תגובות לביקורת: מקרן JVC DLA-HD750

מקרנים קידמיים - Front Projector.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
מקרן: JVC DLA-HD750 .

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

ביקורת מצויינת!
מה שכן, נראה לי שאחרי המקרנים של אפסון, חברות יצטרכו לרדת מעץ המחיר שעליו הן יושבות...

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

גיא, אני לחלוטין מסכים. אמנם זו התמונה הכהה הכי מפורטת שראיתי, אבל האפסון לא נופל בהרבה מה JVC ולדעתי חברות ה Hi End יאלצו לתמחר בצורה שונה לגמרי את המקרנים שלהם

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

מקרן מרשים נשמע, בלי צמצם להגיע לשחורים כאלה, כנראה
הם יודעים משהו על מקרנים.
אכן המחיר עוד מתקופת המנדט...
האם החוסר חדות שרן מויאל דיבר עליו הורגש?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

איתי,

בשיא הכנות, לא הרגשתי בזה, אבל לא היה מולי עוד מקרן להשוואה. יכול להיות שבמצב של Shootout זה היה קופץ לעיניים. התמונה של המקרן מאוד נעימה לעין ואם מחירו היה זהה לאפסון, אני חושב שהייתי מעדיף אותו (למרות המחסור ב FI)

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #6 

יופי של סקירה (Y) .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #7 

ride,

מאמר מעולה, התמונות בעיקר הדהימו אותי - עשית עבודת צילום מדהימה.

כל נושא חוסר החדות הזה מאוד משונה.

כי:
1. גם אני התרשמתי מזה
2. מצד שני, לא ראיתי חוסר בפרטים

לדעתי זה נגרם בגלל איזה סוג של טשטוש מכוון בין הפיקסלים. לפנסוניק היה MISCONVERGENCE שהיה גורם לתחושה הזו וזה היה לחלוטין מכוון מבחינתם (זה לא היה באג, אלא פיצ'ר). כשאני ראיתי מקרנים של JVC לא ראיתי כאמור חוסר בפרטים (אלא רק את נושא הבהירות בפינות)

מעניין היה לנסות לראות איך נראים תדרים גבוהים (1 PIXEL ON/OFF) וגם ה-TEST PATTERN של S&M עם ה-MOVING WEDGE. זה בהחלט נושא שמסקרן לנסות ולהבין.

המחיר, לא שפוי בעליל מצד JVC עצמם. הם כנראה מייצבים את עצמם כמקרן אולטרה יוקרתי. אני מניח שבארץ זה בעיקר מיועד לחדרי הקרנה לאלפיון העליון.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 15/11/2009 11:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #8 

ביקורת מעולה,
אתם מדברים על המחיר של ה JVC ביחס לאפסון, צריך לזכור שמדובר בחיה שונה לגמרי מהאפסון, נכון שה 5000 נותן תמונה פנומנלית אבל צריך לזכור שהאופטיקה ומערכות הזום והפוקוס החשמליות ב JVC מיקרות אותו מאוד.

סה"כ אני לא חושב ש JVC (כל עוד היא משאירה את המארז המפלצתי הזה עם כל הפיצ'רים שיש למקרן הזה) יוכלו להתקרב למחירי אפסון.
שחר

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

התמונות אכן עושות חשק...
ביקורת מאוד מעניינת.

ד"א - האפסון - כנראה לאחר שימוש אצל חלק מחברי האתר - מסתמן כבעייתי. אם זה IRIS רעשן, או בעיות הפוקוס שהיו.
בלי הורדת מחיר - ברור כי לא ימכרו רבים...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

שחר,

מעניין אותי למה אתה חושב שמערכות האופטיקה ומערכות הזום אמורות לייקר כל כך את המקרן?

ראשית, העדשה המצויה במקרן הספציפי הזה לא נחשבת לאיכותית במיוחד.
היא לא מתקרבת לעדשה שמצויה בסוני על דגמיהם היותר יקרים, בשרפ, במרנטץ ואני גם לא אתפלא אם היא נופלת מהפיוג'ינון המצוי באפסון.
זו עדשה שלא שידרגו אותה כבר לא מעט שנים.

נושא הזום החשמלי מצוי בצורה מתוחכמת יותר בפנסוניק שמתומחר ברבע מחיר.

אלו הן לא הסיבות למחיר של המקרן.
אני מניח שזה יותר קשור לעלויות הייצור שהן ככל הנראה גבוהות ביחס למתחרים הגדולים כמו אפסון ופנסוניק.

באשר לחדות.
השאלה מדוע זה נגרם, היא לא ממש רלבנטית. אני חושב שזה קצת מהכל: עדשה, צ'יפ, פיקסלים, זום חשמלי עם קפיצות "גדולות " מדיי ועוד...
בהשוואה ישירה למקרנים אחרים, ה-JVC מציג תמונה לא חדה. נקודה.

דרמטי, או זניח, זו כבר שאלה מאוד אישית.

זה פחות או יותר comes down to למה שהמשתמש רגיל מהמקרן הנוכחי שלו, או דברים שמאוד חשובים לו.
אני לא צופה שמשתמשים שרגילים לשרפ 21K יקנו את המקרן הזה, ללא קשר למחירו וזאת לאור הבדלי החדות בתמונה.
אני לא מניח שאנשי ה-JVC יקנו את השרפ לאור ההבדלים בבהירות ובקונטרסט לטובת הראשון.

אני חוזר ואמור אין כאן כרגע מקרן במחיר של 50,000 ש"ח שנותן את כל התכונות יחדיו, קרי: שחורים של ה-JVC, חדות של האפסון, יכולת שליטה אלקטרונית כמו הפנסוניק.

במובן זה, השנה הזו קצת יוצאת דופן.
בשנים עברו ידעו המקרנים היקרים לתת את כל התשובות ברמות של אותה שנה. במחיר של 50,000 ש"ח היית יכול לקנות מקרן שידע לעשות הכל ברמה הכי גבוהה שיש לאותה שנת טכנולוגיה להציע.

רן

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #11 

בעיות שהפוקוס יוצא מכיוון והאיריס מרעיש מאוד היו לי גם בTW1000 כך שהיה לאפסון הרבה זמן לפתור את הבעיות האלו.
בפיוניר שלי שהוא בעצם RS2 אין פינות מוארות והחדות טובה בהרבה מבאפסון שהיה לי (אבל גם הCONVERGENCE טוב בהרבה). מעניין שכשאני רכשתי את הפיוניר בהשוואות רבות הוא "ניצח" את הTW5000 (בעיקר בשחורים ובמיוחד בסצנות מעורבות והפסיד למשל בעוצת הארה) ועדיין גם שני דורות קדימה הJVC לא נותן לו נוקאאוט.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

רן
למקרן הזה שעושה הכל קוראים שארפ 21?
או, מה רע בשארפ שאתה רוצה לשדרג?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

איתי,

השרפ 21K עשה את הכל נכון ליום שהוא יצא.
לא היה אז מקרן שנתן, לעניות דעתי, תמונה טובה יותר באופן משמעותי בתחום מסוים.
באותה שנה, בניגוד להיום, לא היה מקרן, שעולה רבע ממנו שהיה עם נתונים כמעט זהים ועוד עלה עליו בפרמטר מסוים (באנלוגיה של ה-JVC והאפסון).

מאז, עברו הרבה מים בנהר הטכנולוגי. השרפ לא יכול להתמודד עם מה שיש היום בשוק. לכן הוא נמכר.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78900
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #14 

איתי,

גם השארפ לא מושלם. הוא נותן תמונה לא ממש בהירה (צריך מסך מתאים בכדי לשמר את עוצמת האור) ולמי שיש קושי (כמוני) עם DLP, הוא לא הכי נוח.

אני חושב שהייתי מכתיר את ה-JVC 750 (או ממשיכי הדרך שלו) כמלכים אילו רק המחיר שלהם היה נמוך יותר (בכ-50%).

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

RanMoyal כתב: מאז, עברו הרבה מים בנהר הטכנולוגי. השרפ לא יכול להתמודד עם מה שיש היום בשוק. לכן הוא נמכר.
...
רן - אני עדיין עם ה-שארפ - בעקבות ההמלצה שלך בזמנו. אפשר לשאול למה עברת במקומו? יכול להיות ששווה לשקול שדרוג קטן גם.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני כרגע ללא מקרן.

אם להיות מדויק אני כרגע עם פנסוניק 2000 שחבר טוב הסכים להשאיל לי.

אני מניח שהמקרן הבא שלי יהיה האפסון 5500 או הפנסוניק 4000. לא ממש רואה אופציה אחרת.
ה-JVC ממש לא בשבילי, ללא קשר לעלותו והסוני VPL-VW85 מציג, לפי כל הדיווחים, פינות זוהרות, כך שגם מקרן זה לא בשבילי.

האפסון יהווה שידרוג מהשרפ שיש לך בבית. יש לו את השחורים של H.Contrat mode , יתכן ואפילו עמוקים יותר, עם עוצמת הארה קרובה ל-H.brightness mode. בנוסף, על מנת להגיע לדיוק הצבעים שהוא מציג, השרפ דורש הרבה עבודת כיוון.

עם זאת, צריך לשים לב לנושא מנגנון האיריס הדינמי והרעש שהוא מייצר.
אם זה יפריע לך או לא, מאוד תלוי במיקום של המקרן שלך וברגישות שלך לנושא.
האיריס שמצוי בדגם הישן ה- 5000 , הוציא אותי מדעתי.

מניח שהפנסוניק יהיה בסך הכל דומה לאפסון, כך שלאחד יהיו יתרונות קטנים ב-X ולשני ב-Y.

רן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #17 

RanMoyal כתב: אלו הן לא הסיבות למחיר של המקרן.
אני מניח שזה יותר קשור לעלויות הייצור שהן ככל הנראה גבוהות ביחס למתחרים הגדולים כמו אפסון ופנסוניק.
...
עלויות ייצור לא קובעות תמחור, הם לכל היותר קובעות אם כדאי בכלל לייצר. הצרכן לא מתחשב בכמה עלה לייצר אלא בתוצאה.
המחיר החריג (יחסית למתחרים הקרובים באיכות) הוא או מכוון כדי למצב את זה כמוצר יוקרתי למי שיכול, או שפשוט מדובר באינרציה והוא עתיד לרדת בגלל המתחרים.
משה

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #18 

תודה על ביקורת מושקעת (Y)

אכן מקרן מפתה אבל המחיר (n)

Highendman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

תודה רן. אני אחכה למקרן שעונה על כל הקטגוריות. ראיתי את הפוסט שלך ב-thread אחר כאן, והבנתי מה אתה מחפש.
בינתיים לא חסר לי מאומה, ונראה שאין משהו שהוא clear cut killer ללא חסרונות ששווה לעבור אליו.
בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחרי ההחלטות שלך :wink:

krall
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

יניב, סקירה מצויינת.

שליחה #20 

לטעמי מארז ה jvc הוא היפה ביותר מכל המקרנים.
הפאנא תעשיתי מאכזב
האפסון פלסטיקי - צעצוע זול.
הסוני עיצוב "מאיים"

ה jvc קלאסי מהודר משדר יוקרה.

מהתמונות והסקירות שקראתי ברשת:

רמת השחור ב jvc היא הטובה ביותר - טובה יותר אף מהאפסון.
פירוט צל - דהיינו פירוט בשחורים - הטוב ביותר והפרטני ביותר- רמת הפירוט בשחורים באפסון החדש (5500) נופלת בהרבה מה jvc - תמונות כהות באפסון השחורים נראו כגושים שחורים לעומת תמונה פרטנית ב jvc
רעש - שקט מאוד לעומת הטרקטור המציק של האפסון 5000 (דווקא אני לא שמתי לב לרעש באפסון ואני ניזון מדווחים של חברים באתר ושיחה עם רן מויאל, יכול להיות שזה נובע מהתמקדות בתמונה, או מהסיבה שהמקרנים היו בני 20-30 שעות עבודה והאייריס מחליט להפגין נוכחות רעשנית עם הזמן)
בהירות- לא נופלת ואף טובה יותר ממקרנים בהירים יותר מבחינה רשמית , למרות ואף על הלומניס המוצהר 900

חסרונות
דה פוקוס בלתי נסבל - רן מויאל דווח על כך ואף קיבל לכךאישור וחיזוק מחברים נוספים מעבר לים.
מחיר - גבוה גבוה מאוד. לא מיועד לתפרני הפורומים.
בשאר הפרמטרים מקרנים זולים יותר כגון האפסון 5500 והפאנסוניק ae4000 לא נופלים מה jvc היקר.

מחכים למקרן המושלם..........................................................................................

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”