פיירפוקס ברזולוציה 1980X1020
איך אני יכול לגרום לאתרים להיות מוצגים באופן ראוי, ולא עם טקסט קטנטן שמוציא את העיניים?
ב IE יש אפשרות להציג אתרים ב 125 ו 150 אחוז מגודלם, אבל ב FF האפשרות היחידה שמצאתי עד עכשיו היא לעשות זום לכל אתר בנפרד, וזה מאוד לא נוח.
ב IE יש אפשרות להציג אתרים ב 125 ו 150 אחוז מגודלם, אבל ב FF האפשרות היחידה שמצאתי עד עכשיו היא לעשות זום לכל אתר בנפרד, וזה מאוד לא נוח.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש בשרשור המדריכים בראש הפורום לינק למדריך עם טיפים לעבודה ברזולוציה הזו מרחוק. נסה לראות אם יש שם טיפים שעוזרים לך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
amittzor, ההגדלה בפיירפוקס היא פעם אחת בכל אתר. לכמה אתרים שונים אתה כבר גולש?
ברור שאם עכשיו אני צריך לעשות עבודה סמינריונית, זה לא יהיה מול הטלויזיה, אבל אני מניח שרוב הגלישה מול הטלויזיה תהיה למספר אתרים בודדים וקבועים, לכן זה לא משנה, מגדירים פעם אחת לכל אתר את הרזולוציה והיא נשמרת.
חוצמזה אני מקווה שאתה יודע שע"י CTRL וגלגלת אתה משחק עם זה...
כמו כן תשתמש בסקין AEON JUMBO שגם הסמלים יהיו גדולים
ברור שאם עכשיו אני צריך לעשות עבודה סמינריונית, זה לא יהיה מול הטלויזיה, אבל אני מניח שרוב הגלישה מול הטלויזיה תהיה למספר אתרים בודדים וקבועים, לכן זה לא משנה, מגדירים פעם אחת לכל אתר את הרזולוציה והיא נשמרת.
חוצמזה אני מקווה שאתה יודע שע"י CTRL וגלגלת אתה משחק עם זה...
כמו כן תשתמש בסקין AEON JUMBO שגם הסמלים יהיו גדולים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אתה באמת פותח חלון דפדפן על כל המסך? אצלי הדפדפן - ובעצם כל תוכנית פתוחה כחלון בלבד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ושאלה נוספת - אני יודע שזה בעיה שכל המסכים עם פאנל TN סובלים ממנה, אבל לא ציפיתי שתהיה עד כדי כך קשה - זוויות הצפייה מהצדדים עוד נסבלות, אבל מלמעלה ולמטה פשוט זוועה. ברמה כזאת שאם אני שוכב על המיטה וצופה בסרט, ומכוון את הכרית טיפה נמוך יותר, התמונה נהיית ממש חשוכה. לצערי למסך שרכשתי אין אפשרות להתכוונן כלפי מטה. יש משהו שבכל זאת ניתן לעשות? אולי משחק עם הגדרות התצוגה יכול קצת לשפר את המצב? או שעדיף לי לנסות להחזיר את המסך ולקנות משהו יקר יותר עם פאנל E-IPS (עד כמה ההבדל בזוויות הצפייה משמעותי?)
Catskinner - ברור שעל כל המסך. נראה לי הכי הגיוני ככה.
moco - תודה, אני אנסה. נראה כמו פתרון יעיל.
אני מניח שאין שום דבר שיכול להקל את גזרת זווית הצפיה.
עוד שאלה - האם יש הבדל כלשהו בין חיבור בכבל VGA לכבל DVI?
עוד שאלה - האם יש הבדל כלשהו בין חיבור בכבל VGA לכבל DVI?
כן, קודם כל DVI הוא דיגיטלי וVGA אנלוגי, וDVI יכול להעביר רזולוציות יותר גבוהות, VGA היום יכול להעביר כל רזולציה שתיצטרך.amittzor כתב:Catskinner - ברור שעל כל המסך. נראה לי הכי הגיוני ככה.
עוד שאלה - האם יש הבדל כלשהו בין חיבור בכבל VGA לכבל DVI?...
קראתי על זה פעם..
- Catskinner
- חבר במועדון HT

amittzor, אין שום דבר ברור בפתיחת חלון על כל המסך - עובדה שאני לא עושה כן ולא מוצא הגיון בדרך שלך.
בנושא זוית צפיה - תתחיל להתרגל או שתתקין את המסך על זרוע שתאפר גם הטיה בציר האנכי.
בנושא DVI כנגד VGA - היתרון היחיד שיש ל DVI הוא שמירה על גיאומטריית מסך מושלמת דרך מיפוי ישיר של פיקסלים. מבחינת רזולוציה ועומק צבע זה בדרך כלל אותו הדבר, אלא אם כן יצרן המסך החליט לסרס את אחת הכניסות על מזבח הורדת עלויות יצור.
בנושא זוית צפיה - תתחיל להתרגל או שתתקין את המסך על זרוע שתאפר גם הטיה בציר האנכי.
בנושא DVI כנגד VGA - היתרון היחיד שיש ל DVI הוא שמירה על גיאומטריית מסך מושלמת דרך מיפוי ישיר של פיקסלים. מבחינת רזולוציה ועומק צבע זה בדרך כלל אותו הדבר, אלא אם כן יצרן המסך החליט לסרס את אחת הכניסות על מזבח הורדת עלויות יצור.
הוא מדבר על גלישה באתרי אינטרנט, אז האמת היא שזה דווקא די ברור.Catskinner כתב:amittzor, אין שום דבר ברור בפתיחת חלון על כל המסך - עובדה שאני לא עושה כן ולא מוצא הגיון בדרך שלך....
ריבוי חלונות עם חפיפה הומצא כדי לדמות שלחן עבודה (שלחן ממש) וזה מאוד שימושי כשעובדים על כמה דברים במקביל.
בכל פעילות שהיא לא במקביל (גלישה באינטרנט, צפייה בסרט, עריכת מסמך גדול) חלון על מסך מלא זו הדרך הנוחה הדי "ברורה". גם מנצלים את כל המסך וגם אין הסטה של תשומת הלב.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

moco, מה יש פה "לנצל", זה לא כאילו שצריך לשלם ארנונה על שטח המסך וחבל על כל סמ"ר. אני אישית לא מוצא שום טעם או יתרון בפתיחת חלון על כל המסך נוסך מקינטוש שנת 1994. זה אמנם טעם אישי ואני לא אנסה לשכנע אף אחד בצדקת דרכי - למרות שאני היחיד כאן שיש לו תעודת צודק - אבל יש נקודה אחת למחשבה שהייתי רוצה שתחשוב עליה: פריסת האפליקציה לכל רוחב המסך גורמת לעיניים שלי לנוע אופקית בזמן שלי יותר נוח להסיט את מבטי בציר האנכי.
המקרה היחיד שבו אני פותח אפליקציה על כל המסך זה בעבודה עם גליונות אקסל כי זה מאפשר לי לדחוס יותר טורים, מה שמקל על בחינת מודלים עיסקיים שנתיים למשל.
amittzor, זה אומר בדיוק מה שזה. בחיבור דיגיטלי הפיקסלים ממופים ישירות למסך לפי קואורדינטות אבסולוטיות. לכן אין צורך בבקרים שיזיזו את התמונה כדי להתאים אותה לממדי המסך והיא גם נשארת בפוקוס - מה שמאוד חשוב כשעובדים עם טקסט.
המקרה היחיד שבו אני פותח אפליקציה על כל המסך זה בעבודה עם גליונות אקסל כי זה מאפשר לי לדחוס יותר טורים, מה שמקל על בחינת מודלים עיסקיים שנתיים למשל.
amittzor, זה אומר בדיוק מה שזה. בחיבור דיגיטלי הפיקסלים ממופים ישירות למסך לפי קואורדינטות אבסולוטיות. לכן אין צורך בבקרים שיזיזו את התמונה כדי להתאים אותה לממדי המסך והיא גם נשארת בפוקוס - מה שמאוד חשוב כשעובדים עם טקסט.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש שני מחנות - מחנה אחד הוא של אלה שאוהבים לפתוח כמה חלונות על גבי מסך גדול, והמחנה השני הוא של אלה שלא משנה מהו החלון, זה יכול להיות גם סתם חלון אקספלורר רגיל לגלישה בתיקיות, תמיד עושים מקסימייז, גם אם הרזולוציה היא 3000 על 2000...
אני ו-Catskinner שייכים למחנה הראשון. אשתי, למשל, היא מהמחנה השני... תמיד עושה מקסימייז לכל חלון שהיא פותחת...
אני ו-Catskinner שייכים למחנה הראשון. אשתי, למשל, היא מהמחנה השני... תמיד עושה מקסימייז לכל חלון שהיא פותחת...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Catskinner ,
לנצל פירושו להזדקק פחות לscrolling.
הדוגמא שלך עם אקסל מצוינת, אבל זה נכון גם בהרבה אפליקציות אחרות: עיבוד תצלומים, IDEs, Powerpoint.
ארנונה אולי לא שילמת, אבל שילמת על המסך, אז למה לא להנות מגודלו כשאפשר.
בגלישה בווב זה בדרך כלל לא עיניין של ניצול מסך (למרות שיש מעט אתרים ששם זה כן) אלא עיניין של מיקוד תשומת לב. המשתמש משוטט באינטרנט זמן ארוך וכשזה על כל המסך הוא פחות מוסט מדברים אחרים (גם אם הם סתם חלקים סטטיים של חלון אחר).
ברור שזה עיניין של העדפה אישית. אין נכון ולא נכון.
ממבט על הרבה משתמשים אני רואה בהחלט נטייה לפתיחת דפדפן על כל המסך ואני מדבר גם על מתכנתים שכשהם זקוקים לעבודה מקבילה הם בהחלט נוהגים לעבוד בoverlap או side by side כשיש מקום.
יש גם את האנשים שתמיד יפתחו כל דבר על כל המסך כי הם אף פעם לא הבינו שאפשר אחרת, אבל זה מיעוט.
לנצל פירושו להזדקק פחות לscrolling.
הדוגמא שלך עם אקסל מצוינת, אבל זה נכון גם בהרבה אפליקציות אחרות: עיבוד תצלומים, IDEs, Powerpoint.
ארנונה אולי לא שילמת, אבל שילמת על המסך, אז למה לא להנות מגודלו כשאפשר.
בגלישה בווב זה בדרך כלל לא עיניין של ניצול מסך (למרות שיש מעט אתרים ששם זה כן) אלא עיניין של מיקוד תשומת לב. המשתמש משוטט באינטרנט זמן ארוך וכשזה על כל המסך הוא פחות מוסט מדברים אחרים (גם אם הם סתם חלקים סטטיים של חלון אחר).
ברור שזה עיניין של העדפה אישית. אין נכון ולא נכון.
ממבט על הרבה משתמשים אני רואה בהחלט נטייה לפתיחת דפדפן על כל המסך ואני מדבר גם על מתכנתים שכשהם זקוקים לעבודה מקבילה הם בהחלט נוהגים לעבוד בoverlap או side by side כשיש מקום.
יש גם את האנשים שתמיד יפתחו כל דבר על כל המסך כי הם אף פעם לא הבינו שאפשר אחרת, אבל זה מיעוט.
משה