בהמשך לפוסט הזה - http://www.hometheater.co.il/vt85734 ארצה לשתף אתכם בתהליך ובפתרון מתוך מחשבה כי נושא זה חשוב ואני מניח שיעזור להרבה אנשים.
כפי שתוכלו לראות בפוסט הקודם הקדם מגבר שלי היה מתחמם בצורה קיצונית מאד, אפשר לומר אפילו רותח, דבר שמאד הפריע לי והתחלתי לחקור את הסיבה.
על מנת לקדם הפיתרון, לקחתי מד טמפרטורה ובדקתי במספר אזורים במכשיר, מצאתי כי באזור השנאי הטמפרטורה מגיעה לכ- 75 מעלות ובאזור צלעות הקירור אף ל- 85 מעלות, את הנתונים העברתי ליצרן.
כמובן שהתייעצתי בפורום הזה, שוחחתי עם אנשים שונים, רוב התשובות שקיבלתי היו כי זהו מכשיר CLASS A ולכן נוטה להתחמם. היצרן אף טען שאולי יש בעיה ב- BIAS.
סימפטום נוסף היה שלמכשיר לא הייתה טמפרטורה קבועה אלא היא הייתה משתנה במהלך היממה וללא קשר אם המכשיר דולק או בסטנד ביי, לעתים היה חמים (תקין) ולעתים רותח.
היות והרתיחה נראתה לי לא תקינה בעליל ובנוסף חוסר העקביות החלטתי לא להסתכן ושלחתי את המכשיר ליצרן בארה"ב לצורך בדיקה ותיקון.
לאחר ציפייה של כחודש, המכשיר חזר אלי ואני מאושר כי בנוסף לבדיקה המכשיר עבר כיול, בדיקה יסודית, שדרוג תכנה וכו'.
מהרתי לחבר את המכשיר לחשמל וחיכיתי, לאחר כשעה אכזבתי הייתה גדולה מכיוון שהמכשיר עדיין התחמם בצורה קיצונית, שוב שוחחתי עם היצרן, דבר שלא ממש קידם פיתרון.
בדיעבד הבנתי מדוע, אצלם המכשיר עבד בצורה תקינה, כל כך הרבה פעמים התכתבתי איתם בנושא, בטח חשבו שאני הוזה או משהו דומה
בשלב זה, התחלתי התכתבות פרטית עם יאיר פורמן מהאתר, לשמחתי יאיר הסכים לבוא אלי ולהתרשם, כמו ברוב המקרים, כאשר הרופא מגיע אתה מרגיש טוב יותר כך היה כשיאיר הגיע, המכשיר היה
בשלב החמים שלו ולכן היה קשה להתרשם.
קבענו להיפגש שוב על מנת לבצע כמה בדיקות במכשיר, במקביל התחילה לצוץ מחשבה שקשורה לבעיית חשמל.
למכשיר יש מייצבי מתח פנימיים ויאיר העלה סברה שאם הטמפרטורה לא עקבית משמע יש פרקים בהם המייצבים עובדים קשה יותר כיוון שנופל עליהם מתח יותר גבוה, מה שאומר בזבוז הספק גבוה יותר היוצר סביבה מאד חמה שמשפיעה על אזורים שונים במכשיר.
.
חיברתי באופן קבוע לשקע רב מודד והתחלתי לעקוב אחרי המתח, הסתבר שבמשך היממה המתח משתנה בטווח של 230 וולט ל- 240 וולט. טווח זה לא נחשב ממש גדול אך עדיין בעל השפעה מכרעת בעיקר בגלל השינויים התכופים.
היות והקדם מגבר מכוון ל- 220 וולט נוצר מצב כי ככל שהמתח מתרחק כך המכשיר יותר מתחמם.
פניתי ליצרן ושאלתי איך ניתן לשנות את מתח המכשיר ל- 230 ול- 240, מסתבר כי המכשיר עובד או 220 או 240, החלטנו לנסות ולכוון המכשיר ל- 240 מתוך הנחה כי מצב זה קרוב יותר למתח החשמל בבית ואולי יעזור.
לצערי גם זה לא עזר ועדיין היו שינויי טמפרטורה מאד תכופים ומטרידים.
התחלתי להתעניין בכל מיני מייצבי מתח, Regenerated AC power אך המחירים מאד גבוהים.
החלטתי לנסות את מזלי ופניתי לחברת חשמל ואמרתי להם שיש שינויי מתח דבר שגורם למכשירים להתחמם אך הם טענו כי מתח הרשת בארץ הוא 230 וולט עם סטייה של 10% למעלה ולמטה כך שמבחינתם זה תקין ולכן לא מוכנים לבוא.
החלטתי לא לוותר והתעקשתי שישנה בעיה ואמנם זה בתקן אך אני מצפה ליותר יציבות ואם מכשירים יתקלקלו לי אתבע אותם, לאחר כחצי שעה חזרו אלי ואמרו שישלחו טכנאי לבדוק.
הטכנאי בדק בארון החשמל הראשי בבניין ומצא כי ה- 0 משוחרר אצלי מאד, כמובן שחיזק אותו והפלא ופלא המכשיר יותר יציב, הוא חמים ואין זכר לרתיחה שהייתה.
אמנם עדיין יש סטיית מתח אך היא קטנה באופן משמעותי, בדר"כ בין 237 וולט ל- 239 וולט. כאשר יש שינויי מתח גדולים יותר (כמעט ואין) טפמרטורת המכשיר משתנה בהתאם אך בהחלט בגבול הנורמה, המכשיר בפירוש יציב, לא רותח ואפילו נשמע טוב יותר שזה הרווח היותר גדול.
הטמפרטורה הממוצעת שבדקתי לאחר התיקון היא כ- 44 מעלות!
עוד "אמיתה" נפלה אצלי בדרך, לא ייחסתי חשיבות לנושא החשמל, בתהליך זה נוכחתי לדעת עד כמה נושא החשמל הנו קריטי לעבודה תקינה וביצועים של מכשירים.
בנוסף, טיפול נכון בחשמל משפיע על הסאונד, נקודה!
בהזדמנות זו ארצה להודות שוב ליאיר פורמן על העזרה, ההכוונה והחשיבה המשותפת, ללא עזרתו סביר להניח כי עדיין הייתי בחיפושים אחרי פיתרון.