איך מפעילים מגבר כח בלי חיבור מתאים
יש לי רסיבר ק"ב אליו אני רוצה לחבר מגבר כח. הבעיה שכל פעם צריך להפעיל וכבות את המגבר מה שמאד לא נח. חשבתי על קופסת מיתוג חיצונית שתספק חשמל למגבר כח כל פעם שהרסיבר מודלק או שמכבים אותו. יש שתי מקורות מיתוג אפשריים אחד הטריגר 12 וולט ברסיבר אפשרות שניה יציאת חשמל 220 וולט מהרסיבר (שיכולה להזין מכשירים עד 100 וואט וזה לא מתאים למגבר רק למיתוג)
האם יש רעיונו? או שיש קופסאות חשמל ממותגות
האם יש רעיונו? או שיש קופסאות חשמל ממותגות
אם יש לך ידים וידע מועט בתחום, ניתן בקלות לבנות קופסת מיתוג מבוססת ממסר. (אפשר גם כזו מבוססת טראייק/SSR, אבל לא מומלץ במקרה שלך. הטראייק מוסיף הרמוניות לסינוס, ויכוטל לגרום לרעש) בעבר בניתי משהו דומה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=424854.0
..
אפשר להתווכח על הטענה הזו שנים, אבל בגדול זה תלוי במכשיר, ובאופן השימוש. למכשיר שפועל זמן רב ברציפות יש בוודאות בלאי מסוג מסויים, כמו קבלים מיובשים (מה שמשפיע ישירות על איכות הצליל) מכיבוי והדלקה נגרם בלאי מסוג אחר, במעגלי המתח בכניסה. לא משהו שמשפיע על הצליל. לגבי טלוויזיה, צריכה ממוצעת בסטנדביי היא כ 5~8W, וכן, גם זה בזבוז.
לדעתי אם לא משתמשים במכשיר פרק זמן של 6~7 שעות, עדיף שיהיה כבוי.
ולסיום, סיפור קצר; אני ועוד חבר קנינו מחשבים זהים לפני כמה שנים. שלו פעל ברציפות משנת 2005, ושלי כובה כל לילה - כשלא היו הורדות על האש. הלוח שלו כבר זצ"ל מספר חודשים, כשכל קבליו נוזלים ומפוצצים, והספק במצב עגום. שלי לעומת זאת, חי ובועט בדיוק כמו אחיו הקטן משנת 2000 שגם הוא חי (אבל לא בועט. זקן)
לדעתי אם לא משתמשים במכשיר פרק זמן של 6~7 שעות, עדיף שיהיה כבוי.
ולסיום, סיפור קצר; אני ועוד חבר קנינו מחשבים זהים לפני כמה שנים. שלו פעל ברציפות משנת 2005, ושלי כובה כל לילה - כשלא היו הורדות על האש. הלוח שלו כבר זצ"ל מספר חודשים, כשכל קבליו נוזלים ומפוצצים, והספק במצב עגום. שלי לעומת זאת, חי ובועט בדיוק כמו אחיו הקטן משנת 2000 שגם הוא חי (אבל לא בועט. זקן)
קודם כל, לא אמרתי שיש קשר. סיפרתי סיפור קצר. במיוחד על מחשב שממליצים לא לכבות אותו לפרקי זמן קצרים. שנית, ספר לי מה ההבדלים לדעתך?yairf כתב:אין קשר - לעשות השלכה כזו בין לוח אם של מחשב למגבר הספק זה פשוט לא נכון, מצטער....