הרכת מפרט HTPC ומספר שאלות לגבי מגבלותיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Balrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין להרכיב HTPC, כאשר השימוש המרכזי בו יהיה צפייה בסרטי HD מהארד דיסק, וצפייה+הקלטה של שידורי SD(עדיפות לאופציה עתידית של הקלטת HD).
מלבד זאת רציתי לדעת כמה זה יעלה להרכיב מחשב חזק יותר שיוכל להזרים מוזיקה באיכות גבוהה(שמיעה בחדר אחר), וכנ"ל לגבי סרטים
האם במצב שבו הHTPC משמש רק בתור מעין שרת אחסון של המוזיקה, יש משמעות לכרטיס הקול שנמצא עליו, או שרק לכרטיס הקול על המחשב/מכשיר שיבצע את הניגון עצמו

חשוב לציין שאין שום חשיבות ליכולת גראפיות מבחינת הרצת משחקים, רק תחום הבידור הביתי, כך שהפוטנציאל המלא של הטלוויזיה(פיוניר KURU 42) יתבטא.

תודה מראש
:)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

רק לכרטיס הקול במחשב/מכשיר שמנגן יש משמעות.
מפרטים 2 ו-3 בשרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום יכולים להתאים לך. הקלטת HD היא עדיין עסק יקר ומסובך. תמיד אפשר בעתיד לשדרג ולרכוש התקן הקלטה באיכות HD (העלות היא באזור ה-1600 ש"ח רק להתקן הזה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Balrog פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

pixies כתב:רק לכרטיס הקול במחשב/מכשיר שמנגן יש משמעות.
מפרטים 2 ו-3 בשרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום יכולים להתאים לך. הקלטת HD היא עדיין עסק יקר ומסובך. תמיד אפשר בעתיד לשדרג ולרכוש התקן הקלטה באיכות HD (העלות היא באזור ה-1600 ש"ח רק להתקן הזה).
...
תודה על התגובה,
אז אני מבין שבמפרט הנ"ל החומרה מספיק חזקה בשביל לאפשר צפייה בסלון, ובמקביל הזרמת תוכן למקור אחר?

ושאלה נוספת, עד כמה קריטית העובדה שיש לי פלזמה בסלון, כיצד מתבטאים הפיקסלים המלבניים לעומת המרובעים,
בכך שהרזולוציה של הסרטים לא מתאימה ויהיה צורך במתיחה/קיצוץ?

עריכה:קראתי קצת במדריכים, וראיתי שיש אופציה להקלטה דיגיטלית ישירות מהכרטיס של יס, אבל יש צורך בסוג כרטיס שונה משלי. יס נענים לבקשה להחלפה של הכרטיס? יש נימוק שאפשר לספק להם בשביל להצדיק את הבקשה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

כן, החומרה מספיק חזקה לכך.
פלזמה - אפשר להגדיר רזולוציית 16:9, והמסך יעשה scaling, ואפשר גם להגדיר רזולוציה טבעית "מלבנית", ובהגדרות ה-FFDShow להגדיר כך שהוא ימתח את הסרט בצורה נכונה ולא אנאמורפית.
אין לי מושג לגבי החלפת כרטיס חכם של יס. יש כאלה שהצליחו ויש כאלה שלא.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”