רמקולי מחשב שחדלו להשמיע צליל פתאום
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מדובר בזוג רמקולים של חברת Labtec, איכותיים מאד יחסית לקטגוריה שלהם והיו יקרים בזמנם (לפני כ-9 שנים). הם עובדים עם ספק חיצוני מקורי. יום אחד הרמקולים חדלו להשמיע קול; הם עדיין מקבלים מתח מהספק (נורית הביקורת עובדת) אבל פשוט לא שומעים מהם כלום. דממה מוחלטת. אין בהם שום בורג המאפשר לפתוח את התיבות, והם לא ספגו שום נזק פיזי. מישהו נתקל פעם בתופעה דומה? זה ממש מבאס כי אלה רמקולים טובים ולגמרי לא ברור לי מה יכול לקרות להם (הם גם לא הועמסו ברמת ווליום מטורפת). אם למישהו יש מושג לגבי סיבה אפשרית ו/או פתרון, אשמח לשמוע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
עדכון
לאחר מאמצים רבים הצלחתי לפרק את הגרילים שלהם (הם בנויים ממש טוב הממזרים) ומתחתם נמצאו ברגים. פתחתי את התיבות אבל לא זיהיתי בפנים נתק או רכיבים מפוחמים וכד'. עדיין ייתכן שיש נזק אלקטרוני כלשהו. המחשב נבדק עם רמקולים אחרים והכל עובד, אבל אנסה גם לבדוק את הרמקולים האלה עם מקור אחר כפי שהצעת, מרטין.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
פשוט וקל...
פלוק -> מצב רציפות -> בדיקת רמקול -> יש צפצוף, הרמקול תקין.
פלוק -> מצב מתח DC -> בדיקת יצאת מתח מהשנאי -> יש מתח -> הבעיה במגבר....
אין מתח -> הבעיה בספק <- זה מצב סביר יותר.
פלוק -> מצב רציפות -> בדיקת רמקול -> יש צפצוף, הרמקול תקין.
פלוק -> מצב מתח DC -> בדיקת יצאת מתח מהשנאי -> יש מתח -> הבעיה במגבר....
אין מתח -> הבעיה בספק <- זה מצב סביר יותר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם אין צד רציפות, אפשר לחבר במצב של התנגדות.dragon כתב:יש לי פלוק שלא מצפצףצריכה להיות רציפות או לא? ובעצם למה אתה מחבר, לשני החוטים שמתחברים לרמקול עצמו?
...
אתה מחבר למחברים של הרמקול עצמו (כלומר מנותק מהתיבה), הסליל אמור לתת לך התנגדות.
קשה לי להאמין שהרמקולים נשרפו, כך שממליץ לך לבדוק לפני זה מתח יציאה בשנאי ומתח יציאה מהמגבר עצמו (שני חוטים שהולכים לרמקול).