http://www.mako.co.il/news-military/pol ... 421004.htm
תקשיבו לחכמולוג ב 4:15 - המסכן, ביאסו לו את היום, זו בדיוק הבעייה הכי גדולה בסיטואציה הזו
מדינה של נכים ריגשית

צריך להיזהר פה על מי כועסים.HazooM כתב:אין ספק שמי שתופס חניית נכים בניגוד לחוק צריך לחטוף קנס בראש![]()
אבל עם כל הכבוד צריך ליצור פה הבדלה - הרעיון של החניות האלו זה בכדי להקל על בעלי מוגבלויות, ולא
(כמו שיצא לי לראות מלא פעמים) אנשים שיש להם תו נכה אבל מבחינה פיזית הם כמו כל בנאדם נורמלי.
אם אני רואה מישהו עם תו נכה חונה בחניית נכים, ואז הולך לחדר כושר ליד, זה מעלה לי את הסעיף! יש אנשים
שבאמת זקוקים לחניות האלו כמו בעלי כסא גלגלים/עיוורים/צולעים וכו' !!!
דבר שני שמעצבן רצח, זה כל אלו עם התו נכה שמרגישים שבגלל שיש להם את התו הם יכולים לחנות איפה שהם
רוצים כולל באדום לבן ועוד על המדרכה עצמה!!! החוק לא מתיר לכם אז אל תעשו את זה....

א) עיוורים? מצטער אני לא מבין.HazooM כתב:אין ספק שמי שתופס חניית נכים בניגוד לחוק צריך לחטוף קנס בראש![]()
אבל עם כל הכבוד צריך ליצור פה הבדלה - הרעיון של החניות האלו זה בכדי להקל על בעלי מוגבלויות, ולא
(כמו שיצא לי לראות מלא פעמים) אנשים שיש להם תו נכה אבל מבחינה פיזית הם כמו כל בנאדם נורמלי.
אם אני רואה מישהו עם תו נכה חונה בחניית נכים, ואז הולך לחדר כושר ליד, זה מעלה לי את הסעיף! יש אנשים
דבר שני שמעצבן רצח, זה כל אלו עם התו נכה שמרגישים שבגלל שיש להם את התו הם יכולים לחנות איפה שהם
רוצים כולל באדום לבן ועוד על המדרכה עצמה!!! החוק לא מתיר לכם אז אל תעשו את זה....

1- אין לך מושג מה הבעיה של כל נכה, גם אם הוא נראה פיסית כמו כל אדם "נורמלי" (מה זה נורמלי, ההקשר פה לא נכון).HazooM כתב: אבל עם כל הכבוד צריך ליצור פה הבדלה - הרעיון של החניות האלו זה בכדי להקל על בעלי מוגבלויות, ולא

החוק לא מתיר לאנשים ללא מוגבלות פיסית לחנות בחניה לנכים.HazooM כתב:א - לכל מי שטוען שנכה לא צריך להסביר כלום הוא צודק, אני מדבר על כמה החוק עצמו דפוק שמתיר לאנשים ללא
שום מוגבלות פיזית (אבל עם תו נכה) לחנות בחניה שמיועדת בתכלס לאנשים שהליכה היא מלכתחילה בעיה בשבילם!!!...

איזה חוק מתיר מתיר זאת?HazooM כתב:א - לכל מי שטוען שנכה לא צריך להסביר כלום הוא צודק, אני מדבר על כמה החוק עצמו דפוק שמתיר לאנשים ללא
שום מוגבלות פיזית (אבל עם תו נכה) לחנות בחניה שמיועדת בתכלס לאנשים שהליכה היא מלכתחילה בעיה בשבילם!!!...

2. חניה במקום שאין החניה מותרת בו [תיקון: תשס"א]
(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:
(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;
(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;
(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;
(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.
(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.
3. סייג לרשות חניה
מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו- (4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה -
(1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;
(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;
(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;
(4) בנתיב שמיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני הכביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צידי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;
(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;
( 6 ) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התמרור המרכזית;
(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך....

סליחה שפיקפקתי בךmoco כתב:לא, עניתי לHaZoom, את שלך עוד לא ראיתי. (זה גם לא מתאים כתגובה אליך).
הציטוט שהבאת מוכיח את מה שניחשתי:
נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה
כלומר, לא בן של נכה או חבר של נכה .
הזכות ניתנת לנכה, לא לכל מי שמחזיק בתו....
כמובן שזה תופס אך ורק אם הנכה שהוא בעליו של הרכב המזכה נמצא ברכב, בין אם הוא נוהג בו או מישהו אחר נוהג בשבילו."רכב מזכה" - רכב שלגביו הוכיח הנכה, להנחת דעתה של רשות הרישוי, כי הוא עומד לשימושו האישי דרך קבע....
א. עונשין [תיקון: תשס"א]
(א) אדם שאינו נכה ואינו מתלווה לנכה, שהחנה רכב הנושא תג נכה במקום שאין החניה מותרת בו, דינו - קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז- 1977....