מצבי מתיחה לא מאופשרים
שאלה שכבר שאלתי בעבר וטרם קיבלתי לה תשובה:
מדוע בחיבור HDMI לא מאופשרים כל מצבי המתיחה כגון 16-9 או JUST? (מדובר בפלזמה של פנסוניק)
מהי המגבלה הטכנית שלא מאפשרת את זה בחיבור דיגיטלי אבל כן בחיבורים אנלוגים?
הדבר מטריד את מנוחתי מכיוון שזה כופה עלי חיבור אנלוגי של מקורות מסויימים, למשל ממיר DTT או DVD על מנת שאוכל להנות מתמונה על גבי כל שטח המסך, אם כי מעוותת - גם מטעמי ניצול מלוא שטח המסך וגם כדי ללהקטין אפשרות של צריבה.
מישהו יודע?
מדוע בחיבור HDMI לא מאופשרים כל מצבי המתיחה כגון 16-9 או JUST? (מדובר בפלזמה של פנסוניק)
מהי המגבלה הטכנית שלא מאפשרת את זה בחיבור דיגיטלי אבל כן בחיבורים אנלוגים?
הדבר מטריד את מנוחתי מכיוון שזה כופה עלי חיבור אנלוגי של מקורות מסויימים, למשל ממיר DTT או DVD על מנת שאוכל להנות מתמונה על גבי כל שטח המסך, אם כי מעוותת - גם מטעמי ניצול מלוא שטח המסך וגם כדי ללהקטין אפשרות של צריבה.
מישהו יודע?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה הרזולוציית יציאה המוגדרת במכשירים הללו?
האם במקרה זה 720P או 1080P? אם כן - אז המסך מקבל את זה כ-16:9 - ואז אין לו סיבה לאפשר לך מתיחה כזו או אחרת.
אני סבור שמכאן הבעייה.
האם במקרה זה 720P או 1080P? אם כן - אז המסך מקבל את זה כ-16:9 - ואז אין לו סיבה לאפשר לך מתיחה כזו או אחרת.
אני סבור שמכאן הבעייה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לרוב לא מדובר במגבלה טכנית אלא עניין של הגדרה.
כהגדרה, כאשר אתה מעביר HD, המשמעות של זה היא שהתוכן ב-16:9
לכן יש לך כמה אפשרויות:
1. להעביר את הממיר למצב AUTO ואז יחזור לך האפשרות לעשות מתיחה עבור אותם ערוצים שבאמת צריכים את זה.
2. להמתין עד שיס יוסיפו את מצב המתיחה לממיר עצמו
כהגדרה, כאשר אתה מעביר HD, המשמעות של זה היא שהתוכן ב-16:9
לכן יש לך כמה אפשרויות:
1. להעביר את הממיר למצב AUTO ואז יחזור לך האפשרות לעשות מתיחה עבור אותם ערוצים שבאמת צריכים את זה.
2. להמתין עד שיס יוסיפו את מצב המתיחה לממיר עצמו
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
כברירת מחדל הממירים מגיעים תחת מצב אוטומטי . מניסיון , בשינוי הגדרה ל 720P איכות התמונה משתפרת פלאים , כנ"ל כל הבאנרים .להעביר את הממיר למצב AUTO ואז יחזור לך האפשרות לעשות מתיחה עבור אותם ערוצים שבאמת צריכים את זה....
לדעתי המצב כבר קיים עופר , בפועל הממיר מבצע מתיחה ואפשר להבחין בזה כשבוחרים באחד ממצבי המתיחה החכמה מצד המסך .להמתין עד שיס יוסיפו את מצב המתיחה לממיר עצמו...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
oferlaor ו- Itay_Pollak
במקרה שלי לא מדובר בממיר של YES אלא עיקר הבעיה נובעת מחיבור המזרימדיה ב-HDMI.
עם זאת, אתה בהחלט צודק - הגדרתי את המזרימדיה להוציא 576p עם מסך 4:3 ואכן כל מצבי המתיחה התאפשרו, הידד!
הבעיה היא שאני לא יכול להשאר עם קונפיגורציה כזו באופן קבוע מפני שרוב הזמן אני צופה בתכני HD.
מתי אני כן זקוק לתצורה הזו? יש לי RIP-ים של כל כותרי ה-DVD שלי שרבים מהם מופיעים ביחס 4:3 והייתי מעדיף לצפות בהם במצב מתוח. כאשר המזרימדיה מוגדר להוציא 1080p 23.97 עם יחס מסך 16:9 הדבר בלתי אפשרי כפי שציינתי וזה לא עסק ללכת ולשנות הגדרות בכל פעם שאני רוצה לצפות ב-DVD RIP.
נו מילא, שום דבר לא מושלם
במקרה שלי לא מדובר בממיר של YES אלא עיקר הבעיה נובעת מחיבור המזרימדיה ב-HDMI.
עם זאת, אתה בהחלט צודק - הגדרתי את המזרימדיה להוציא 576p עם מסך 4:3 ואכן כל מצבי המתיחה התאפשרו, הידד!
הבעיה היא שאני לא יכול להשאר עם קונפיגורציה כזו באופן קבוע מפני שרוב הזמן אני צופה בתכני HD.
מתי אני כן זקוק לתצורה הזו? יש לי RIP-ים של כל כותרי ה-DVD שלי שרבים מהם מופיעים ביחס 4:3 והייתי מעדיף לצפות בהם במצב מתוח. כאשר המזרימדיה מוגדר להוציא 1080p 23.97 עם יחס מסך 16:9 הדבר בלתי אפשרי כפי שציינתי וזה לא עסק ללכת ולשנות הגדרות בכל פעם שאני רוצה לצפות ב-DVD RIP.
נו מילא, שום דבר לא מושלם
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

למה אתה לא שם את המזרימדיה על AUTO? זה לא פותר לך את הבעייה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
dvirko,
יש מזרימדיות עם SOURCE DIRECT (זה יחסית פיצ'ר חדש), ויש כאלה גם שמאפשרים מתיחה על גבי המכשיר עצמו (לפני המסך).
יש מזרימדיות עם SOURCE DIRECT (זה יחסית פיצ'ר חדש), ויש כאלה גם שמאפשרים מתיחה על גבי המכשיר עצמו (לפני המסך).
לצערי יש לי popcornhour a-110 שלא מכיל source direct וגם לא מתיחה, עד כמה שידוע ליoferlaor כתב:dvirko,
יש מזרימדיות עם SOURCE DIRECT (זה יחסית פיצ'ר חדש), ויש כאלה גם שמאפשרים מתיחה על גבי המכשיר עצמו (לפני המסך)....
אין ברירה, צריך לחזור אחורה בזמן ולצפות בכותרי DVD פיזיים, מזל שעדיין יש לי נגן DVD.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K