מערכת ההפעלה של Google - הוצגה רשמית היום
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא תהיה זמינה לפני שנה הבאה.
התפיסה בגדול הוא שכל העסק הוא דפדפן אחד גדול, ממילא הכל אצלם בשרתים - המייל, הלוח שנה, המסמכים וכו'
זה צפוי להגיע ל-NETBOOKים קודם ומדברים על זמן עליה של 7 שניות מרגע הדלקת המחשב.
אין לי ספק שעבור הרבה מאוד אנשים, שמרבית הפעולה שלהם במחשב הוא בעיקר אינטרנט (מייל וגלישה) וקצת אופיס בעיקר מעבד תמלילים ואקסל, זה יהיה פנטסטי.
עכשיו יש גם וידאו:
התפיסה בגדול הוא שכל העסק הוא דפדפן אחד גדול, ממילא הכל אצלם בשרתים - המייל, הלוח שנה, המסמכים וכו'
זה צפוי להגיע ל-NETBOOKים קודם ומדברים על זמן עליה של 7 שניות מרגע הדלקת המחשב.
אין לי ספק שעבור הרבה מאוד אנשים, שמרבית הפעולה שלהם במחשב הוא בעיקר אינטרנט (מייל וגלישה) וקצת אופיס בעיקר מעבד תמלילים ואקסל, זה יהיה פנטסטי.
עכשיו יש גם וידאו:
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה לגבי תמונות ושאר תכנים שאני רוצה לשמור מקומית?
יש פיקסה וכד'?
איך אני משתמש בטוויטר? סקייפ?
עם כל הכבוד - אני לפעמים גם רוצה לערוך תמונות ועוד.
מחשב סגור לגמריי?
או שהכל יעבוד דרך הרשת?
יש פיקסה וכד'?
איך אני משתמש בטוויטר? סקייפ?
עם כל הכבוד - אני לפעמים גם רוצה לערוך תמונות ועוד.
מחשב סגור לגמריי?
או שהכל יעבוד דרך הרשת?
כשהם יצאו עם כרום לראשונה היה ברור שיגיעו לפה והגיעו די מהר.
איתי,
כמו שהוא אמר בוידיאו הראשון זה מתאים לרוב הגדול של המשתמשים. ברור גם שזה לא מתאים לכל המשתמשים.
יחד עם זאת, אני לא רואה בעייה גדולה עם השימושים שהזכרת לעיל.
עריכת תמונות: הCPU עדיין אצלך על המחשב, אין בעייה לערוך תמונות דרך הדפדפן. ישנם יישומים כאלה כבר היום.
כמובן, עם חיבור איטי מידי, שמירת התמונות הערוכות אולי ידרוש המתנה מסוימת.
טוויטר: יש כבר קליינטים מצוינים על הווב היום כמו seesmic למשל.
סקייפ: לא מכיר את האפשרויות היום אך למה שתהיה בעייה. הוא לא חייב לשמור שום דבר בדיסק מקומי.
למה זה לא מתאים? : לכל שימוש שדורש הרצת תוכנות שפשוט לא קיימות בווב. לדוגמא, פיתוח תוכנה. אך גם זה לא לתמיד כי עם התפתחות cloud computing יהיו לך מחשבים וירטואלים על שרתים גם לצורכי פיתוח.
זה בטוח לא מתאים לעבודת offline
איתי,
כמו שהוא אמר בוידיאו הראשון זה מתאים לרוב הגדול של המשתמשים. ברור גם שזה לא מתאים לכל המשתמשים.
יחד עם זאת, אני לא רואה בעייה גדולה עם השימושים שהזכרת לעיל.
עריכת תמונות: הCPU עדיין אצלך על המחשב, אין בעייה לערוך תמונות דרך הדפדפן. ישנם יישומים כאלה כבר היום.
כמובן, עם חיבור איטי מידי, שמירת התמונות הערוכות אולי ידרוש המתנה מסוימת.
טוויטר: יש כבר קליינטים מצוינים על הווב היום כמו seesmic למשל.
סקייפ: לא מכיר את האפשרויות היום אך למה שתהיה בעייה. הוא לא חייב לשמור שום דבר בדיסק מקומי.
למה זה לא מתאים? : לכל שימוש שדורש הרצת תוכנות שפשוט לא קיימות בווב. לדוגמא, פיתוח תוכנה. אך גם זה לא לתמיד כי עם התפתחות cloud computing יהיו לך מחשבים וירטואלים על שרתים גם לצורכי פיתוח.
זה בטוח לא מתאים לעבודת offline
משה
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
Skype?moco כתב:סקייפ: לא מכיר את האפשרויות היום אך למה שתהיה בעייה. הוא לא חייב לשמור שום דבר בדיסק מקומי....
ל-Google יש פתרונות משלה..
- shay820
- חבר ותיק

- תגובות: 2116
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
העניין הזה יתחיל להיות נפוץ ביותר ,ויגיע יום שכבר לא יהיו מחשבים בייתים בכללtruejoker כתב:אני לא יודע , אני מפחד מכול עניין הענן הזה . אולי אני מיושן אבל לתת שליטה למישהו אחר על כול המיחשוב שלי . לא ממש מקובל עלי...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה היה החזון של SUN ב 20 שנה האחרונות ..
גוגל פשוט גנבו להם אותו
גוגל פשוט גנבו להם אותו
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מחשבונים ונוסחאות לא חסרים בווב כבר היום. בעצם אלה היו דברים שהיו כבר בתחילת הווב כשהוא עדיין היה כלי לאקדמאים.iziko כתב:מה קורה עם סטודנטים ותמיכה בכל מיני תוכנות עזר חיצונויות?!
כמו תוכנות נוסחאות, סטטיסטיקה או אפילו תוכנות דיג' הקשורות לתואר האם הכל יעבוד כמו שצריך זה אחלה דבר לסטודנטים...
מה זה דיג' ?
נערך לאחרונה על ידי moco ב 20/11/2009 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
אבל מכיוון שרוב מה שאתה עושה נמצא באינטרנט ממילא (זה נכון היום לרוב הגדול של המשתמשים הביתיים), אז השליטה לא אצלך גם היום.truejoker כתב:אני לא יודע , אני מפחד מכול עניין הענן הזה . אולי אני מיושן אבל לתת שליטה למישהו אחר על כול המיחשוב שלי . לא ממש מקובל עלי...
האם יש לך שליטה על האתר הזה למשל ?
משה
כמה מכם יהיו מוכנים להפקיר את המידע שלכם , אישי, כלכלי, עבודה, בשרתי גוגל אי שם בטימבקטו ?
אני אומר להפקיר כי הWEB הוא מקום מאד מסוכן מכפי שמנסים למכור לנו התאגידים.
למה לדעתכם קמה צעקה על חוק הביומטרי בארץ? מאגרי מידע הם מטרות של האקרים וסוכנויות ממשלתיות זרות..
כבר היום מגלישה פשוטה ניתן להצליב מספיק מידע רב כדי לאפיין מי אתה ומה הם תחביבך , קניותיך , יחסים רומנטיים וכו..
אז קחו את כל המידע לעיל ושימו במקום אחד. שרתי גוגל.
מי אמר האח הגדול ? שבדרכי נעם (DO NO EVIL) הצליחו להביא לקונצנוס רחב בחיפוש רשת ופלטפורמת אימייל הסורקים את החיפושים
והאימיילים שלנו על מנת לפלח אותנו הכי מדויק עבור המפרסמים ... ומי מבטיח שרק למפרסמים?
כבר היום עשרות אלפי אמריקאים בשנה נחשפים לגניבת זהות מוחלטת ע"י האקרים .. וזה רק מגלישה ומאימייל פרוץ.
מה יקרה אם כל מי שאתה - המסמכים שלך , צ'אטים , רשתות חברים , קניות , העדפות/תחביבים , מידע בנקאי כלכלי וכל מה שגוגל רוצה שתאכסן בשרתיו ישב במקום אחד.. ואולי יפרץ ויגיע לעיניים זרות ?
כמה מכם קראו על תאגידים בארץ שהודו שמחשביהם נפרצו? .. אין חיה כזו, זה יפגע באמינות וביטחון הלקוחות. חשבתם שגוגל חסין? תחשבו שוב.
NO THANKS,
אני נשאר עם המחשב/נייד שלוקח לו 7 שניות לעלות (ממצב של SLEEP MODE) והמידע שלי נשאר אצלי . ורק אצלי.
בכונן הקשיח שלי ועם התוכנות הנוחות לי.
הקונספט הזה איחר את זמנו. היום המחשבים קלי משקל , דקים , מהירים ובעלי זיכרון (קשיח או SSD) ענק .
אני אומר להפקיר כי הWEB הוא מקום מאד מסוכן מכפי שמנסים למכור לנו התאגידים.
למה לדעתכם קמה צעקה על חוק הביומטרי בארץ? מאגרי מידע הם מטרות של האקרים וסוכנויות ממשלתיות זרות..
כבר היום מגלישה פשוטה ניתן להצליב מספיק מידע רב כדי לאפיין מי אתה ומה הם תחביבך , קניותיך , יחסים רומנטיים וכו..
אז קחו את כל המידע לעיל ושימו במקום אחד. שרתי גוגל.
מי אמר האח הגדול ? שבדרכי נעם (DO NO EVIL) הצליחו להביא לקונצנוס רחב בחיפוש רשת ופלטפורמת אימייל הסורקים את החיפושים
והאימיילים שלנו על מנת לפלח אותנו הכי מדויק עבור המפרסמים ... ומי מבטיח שרק למפרסמים?
כבר היום עשרות אלפי אמריקאים בשנה נחשפים לגניבת זהות מוחלטת ע"י האקרים .. וזה רק מגלישה ומאימייל פרוץ.
מה יקרה אם כל מי שאתה - המסמכים שלך , צ'אטים , רשתות חברים , קניות , העדפות/תחביבים , מידע בנקאי כלכלי וכל מה שגוגל רוצה שתאכסן בשרתיו ישב במקום אחד.. ואולי יפרץ ויגיע לעיניים זרות ?
כמה מכם קראו על תאגידים בארץ שהודו שמחשביהם נפרצו? .. אין חיה כזו, זה יפגע באמינות וביטחון הלקוחות. חשבתם שגוגל חסין? תחשבו שוב.
NO THANKS,
אני נשאר עם המחשב/נייד שלוקח לו 7 שניות לעלות (ממצב של SLEEP MODE) והמידע שלי נשאר אצלי . ורק אצלי.
בכונן הקשיח שלי ועם התוכנות הנוחות לי.
הקונספט הזה איחר את זמנו. היום המחשבים קלי משקל , דקים , מהירים ובעלי זיכרון (קשיח או SSD) ענק .
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עוד צעד של גוגל בדרך להשתלט על העולם..
לא מאמין בהם בשיט.
לא מאמין בהם בשיט.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
dizingof,
אתה מעלה דאגות נכונות מאוד אבל הן לא כל כך קשורות דווקא לנושא של מסמכים ברשת מול מסמכים על הכונן האישי.
קודם כל דווקא הכי קל לגנוב לך מסמכים מהכונן האישי שלך שבבית. נכון, זה לא באמת מסוכן אבל רק כי אין אנשים שרוצים דווקא את המסמכים שלך, אבל גם אין אנשים שרוצים דווקא את המסמכים שלך ברשת.
הדאגות שאתה מעלה קשורות יותר לכל השירותים האינטרנטיים אבל הנושא הזה קיים בלי קשר לאיפה אתה מאכסן מסמכים אישיים. הדברים הכי רגישים שלך (חשבונות בנק, מידע רפואי, וכו.) כבר קיימים ברשת , גם אם אתה אישית לא משתמש בגישה האינטרנטית אליו.
מעשית לגבי מסמכים אישיים. אתה מוגן הרבה יותר עם מסמך מוצפן על שרת ציבורי מאשר עם מסמך לא מוצפן על המחשב הפרטי.
אתה מעלה דאגות נכונות מאוד אבל הן לא כל כך קשורות דווקא לנושא של מסמכים ברשת מול מסמכים על הכונן האישי.
קודם כל דווקא הכי קל לגנוב לך מסמכים מהכונן האישי שלך שבבית. נכון, זה לא באמת מסוכן אבל רק כי אין אנשים שרוצים דווקא את המסמכים שלך, אבל גם אין אנשים שרוצים דווקא את המסמכים שלך ברשת.
הדאגות שאתה מעלה קשורות יותר לכל השירותים האינטרנטיים אבל הנושא הזה קיים בלי קשר לאיפה אתה מאכסן מסמכים אישיים. הדברים הכי רגישים שלך (חשבונות בנק, מידע רפואי, וכו.) כבר קיימים ברשת , גם אם אתה אישית לא משתמש בגישה האינטרנטית אליו.
מעשית לגבי מסמכים אישיים. אתה מוגן הרבה יותר עם מסמך מוצפן על שרת ציבורי מאשר עם מסמך לא מוצפן על המחשב הפרטי.
משה
moco,
למה ננעלת רק על מסמכים ? בLOGIN אחד אתה אמור להכנס לשירות האימיילים , חיפוש , איחסון מסמכים , רשימת חברים , צ'אטים , מועדפים(?) הכולל אולי גם אתר הבנק שלך .. ועוד..
בLOGIN אחד האקר ש"לא מחפש דווקא את המסמכים שלך" מקבל את כל המידע עליך , מי אתה , עיסוקך , קשריך החברתיים/רומנטיים , וכל מה שציינתי כבר לעיל.
הזיכרון הישראלי שלנו קצר, כבר שכחנו איך הושתלה תוכנה זדונית שאספה מידע ממחשבי תאגידים גדולים במשק ע"י מתכנת שמכר אותה לחוקרים פרטיים תאבי בצע.
אני חוזר, בפחות מכך עשרות אלפי אמריקאים בארהב חוטפים לפנים את גניבת זהותם ביום בהיר אחד
ומקבלים התרעות מהבנק על משיכות יתר , צ'קים חוזרים , קניות שנעשו בכרטיס האשראי שלהם וכו.. ולוקח להם שנים והרבה מאד כסף לקבל את זהותם חזרה ואת מוניטין-הקרדיט שלהם בחברות האשראי (מושג אמריקאי)
במצב בו כל מי שאתה , מונח לפני ההאקר.. מלאכת גניבת הזהות שלך נעשית הכי קלה עבורו.
http://www.justice.gov/criminal/fraud/w ... tml#whatis
גוגל חייבת להשיג כמה שיותר קהל-גולשים-משועבד captive audience
אותם שירותים חינמיים שהיא מציעה מבטיחים חזרת הגולש לאתריה שוב ושוב
ובכך היא מבטיחה לעצמה מאגר ענק של צרכנים מפולחים בצורה מדוייקת ע"י אלגוריתמים הצוברים מידע עליך ,על בסיס יומי, מאותם שירותים חינמיים.
גם אתר קולנוע ביתי משתתף בחגיגה הזאת... שירות GOOGLE TRENDS אותו מונה-גולשים חינמי שמעניקה גוגל לבעלי אתרים מבצע בנוסף להצגת מידע לבעל האתר על כמות גולשיו ויתר המידע החיוני לו גם איסוף מידע על תוכן הדף שעניין את הגולש...
נכנסתם לשירשור לקרוא על טלוויזית LCD חדשה ? אל תתפלאו אם תקבלו מיד פירסומות גוגל של בעלי עסקים המשווקים LCD... באתר עצמו או בחיפוש הבא שלכם במנוע גוגל.... הכל נשמר בCOOKIE ...
בעל האתר מרוויח מכל קליק על פירסומת גוגל ומשתתף למעשה בהכנסות גוגל ממפרסמים.
לסיכום - גוגל מייצרת נכון להיום הכנסות של מיליארדים בכל רבעון...(!)
גילוי נאות - אני צרכן של מנוע החיפוש גוגל, GMAIL, יוטיוב , פיקסה , סקצ'אפ (חינמי - פותח כדי שקהילת המשתמשים תמפה את רחובות והערים בכדור הארץ עבור שירות ה..מיקום והמפות של גוגל.. ), שכחתי משהו? הוסף כאן: ________, ______, ________, ______
לכאורה מה רע ? הכל בחינם .. לא?
הפירסומת הידועה "בשבילו זה דני בשבילך זה חלב" אומרת הכל..
למה ננעלת רק על מסמכים ? בLOGIN אחד אתה אמור להכנס לשירות האימיילים , חיפוש , איחסון מסמכים , רשימת חברים , צ'אטים , מועדפים(?) הכולל אולי גם אתר הבנק שלך .. ועוד..
בLOGIN אחד האקר ש"לא מחפש דווקא את המסמכים שלך" מקבל את כל המידע עליך , מי אתה , עיסוקך , קשריך החברתיים/רומנטיים , וכל מה שציינתי כבר לעיל.
הזיכרון הישראלי שלנו קצר, כבר שכחנו איך הושתלה תוכנה זדונית שאספה מידע ממחשבי תאגידים גדולים במשק ע"י מתכנת שמכר אותה לחוקרים פרטיים תאבי בצע.
אני חוזר, בפחות מכך עשרות אלפי אמריקאים בארהב חוטפים לפנים את גניבת זהותם ביום בהיר אחד
ומקבלים התרעות מהבנק על משיכות יתר , צ'קים חוזרים , קניות שנעשו בכרטיס האשראי שלהם וכו.. ולוקח להם שנים והרבה מאד כסף לקבל את זהותם חזרה ואת מוניטין-הקרדיט שלהם בחברות האשראי (מושג אמריקאי)
במצב בו כל מי שאתה , מונח לפני ההאקר.. מלאכת גניבת הזהות שלך נעשית הכי קלה עבורו.
http://www.justice.gov/criminal/fraud/w ... tml#whatis
גוגל היא חברה הנסחרת בנסדאק - מחובתה להגדיל הכנסות כל הזמן עבור משקיעיה ולא לשקוד על השמרים.In recent years, the Internet has become an appealing place for criminals to obtain identifying data, such as passwords or even banking information...
גוגל חייבת להשיג כמה שיותר קהל-גולשים-משועבד captive audience
אותם שירותים חינמיים שהיא מציעה מבטיחים חזרת הגולש לאתריה שוב ושוב
ובכך היא מבטיחה לעצמה מאגר ענק של צרכנים מפולחים בצורה מדוייקת ע"י אלגוריתמים הצוברים מידע עליך ,על בסיס יומי, מאותם שירותים חינמיים.
גם אתר קולנוע ביתי משתתף בחגיגה הזאת... שירות GOOGLE TRENDS אותו מונה-גולשים חינמי שמעניקה גוגל לבעלי אתרים מבצע בנוסף להצגת מידע לבעל האתר על כמות גולשיו ויתר המידע החיוני לו גם איסוף מידע על תוכן הדף שעניין את הגולש...
נכנסתם לשירשור לקרוא על טלוויזית LCD חדשה ? אל תתפלאו אם תקבלו מיד פירסומות גוגל של בעלי עסקים המשווקים LCD... באתר עצמו או בחיפוש הבא שלכם במנוע גוגל.... הכל נשמר בCOOKIE ...
בעל האתר מרוויח מכל קליק על פירסומת גוגל ומשתתף למעשה בהכנסות גוגל ממפרסמים.
לסיכום - גוגל מייצרת נכון להיום הכנסות של מיליארדים בכל רבעון...(!)
ולכן גוגל עוד תמשיך לייצר לנו שירותים כאלה ואחרים ותשווק לנו אותם עם קליפים כאלה "חמודים".. תנחשו איפה? כן.. ביוטיוב שהוא ממש במקרה גם שלה..Google reported revenues of $5.94 billion for the quarter ended September 30, 2009...
גילוי נאות - אני צרכן של מנוע החיפוש גוגל, GMAIL, יוטיוב , פיקסה , סקצ'אפ (חינמי - פותח כדי שקהילת המשתמשים תמפה את רחובות והערים בכדור הארץ עבור שירות ה..מיקום והמפות של גוגל.. ), שכחתי משהו? הוסף כאן: ________, ______, ________, ______
לכאורה מה רע ? הכל בחינם .. לא?
הפירסומת הידועה "בשבילו זה דני בשבילך זה חלב" אומרת הכל..
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שמעתי את זה כל כך מזמן....shay820 כתב:העניין הזה יתחיל להיות נפוץ ביותר ,ויגיע יום שכבר לא יהיו מחשבים בייתים בכללtruejoker כתב:אני לא יודע , אני מפחד מכול עניין הענן הזה . אולי אני מיושן אבל לתת שליטה למישהו אחר על כול המיחשוב שלי . לא ממש מקובל עלי......
נראה לי שזה מסוג הנבואות שפשוט לא יעבדו...
יש לי מאגר במחשב של תמונות, ת.ז., דרכונים, חשבונות בנק ועוד ועוד ועוד....
נראה לך שאני אתן לגוגל לשמור לי על זה?
הייתה ההיסטריה מכל המאגר הביומטרי... והמאגר הזה שביננו הוא הרבה יותר אישי וחשוב לי....
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אם לא שמתם לב,
כל ה-attachments של GMail כבר נשמרים ב-Google Docs
כל ה-attachments של GMail כבר נשמרים ב-Google Docs