שאלה לגבי צפיה במחשב ושידורי אינטרנט דרך הטלויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הרשו לי בשלב ראשון לברך על המקצועיות של האתר הזה. אני כל פעם נדהם מחדש מהפירוט והדקדוק בסקירות.
אני זקוק להכוונה לגבי צפיה בתוכן מהמחשב והאינטרנט בטלויזיה.
כרגע הפתרון הוא כזה:
1. מוריד תוכן (סרטים, סדרות) למחשב.
2. מעביר התוכן ל USB.
3. מחבר USB ל DVD וצופה בטלויזיה.
אינני מחובר להוט \ יס והפתרון הזה סה"כ נוח לי.
אממה... לא מזמן נולדה לנו בת והסבים שורצים פה לא מעט, ומה לעשות הם רגילים לבהות בערוצים 1,2,10, והייתי מעוניין לאפשר להם את זה גם פה.
למיטב הבנתי ובירוריי ה DTT (שידורים דיגיטליים) לא ממש עובדים. חיבור זמני להוט \ יס הוא פתרון אפשרי אבל יקר ומטופש ולכן יילקח רק כאפשרות אחרונה.
חיבור חוטי בין מחשב לטלויזה לא מתאים.
אם כך אני מתלבט בין מספר אופציות:
1. להשקיע את המינימום האפשרי (200-300 שקל) בחיבור אלחוטי פרימיטיבי לצורך צפיה בשידורי טלויזיה בלבד. האיכות לא קריטית (כמובן עדיף ללא הפרעות מוגזמות). בפתרון זה אמשיך לראות סרטים דרך ה USB וה DVD.
2. להשקיע במזרים שיחליף לחלוטין את השימוש ב DVD סכום של 600-700 שקל, וכמובן ייתן פתרון לצפיה בערוצים 1,2,10. חשוב לי שיהיה נוח לשימוש ובלי התעסקות כך שגם אשתי תוכל לעבוד איתו. חשוב לי שהאיכות תהיה לפחות כמו DVD (לסרטים)
מה דעתכם? תוכלו להמליץ על מכשירים ספציפיים?
תודה מראש!

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא לאתר.

שנית, נראה לי שחסרה קצת הבנה או חוסר במידע או מהצד שלי או שלך.
לא ברור מה אתה בדיוק מנסה או חושב לעשות. האם אתה מתכוון באפשרות הראשונה שלך לשדר ערוץ 2,1,10 מהמחשב שלך בחיבור אלחוטי?
שתי נקודות חסרות כאן:
האחת - גם אם אתה משדר מהצד של המחשב תוכן מסויים. מה ואיך מקבל בצד של ה TV? גם שם תצטרך איזשהו סוג של מחשב או מזרים (וזה כבר נוגע לנקודה השניה שלך).
השנייה - שגם עונה לך על האופציה השניה שלך - היכן בדיוק יש תכני TV מלאים של ערוץ 2, 10, 1 שתוכל להזרים מהמחשב?

כפי שנראה לי כרגע, הפתרון הטוב ביותר שלך, שיענה לך גם על בעיות התקציב זה DTT וממליץ לך לבדוק אותו בכובד ראש באזור המגורים שלך.
אלי חבוש

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #3 

ערוץ 2 ו10 משדרים בסטרים לייב ברשת, זה ממש לא משהו, אבל זה עובד.
למרות שזה לא משנה את הבעיה שלו, בשביל לראות את הערוצים האלה, מהאינטרנט אתה חייב לחבר את הטלוויזיה למחשב. (לא סטרימר, מחשב רגיל שיוכל להכנס לאתר המתאים) וזאת הוצאה כספית גבוהה יותר מכל האופציות האחרות (כולל חיבור ליס\הוט).

בסופו של דבר, בשביל לקלוט ערוצים בטלויזיה בלי חיבור לשירות, אפשר עם אנטנה רגילה, אם יש לך חיבור לאנטנה הראשית של הבניין זה יכול לשפר את העסק, אבל גם אז זה ממש לא איכותי.
אתה יכול להתחבר לDTT, זאת השקעה של 400 שקל, ולא בהכרח תעבוד טוב, תלוי איפה אתה גר.
אם התקופה שאתה רוצה להתחבר לרשתות היא קצרה, (מספר חודשים) שווה לראות כמה עולה חבילה בסיסית, (אולי אפילו ללא ממיר דיגיטלי אצל הוט, אם עדיין אפשר להתחבר לזה) זה יכול להיות הפתרון הכי זול מבחינתך.

loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

EliHaboosh כתב:קודם כל ברוך הבא לאתר.

שנית, נראה לי שחסרה קצת הבנה או חוסר במידע או מהצד שלי או שלך.
לא ברור מה אתה בדיוק מנסה או חושב לעשות. האם אתה מתכוון באפשרות הראשונה שלך לשדר ערוץ 2,1,10 מהמחשב שלך בחיבור אלחוטי?
שתי נקודות חסרות כאן:
האחת - גם אם אתה משדר מהצד של המחשב תוכן מסויים. מה ואיך מקבל בצד של ה TV? גם שם תצטרך איזשהו סוג של מחשב או מזרים (וזה כבר נוגע לנקודה השניה שלך).
השנייה - שגם עונה לך על האופציה השניה שלך - היכן בדיוק יש תכני TV מלאים של ערוץ 2, 10, 1 שתוכל להזרים מהמחשב?

כפי שנראה לי כרגע, הפתרון הטוב ביותר שלך, שיענה לך גם על בעיות התקציב זה DTT וממליץ לך לבדוק אותו בכובד ראש באזור המגורים שלך.
...
אהלן אלי תודה על התגובה.
הכוונה בגדול היא לקלוט את שידורי 1, 2 ו - 10 דרך האינטרנט ולשדרם בטלויזיה. ערוץ 10 ניתן לראות בצורה סבירה וגם את שידורי החדשות של ערוץ 2. זה עשוי להספיק לצרכינו לחודשים הקרובים.
אין לי הרבה ידע או הבנה בנושא המזרימים... הבנתי שמזרים יכול להתחבר לאינטרנט ולשדר לטלויזיה. (אני טועה?)
כמו כן אני מניח שמזרים נורמלי יכול למלא פונקציונליות של DVD כלומר לקרוא מ USB או תוכן מהמחשב בצורה אחרת ןלשדרו לטלויזיה באיכות גבוהה (זה לסרטים שהורדתי, הטלויזה דרך אגב היא HDR כך שאני לא במרדף אחר איכות 1080 וכו').
הבעיה העיקרית בתוכניתי היא האיכות הדי ירודה של שידורים באינטרנט כיום, אבל אין לי פתרון סביר אחד, והורי אשתי יסתפקו בשידורים באיכות דומה לאנלוגית. סה"כ אני עושה זאת כמחווה....
ה DTT כפי שהצעת אמור להיות הפתרון האידיאלי, אבל המוכר בחנות אמר לי שאין לי טעם לנסות כי אני פשוט לא אראה כלום, גם עם האנטנה המשודרגת, ואחוזי ההחזרה גבוהים מאד.
אני גר באיזור רעננה ואין לי אנטנה חיצונית על הבניין.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

loshri כתב:אממה... לא מזמן נולדה לנו בת והסבים שורצים פה לא מעט, ומה לעשות הם רגילים לבהות בערוצים 1,2,10, והייתי מעוניין לאפשר להם את זה גם פה.
...
אתה באמת מצפה מהסבים והסבתות שיתחילו להסתבך עם סטרימינג מהאינטרנט בשביל לצפות בערוצים 1, 2 ו-10?
נסה לקדם בבניין שלך הקמה של אנטנה חיצונית לרווחת הדיירים. מדובר בהוצאה של כמה מאות שקלים כולל התקנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

בכל מקרה אין ערוץ 2 או ערוץ 10 בשידור live חוץ מחדשות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה למגיבים. אני מבין שלא הגיוני לראות שידורים דרך האינטרנט. זה נשמע טריביאלי שיעבוד אבל כנראה אנחנו עוד לא שם.
יש ערוץ 2 ו - 10 לא רק חדשות אבל בדקתי שוב והאיכות נמוכה מדי וההתעסקות גבוהה מדי כדי שאתייחס לזה כפתרון אפשרי. הכוונה התעסקות שלי... לא ציפיתי שמישהו אחר יתעסק עם זה. אם כך אתן לעצמי שבועיים לבדוק איך אני מייצר DTT שעובד, ואם לא נאלץ לחבור להוט \ יס.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

מנסיון שלי אין שום תצורה LIVE גם בערוץ 2 וגם בערוץ 10 חוץ מחדשות הישרדות וכמה תוכניות.

משהו ריצף אין.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

ב 300 שקל אפשר למצוא היום ממירי DTT. למה לא להשתמש בהם?

.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

Falcon1 כתב:ב 300 שקל אפשר למצוא היום ממירי DTT. למה לא להשתמש בהם?

.
...
\

הוא כתב

ה DTT כפי שהצעת אמור להיות הפתרון האידיאלי, אבל המוכר בחנות אמר לי שאין לי טעם לנסות כי אני פשוט לא אראה כלום, גם עם האנטנה המשודרגת, ואחוזי ההחזרה גבוהים מאד.
אני גר באיזור רעננה ואין לי אנטנה חיצונית על הבניין.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

טוב סורי,
מה עם אנטנה רגילה? חוץ מערוץ 10 תוכל לקלוט ערוץ 2 ו 1.

.

loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Falcon1 כתב:טוב סורי,
מה עם אנטנה רגילה? חוץ מערוץ 10 תוכל לקלוט ערוץ 2 ו 1.

.
...
אם יש קליטה עם אנטנה רגילה אז גם ה DTT יקלוט... אני כרגע עושה ניסויים עם ה DTT, כמובן שעם האנטנה המסופקת הוא לא עובד, אני אנסה משהו משודרג מחבר ונראה איך הולך. ההמשך בפורום הרלבנטי :)

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אם יש קליטה עם אנטנה רגילה אז גם ה DTT יקלוט
...
למה? זה לא סיגנלים\שידורים שונים?

.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #14 

מדובר בתדר דומה מאוד ובמיקום זהה של המשדר (איתנים), לכן ניתן להשתמש באותה אנטנה חיצונית גם לקליטה אנלוגית וגם לקליטת DTT.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

loshri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

רק לסיכום הנושא, חבר הביא לי אנטנה שקנה ב - 150 שקל, חיברתי, תליתי מחוץ לחלון ובינתיים (טפו טפו טפו) רואים פשוט מעולה!
אני גר במרכז רעננה קומה 4, ואם האיכות תמשיך להיות כפי שהיא זה בהחלט פתרון מצוין.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”