דיסק פנימי רועש ב- HDX 1000

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום, ברשותי HDX 1000 ובו דיסק פנימי 1 טרה WD10EADS. הדיסק מפורמט ext3 ומכיל מעט מאד תכנים (בערך 100MB בלבד). לאחרונה הדיסק הפנימי מרעיש מאוד מסיבה לא ברורה גם במצב שבו הסטרימר כבוי (הווה אומר בחזית דולקת נורית אדומה). אין לי שום בעיה לנגן ממנו קבצים, אך לא ברור לי מדוע הוא כה רועש. האם למישהו יש המלצות מה ניתן לעשות (ב-NTFS ניתן לבצע defrag או compress או check אך כאן בפורמט של לינוקס - לא ניתן). האם יש איזה שהם רעיונות מה ניתן לעשות. אם אין ברירה אפרמט אותו מחדש (דרך אגב כיצד ניתן לפרמט שוב ?) . תודה לכל מי שיכול לסייע.

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

ronyi1 כתב:שלום, ברשותי HDX 1000 ובו דיסק פנימי 1 טרה WD10EADS. הדיסק מפורמט ext3 ומכיל מעט מאד תכנים (בערך 100MB בלבד). לאחרונה הדיסק הפנימי מרעיש מאוד מסיבה לא ברורה גם במצב שבו הסטרימר כבוי (הווה אומר בחזית דולקת נורית אדומה). אין לי שום בעיה לנגן ממנו קבצים, אך לא ברור לי מדוע הוא כה רועש. האם למישהו יש המלצות מה ניתן לעשות (ב-NTFS ניתן לבצע defrag או compress או check אך כאן בפורמט של לינוקס - לא ניתן). האם יש איזה שהם רעיונות מה ניתן לעשות. אם אין ברירה אפרמט אותו מחדש (דרך אגב כיצד ניתן לפרמט שוב ?) . תודה לכל מי שיכול לסייע.
...
שכחתי לציין : הכוונה בדיסק רועש הינה שהדיסק נשמע כאילו מבצע קריאה מאסיבית מבלי להפסיק, אך ברור שמשהו לא תקין כיוון שהרעש הזה ממשיך גם בעת שהסטרימר כבוי (כלומר נורית אדומה דלוקה). תיקון - הדיסק מכיל כמובן תכנים של 100GB ולא 100MB כפי שצוין קודם.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

המכשיר מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה?

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

toxin כתב:המכשיר מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה?
...
כן הוא מעודכן לגירסה האחרונה. איך ניתן לפרמט , נראה לי שאין ברירה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”