מחפש סטרימר שיכול לקבל קלט דיגיטלי אופטי או קואקסיאלי
הי,
אני מרכיב את המערכת שלי שמכילה DVD וגם רסיבר של ימהה שאין לו יציאת HDMI. אני חושב להתגבר על זה ע"י לקיחת היציאה הדיגיטלית של ה DVD לסטרימר שיהיה שם, ומשם להוציא HDMI לטלביזיה אבל גם יציאה דיגיטלית (או אנלוגית) של אודיו שתוכנס לרסיבר שלי.
אני תוהה קודם כל אם זה קיים, ושנית את המרה כזו תשמר את איכות היציאה של ה DVD או ששילמתי באיכות על המרה מיותרת.
אשמח לעזרתכם.
איל, חיפה
אני מרכיב את המערכת שלי שמכילה DVD וגם רסיבר של ימהה שאין לו יציאת HDMI. אני חושב להתגבר על זה ע"י לקיחת היציאה הדיגיטלית של ה DVD לסטרימר שיהיה שם, ומשם להוציא HDMI לטלביזיה אבל גם יציאה דיגיטלית (או אנלוגית) של אודיו שתוכנס לרסיבר שלי.
אני תוהה קודם כל אם זה קיים, ושנית את המרה כזו תשמר את איכות היציאה של ה DVD או ששילמתי באיכות על המרה מיותרת.
אשמח לעזרתכם.
איל, חיפה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נראה לי שאתה מבלבל בין יציאות לכניסות
מה בדיוק יש לך? יש לך מערכת ALL IN ONE של ימהה? או רסיבר של ימהה וDVD של ימהה?
כמה כניסות דיגיטליות יש לך?
מה בדיוק יש לך? יש לך מערכת ALL IN ONE של ימהה? או רסיבר של ימהה וDVD של ימהה?
כמה כניסות דיגיטליות יש לך?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
שלום רב,
אין כזה דבר שאני מכיר או שמעתי עליו.
אתה יכול לחבר את ה HDMI מהמזרימדיה ישירות לטלויזה
ולהוציא מה DVD ומהמזרימדיה חיבור אופטי או קואקסיאלי ולחבר לרסיבר הישן.
אין כזה דבר שאני מכיר או שמעתי עליו.
אתה יכול לחבר את ה HDMI מהמזרימדיה ישירות לטלויזה
ולהוציא מה DVD ומהמזרימדיה חיבור אופטי או קואקסיאלי ולחבר לרסיבר הישן.
תודה על התגובות אבל בשלב זה הן לא עונות לי על השאלה אז אפרט את ה setup.
יש לי זוג רמקולים של מרידיאן, DSP3100 שמקבלים רק כניסה דיגיטלית שמתפקדים כסטראו בתוך כלל הסראונד (או עצמאים לשמיעת מוסיקה). האחרים בסראונד הם רמקולים עם כניסה אנלוגית.
יש לי רסיבר של ימהה עם יציאות אנלוגיות בלבד שמהן אני מזין את הרמקולים של הסראונד.
את ה Meridian אני מזין ישירות מה DVD מהיציאה הדיגיטלית שלו (קואקסיאלית) ויציאה דיגיטלית אחרת (אופטית) אני לוקח לרסיבר שמזין את רמקולי הסראונד. קצת מוזר אבל זה מה שיש לי.
זה עובד היום כשהרסיבר מזין טלביזית CRT פשוטה, אבל בעוד שבועיים יתקינו לי את ה LCD החדש שמונח כבר בסלון, ואז אני רוצה למצוא דרך להציג את תכני ה DVD ב HDMI בטלביזיה אבל כאמור אין לי יציאת HDMI ברסיבר.
לצורך השמעת תכנים מהסטרימר באמת התכוונתי לעשות מה שהיציע arotman - לחבר HDMI מהסטרימר לטלביזיה ולמשוך ממנו יציאה אחת (דיגיטלית) לרמקולים ויציאה שניה (דיגיטלית או אנלוגית) לרסיבר. מקווה שיש לסטרימרים שתי יציאות אודיו.
יש מצב?
איל
יש לי זוג רמקולים של מרידיאן, DSP3100 שמקבלים רק כניסה דיגיטלית שמתפקדים כסטראו בתוך כלל הסראונד (או עצמאים לשמיעת מוסיקה). האחרים בסראונד הם רמקולים עם כניסה אנלוגית.
יש לי רסיבר של ימהה עם יציאות אנלוגיות בלבד שמהן אני מזין את הרמקולים של הסראונד.
את ה Meridian אני מזין ישירות מה DVD מהיציאה הדיגיטלית שלו (קואקסיאלית) ויציאה דיגיטלית אחרת (אופטית) אני לוקח לרסיבר שמזין את רמקולי הסראונד. קצת מוזר אבל זה מה שיש לי.
זה עובד היום כשהרסיבר מזין טלביזית CRT פשוטה, אבל בעוד שבועיים יתקינו לי את ה LCD החדש שמונח כבר בסלון, ואז אני רוצה למצוא דרך להציג את תכני ה DVD ב HDMI בטלביזיה אבל כאמור אין לי יציאת HDMI ברסיבר.
לצורך השמעת תכנים מהסטרימר באמת התכוונתי לעשות מה שהיציע arotman - לחבר HDMI מהסטרימר לטלביזיה ולמשוך ממנו יציאה אחת (דיגיטלית) לרמקולים ויציאה שניה (דיגיטלית או אנלוגית) לרסיבר. מקווה שיש לסטרימרים שתי יציאות אודיו.
יש מצב?
איל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
eyalroze
רוב מכשירי המזרימדיה FULL SIZE מאפשרים יציאת SPDIF גם אופטית וגם קואקסיאלית.
הרמקולים שרכשתה מיועדים לעבוד עם רכיבי DSP של מרידיאן המוציא בנפרד SPDIF לכל זוג ערוצים, לדוגמה:
http://www.meridian-audio.com/product-m ... oller.aspx
בהנחה שיש לך יציאה של SPDIF קואקסיאלי ברסיבר,(ואין לך כרגע) במצב סטראו אתה מסודר:
1.מזרימדיה מוציא SPDIF אופטי או קואקסיאלי לרסיבר ומהרסיבר יציאה של SPDIF לרמקול ו HDMI לטלוויזיה.
2.DVD מוציא SPDIF אופטי או קואקסיאלי לרסיבר ומהרסיבר יציאה של SPDIF לרמקול ו קומפוננט לטלוויזיה.
במצב סראונד אתה בבעיה בכל מקרה, מכיוון שגם היום אתה עשוי לקבל DOWNMIX של כל הערוצים
ב SPDIF OUT לרמקולים של מרידיאן ובנוסף יש לך רמקולים נוספים לסנטר אחוריים וסאב.
כך שבעצם אין הפרדה נכונה של הקול בין הרמקולים.
לסיכום:
1. ללכת לפתרון אותו מספק היצרן, קרי DSP שלהם ורמקולים שלהם להשלמת הסט.
2. להשאיר את הרמקולים לסטראו בלבד בחדר אחר.
איך אבי אומר "עם הבשר בפה והכסף בכיס לא הולך"
רוב מכשירי המזרימדיה FULL SIZE מאפשרים יציאת SPDIF גם אופטית וגם קואקסיאלית.
הרמקולים שרכשתה מיועדים לעבוד עם רכיבי DSP של מרידיאן המוציא בנפרד SPDIF לכל זוג ערוצים, לדוגמה:
http://www.meridian-audio.com/product-m ... oller.aspx
בהנחה שיש לך יציאה של SPDIF קואקסיאלי ברסיבר,(ואין לך כרגע) במצב סטראו אתה מסודר:
1.מזרימדיה מוציא SPDIF אופטי או קואקסיאלי לרסיבר ומהרסיבר יציאה של SPDIF לרמקול ו HDMI לטלוויזיה.
2.DVD מוציא SPDIF אופטי או קואקסיאלי לרסיבר ומהרסיבר יציאה של SPDIF לרמקול ו קומפוננט לטלוויזיה.
במצב סראונד אתה בבעיה בכל מקרה, מכיוון שגם היום אתה עשוי לקבל DOWNMIX של כל הערוצים
ב SPDIF OUT לרמקולים של מרידיאן ובנוסף יש לך רמקולים נוספים לסנטר אחוריים וסאב.
כך שבעצם אין הפרדה נכונה של הקול בין הרמקולים.
לסיכום:
1. ללכת לפתרון אותו מספק היצרן, קרי DSP שלהם ורמקולים שלהם להשלמת הסט.
2. להשאיר את הרמקולים לסטראו בלבד בחדר אחר.
איך אבי אומר "עם הבשר בפה והכסף בכיס לא הולך"