רופרט מרדוק - האם הגאון הכלכלי טיפס על עץ גבוה מדי?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78894
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3805407,00.html

לפי המומחים והעיתונאים, מרדוק עושה טעות.

אני רוצה להציג תזה הפוכה.

הרי ההיסטוריה מלמדת שמרדוק לא רק שלא טיפש אלא שכשהוא לובש מעיל באמצע החורף, כנראה שכדאי לתפוס מחסה.

הבעיה של מרדוק פשוטה למדי - הוא מייצר תוכן ואין ספור אגרגטורים עוברים עליו, משנים אותו וגורמים לירידת רייטינג ופיזור של הפרסום שבעיקרון צריך היה להיות שלו למקומות אחרים. אז הוא חוסם את המידע מגוגל ומהאגרגטורים הגדולים.

לכאורה זה התאבדותי. הרי הוא בוודאי מקבל המון פניות ממשתמשים שחיפשו דברים בגוגל ועכשיו יגיעו למתחרים שלו במקום אליו. יש כאלה שהרחיקו ואמרו שהוא יקח גם כסף על השירותים שלו.

אז.
1. לדעתי הוא לא יקח כסף, כי זה התאבדותי
2. לדעתי הוא עשה צעד מאוד אמיץ, ורק הזמן יאמר אם הוא צדק
3. לדעתי הוא לא יחסום את גוגל לחלוטין אלא יתן להם גירסא מצומצמת או חתוכה של התוכן, יתכן גם שכל הסיפור הזה הוא בכדי ללחוץ על גוגל לאפשר לו לעשות את זה בלי לחסום אותו (ככה הוא יוזם את החסימה ובכך הוא מעלה את כוחו).

אבל זה לא העניין העיקרי. ניתוח מעניין שקראתי בטק-קרנץ' מעלה את התזה שבה זו סנונית ראשונה לכך שבעלי התוכן שמפסידים הון עתק לגוגל על פרסום עושים צעד לכיוון שונה. עד היום מי שמייצר את התוכן בעצם לא מקבל את הכסף אלא מי שמביא את המשתמש לתוכן - בהחלט לא הגיוני. זה כמו שאם אתה קונה רכב, תשלם ליצרן 10% מהכסף ולמוביל 90%.

מרדוק לוקח איתו נדוניה רצינית ואם יאגד סביבו כמות משמעותית נוספת של יצרני תוכן (כמו AP, וקונגלומורטי תקשורת נוספים) הוא בעצם ידחק את שלושת הגדולים לפינה (יאהו, גוגל, מיקרוסופט) ובעצם יכול לעשות להם BIDDING WAR אצל מי התוכן יהיה.

תחשבו שהוא מגיע להסדר רק עם יאהו או מיקרוסופט ומוציא החוצה את גוגל. זה יגרום לאנשים לחשוב פעמיים בבחירת מנוע חיפוש. כי אם הם מחפשים בבינג, הם יקבלו גם את הוושינגטון פוסט ואת הטיימס.

מה זה BIDDING WAR? זה אומר שיתכן מאוד שמרדוק מצפה לקבל כסף על כך שהוא מתיר לגוגל לאנדקס ולהפנות אליו משתמשים!

נשמע מופרך? בכלל לא. מי שנמצא בעמדת כח כאן זה דווקא לא גוגל. זה מרדוק, שבבעלותו התוכן.

לדעתי מהר מאוד נשמע על כך שגוגל הגיעה איתו להסדר על סכום לא ידוע (אם בכלל יזכירו זאת) ומרדוק יצא עם היד על העליונה.

זו יריה ראשונה של בעלי התוכן כנגד כל אלה שגורמים בפועל להפסדים. כי אנשים בעצם ממשיכים לצרוך תוכן (אפילו יותר מבעבר) אלא שמבנה התשלומים כיום מונעת ממי שמייצר את התוכן לקבל את הכסף עליו...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

אתה צודק בעקרון . אבל זה רק אומר שכול השוק של תוכן הולך לעבור מהפיכה , זה לא רק העיתנונים זה גם הטלוויזיה וגם הסרטים וגם המוסיקה . הוא הראשון שתפס שהעולם משתנה , ושהדרכים הישנות לעשות עסקים כבר מתו ועכשיו צריך מודל אחר .
נראה לי שבסופו של תהליך כמעט כול התכנים ולא משנה הפורמאט שלהם יהיו או בתשלום דרך האינטרנט או חינמיים אבל הפרסום יהיה לספק התוכן .

ולטווח ארוך אני הייתי עושה "שורט" על גוגל :lol: כי גם אם בטווח הקצר מרדוק יפסיד (ואני בטוח שיש יותר שורטים עליו אחרי פרסום ההודעה (אולי הוא עצמו עשה את זה :lol: )) , לטווח הארך גוגל תהיה חייבת להתחלק בעוגה כשחלקה יהיה יותר מצומצם
וד"א אני לא חושב שזה יגרום ליהאוו או לבינג להמריא , כי לגוגל יש כבר המון גופים שמפרסמים דרכה , והמודל שלה עובד עד כמה שהבנתי מגעת , הרבה יותר טוב הן לגולשים והן למפרסמים מהמודלים של המתחרים . אבל על זה אתה יודע יותר טוב

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”