FFDSHOW ופורמטיי האודיו החדשים
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
קח בחשבון של FFDSHOW יש בעייה שעדיין לא נפתרה, עם ה LPCM , ה MAPPING של הערוצים לא נכון.
כלומר אם תשמע DD רגיל , אתה תשמע 5.1 או 7.1 כמו שצריך
אבל בניגון LPCM 7.1/5.1 קיימת בעייה שהוא מסיבה תכנותית לא ברורה, מחליף את הערוץ הימני האחורי, בשמאלי האחורי. (או צדדי ימני בצדדי אחורי)
הנה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 812#866812
כלומר אם תשמע DD רגיל , אתה תשמע 5.1 או 7.1 כמו שצריך
אבל בניגון LPCM 7.1/5.1 קיימת בעייה שהוא מסיבה תכנותית לא ברורה, מחליף את הערוץ הימני האחורי, בשמאלי האחורי. (או צדדי ימני בצדדי אחורי)
הנה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 812#866812
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
staticx, לפי הבנתי הבעיה הזו כבר נפתרה ב SVN האחרונים. המפתחים גם עובדים די קשה עכשיו כדי לשנות את פענוח האודיו לפורמטים החדשים. אני מתאר לעצמי שעוד חודש-חודשיים זה כבר יעבוד ויהיה יציב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- staticx
- חבר מכור קשה

אם אתה עובד עם MPC-HC אין לך מה להגדיר.
יותר מזה, אציין כי מאז הפרמוט האחרון, בכלל לא התקנתי חבילת מקודדים או איזשהו מקודד.
ל MKV אני משתמש ב MPCHC ולשאר עם TMT3.
לא הגדרתי משהו מיוחד ב MPCHC בשביל שיוציא LPCM7.1, אבל זה בדוק שהוא מזהה כיוון שהוא רושם לי בעת ניגון, בפילטר, DOLBY TRUE-HD.
זה ככה מאז התקנת הדרייבר האחרון של ATI גרסה 9.10 שבא עם דרייבר ל ATI HDMI AUDIO, הפעם כמו שצריך, ללא הצורך להוריד את החלופי מאתר רילטק.
יותר מזה, אציין כי מאז הפרמוט האחרון, בכלל לא התקנתי חבילת מקודדים או איזשהו מקודד.
ל MKV אני משתמש ב MPCHC ולשאר עם TMT3.
לא הגדרתי משהו מיוחד ב MPCHC בשביל שיוציא LPCM7.1, אבל זה בדוק שהוא מזהה כיוון שהוא רושם לי בעת ניגון, בפילטר, DOLBY TRUE-HD.
זה ככה מאז התקנת הדרייבר האחרון של ATI גרסה 9.10 שבא עם דרייבר ל ATI HDMI AUDIO, הפעם כמו שצריך, ללא הצורך להוריד את החלופי מאתר רילטק.
- staticx
- חבר מכור קשה

ברגע שאתה עובד עם MPC-HC , אין שימוש בקודקים חיצוניים (למשל FFDSHOW) , אלא אם כן סימנת אותו ב EXTERNAL FILTERS. אבל אין באמת סיבה לעשות זאת.
מצאתי שמיפוי הערוצים יותר טוב בקודק שבא עם MPC-HC הלא הוא MPC AUDIO DECODER.
ב FFDSHOW אם אני זוכר נכון, כל מה שאתה צריך זה להוריד את ה V מ PASSTHROUGH של DTS ו DD ולסמן ב V את LPCM. אם זה לא עובד, נסה להוריד את ה V מ LPCM ולסמן ב V את כל הקצבים (16/24/32) ולנגן.
מצאתי שמיפוי הערוצים יותר טוב בקודק שבא עם MPC-HC הלא הוא MPC AUDIO DECODER.
ב FFDSHOW אם אני זוכר נכון, כל מה שאתה צריך זה להוריד את ה V מ PASSTHROUGH של DTS ו DD ולסמן ב V את LPCM. אם זה לא עובד, נסה להוריד את ה V מ LPCM ולסמן ב V את כל הקצבים (16/24/32) ולנגן.
- staticx
- חבר מכור קשה

לאחר בדיקה נוספת התברר לי שאכן מיפוי הערוצים עובד טוב,אבל רק ל 5.1
7.1. לא נתמך מסיבה לא ברורה... הוא מתייחס לאחוריים פעמיים, פעם כצדדיים ופעם כאחוריים. (בבדיקה של TRUEHD 7.1)
שאני מנגן תוכן ב LPCM, הפילטר משתנה ל LPCM AUDIO DECODER
7.1. לא נתמך מסיבה לא ברורה... הוא מתייחס לאחוריים פעמיים, פעם כצדדיים ופעם כאחוריים. (בבדיקה של TRUEHD 7.1)
שאני מנגן תוכן ב LPCM, הפילטר משתנה ל LPCM AUDIO DECODER
- staticx
- חבר מכור קשה

מזתומרת איפה הבדיקה? אצלי במחשב כמובן.
רשמתי לך למעלה עם איזה נגנים אני עובד.
בכל מקרה עדיין לא ברור לי למה אתה מתעקש להשתמש ב FFDSHOW , אם אתה עובד עם MPC-HC.
אתה לא צריך קודקים במערכת בכלל.
גם לשאלה השלישית שלך יש תשובה לעיל.
רשמתי לך למעלה עם איזה נגנים אני עובד.
בכל מקרה עדיין לא ברור לי למה אתה מתעקש להשתמש ב FFDSHOW , אם אתה עובד עם MPC-HC.
אתה לא צריך קודקים במערכת בכלל.
גם לשאלה השלישית שלך יש תשובה לעיל.