רזולוציה
היום קיבלתי את הכבל HDMI שהזמנתי, עד עכשיו המחשב היה מחובר לטלויזיה דרך VGA וראיתי מעולה,
ברזולוציה 1028*768, היום חיברתי את הכבל השני וניסיתי לשנות לרזולוציות יותר גבוהות- רואים גרוע!
אז מה הקטע של HD?
הטלויזיה שלי טושיבה HD READY.
על איזה רזולוציה לשים? האם שאני רואה קובץ ברזולוציה 720P צריך לשנות משהו?
ברזולוציה 1028*768, היום חיברתי את הכבל השני וניסיתי לשנות לרזולוציות יותר גבוהות- רואים גרוע!
אז מה הקטע של HD?
הטלויזיה שלי טושיבה HD READY.
על איזה רזולוציה לשים? האם שאני רואה קובץ ברזולוציה 720P צריך לשנות משהו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
טושיבה HD Ready? תשכח מזה עם HDMI. תחזור לחיבור VGA.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לפי כמה דיווחים שהתקבלו כאן באתר וממקורות חיצוניים אפשר להסיק שלמסכים של TOSHIBA יש בעיה בחיבור HDMI למחשבים ושבהרבה מקרים עדיף להשתמש בחיבור ה VGA.
אבל זה כנראה לא הבעיה שלך במקרה זה. לדעתי אתה רואה גרוע כי חשבת שאם תעבור לרזולוציה גבוהה יותר תראה טוב יותר. זה לא המצב במסכים שטוחים כי שם צריך לשאוף לשדר את הרזולוציה הקרובה ביותר למספר הפיקסלים הפיזיים שיש למסך - מה שבמקרה של מסך HDR הוא 1366x768.
היות ורוב מסכי ה HDR אינם מסוגלים לקבל רזולוציה זו אתה עלול להיתקע במצב שלא חשוב איזו רזולוציה תשדר מהמחשב היא אף פעם לא תתאים בדיוק למסך ולכן הוא יידרש לבצע Upscale/Downscale - מה שדי הורס את חווית שולחן העבודה והתעסקות עם אפליקציות שאינם נגני סרטים.
אבל זה כנראה לא הבעיה שלך במקרה זה. לדעתי אתה רואה גרוע כי חשבת שאם תעבור לרזולוציה גבוהה יותר תראה טוב יותר. זה לא המצב במסכים שטוחים כי שם צריך לשאוף לשדר את הרזולוציה הקרובה ביותר למספר הפיקסלים הפיזיים שיש למסך - מה שבמקרה של מסך HDR הוא 1366x768.
היות ורוב מסכי ה HDR אינם מסוגלים לקבל רזולוציה זו אתה עלול להיתקע במצב שלא חשוב איזו רזולוציה תשדר מהמחשב היא אף פעם לא תתאים בדיוק למסך ולכן הוא יידרש לבצע Upscale/Downscale - מה שדי הורס את חווית שולחן העבודה והתעסקות עם אפליקציות שאינם נגני סרטים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לראות תמיד תראה ברזולוציה של 1366x768 כי זו הרזולוציה של המסך.
אם אתה מצליח להעביר מהמחשב את הרזולוציה הזו אז הרווחת כי זה ייתן לך גם שולחן עבודה חד וברור וגם צפייה בסרטים בלי שגם המסך יצטרך להתערב ולבצע עוד מתיחה של התמונה.
אם אתה לא מצליח אז נסה להעביר למסך 1280x720 (שזה 720p) או 1920x1080 שזה 1080p (שים לב שיש די הרבה מסכי HDR שאינם מסוגלים לקבל 1080p) ותחליט בעצמך מה רואים טוב יותר.
בקשר לכבל, אז זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך. במרחקים טיפוסיים כפי שקיימים בבתים, כל כבל יעשה את העבודה נאמנה ללא קשר למחיר, יצרן, עובי וציפוי בזהב.
אם אתה מצליח להעביר מהמחשב את הרזולוציה הזו אז הרווחת כי זה ייתן לך גם שולחן עבודה חד וברור וגם צפייה בסרטים בלי שגם המסך יצטרך להתערב ולבצע עוד מתיחה של התמונה.
אם אתה לא מצליח אז נסה להעביר למסך 1280x720 (שזה 720p) או 1920x1080 שזה 1080p (שים לב שיש די הרבה מסכי HDR שאינם מסוגלים לקבל 1080p) ותחליט בעצמך מה רואים טוב יותר.
בקשר לכבל, אז זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך. במרחקים טיפוסיים כפי שקיימים בבתים, כל כבל יעשה את העבודה נאמנה ללא קשר למחיר, יצרן, עובי וציפוי בזהב.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

HDMI אינו בהכרח עדיף על VGA כי העברת אותוות באפן דיגיטלי לא הופכת אותם למשובחים יותר באופן אוטומטי.