HTPC = טרקטור ?
לאחר התקנת כל ה HTPC, והכנסתו לארון (שם הוא יושב), התחלתי לשמוע קולות מחרידים של טרקטור בוקעים לי מהארון.
מחקירה קצרה הבנתי שהצליל הנפלא נובע מהמאוורר של המעבד (מקורי של INTEL 775).
המאורר גם מרעיש וגם מרעיד את כל המארז.
האם יש פתרון שלא דורש החלפת גוף קירור ?
אם לא, אשמח לקבל המלצות לגופי קירור טובים ושקטים (0 רעש), וכן שלא ירעידו את הבניין
תודה !
מחקירה קצרה הבנתי שהצליל הנפלא נובע מהמאוורר של המעבד (מקורי של INTEL 775).
המאורר גם מרעיש וגם מרעיד את כל המארז.
האם יש פתרון שלא דורש החלפת גוף קירור ?
אם לא, אשמח לקבל המלצות לגופי קירור טובים ושקטים (0 רעש), וכן שלא ירעידו את הבניין
תודה !
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
גוף קירור ומאוורר הולכים היום יחד ובעלות של 100 שח בלבד אתה שם מערכת חדשה שתתן לך שקט לתקופה הקרובה
חשוב מאד לתת קירור טוב למעבד , שלא יתחיל להזיע וכמובן מים וחשמל לא הולכים טוב ביחד
בהצלחה
דרור.
חשוב מאד לתת קירור טוב למעבד , שלא יתחיל להזיע וכמובן מים וחשמל לא הולכים טוב ביחד
בהצלחה
דרור.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 507 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
Shahar_Fo
רק תדע שאם אין בארון פיתחי איוורור
מאחורה וגם מקדימה ,אז אתה בבעיה.
שום מאוורר או גוף קירור לא יעזרו לך ,
והמאווררים שלך יהרסו תוך זמן קצר ,וגם המעבד.
בהצלחה
עופר.י
רק תדע שאם אין בארון פיתחי איוורור
מאחורה וגם מקדימה ,אז אתה בבעיה.
שום מאוורר או גוף קירור לא יעזרו לך ,
והמאווררים שלך יהרסו תוך זמן קצר ,וגם המעבד.
בהצלחה
עופר.י
עופר.י
- le1982
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 168
- שם מלא: le1982
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
חשוב גם לוודא שהמארז הוא מארז איכותי , ולא משהו ב 150ש"ח מפח שנמעך כשלוחצים עליו טיפה,
המארזים הזולים לא מסננים שום רעש ורק מוסים עוד רעשים וחגיגה בגלל חלקים שלא יושבים יציב במקומם.
מארז מומלץ וזול יחסית הוא של HEC דגם A6 (נדמה לי שזה הדגם לא סגור על זה) יחד עם ספק עולה באזור ה350- 400 ש"ח
וכמו שנאמר מאוורר עם גוף קירור למעבד ב100 ש"ח פחות או יותר יעשה עבודה טובה.
המארזים הזולים לא מסננים שום רעש ורק מוסים עוד רעשים וחגיגה בגלל חלקים שלא יושבים יציב במקומם.
מארז מומלץ וזול יחסית הוא של HEC דגם A6 (נדמה לי שזה הדגם לא סגור על זה) יחד עם ספק עולה באזור ה350- 400 ש"ח
וכמו שנאמר מאוורר עם גוף קירור למעבד ב100 ש"ח פחות או יותר יעשה עבודה טובה.
The best way to predict the future is to create it
מצטרף להמלצה על חיבור מאווררי המארז עם מחברי סיליקון
בנוסף לכך אני לא יודע איזה מאוורר מעבד יש לך אזאני ממליץ לודא שהלוח מסוגל לשלוט על המהירות של המאוורר ואם
הלוח לא מסוגל לעשות את זה אז יש מאווררים שבהם יש חיישן טמפרטורה ששולט בעצמו על מהירות המאוורר.
קח בחשבון שככול שגוף הקירור קטן יותר (אני לא מתייחס לסוג החומר כרגע) כך הקירור יהיה קשה יותר והמאוורר יצטרך להסתובב מהר יותר אז כדאי שיהיה לך גוף קירור עם שטח גדול כמה שאפשר במגבלות המארז והחומרה שיש לך.
לדוגמא: אצלי יש גוף קירור שמגיע ל 3מ"מ במרחק שלו מהמכסה העליון של המארז.
בנוסף לכך אני לא יודע איזה מאוורר מעבד יש לך אזאני ממליץ לודא שהלוח מסוגל לשלוט על המהירות של המאוורר ואם
הלוח לא מסוגל לעשות את זה אז יש מאווררים שבהם יש חיישן טמפרטורה ששולט בעצמו על מהירות המאוורר.
קח בחשבון שככול שגוף הקירור קטן יותר (אני לא מתייחס לסוג החומר כרגע) כך הקירור יהיה קשה יותר והמאוורר יצטרך להסתובב מהר יותר אז כדאי שיהיה לך גוף קירור עם שטח גדול כמה שאפשר במגבלות המארז והחומרה שיש לך.
לדוגמא: אצלי יש גוף קירור שמגיע ל 3מ"מ במרחק שלו מהמכסה העליון של המארז.
הייתי מתקן את הכותרת:
מאוורר INTEL 775 מקורי=טרקטור
מורכב על לוח אם של INTEL 945 SANDUSKY,במארז עומד גדול של ENERMAX.
מה אני אגיד,טרקטור זו לא מילה
.המאוור תמיד עובד ב-FULL מהירות,גם לאחר שהוסף מישחה טרמי איכותי,ואנחנו בחורף (לא רוצה לחשוב מה היה קורה בקייץ ללא מזגן בחדר)
מרוב תסכול הוחלף ב:
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php? ... ta=2&disc=
ואללה,הבדל של שמיים וארץ,ניהיה שקט והרבה יותר קריר.
לא ציינתה איזה מארז יש לך,לכן תבדוק שיש לך גובה של 15 ס"ם לפחות.
בהצלחה,
מאוורר INTEL 775 מקורי=טרקטור
מורכב על לוח אם של INTEL 945 SANDUSKY,במארז עומד גדול של ENERMAX.
מה אני אגיד,טרקטור זו לא מילה
מרוב תסכול הוחלף ב:
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php? ... ta=2&disc=
ואללה,הבדל של שמיים וארץ,ניהיה שקט והרבה יותר קריר.
לא ציינתה איזה מארז יש לך,לכן תבדוק שיש לך גובה של 15 ס"ם לפחות.
בהצלחה,
מה שהיה היה אבל למען הבאים בתור... למערכת כזו חובה לקנות מעבד AMD. גם עובד בטמפ הרבה יותר נמוכות ולא מצריך כמעט עבודת מאוורר, וגם אריזת הBOX שלו מספקת גוף קירור ומאוורר מעולים. אם דואגים שמאוורר המארז יהיה שקט, לא שומעים את המחשב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
גם אני סובל מזה באחד מהמחשבים. זה על שרת ואני בבעיה לנסות ולברר מה יהיה תואם לזה.
בחורף עוד אפשר לחיות עם זה, אבל בקיץ פתאום זה מתחיל להאיץ ומרעיש עולמות.
אם יש יועץ לאקוסטיקת מאוורירי מחשב באיזור מודיעין, אז הצילו...
בחורף עוד אפשר לחיות עם זה, אבל בקיץ פתאום זה מתחיל להאיץ ומרעיש עולמות.
אם יש יועץ לאקוסטיקת מאוורירי מחשב באיזור מודיעין, אז הצילו...
ה athlon xp היה מאוד חם באופן יחסי לathlon 64 של היום (שיצא לפני שנתיים וחצי). אני חושב שהPRESCOTT יותר חם משניהם אבל לא בטוח בזה. מה שבטוח הוא שנכון להיום אין בכלל תחרות אבל צריך להזהר לא לקנות בטעות את הathlon xp שעדין מוכרים אותו במסגרת כזו או אחרת.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני ממליץ לאנשים , ששקט גם מבחינת רעש המאורר וגם במחינת זמן החיים של החומרה , לקנות ב 100 שקל מאוורים מקצועי יותר של חברות כמו TT , ולישון בשקט , לי לדוגמא לפני כמה ימים הפסיק לעבוד המאורר של המעבד AMD 64 , שזה א' לא נעים ב' מזל שגיליתי את זה ומאז המחשב מושבת ג' - סותר את כל מה שנאמר פה
מה המסקנה? לנקות אבק פעם בחודש , זה חשוב כדי למנוע תקלות , וסתימה של דרכי האורר , לעקוב אחרי המחשב , אם זה מבחינת טמפרטורה , רעשים , ניקוי , וחום
מחשב משרת אתכם בנאמנה וצריך לדאוג לו גם כמו צמח , כלב , אדם .
לי יש מחשב שהוא המחשב הראשי שלי , פעול 24/7 כבר קרוב ל 4 שנים , לא צוחק ... מקבל ניקוי אבק פנימי כולל חיצוני דלוקס (מישהו יודע מאיזה מרכז רחיצה הגיעה המילה דלוקס? ) והוא חי ללא שום דופי , בצורה מדהימה
מה המסקנה? לנקות אבק פעם בחודש , זה חשוב כדי למנוע תקלות , וסתימה של דרכי האורר , לעקוב אחרי המחשב , אם זה מבחינת טמפרטורה , רעשים , ניקוי , וחום
מחשב משרת אתכם בנאמנה וצריך לדאוג לו גם כמו צמח , כלב , אדם .
לי יש מחשב שהוא המחשב הראשי שלי , פעול 24/7 כבר קרוב ל 4 שנים , לא צוחק ... מקבל ניקוי אבק פנימי כולל חיצוני דלוקס (מישהו יודע מאיזה מרכז רחיצה הגיעה המילה דלוקס? ) והוא חי ללא שום דופי , בצורה מדהימה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center