חיבור DAC למחשב USB מול כבל אופטי
שלום!
יש לי מחשב שמרוחק 5 מטרים מהDAC.
אני מתלבט כיצד לחבר אותו, חיבור USB או חיבור בכבל אופטי יש לי את שתי היציאות במחשב.
1. באופן כללי איזה חיבור נותן ביצועים טובים יותר?
2. האם 5 מטר זה רחוק מדי עבור אחד החיבורים?
תודה,
רועי
יש לי מחשב שמרוחק 5 מטרים מהDAC.
אני מתלבט כיצד לחבר אותו, חיבור USB או חיבור בכבל אופטי יש לי את שתי היציאות במחשב.
1. באופן כללי איזה חיבור נותן ביצועים טובים יותר?
2. האם 5 מטר זה רחוק מדי עבור אחד החיבורים?
תודה,
רועי
לגבי USB: אין בעיה 5 מ' כבל.
לגבי טיב החיבור: מניסיוני USB נותן תוצאה טובה יותר אבל זה מאד תלוי באיכות הממיר. היות ו- USB הוא פרוטוקול מחשב ייעודי, ואופטי / SPDIF הם לא, אני תמיד אעדיף USB. אבל באמנות כמו באמנות, אין דרך אלא לנסות ולשמוע את זה בעצמך.
לגבי טיב החיבור: מניסיוני USB נותן תוצאה טובה יותר אבל זה מאד תלוי באיכות הממיר. היות ו- USB הוא פרוטוקול מחשב ייעודי, ואופטי / SPDIF הם לא, אני תמיד אעדיף USB. אבל באמנות כמו באמנות, אין דרך אלא לנסות ולשמוע את זה בעצמך.
בקרב חובבי האודיו נהוג להגיד שחיבור אופטי/קואקס ל DAC הוא עדיף על USB בגלל jitter גרוע ועוד כל
מיני דברים טכניים שלא ממש הבנתי. עקרונית אתה יכול לנסות את שניהם...
מיני דברים טכניים שלא ממש הבנתי. עקרונית אתה יכול לנסות את שניהם...
לגבי כבל USB, לדעתי כמו בכל כבל דיגיטלי יכולים להיות הבדלים שמיעים למרות שעל פניו אין שום סיבה, גם כן, שזה ישנה משהו.
שורה תחתונה, ידידי, אני לא בטוח אם יש כבל USB "אודיופילי" אחד בארץ, ובטח שלא ניסיון של אנשים בעבודה עם כבלים "אודיופיליים" שכאלה.
ובאותו הקשר, היות ואודיו USB ברמה גבוהה תפס פופולאריות רק בשנתיים-שלוש האחרונות, עוד אין היצע גדול של כבלים כאלה. לפיכך הייתי מציע לחכות שהושק מעט יבשיל, או לקנות כבל לא יקר (לקימבר יש כבל USB ב- $50) ולבדוק אם זה עושה משהו.
שורה תחתונה, ידידי, אני לא בטוח אם יש כבל USB "אודיופילי" אחד בארץ, ובטח שלא ניסיון של אנשים בעבודה עם כבלים "אודיופיליים" שכאלה.
ובאותו הקשר, היות ואודיו USB ברמה גבוהה תפס פופולאריות רק בשנתיים-שלוש האחרונות, עוד אין היצע גדול של כבלים כאלה. לפיכך הייתי מציע לחכות שהושק מעט יבשיל, או לקנות כבל לא יקר (לקימבר יש כבל USB ב- $50) ולבדוק אם זה עושה משהו.
יש כבלים USB איכותיים של KIMBER (לי יש) - להשיג באינטרנט, שעושים הבדל. במערכת שלי לפחות.matanoosh כתב:לגבי כבל USB, לדעתי כמו בכל כבל דיגיטלי יכולים להיות הבדלים שמיעים למרות שעל פניו אין שום סיבה, גם כן, שזה ישנה משהו.
ובאותו הקשר, היות ואודיו USB ברמה גבוהה תפס פופולאריות רק בשנתיים-שלוש האחרונות, עוד אין היצע גדול של כבלים כאלה. לפיכך הייתי מציע לחכות שהושק מעט יבשיל, או לקנות כבל לא יקר (לקימבר יש כבל USB ב- $50) ולבדוק אם זה עושה משהו....
אני מרגיש את זה בעיקר ברמת הנקיון הצלילות והפירוט.
הכל תלוי עד כמה שקופים שאר חלקי המערכת שלך.
ספר ממה היא מורכבת?
מה שכן, המחיר שנקב בו מתן מתייחס לכבל באורץ 0.5 מטר, ועד כמה שידוע לי אין להם באורכים של 5 מטר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
[left]matanoosh כתב:לגבי כבל USB, לדעתי כמו בכל כבל דיגיטלי יכולים להיות הבדלים שמיעים למרות שעל פניו אין שום סיבה, גם כן, שזה ישנה משהו.
ובאותו הקשר, היות ואודיו USB ברמה גבוהה תפס פופולאריות רק בשנתיים-שלוש האחרונות, עוד אין היצע גדול של כבלים כאלה. לפיכך הייתי מציע לחכות שהושק מעט יבשיל, או לקנות כבל לא יקר (לקימבר יש כבל USB ב- $50) ולבדוק אם זה עושה משהו....
Features:
* Silver-plated (6.1%) signal conductors.
* Maximum gauge signal and power conductors.
* Nitrogen-infused polyethylene signal conductor dielectric.
* Ferrite noise reduction beads.
[/left]
קישקוש לדעתי טהור
מה שלב הבא: כבל CAT5E?
למעשה DENON כבר מוכרים אחד..
-
- Kimber Kable
- michael123
- חבר מכור קשה

זה לא ש-50$ לכבל USB זה סכום גדול,
זה כבל מחשב סה"כ שמעביר תקשורת נתונים
להגיד שזה תורם ל-"רמת הנקיון הצלילות והפירוט" דורש אומץ מסוים
להגיד שזה תורם ל-"רמת הנקיון הצלילות והפירוט" דורש אומץ מסוים
- michael123
- חבר מכור קשה

נכון, אבל פעם היו לו צרות אחרותroee2010 כתב:האינטואיציה שלי אמרה שדווקא כבל אופטי עדיף היות שהוא לא פגיע להפרעות חשמליות....
מבחינה תאורטית לפחות, הכי טוב זה IEEE 1394
אחריו, לדעתי AES/EBU
michael123 כתב:זה לא ש-50$ לכבל USB זה סכום גדול,
להגיד שזה תורם ל-"רמת הנקיון הצלילות והפירוט" דורש אומץ מסוים...
אתה יכול לקרוא לי אמיץ.
אתה יכול לומר גם שאני הוזה, אוטוסוגסטיה וכו וכו. מה שבכיף שלך .
אם אתה באיזור רמת השרון אתה גם יכול לבוא לשמוע, עזוב אותך ממה ש"אמור" להיות.
אם ישנם פראיירים שמאמינים ומוכנים לשלם, תמיד יהיה מי שימכור...michael123 כתב:זה לא ש-50$ לכבל USB זה סכום גדול,
להגיד שזה תורם ל-"רמת הנקיון הצלילות והפירוט" דורש אומץ מסוים...
- michael123
- חבר מכור קשה

יש מכשירים שממירים USB ל-COAXvectorM כתב:גם לי יש שאלה. יש לי DAC עם שני חיבורים- COAX וחיבור ואופטי (S/PDIF). ויש מחשב עם יציאת USB. איך לחבר אותם?...