שומע רק ב-2 רמקולים קידמיים דרך חיבור אופטי מממיר HD של יס
חיברתי מערכת קולנוע ביתי של LG דגם HT503SH דרך כבל אופטי TOSLINK אך עדיין אני שומע רק ב-2 הרמקולים הקידמיים והסנטר
הדרך היחידה לשמוע בארבעת הרמקולים היא שאני מעביר ב-VSM ל- PL-MATRIX אבל לפי הבנתי הוא מוציא סטריאו ולא 5.1
יש לי ממיר של יס HD
בדקתי את הגדרות האודיו בממיר והוא מכוון על דולבי
בנוסף אני מעוניין לחבר את המחשב שלי למערכת אבל אין לי יציאה אופטית TOSLINK אלא יציאה שלפי הבנתי היא קואקסלית SPDIF
במערכת אין כניסה כזאת אלא רק כניסת RCA IN ו-TOSLINK
מישהו יכול לעזור לי?
הדרך היחידה לשמוע בארבעת הרמקולים היא שאני מעביר ב-VSM ל- PL-MATRIX אבל לפי הבנתי הוא מוציא סטריאו ולא 5.1
יש לי ממיר של יס HD
בדקתי את הגדרות האודיו בממיר והוא מכוון על דולבי
בנוסף אני מעוניין לחבר את המחשב שלי למערכת אבל אין לי יציאה אופטית TOSLINK אלא יציאה שלפי הבנתי היא קואקסלית SPDIF
במערכת אין כניסה כזאת אלא רק כניסת RCA IN ו-TOSLINK
מישהו יכול לעזור לי?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לגבי הממיר אין מה לעשות.
רק בסרטים מסוימים אתה תשמע 5.1 והמערכת תזהה את זה אוטומטית, שאר הערוצים משודרים ב2.1.
אתה יכול לנסות לשנות את השידור של יס ל PCM, יש סרטים ותוכניות שזה יעזור, אך אם אתה מצפה לשמוע את יונית לוי ב5.1, תשכח מזה.
לגבי חיבור מחשב הדרך היחידה היא לחבר כבל PL > RCA סטראו לחבר אותו למערכת.
אפשר לרכוש ממיר מאופטי לקואקס אך זה מוצר יקר ונדיר (בארץ).
רק בסרטים מסוימים אתה תשמע 5.1 והמערכת תזהה את זה אוטומטית, שאר הערוצים משודרים ב2.1.
אתה יכול לנסות לשנות את השידור של יס ל PCM, יש סרטים ותוכניות שזה יעזור, אך אם אתה מצפה לשמוע את יונית לוי ב5.1, תשכח מזה.
לגבי חיבור מחשב הדרך היחידה היא לחבר כבל PL > RCA סטראו לחבר אותו למערכת.
אפשר לרכוש ממיר מאופטי לקואקס אך זה מוצר יקר ונדיר (בארץ).
קודם כל תודה על התגובה המהירה
אני שומע דרך הממיר ב-2.1 גם בערוצי HD של יס ולא רק בערוצים הרגילים
האם השידורי HD של יס משודרים באופן קבוע ב-2.1 או ב-5.1?
בנוגע לחיבור "כבל PL > RCA סטראו" , חיבור מסוג זה יתן לי 5.1 או 2.1 דרך המחשב?
האם השידורי HD של יס משודרים באופן קבוע ב-2.1 או ב-5.1?
בנוגע לחיבור "כבל PL > RCA סטראו" , חיבור מסוג זה יתן לי 5.1 או 2.1 דרך המחשב?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
leecher כתב:קודם כל תודה על התגובה המהירה
האם השידורי HD של יס משודרים באופן קבוע ב-2.1 או ב-5.1? קבוע, לא... זה משתנה מסרט לסרט.
בנוגע לחיבור "כבל PL > RCA סטראו" , חיבור מסוג זה יתן לי 5.1 או 2.1 דרך המחשב? רק סטראו...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מכיוון שהם משדרים בסטריאו, עם קידוד פרולוג'יק אתה צריך מפענח מתאים בשביל לקבל את הסיגנלים.
זה כולל PROLOGIC 2 (או X או Z מעט טובים יותר), או NEO6 של חברת DTS.
המלצה שלי? נסה DTS MUSIC
זה נשמע מוזר, אבל זה פותח מאוד את הבמה הקדמית ונותן יותר תלת מימד, במיוחד אם אתה לא לחוץ על כך שהקולות יגיעו אך ורק מהסנטר.
זה כולל PROLOGIC 2 (או X או Z מעט טובים יותר), או NEO6 של חברת DTS.
המלצה שלי? נסה DTS MUSIC
זה נשמע מוזר, אבל זה פותח מאוד את הבמה הקדמית ונותן יותר תלת מימד, במיוחד אם אתה לא לחוץ על כך שהקולות יגיעו אך ורק מהסנטר.
תקציב זה לא בעיה אבל אני לא מעוניין להשקיע יותר מידי אני לא רואה שום הצדקה לכך
אם אפשר משהו ב-100-150 שקל מצוין כי הדבר שראיתי שהכי קרוב זה הדגם הזה שעולה 400 ש"ח אבל הוא חיצוני
Creative X-Fi Surround 5.1
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717545
ואני מעוניין בכרטיס פנימי אם אפשר במחיר יותר אטרקטיבי אם קיים דבר כזה
אם אפשר משהו ב-100-150 שקל מצוין כי הדבר שראיתי שהכי קרוב זה הדגם הזה שעולה 400 ש"ח אבל הוא חיצוני
Creative X-Fi Surround 5.1
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717545
ואני מעוניין בכרטיס פנימי אם אפשר במחיר יותר אטרקטיבי אם קיים דבר כזה
- המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
http://www.tronics.co.il/Product.asp?productid=457
לפי מה שכתוב אפשר להוסיף לו מודול עם SPDIF.
תבדוק את זה עם החנות או היבואן.
לפי מה שכתוב אפשר להוסיף לו מודול עם SPDIF.
תבדוק את זה עם החנות או היבואן.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
שינית בהגדרות מתקדמות של הכרטיס קול?leecher כתב:טוב עדיין יש לי בעיות יש לי כרטיס סאונד עם יציאה אופטית חיברתי את זה לרסיבר /DVD של המערכת ועדיין לא משמיע לי 5.1
יש למישהו רעיון?...
יש תמונה של רמקולים ומצד ימין יש לחצני בחירה, סטראו, רמקולי מחשב, רמקולי מסך, 5.1, 7.1 וכו'...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לחצת על כפתור HT SPK בשלט?
בצידו הימני של המכשיר יש כפתור VSM - זה מעביר לך כל מני מצבים של דולבי, פרולוג'יק וכו'...
תשים קובץ שמקודד בריבוי ערוצים ולא סתם שיר בMP.
אם אתה לא יודע איך בודקים, תלחץ על הלחצן הימני של העכבר על הקובץ - מאפיינים - מתקדם - למטה בחלונית רשום לך CHANNELS - תראה כמה רשום ליד כל טראק.
בצידו הימני של המכשיר יש כפתור VSM - זה מעביר לך כל מני מצבים של דולבי, פרולוג'יק וכו'...
תשים קובץ שמקודד בריבוי ערוצים ולא סתם שיר בMP.
אם אתה לא יודע איך בודקים, תלחץ על הלחצן הימני של העכבר על הקובץ - מאפיינים - מתקדם - למטה בחלונית רשום לך CHANNELS - תראה כמה רשום ליד כל טראק.
אני יודע איך בודקים והעברתי ל-HT SPK
עשיתי את הבדיקת רמקולים של המחשב שהוא משמיע כל רמקול בנפרד והוא השמיע רק את הימני הקידמי והשמאלי הקידמי
ניסיתי להפעיל סרט בלו ריי DTS ועדיין הוא מפעיל לי רק את הימני קידמי והשמאלי קידמי
ניסיתי גם להפעיל דרך VLC שיש לו הגדרה ספציפית של 5.1 בסרטים ועדיין לא נתן . זה משגע אותי מה שכן שמתי לב שכשאני מפעיל את הסרט ב-5.1 הוא לא משמיע לי דיבורים שזה אמור להיות הרמקול של הסנטר כלומר המחשב משדר 5.1 ומפריד את הערוצים
ברסיבר לפי מה שקראתי הוא צריך להיות על VIRTUAL או BYPASS אבל בפורמטים האלה הוא מעביר רק 2 רמקולים רק כשאני משנה למטריקס הוא משדר כל הרמקולים אבל לפי הבנתי זה סטריאו
עשיתי את הבדיקת רמקולים של המחשב שהוא משמיע כל רמקול בנפרד והוא השמיע רק את הימני הקידמי והשמאלי הקידמי
ניסיתי להפעיל סרט בלו ריי DTS ועדיין הוא מפעיל לי רק את הימני קידמי והשמאלי קידמי
ניסיתי גם להפעיל דרך VLC שיש לו הגדרה ספציפית של 5.1 בסרטים ועדיין לא נתן . זה משגע אותי מה שכן שמתי לב שכשאני מפעיל את הסרט ב-5.1 הוא לא משמיע לי דיבורים שזה אמור להיות הרמקול של הסנטר כלומר המחשב משדר 5.1 ומפריד את הערוצים
ברסיבר לפי מה שקראתי הוא צריך להיות על VIRTUAL או BYPASS אבל בפורמטים האלה הוא מעביר רק 2 רמקולים רק כשאני משנה למטריקס הוא משדר כל הרמקולים אבל לפי הבנתי זה סטריאו
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
leecher, אני חושב שהבעיה מתחילה בזה שאתה מגדיר במחשב להוציא 5.1 כאשר אתה מחובר בחיבור S/PDIF.
אם זה מה שעשית אז לעולם לא תקבל 5.1 כי לחיבור S/PDIF אין רוחב פס מספיק גדול כדי להעביר 6 ערוצים לא מקודדים. אתה צריך להגדיר במחשב passthrough כדי לאפשר העברה של DD ו DTS לרסיבר ולהשתמש ביכולות ה Matrix של הרסיבר כדי להפוך אודיו דו ערוצי לאודיו היקפי. יש מדריך בדביקים של פורום HTPC שיכול לעזור לך לקנפג את המחשב נכון.
אם זה מה שעשית אז לעולם לא תקבל 5.1 כי לחיבור S/PDIF אין רוחב פס מספיק גדול כדי להעביר 6 ערוצים לא מקודדים. אתה צריך להגדיר במחשב passthrough כדי לאפשר העברה של DD ו DTS לרסיבר ולהשתמש ביכולות ה Matrix של הרסיבר כדי להפוך אודיו דו ערוצי לאודיו היקפי. יש מדריך בדביקים של פורום HTPC שיכול לעזור לך לקנפג את המחשב נכון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.