המלצה לרסיבר, אבל לא בטוח שדווקא רב ערוצי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אבא שלי מחליף טלויזיה בימים אלו והגיעה השעה להתאים לטלויזיה החדשה שלו גם מערכת קול חדשה.

המערכת נועדה בעיקר לצפיה בטלויזיה, מעט סרטי DVD ובנוסף רדיו ודיסקים של מוזיקה קלאסית.

חשוב לנו שיהיה רסיבר אמין ובאיכות טובה וככל הנראה לא כל כך חשוב שיהיה רב ערוצי (אין תוכניות לארגן רמקולים אחוריים בקרוב). יש לו כבר זוג רמקולים של סוני (בני כ-20 שנה והוא מרוצה מהם), אבל אם יש לדעתכם משקל גדול לקניית רמקול מרכזי ורסיבר שיתמוך בו, אנחנו יכולים לנסות לשקול את האפשרות.

לא יודע אם זה משפיע על השיקולים, אבל מדובר בחלל סלון לא קטן (מרחק צפיה 4-5 מטר) והטלויזיה בהכרח (אבוי!) לא תהיה במרכז בין שני הרמקולים (בגלל צורת הסלון).

מבחינת תקציב, ככל הנראה סדר גודל של עד 2000 ש"ח מתקבל על הדעת וקצת גמיש.

אם יש עוד מידע שיעזור לכם לעזור לי, אשמח לספק אותו :)

יום טוב ותודה מראש,
דני

mullard
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה #2 

אני אשמח לדעת אם יהיה לכם שימוש ה HD
בטלוויזיה החדשה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

שאלה -
אתה בטוח שאתה מחפש רסיבר ולא מגבר סטריאו? האם דרוש מהמכשיר לבצע פעולה נוספת מלבד הגברה (מיתוג מקורות וידאו, שימוש בטיונר כמקור רדיו וכו'), או שהמטרה היא רק קבלת האודיו מהמקור ופעולת ההגברה עצמה?

mullard
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

הוא רשם למעלה שיש שימוש ברדיו DVD וטלוויזיה

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התגובות.

תודה mullard - אין כוונה בטווח הקרוב לצפות במקורות HD (רכישת חבילת HD מחברת הכבלים או קניית נגן בלו-ריי). אבל יש כוונה שהרסיבר יחזיק כמה שנים טובות, כך שאם יש השלכות חמורות לאי צריכת תוכן HD, אני לא בטוח שאני יכול להתחייב שלא נתחיל עוד שנתיים...

תודה uriler - שאלה טובה. באמת יכול להיות שאת רוב הדברים היינו מצליחים לעשות בלי רסיבר ואני צריך לשקול מחדש. נראה לי שיהיו לכל הפחות שני מקורות (DVD ו-כבלים, שאפשר היה גם לחבר לשתי כניסות של הטלויזיה) ונרצה גם רדיו (שלשם כך בעצם אפשר להשתמש בכבלים כמקור ולא חייבים טיונר). אני מניח שחייבים רסיבר אם רוצים לנצל יציאה דיגיטלית של ה-DVD / ממיר - זה שיקול חשוב לדעתכם?

תודה!
דני

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מהפורום השכן לאודיאו דו ערוצי הומלץ לי:
מערכות סטריאו יעודיות יקרות מצד אחד, ומצד שני ישנם רסיברים שנותנים איכות צליל די טובה
חוץ מזה, אמרת נכון כי כדי לחבר DVD, אתה חייב או רסיבר או מעבד צליל הקפי (גם אם מדובר רק על שני רמקולים)

אני חושב שעוד מעט ניופאן וטופאודיו יעשו מכירת חיסול של סוף השנה, ואפשר יהיה למצוא רסיבר שעלה 4-5K לפני שנה בתקציב שהזכרת.
...
מכיוון שזה מחזיר אותי לשאול על רסיברים, רציתי לדעת אם יש המלצות ספסיציות שעונות על הדרישות שלי בבקשה. או אם יש עוד שיקולים שכדאי לי לחשוב עליהם בבחירה.

תודה מראש,
דני

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

סליחה על ההקפצה, אבל אני אנסה לקצר את השרשור בתקוה שזה יעזור למישהו לעזור לי... :)

מחפש רסיבר, תקציב בערך עד 2000 ש"ח (קצת גמיש) שככל הנראה ישמש בעיקר כמגבר דו ערוצי (לשני רמקולים גדולים ודי ישנים) בטווח הזמן הנראה לעין.

יתחבר לטלויזיה HDR. עיקר השימוש יהיה לטלויזיה בכבלים (ללא חבילת HD), רדיו ומוסיקה קלאסית מ-CD. לבסוף, גם קצת סרטי DVD, אבל בעדיפות יותר נמוכה.

כמו שמשתמע מהדרישות - לא צריך מהרסיבר יותר מדי "חוכמות" והוא לא נועד לחובב קולנוע ביתי (אבא שלי).

למרות הדרישות ה"נמוכות" (נראה לי) יש הנחה שאפשר להכניס משהו בתקציב הזה שיהיה אמין מספיק להחזיק שנים רבות.

תודה רבה!
דני

mullard
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

קצת יותר יקר מ 2000
לך תבדוק את ההרמן קרדון דגם 255
מומלץ

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה! מה בנוגע לטענה לבעיתיות בתחום ה-HDR אצלו, שהעלה חבר בשרשור אחר:

(אגב, המחיר של הHK255 לפי זאפ הוא באזור ה-2900, שזה כבר חריגה קצת גדולה מדי)

http://www.hometheater.co.il/vt98749.%D ... 7%91%D7%A8

מישהו יכול לאמת / לשלול?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אני עדיין לא מבין למה רסיבר ולא מגבר סטריאו...
עניין הצליל הרב ערוצי הוא לא פקטור - DVD יודע להוציא צליל בסטריאו (עובדה שאפשר לחברו גם ישירות לטלויזיה בכניסה אנלוגית), ובכל מקרה אין לך אפקט רב ערוצי.

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

זה בדיוק מה שהבנתי מההודעה הקודמת שלך ושוב הסיטו אותי מהכיוון...

אני אנסה לגשת מהכיוון ההפוך, אם אני בטוח רוצה סטריאו בלבד - מה השיקולים נגד לקחת רסיבר קולנוע ביתי? שהתוספת מחיר על פונקציות הרסיבר (פענוח דיגיטלי היקפי, ניתוב וידאו ורדיו) המיותרות לכאורה, תביא אותו למחיר שבו אני יכול למצוא מגבר סטריאו איכותי יותר, אמין ויותר וכו'?

נניח שכן, איזה מגברי מגברי סטריאו מתאימים לצרכים והתקציב שהגדרתי, ואולי בשתי מילים - על איזה שיקולים חושבים כשבוחרים מגברי סטריאו? כל תשובה שתכוון אותי בעזרת כמה מילות מפתח איך ללמוד את הנושא תעזור מאוד...

תודה!
דני

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #12 

אם אתה מחפש מגבר סטריאו טוב בתקציב שלך ההצעות שלי הם:

http://www.lasercity.co.il/Product.asp? ... ap&lang=he

http://www.fuse.co.il/products/101766

http://www.amnonsound.co.il/?categoryId ... temId=9050

אל תתיחס למחירים, סביר להניח שיתנו לך הנחה בחנות .

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה רבה, באמת התקשתי קצת למצוא מגברי סטריאו. ככל הנראה פחות נפוץ מרסיברים, כשלכולם יש קולנוע ביתי...

אפשר לשאול, מבחינת הגברה, מה ההבדל בינם לבין רסיברים בערך באותו מחיר? הכל מתחבא במספרים הקטנים (frequency response, THD וכו')?

שוב, תודה רבה על העזרה...

דני

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

דני_א כתב:זה בדיוק מה שהבנתי מההודעה הקודמת שלך ושוב הסיטו אותי מהכיוון...

אני אנסה לגשת מהכיוון ההפוך, אם אני בטוח רוצה סטריאו בלבד - מה השיקולים נגד לקחת רסיבר קולנוע ביתי? שהתוספת מחיר על פונקציות הרסיבר (פענוח דיגיטלי היקפי, ניתוב וידאו ורדיו) המיותרות לכאורה, תביא אותו למחיר שבו אני יכול למצוא מגבר סטריאו איכותי יותר, אמין ויותר וכו'?

נניח שכן, איזה מגברי מגברי סטריאו מתאימים לצרכים והתקציב שהגדרתי, ואולי בשתי מילים - על איזה שיקולים חושבים כשבוחרים מגברי סטריאו? כל תשובה שתכוון אותי בעזרת כמה מילות מפתח איך ללמוד את הנושא תעזור מאוד...

תודה!
דני
...
אם אתה מעוניין לשמוע סטריאו באיכות שתיתן תמורה מקסימלית לכסף שלך עדיף לך לקנות מגבר סטריאו יעודי. למה? כי הסאונד יהיה יותר נקי, ברור, תלת מימדי ועם נפח, תכונות שלוקות בחסר ברסיברים בתקציב שלך.
השיקולים שיש לקחת בחשבון הם מהי התתנגדות של הרמקולים שלך, כמה ואטים צריך כדי לדחוף אותם ולא פחות חשוב: צריך שתיהיה התאמה בין הרמקולים למגבר (יש לזה השפעה משמעותית על הסאונד). שווה לך להשקיע כמה עשרות שקלים על כבלים טובים כמו אלו לדוגמא: http://www.arama-audio.com/sg_product~000257~2~5.htm

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

אם לא מפריע לך לקנות יד 2 יש פה מגבר מצויין של פירמה יפנית ידועה בחצי מהתקציב שלך, מומלץ בחום אם הכל תקין ועדין אקטואלי: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32222

דני_א פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה רבה זאב, הארת את עיני ועזרת לי מאוד.

עכשיו רק צריך להיות 100% בטוח שאני מוכן לוותר על החוכמות שמציע רסיבר... ולהתחדש.

שוב תודה, וכמובן אם יש למישהו משהו להוסיף אני אשמח לשמוע.
דני

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

אין בעד מה, אם יש לך עוד שאלות אל תהסס לפנות אלי :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”