רעש / זמזום מהטלויזיה
שלום לכולם,
יש לי LCD של סמסונג 40" (R81 נראה לי) מחוברת לממיר סטנדרטי של YES (בכבל RCA - "בננות").
לאחרונה שמתי לב שבוקעים רעשים סטטיים, כמו זמזום, מהטלויזיה.
אם אני עושה MUTE אני עדין שומע זמזום, שמתחזק כשמופיעה תצוגת הערוצים של YES. (כשמדפדפים בין הערוצים עם החיצים של השלט).
בכלל, כשיש צבעים בהירים על המסך הזמזום מתחזק.
זה מאוד מפריע כי אני חייב להנמיך את עוצמת השמע של הטלויזיה דרך השלט שלה, ואז עם השלט של YES אי אפשר להגיע לעוצמות גבוהות יחסית.
חוץ מזה שזו טלויזיה טובה מאוד וממש מעצבן שיש בעיה כזו.
האם לדעתכם מבודד \ איזולטור יפתור את זה?
יש לי LCD של סמסונג 40" (R81 נראה לי) מחוברת לממיר סטנדרטי של YES (בכבל RCA - "בננות").
לאחרונה שמתי לב שבוקעים רעשים סטטיים, כמו זמזום, מהטלויזיה.
אם אני עושה MUTE אני עדין שומע זמזום, שמתחזק כשמופיעה תצוגת הערוצים של YES. (כשמדפדפים בין הערוצים עם החיצים של השלט).
בכלל, כשיש צבעים בהירים על המסך הזמזום מתחזק.
זה מאוד מפריע כי אני חייב להנמיך את עוצמת השמע של הטלויזיה דרך השלט שלה, ואז עם השלט של YES אי אפשר להגיע לעוצמות גבוהות יחסית.
חוץ מזה שזו טלויזיה טובה מאוד וממש מעצבן שיש בעיה כזו.
האם לדעתכם מבודד \ איזולטור יפתור את זה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
זמזום ממסכים זו תופעה ישנה.
זה לרוב דורש טכנאי לבדוק אם אין בעיה חשמלית.
מנסיוני זה לא תמיד פתיר עם מסכים מסויימים.
זה לרוב דורש טכנאי לבדוק אם אין בעיה חשמלית.
מנסיוני זה לא תמיד פתיר עם מסכים מסויימים.
- oferlaor
- מנהל

זה קשור למסך וזהו.
מאז שאני זוכר מסכים דקים (החל מ-PWD4 של פנסוניק בזמנו), הזמזומים הללו היו קיימים. הם נעלמו במודלים מסויימים, חזרו באחרים.
אנחנו עדיין לא יודעים אם הבעיה היא רכיב אלקטרוני שגורם לזה, או איזה שנאי קטן שרועד וגורם לזה.
מאז שאני זוכר מסכים דקים (החל מ-PWD4 של פנסוניק בזמנו), הזמזומים הללו היו קיימים. הם נעלמו במודלים מסויימים, חזרו באחרים.
אנחנו עדיין לא יודעים אם הבעיה היא רכיב אלקטרוני שגורם לזה, או איזה שנאי קטן שרועד וגורם לזה.
- oferlaor
- מנהל

ב-CRT זה לרוב קורה במנגנוני המתח הגבוה. עם הזמן, שנאים שם משתחררים והסלילים בפנים מתחילים לרעוד. הדפיקה על צד המסך גורמת לזה פשוט לזוז טיפה ואז הסליל מפסיק לרעוד (עד שהוא זז לאט לאט בחזרה וחוזר לזמזם).
ראיתי פעם ספריי כזה שהוא כמו לכה מיוחדת שמיועדת למניעת רעידות של סלילים.
ראיתי פעם ספריי כזה שהוא כמו לכה מיוחדת שמיועדת למניעת רעידות של סלילים.
לא הבנת, אני מחכה בכליון עיניים שתחזיר את נשמתה לבוראoferlaor כתב:ב-CRT זה לרוב קורה במנגנוני המתח הגבוה. עם הזמן, שנאים שם משתחררים והסלילים בפנים מתחילים לרעוד. הדפיקה על צד המסך גורמת לזה פשוט לזוז טיפה ואז הסליל מפסיק לרעוד (עד שהוא זז לאט לאט בחזרה וחוזר לזמזם).
ראיתי פעם ספריי כזה שהוא כמו לכה מיוחדת שמיועדת למניעת רעידות של סלילים....
כל עוד היא מתפקדת ההנהלה מטילה וטו על שידרוג
זה לא נשמע כמו רעש מכאני של חלק שרועד.oferlaor כתב:זה קשור למסך וזהו.
אנחנו עדיין לא יודעים אם הבעיה היא רכיב אלקטרוני שגורם לזה, או איזה שנאי קטן שרועד וגורם לזה....
גם יש הבדל גדול בין כשהטלויזיה מציגה תמונה בהירה לבין תמונה כהה.
האם מישהו אחר נתקל בתופעה שכשתפריט YES מופיע על המסך נוצר רעש סטטי כזה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
רק תיקון קטן לגבי פנאסוניקoferlaor כתב:זה קשור למסך וזהו.
אנחנו עדיין לא יודעים אם הבעיה היא רכיב אלקטרוני שגורם לזה, או איזה שנאי קטן שרועד וגורם לזה....
בזמנו היו בעיות גם בדגם זה וגם בPR וגילו שיש פחית שמגינה על רכיב מסויים, היא יושבת בדיוק אחרי הרמקולים, ומחוברת רק בצד אחד שלה. כאשר היו מגבירים את השמע זה היה עושה רעש של זמזום בין שני מתחות (ומי שזוכר, יש אופציית EQ במסכים אלו).
מה שעשו זה לקחו את כל המסכים (רק מי שמבקש מקריאות שרות) ושמו דבק מיוחד ובידוד בין הפחית לרכיב.
כפי שאתה מתאר:
1. הזמזום מופיע ברמקולים של הטלוויזיה ומושפע מהווליום (כי החלשה שלו מחלישה את הזמזום).
2. אתה שומע את הזמזום בעוצמה חזקה כשאתה מסתכל על מסכים בהירים (למשל התפריט של yes).
ע"פ 1, לא נראה שמדובר ברכיבים פנימיים בטלוויזיה, כיוון שאלו לא מושפעים מהווליום.
ע"פ 2, לא נראה שמדובר בבעיה של Ground Loop, כיוון שזמזום שנוצר מבעיה זו קיים תמיד, גם במסכים כהים. חוץ מזה היית צריך לראות את התופעה המקבילה לזה גם בוידאו המוצג על המסך כהפרעה בצורת גלים. לכן כנראה שאיזולטור לאו דווקא יעזור.
מנסיון שלי עם טלוויזית CRT שברשותי, כבל RCA זול עלול לגרום לתופעה כזאת כפי שתיארת. נסה להחליף לכבל איכותי יותר (למרות שאצלך מדובר ב-LCD). נסה להשאיל מחבר לפני שאתה מחליט.
בהצלחה!
oreach
1. הזמזום מופיע ברמקולים של הטלוויזיה ומושפע מהווליום (כי החלשה שלו מחלישה את הזמזום).
2. אתה שומע את הזמזום בעוצמה חזקה כשאתה מסתכל על מסכים בהירים (למשל התפריט של yes).
ע"פ 1, לא נראה שמדובר ברכיבים פנימיים בטלוויזיה, כיוון שאלו לא מושפעים מהווליום.
ע"פ 2, לא נראה שמדובר בבעיה של Ground Loop, כיוון שזמזום שנוצר מבעיה זו קיים תמיד, גם במסכים כהים. חוץ מזה היית צריך לראות את התופעה המקבילה לזה גם בוידאו המוצג על המסך כהפרעה בצורת גלים. לכן כנראה שאיזולטור לאו דווקא יעזור.
מנסיון שלי עם טלוויזית CRT שברשותי, כבל RCA זול עלול לגרום לתופעה כזאת כפי שתיארת. נסה להחליף לכבל איכותי יותר (למרות שאצלך מדובר ב-LCD). נסה להשאיל מחבר לפני שאתה מחליט.
בהצלחה!
oreach
אוקיי, אז החלפתי את כבל ה RCA שעשה רעש בכבל RCA קצת שונה ועכשיו יש משמעותית פחות רעש.
אז תודה על העצה הזאת.
אחד הנסיונות שלי היה כבל די איכותי SCART ל S-VIDEO.
הבעיה הייתה שהתמונה שסופקה הייתה בשחור לבן עם קצת הפרעות.
לא חפרתי בנושא יותר מידי, אבל יש למישהו רעיון למה זה קורה?
אני מעדיף להשתמש בכבל היותר איכותי - SCART - S-VIDEO.
אז תודה על העצה הזאת.
אחד הנסיונות שלי היה כבל די איכותי SCART ל S-VIDEO.
הבעיה הייתה שהתמונה שסופקה הייתה בשחור לבן עם קצת הפרעות.
לא חפרתי בנושא יותר מידי, אבל יש למישהו רעיון למה זה קורה?
אני מעדיף להשתמש בכבל היותר איכותי - SCART - S-VIDEO.