזמן- דרך רכישת הדיסק "האיש שראה הכל"..
דיסק מצוין, רוק ישראלי.. פסיכדלי מאוד.... נשמע כמו בשנות ה60-70.... מומלץ !!!
דיסק מצוין, רוק ישראלי.. פסיכדלי מאוד.... נשמע כמו בשנות ה60-70.... מומלץ !!!
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
מעניין, רק אתמול אמרתי לחבר {דיברנו על מוזיקה} שרוקפור היא אחת מלהקות הרוק
הטובות ביותר שפעלו בארץ. {יש עוד 2 אולי 3 נוספות}
נסה גם את בחזרה לשבלול. {אני אשמע אותו היום אחרי הפסקה ארוכה}
הטובות ביותר שפעלו בארץ. {יש עוד 2 אולי 3 נוספות}
נסה גם את בחזרה לשבלול. {אני אשמע אותו היום אחרי הפסקה ארוכה}
דיסק מצויין!
רק חבל שהטכנאי באולפן פשוט עשה עבודה כ"כ (אבל כ"כ..) מזוויעה שם,כאילו רצה לחבל בסאונד של ההקלטה בכוונה!
ד"א,אם אהבת תנסה גם את הדיסק של ההופעה החיה בבארבי בת"א-מומלץ!
רק חבל שהטכנאי באולפן פשוט עשה עבודה כ"כ (אבל כ"כ..) מזוויעה שם,כאילו רצה לחבל בסאונד של ההקלטה בכוונה!
ד"א,אם אהבת תנסה גם את הדיסק של ההופעה החיה בבארבי בת"א-מומלץ!
! Ride with the wind of change
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אז זהו,aviv007 כתב:דיסק מצויין!
רק חבל שהטכנאי באולפן פשוט עשה עבודה כ"כ (אבל כ"כ..) מזוויעה שם,כאילו רצה לחבל בסאונד של ההקלטה בכוונה!![]()
ד"א,אם אהבת תנסה גם את הדיסק של ההופעה החיה בבארבי בת"א-מומלץ!...
זה הקונספט .. ומהכרות מעמיקה עם הנושא, עבדו מאוד קשה,בשביל "להרוס" את הסאונד ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
StonedJunglist
- חבר ותיק

הם פשוט השתמשו בשיטות הקלטה ישנות .. וציוד VINTAGE (גיטרות שנות ה6070...) כדי להקנות תחושה של אותה תקופה... לא יודע לגבי איכות הצליל
אני כמובן מסכים איתך שזהו הקונספט,אך לדעתי (שאתה כמובן רשאי לא להסכים איתה עקב היכרות מעמיקה עם הנושא..),נעשתה שם עבודה רעה. אין ספק שצריך לעבוד מאוד "קשה" על מנת להרוס ככה את הסאונד!Lior_M כתב: אז זהו,
זה הקונספט .. ומהכרות מעמיקה עם הנושא, עבדו מאוד קשה,בשביל "להרוס" את הסאונד .....
לראייה,תיקח הקלטות ישנות מהז'אנר הפסיכודלי ותראה שעדיין תוכל לשמוע שהזמר באולפן נשמע יחסית היטב,בניגוד לאלי לולאי שכנראה שר למיקרופון שמכוסה בשמיכה..הכל מאוד מעורפל,וזה לא שההקלטות ההן מצויינות.
אולי הצליחו עם העבודה שנעשתה שם במטרה להקנות צליל ווינטאג' של התקופה,כמו שפותח השירשור אמר,אך הכל נשמע כמו קקופוניה אחת גדולה והסאונד פשוט גרוע,ומערכת "נורמאלית" מדגישה את זה אף יותר!
! Ride with the wind of change
כיף לקרוא על זה כאן. זו אחת הלהקות האהובות עלי, אבל עברו כבר המון שנים מאז האיש ושבלול. בעשור הנוכחי הם הוציאו 4 אלבומים באנגלית. השניים הראשונים (supermarket, one fantastic day) הם יצירות מופת של ממש. יצאו לטורים בארה"ב, אלי לולאי פרש, ועם או בלי קשר, שני האלבומים האחרונים היו קצת פחות טובים.
ועכשיו הם מתבזים בתור להקת הליווי של נינט. באמת שאין שפל גדול מזה. במקביל, הם עובדים לראשונה מזה המון שנים על אלבום בעברית, שאם אני לא טועה כבר התחילו להקליט אותו בחודש ספטמבר האחרון, ואמור לצאת בחודשים הקרובים. לטענתם מדובר ב"האיש" חדש, אבל אתם יודעים מה אומרים - אין הנחתום מעיד על עיסתו, מה גם שאני חושב ש"האיש" הוא יצירת מופת חד פעמית בלתי ניתנת לשיחזור. מה גם שבלי לולאי זה כבר לא יהיה אותו הדבר.
ועכשיו הם מתבזים בתור להקת הליווי של נינט. באמת שאין שפל גדול מזה. במקביל, הם עובדים לראשונה מזה המון שנים על אלבום בעברית, שאם אני לא טועה כבר התחילו להקליט אותו בחודש ספטמבר האחרון, ואמור לצאת בחודשים הקרובים. לטענתם מדובר ב"האיש" חדש, אבל אתם יודעים מה אומרים - אין הנחתום מעיד על עיסתו, מה גם שאני חושב ש"האיש" הוא יצירת מופת חד פעמית בלתי ניתנת לשיחזור. מה גם שבלי לולאי זה כבר לא יהיה אותו הדבר.
-
StonedJunglist
- חבר ותיק

amittzor כתב:כיף לקרוא על זה כאן. זו אחת הלהקות האהובות עלי, אבל עברו כבר המון שנים מאז האיש ושבלול. בעשור הנוכחי הם הוציאו 4 אלבומים באנגלית. השניים הראשונים (supermarket, one fantastic day) הם יצירות מופת של ממש. יצאו לטורים בארה"ב, אלי לולאי פרש, ועם או בלי קשר, שני האלבומים האחרונים היו קצת פחות טובים.
ועכשיו הם מתבזים בתור להקת הליווי של נינט. באמת שאין שפל גדול מזה. במקביל, הם עובדים לראשונה מזה המון שנים על אלבום בעברית, שאם אני לא טועה כבר התחילו להקליט אותו בחודש ספטמבר האחרון, ואמור לצאת בחודשים הקרובים. לטענתם מדובר ב"האיש" חדש, אבל אתם יודעים מה אומרים - אין הנחתום מעיד על עיסתו, מה גם שאני חושב ש"האיש" הוא יצירת מופת חד פעמית בלתי ניתנת לשיחזור. מה גם שבלי לולאי זה כבר לא יהיה אותו הדבר....
לולאי באמת מצוין וכנראה חסר מאוד כעת.... אבדוק את האלבומים שהמלצת באנגלית,
בכל מקרה הם כרגע בטח זקוקים לכסף אחרי כל אותם שנים של עבודה קשה ללא רווחים (לא חושב שהם מילאו את קיסריה ב-10 שנים האחרונות) והעבודה עם נינט קורצת.....
מסכים עם כל המצדדים בלהקה!
האלבומים בעברית כמו גן השניים הראשונים שהקליטו באנגלית הם יצריות מופת נדירות שלולי מגבלת השפה או הריחוק הגיאוגרפי ממרכזי התרבות של הכדור - עם רק מעט מזל היו הופכים ליצירות מופת בינלאומיות ועושים חסד עם המפעל האמנותי המרשים ביותר של הרוק הישראלי מאז ומעולם, ומבלי לפגוע בשום צורה בענקים כמו איינשטיין-חנוך, פורטיסחרוף וגדולי אומה אחרים.
עם כל האהבה לשפתנו ולארצנו - בכל מה שקשור לאמנות לפעמים מכרסת מן תחושת החמצה שנובעת מהריחוק שלנו, במימדים רבים, ממרכזי התרבות העולמיים. במיוחד כשעוקבים אחרי הקריירה של רוקפור עם היכולת, הנכונות, ההקרבה העצומה והסבלנות הכמעט בלתי נגמרת וחסרת הפשרות כמעט. כמעט...
האלבומים בעברית כמו גן השניים הראשונים שהקליטו באנגלית הם יצריות מופת נדירות שלולי מגבלת השפה או הריחוק הגיאוגרפי ממרכזי התרבות של הכדור - עם רק מעט מזל היו הופכים ליצירות מופת בינלאומיות ועושים חסד עם המפעל האמנותי המרשים ביותר של הרוק הישראלי מאז ומעולם, ומבלי לפגוע בשום צורה בענקים כמו איינשטיין-חנוך, פורטיסחרוף וגדולי אומה אחרים.
עם כל האהבה לשפתנו ולארצנו - בכל מה שקשור לאמנות לפעמים מכרסת מן תחושת החמצה שנובעת מהריחוק שלנו, במימדים רבים, ממרכזי התרבות העולמיים. במיוחד כשעוקבים אחרי הקריירה של רוקפור עם היכולת, הנכונות, ההקרבה העצומה והסבלנות הכמעט בלתי נגמרת וחסרת הפשרות כמעט. כמעט...