האם ניתן לפצל את התיבה?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
raz18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני משתמש חדש. יש לי שאלה קטנה.
יש לי זוג רמקולים רצפתיים בעלי 3 דרייברים כ"א. (באס 12' ,מיד, טרבל).
הם די ישנים אבל מוציאים איכות צליל גבוהה מאוד ובעוצמה גבוהה.
עם הזמן, התיבות התחילו להתכלות ולהיהרס. החלטתי לבנות תיבות חדשות ויפות יותר(עם תכנון מדויק כמובן) כי חבל על רמקולים כאלה. אחת ההצעות היא לבנות לכל אחד תיבה נפרדת גדולה לבאס (כמו תיבת באס רגילה), ותיבה נפרדת יותר קטנה לדרייברים האחרים ולחבר אותם באמצעות מוט ברזל דק שדרכו גם יעברו חוטים שייחברו ביניהם. המוט כמובן שיהיה סתום לאחר השחלת החוטים בתוכו כדי למנוע בריחת באס דרכו.
אני לא יודע איך יהיה השינוי באיכות הצליל לאחר ההפרדה. אולי הדרייברים חייבים לתפעל כיחידה אחת והשינוי רק יהרוס , או להיפך...
אם מישהו יכול לעזור לי בנושא...
אגב, ראיתי את התוכנות לתכנון של הרמקולים ורובם מסובכות. אם מישהו יודע על תוכנה פשוטה וטובה שישלח לי..
תודה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

אין שום בעיה בהצעה שלך למעט הכאב ראש שבבניה, שכן כל הדרייברים זקוקים לתא משלהם חוץ מהטוויטר. אתה לא רוצה לערבב שני דרייברים שונים שמפיקים תחומי תדרים שונים.

לגבי הרעיון לשיקום, איזה רמקולים יש לך? אולי כדאי שתבדוק כמה רמקולים "מודרנים" לפני שאתה מתחיל את הפרוייקט הזה, אולי אתה תופתע. :roll:

התוכנות שאתה מדבר עליהם בדר"כ אינן מסובכות להפעלה כל עוד אתה יודע פחות או יותר איך העניין עובד, אבל על מנת לתכנן תיבות לדרייברים שלך אתה זקוק לפרמטרים שלהם, שאין לך, אי אפשר להשיג, אך אפשר למדוד בעזרת חומרה/תוכנה מתאימה - לדעתי כאב ראש שלא משתלם. בלי קשר אתה זקוק לתיבות שהן בדיוק באותו נפח כמו המקור, ככה שאין לך צורך בתכנון כלשהו.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”