תגובות לביקורת: מקרן JVC DLA-HD750
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
מקרן: JVC DLA-HD750 .
מקרן: JVC DLA-HD750 .
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
גיא, אני לחלוטין מסכים. אמנם זו התמונה הכהה הכי מפורטת שראיתי, אבל האפסון לא נופל בהרבה מה JVC ולדעתי חברות ה Hi End יאלצו לתמחר בצורה שונה לגמרי את המקרנים שלהם
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מקרן מרשים נשמע, בלי צמצם להגיע לשחורים כאלה, כנראה
הם יודעים משהו על מקרנים.
אכן המחיר עוד מתקופת המנדט...
האם החוסר חדות שרן מויאל דיבר עליו הורגש?
הם יודעים משהו על מקרנים.
אכן המחיר עוד מתקופת המנדט...
האם החוסר חדות שרן מויאל דיבר עליו הורגש?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
איתי,
בשיא הכנות, לא הרגשתי בזה, אבל לא היה מולי עוד מקרן להשוואה. יכול להיות שבמצב של Shootout זה היה קופץ לעיניים. התמונה של המקרן מאוד נעימה לעין ואם מחירו היה זהה לאפסון, אני חושב שהייתי מעדיף אותו (למרות המחסור ב FI)
בשיא הכנות, לא הרגשתי בזה, אבל לא היה מולי עוד מקרן להשוואה. יכול להיות שבמצב של Shootout זה היה קופץ לעיניים. התמונה של המקרן מאוד נעימה לעין ואם מחירו היה זהה לאפסון, אני חושב שהייתי מעדיף אותו (למרות המחסור ב FI)
- et-phone-home
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 473
- נתן תודות: 212 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
יופי של סקירה
.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
ride,
מאמר מעולה, התמונות בעיקר הדהימו אותי - עשית עבודת צילום מדהימה.
כל נושא חוסר החדות הזה מאוד משונה.
כי:
1. גם אני התרשמתי מזה
2. מצד שני, לא ראיתי חוסר בפרטים
לדעתי זה נגרם בגלל איזה סוג של טשטוש מכוון בין הפיקסלים. לפנסוניק היה MISCONVERGENCE שהיה גורם לתחושה הזו וזה היה לחלוטין מכוון מבחינתם (זה לא היה באג, אלא פיצ'ר). כשאני ראיתי מקרנים של JVC לא ראיתי כאמור חוסר בפרטים (אלא רק את נושא הבהירות בפינות)
מעניין היה לנסות לראות איך נראים תדרים גבוהים (1 PIXEL ON/OFF) וגם ה-TEST PATTERN של S&M עם ה-MOVING WEDGE. זה בהחלט נושא שמסקרן לנסות ולהבין.
המחיר, לא שפוי בעליל מצד JVC עצמם. הם כנראה מייצבים את עצמם כמקרן אולטרה יוקרתי. אני מניח שבארץ זה בעיקר מיועד לחדרי הקרנה לאלפיון העליון.
מאמר מעולה, התמונות בעיקר הדהימו אותי - עשית עבודת צילום מדהימה.
כל נושא חוסר החדות הזה מאוד משונה.
כי:
1. גם אני התרשמתי מזה
2. מצד שני, לא ראיתי חוסר בפרטים
לדעתי זה נגרם בגלל איזה סוג של טשטוש מכוון בין הפיקסלים. לפנסוניק היה MISCONVERGENCE שהיה גורם לתחושה הזו וזה היה לחלוטין מכוון מבחינתם (זה לא היה באג, אלא פיצ'ר). כשאני ראיתי מקרנים של JVC לא ראיתי כאמור חוסר בפרטים (אלא רק את נושא הבהירות בפינות)
מעניין היה לנסות לראות איך נראים תדרים גבוהים (1 PIXEL ON/OFF) וגם ה-TEST PATTERN של S&M עם ה-MOVING WEDGE. זה בהחלט נושא שמסקרן לנסות ולהבין.
המחיר, לא שפוי בעליל מצד JVC עצמם. הם כנראה מייצבים את עצמם כמקרן אולטרה יוקרתי. אני מניח שבארץ זה בעיקר מיועד לחדרי הקרנה לאלפיון העליון.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 15/11/2009 11:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
ביקורת מעולה,
אתם מדברים על המחיר של ה JVC ביחס לאפסון, צריך לזכור שמדובר בחיה שונה לגמרי מהאפסון, נכון שה 5000 נותן תמונה פנומנלית אבל צריך לזכור שהאופטיקה ומערכות הזום והפוקוס החשמליות ב JVC מיקרות אותו מאוד.
סה"כ אני לא חושב ש JVC (כל עוד היא משאירה את המארז המפלצתי הזה עם כל הפיצ'רים שיש למקרן הזה) יוכלו להתקרב למחירי אפסון.
אתם מדברים על המחיר של ה JVC ביחס לאפסון, צריך לזכור שמדובר בחיה שונה לגמרי מהאפסון, נכון שה 5000 נותן תמונה פנומנלית אבל צריך לזכור שהאופטיקה ומערכות הזום והפוקוס החשמליות ב JVC מיקרות אותו מאוד.
סה"כ אני לא חושב ש JVC (כל עוד היא משאירה את המארז המפלצתי הזה עם כל הפיצ'רים שיש למקרן הזה) יוכלו להתקרב למחירי אפסון.
שחר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
התמונות אכן עושות חשק...
ביקורת מאוד מעניינת.
ד"א - האפסון - כנראה לאחר שימוש אצל חלק מחברי האתר - מסתמן כבעייתי. אם זה IRIS רעשן, או בעיות הפוקוס שהיו.
בלי הורדת מחיר - ברור כי לא ימכרו רבים...
ביקורת מאוד מעניינת.
ד"א - האפסון - כנראה לאחר שימוש אצל חלק מחברי האתר - מסתמן כבעייתי. אם זה IRIS רעשן, או בעיות הפוקוס שהיו.
בלי הורדת מחיר - ברור כי לא ימכרו רבים...
שחר,
מעניין אותי למה אתה חושב שמערכות האופטיקה ומערכות הזום אמורות לייקר כל כך את המקרן?
ראשית, העדשה המצויה במקרן הספציפי הזה לא נחשבת לאיכותית במיוחד.
היא לא מתקרבת לעדשה שמצויה בסוני על דגמיהם היותר יקרים, בשרפ, במרנטץ ואני גם לא אתפלא אם היא נופלת מהפיוג'ינון המצוי באפסון.
זו עדשה שלא שידרגו אותה כבר לא מעט שנים.
נושא הזום החשמלי מצוי בצורה מתוחכמת יותר בפנסוניק שמתומחר ברבע מחיר.
אלו הן לא הסיבות למחיר של המקרן.
אני מניח שזה יותר קשור לעלויות הייצור שהן ככל הנראה גבוהות ביחס למתחרים הגדולים כמו אפסון ופנסוניק.
באשר לחדות.
השאלה מדוע זה נגרם, היא לא ממש רלבנטית. אני חושב שזה קצת מהכל: עדשה, צ'יפ, פיקסלים, זום חשמלי עם קפיצות "גדולות " מדיי ועוד...
בהשוואה ישירה למקרנים אחרים, ה-JVC מציג תמונה לא חדה. נקודה.
דרמטי, או זניח, זו כבר שאלה מאוד אישית.
זה פחות או יותר comes down to למה שהמשתמש רגיל מהמקרן הנוכחי שלו, או דברים שמאוד חשובים לו.
אני לא צופה שמשתמשים שרגילים לשרפ 21K יקנו את המקרן הזה, ללא קשר למחירו וזאת לאור הבדלי החדות בתמונה.
אני לא מניח שאנשי ה-JVC יקנו את השרפ לאור ההבדלים בבהירות ובקונטרסט לטובת הראשון.
אני חוזר ואמור אין כאן כרגע מקרן במחיר של 50,000 ש"ח שנותן את כל התכונות יחדיו, קרי: שחורים של ה-JVC, חדות של האפסון, יכולת שליטה אלקטרונית כמו הפנסוניק.
במובן זה, השנה הזו קצת יוצאת דופן.
בשנים עברו ידעו המקרנים היקרים לתת את כל התשובות ברמות של אותה שנה. במחיר של 50,000 ש"ח היית יכול לקנות מקרן שידע לעשות הכל ברמה הכי גבוהה שיש לאותה שנת טכנולוגיה להציע.
רן
מעניין אותי למה אתה חושב שמערכות האופטיקה ומערכות הזום אמורות לייקר כל כך את המקרן?
ראשית, העדשה המצויה במקרן הספציפי הזה לא נחשבת לאיכותית במיוחד.
היא לא מתקרבת לעדשה שמצויה בסוני על דגמיהם היותר יקרים, בשרפ, במרנטץ ואני גם לא אתפלא אם היא נופלת מהפיוג'ינון המצוי באפסון.
זו עדשה שלא שידרגו אותה כבר לא מעט שנים.
נושא הזום החשמלי מצוי בצורה מתוחכמת יותר בפנסוניק שמתומחר ברבע מחיר.
אלו הן לא הסיבות למחיר של המקרן.
אני מניח שזה יותר קשור לעלויות הייצור שהן ככל הנראה גבוהות ביחס למתחרים הגדולים כמו אפסון ופנסוניק.
באשר לחדות.
השאלה מדוע זה נגרם, היא לא ממש רלבנטית. אני חושב שזה קצת מהכל: עדשה, צ'יפ, פיקסלים, זום חשמלי עם קפיצות "גדולות " מדיי ועוד...
בהשוואה ישירה למקרנים אחרים, ה-JVC מציג תמונה לא חדה. נקודה.
דרמטי, או זניח, זו כבר שאלה מאוד אישית.
זה פחות או יותר comes down to למה שהמשתמש רגיל מהמקרן הנוכחי שלו, או דברים שמאוד חשובים לו.
אני לא צופה שמשתמשים שרגילים לשרפ 21K יקנו את המקרן הזה, ללא קשר למחירו וזאת לאור הבדלי החדות בתמונה.
אני לא מניח שאנשי ה-JVC יקנו את השרפ לאור ההבדלים בבהירות ובקונטרסט לטובת הראשון.
אני חוזר ואמור אין כאן כרגע מקרן במחיר של 50,000 ש"ח שנותן את כל התכונות יחדיו, קרי: שחורים של ה-JVC, חדות של האפסון, יכולת שליטה אלקטרונית כמו הפנסוניק.
במובן זה, השנה הזו קצת יוצאת דופן.
בשנים עברו ידעו המקרנים היקרים לתת את כל התשובות ברמות של אותה שנה. במחיר של 50,000 ש"ח היית יכול לקנות מקרן שידע לעשות הכל ברמה הכי גבוהה שיש לאותה שנת טכנולוגיה להציע.
רן
בעיות שהפוקוס יוצא מכיוון והאיריס מרעיש מאוד היו לי גם בTW1000 כך שהיה לאפסון הרבה זמן לפתור את הבעיות האלו.
בפיוניר שלי שהוא בעצם RS2 אין פינות מוארות והחדות טובה בהרבה מבאפסון שהיה לי (אבל גם הCONVERGENCE טוב בהרבה). מעניין שכשאני רכשתי את הפיוניר בהשוואות רבות הוא "ניצח" את הTW5000 (בעיקר בשחורים ובמיוחד בסצנות מעורבות והפסיד למשל בעוצת הארה) ועדיין גם שני דורות קדימה הJVC לא נותן לו נוקאאוט.
בפיוניר שלי שהוא בעצם RS2 אין פינות מוארות והחדות טובה בהרבה מבאפסון שהיה לי (אבל גם הCONVERGENCE טוב בהרבה). מעניין שכשאני רכשתי את הפיוניר בהשוואות רבות הוא "ניצח" את הTW5000 (בעיקר בשחורים ובמיוחד בסצנות מעורבות והפסיד למשל בעוצת הארה) ועדיין גם שני דורות קדימה הJVC לא נותן לו נוקאאוט.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
רן
למקרן הזה שעושה הכל קוראים שארפ 21?
או, מה רע בשארפ שאתה רוצה לשדרג?
למקרן הזה שעושה הכל קוראים שארפ 21?
או, מה רע בשארפ שאתה רוצה לשדרג?
איתי,
השרפ 21K עשה את הכל נכון ליום שהוא יצא.
לא היה אז מקרן שנתן, לעניות דעתי, תמונה טובה יותר באופן משמעותי בתחום מסוים.
באותה שנה, בניגוד להיום, לא היה מקרן, שעולה רבע ממנו שהיה עם נתונים כמעט זהים ועוד עלה עליו בפרמטר מסוים (באנלוגיה של ה-JVC והאפסון).
מאז, עברו הרבה מים בנהר הטכנולוגי. השרפ לא יכול להתמודד עם מה שיש היום בשוק. לכן הוא נמכר.
רן
השרפ 21K עשה את הכל נכון ליום שהוא יצא.
לא היה אז מקרן שנתן, לעניות דעתי, תמונה טובה יותר באופן משמעותי בתחום מסוים.
באותה שנה, בניגוד להיום, לא היה מקרן, שעולה רבע ממנו שהיה עם נתונים כמעט זהים ועוד עלה עליו בפרמטר מסוים (באנלוגיה של ה-JVC והאפסון).
מאז, עברו הרבה מים בנהר הטכנולוגי. השרפ לא יכול להתמודד עם מה שיש היום בשוק. לכן הוא נמכר.
רן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
איתי,
גם השארפ לא מושלם. הוא נותן תמונה לא ממש בהירה (צריך מסך מתאים בכדי לשמר את עוצמת האור) ולמי שיש קושי (כמוני) עם DLP, הוא לא הכי נוח.
אני חושב שהייתי מכתיר את ה-JVC 750 (או ממשיכי הדרך שלו) כמלכים אילו רק המחיר שלהם היה נמוך יותר (בכ-50%).
גם השארפ לא מושלם. הוא נותן תמונה לא ממש בהירה (צריך מסך מתאים בכדי לשמר את עוצמת האור) ולמי שיש קושי (כמוני) עם DLP, הוא לא הכי נוח.
אני חושב שהייתי מכתיר את ה-JVC 750 (או ממשיכי הדרך שלו) כמלכים אילו רק המחיר שלהם היה נמוך יותר (בכ-50%).
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
רן - אני עדיין עם ה-שארפ - בעקבות ההמלצה שלך בזמנו. אפשר לשאול למה עברת במקומו? יכול להיות ששווה לשקול שדרוג קטן גם.RanMoyal כתב: מאז, עברו הרבה מים בנהר הטכנולוגי. השרפ לא יכול להתמודד עם מה שיש היום בשוק. לכן הוא נמכר....
אני כרגע ללא מקרן.
אם להיות מדויק אני כרגע עם פנסוניק 2000 שחבר טוב הסכים להשאיל לי.
אני מניח שהמקרן הבא שלי יהיה האפסון 5500 או הפנסוניק 4000. לא ממש רואה אופציה אחרת.
ה-JVC ממש לא בשבילי, ללא קשר לעלותו והסוני VPL-VW85 מציג, לפי כל הדיווחים, פינות זוהרות, כך שגם מקרן זה לא בשבילי.
האפסון יהווה שידרוג מהשרפ שיש לך בבית. יש לו את השחורים של H.Contrat mode , יתכן ואפילו עמוקים יותר, עם עוצמת הארה קרובה ל-H.brightness mode. בנוסף, על מנת להגיע לדיוק הצבעים שהוא מציג, השרפ דורש הרבה עבודת כיוון.
עם זאת, צריך לשים לב לנושא מנגנון האיריס הדינמי והרעש שהוא מייצר.
אם זה יפריע לך או לא, מאוד תלוי במיקום של המקרן שלך וברגישות שלך לנושא.
האיריס שמצוי בדגם הישן ה- 5000 , הוציא אותי מדעתי.
מניח שהפנסוניק יהיה בסך הכל דומה לאפסון, כך שלאחד יהיו יתרונות קטנים ב-X ולשני ב-Y.
רן
אם להיות מדויק אני כרגע עם פנסוניק 2000 שחבר טוב הסכים להשאיל לי.
אני מניח שהמקרן הבא שלי יהיה האפסון 5500 או הפנסוניק 4000. לא ממש רואה אופציה אחרת.
ה-JVC ממש לא בשבילי, ללא קשר לעלותו והסוני VPL-VW85 מציג, לפי כל הדיווחים, פינות זוהרות, כך שגם מקרן זה לא בשבילי.
האפסון יהווה שידרוג מהשרפ שיש לך בבית. יש לו את השחורים של H.Contrat mode , יתכן ואפילו עמוקים יותר, עם עוצמת הארה קרובה ל-H.brightness mode. בנוסף, על מנת להגיע לדיוק הצבעים שהוא מציג, השרפ דורש הרבה עבודת כיוון.
עם זאת, צריך לשים לב לנושא מנגנון האיריס הדינמי והרעש שהוא מייצר.
אם זה יפריע לך או לא, מאוד תלוי במיקום של המקרן שלך וברגישות שלך לנושא.
האיריס שמצוי בדגם הישן ה- 5000 , הוציא אותי מדעתי.
מניח שהפנסוניק יהיה בסך הכל דומה לאפסון, כך שלאחד יהיו יתרונות קטנים ב-X ולשני ב-Y.
רן
עלויות ייצור לא קובעות תמחור, הם לכל היותר קובעות אם כדאי בכלל לייצר. הצרכן לא מתחשב בכמה עלה לייצר אלא בתוצאה.RanMoyal כתב: אלו הן לא הסיבות למחיר של המקרן.
אני מניח שזה יותר קשור לעלויות הייצור שהן ככל הנראה גבוהות ביחס למתחרים הגדולים כמו אפסון ופנסוניק....
המחיר החריג (יחסית למתחרים הקרובים באיכות) הוא או מכוון כדי למצב את זה כמוצר יוקרתי למי שיכול, או שפשוט מדובר באינרציה והוא עתיד לרדת בגלל המתחרים.
משה
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תודה רן. אני אחכה למקרן שעונה על כל הקטגוריות. ראיתי את הפוסט שלך ב-thread אחר כאן, והבנתי מה אתה מחפש.
בינתיים לא חסר לי מאומה, ונראה שאין משהו שהוא clear cut killer ללא חסרונות ששווה לעבור אליו.
בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחרי ההחלטות שלך
בינתיים לא חסר לי מאומה, ונראה שאין משהו שהוא clear cut killer ללא חסרונות ששווה לעבור אליו.
בכל מקרה, אמשיך לעקוב אחרי ההחלטות שלך
יניב, סקירה מצויינת.
לטעמי מארז ה jvc הוא היפה ביותר מכל המקרנים.
הפאנא תעשיתי מאכזב
האפסון פלסטיקי - צעצוע זול.
הסוני עיצוב "מאיים"
ה jvc קלאסי מהודר משדר יוקרה.
מהתמונות והסקירות שקראתי ברשת:
רמת השחור ב jvc היא הטובה ביותר - טובה יותר אף מהאפסון.
פירוט צל - דהיינו פירוט בשחורים - הטוב ביותר והפרטני ביותר- רמת הפירוט בשחורים באפסון החדש (5500) נופלת בהרבה מה jvc - תמונות כהות באפסון השחורים נראו כגושים שחורים לעומת תמונה פרטנית ב jvc
רעש - שקט מאוד לעומת הטרקטור המציק של האפסון 5000 (דווקא אני לא שמתי לב לרעש באפסון ואני ניזון מדווחים של חברים באתר ושיחה עם רן מויאל, יכול להיות שזה נובע מהתמקדות בתמונה, או מהסיבה שהמקרנים היו בני 20-30 שעות עבודה והאייריס מחליט להפגין נוכחות רעשנית עם הזמן)
בהירות- לא נופלת ואף טובה יותר ממקרנים בהירים יותר מבחינה רשמית , למרות ואף על הלומניס המוצהר 900
חסרונות
דה פוקוס בלתי נסבל - רן מויאל דווח על כך ואף קיבל לכךאישור וחיזוק מחברים נוספים מעבר לים.
מחיר - גבוה גבוה מאוד. לא מיועד לתפרני הפורומים.
בשאר הפרמטרים מקרנים זולים יותר כגון האפסון 5500 והפאנסוניק ae4000 לא נופלים מה jvc היקר.
מחכים למקרן המושלם..........................................................................................
הפאנא תעשיתי מאכזב
האפסון פלסטיקי - צעצוע זול.
הסוני עיצוב "מאיים"
ה jvc קלאסי מהודר משדר יוקרה.
מהתמונות והסקירות שקראתי ברשת:
רמת השחור ב jvc היא הטובה ביותר - טובה יותר אף מהאפסון.
פירוט צל - דהיינו פירוט בשחורים - הטוב ביותר והפרטני ביותר- רמת הפירוט בשחורים באפסון החדש (5500) נופלת בהרבה מה jvc - תמונות כהות באפסון השחורים נראו כגושים שחורים לעומת תמונה פרטנית ב jvc
רעש - שקט מאוד לעומת הטרקטור המציק של האפסון 5000 (דווקא אני לא שמתי לב לרעש באפסון ואני ניזון מדווחים של חברים באתר ושיחה עם רן מויאל, יכול להיות שזה נובע מהתמקדות בתמונה, או מהסיבה שהמקרנים היו בני 20-30 שעות עבודה והאייריס מחליט להפגין נוכחות רעשנית עם הזמן)
בהירות- לא נופלת ואף טובה יותר ממקרנים בהירים יותר מבחינה רשמית , למרות ואף על הלומניס המוצהר 900
חסרונות
דה פוקוס בלתי נסבל - רן מויאל דווח על כך ואף קיבל לכךאישור וחיזוק מחברים נוספים מעבר לים.
מחיר - גבוה גבוה מאוד. לא מיועד לתפרני הפורומים.
בשאר הפרמטרים מקרנים זולים יותר כגון האפסון 5500 והפאנסוניק ae4000 לא נופלים מה jvc היקר.
מחכים למקרן המושלם..........................................................................................