בעיה עם רסיבר של SONY
שלום,
יש לי רסיבר של SONY בן כ-6 שנים. לאחרונה, ללא סיבה מוגדרת, הרסיבר מפסיק להשמיע סאונד דרך הרמקולים הקידמיים. בכדי לפתור את הבעיה, אני מנתק את הרסיבר מהחשמל, מחכה כ-10 דקות, ומחבר אותו בחזרה. לאחר פעולה זאת, הוא חוזר לעבוד כרגיל, עד שהבעיה חוזרת. אני לא יכול להגיד שיש מאפיין כלשהו שגורם לבעיה (למשל שמיעה בעוצמה גבוהה או שזה קורה אחרי הפעלה של זמן מסויים), פשוט לא מצאתי איזה גורם משותף לכל הפעמים שבה הבעיה החלה.
האם למישהו יש רעיון לסיבה לתקלה ודרך לפתרון.
תודה,
אורן
יש לי רסיבר של SONY בן כ-6 שנים. לאחרונה, ללא סיבה מוגדרת, הרסיבר מפסיק להשמיע סאונד דרך הרמקולים הקידמיים. בכדי לפתור את הבעיה, אני מנתק את הרסיבר מהחשמל, מחכה כ-10 דקות, ומחבר אותו בחזרה. לאחר פעולה זאת, הוא חוזר לעבוד כרגיל, עד שהבעיה חוזרת. אני לא יכול להגיד שיש מאפיין כלשהו שגורם לבעיה (למשל שמיעה בעוצמה גבוהה או שזה קורה אחרי הפעלה של זמן מסויים), פשוט לא מצאתי איזה גורם משותף לכל הפעמים שבה הבעיה החלה.
האם למישהו יש רעיון לסיבה לתקלה ודרך לפתרון.
תודה,
אורן
הרסיבר כבר היה אצל טכנאי, אולם הוא לא מצא את הבעיה כי אצלו הרסיבר עבד בצורה תקינה. השאלה היא האם הבעיה נובעת ממשהו פשוט, שהתיקון שלו לא יקר, או שכדאי לי לקנות כבר רסיבר חדש. בסה"כ אני מרוצה ממנו, והוא מספק לי היום את כל הצרכים שלי, למרות שהוא דיי ישן כבר.
אורן
אורן
הרמקולים הם סט של 5.1 של ימהה בני כשנתיים לערך. כאשר אתה מתכוון לרמקולים תקינים, למה כוונתך ? שומעים בהם באופן תקין עד שהתקלה מתרחשת, ברמקולים האחוריים עדיין ממשיכים לשמוע. ניסיתי לחבר את הרמקולים האחוריים ולבדוק אם יש סאונד, וגם לא היה.
- Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
זה ענה על השאלה שלי, נראה שהקדמיים תקינים.
איך הטכנאי במעבדה בדק את הרסיבר? פשוט חיבר לו רמקולים משלו והתחיל לנגן?
אולי זו בעיית חשמל. אם כל המערכת שלך מחוברת לאותו שקע חשמל, הייתי ממליץ לך לנסות לחבר את המגבר
לקו אחר של חשמל (בעזרת כבל מאריך) ולראות עם התופעה חוזרת על עצמה.
חבר את הכבל לקו אחר בבית ופשוט תוריד עומס מקו החשמל הנוכחי. (קח את הקו של חדרי מגורים, מטבח, אבל לא של הסלון כי סביר להניח שזה אותו קו).
.
איך הטכנאי במעבדה בדק את הרסיבר? פשוט חיבר לו רמקולים משלו והתחיל לנגן?
אולי זו בעיית חשמל. אם כל המערכת שלך מחוברת לאותו שקע חשמל, הייתי ממליץ לך לנסות לחבר את המגבר
לקו אחר של חשמל (בעזרת כבל מאריך) ולראות עם התופעה חוזרת על עצמה.
חבר את הכבל לקו אחר בבית ופשוט תוריד עומס מקו החשמל הנוכחי. (קח את הקו של חדרי מגורים, מטבח, אבל לא של הסלון כי סביר להניח שזה אותו קו).
.
קח את הרסיבר לפיוז בגבעתיים הם מכירים את הרסיברים של סוני טוב מאוד..
מדובר בבית חדש, בן שנה וחצי. כך שמערכת החשמל בו חדשה, ולכן אני לא חושב שיש עומס של על הרשת. מכוון שמערכת עבדה בתצורה הנוכית כבר זמן רב, אני בספק אם זו הבעיה. אבל במידה וארצה לבדוק את מערכת החשמל, כיצד ניתן לעשות זאת באופן מדוייק.
תודה
תודה