הצילו - איכות תמונה ירודה בניגון סרטים אחרי התקנת windows 7
התחדשתי ב- win7. מערכת הפעלה יפה, קלה ומהירה
הבעיה התחילה אחרי שהתחלתי לנגן סרטים
האיכות של סרטי ה- AVI ו- Mpeg4 פשוט גרועה ביחס לויסטה שהיתה מותקנת
השידורים שאני קולט מהלווין (עמוס) מפוקסלים ואיכותם גרועה בהרבה ממה שהיה על ויסטה
ניסיתי להתקין במחשב נוסף עם גרטיס גרפי שונה - אותה תוצאה
הדרייברים מעודכנים כמובן
חשבתי שהבעיה תמונה בכך שאין Direct-X אז הורדתי את sharok007 וניסיתי לנגן ב- ffdshow כאשר WMF כבוי. לא עזר.
עדיין התמונות מפוקסלות יותר, הצבעים גרועים ואיכות התמונה ירודה
במחשב אחד יש לי nvidia 7900GS של XFX
וב- HTPC יש לי ATI 4550 HD
למישהו יש רעיון לפני שאני חוזר אחורנית לויסטה ?
הבעיה התחילה אחרי שהתחלתי לנגן סרטים
האיכות של סרטי ה- AVI ו- Mpeg4 פשוט גרועה ביחס לויסטה שהיתה מותקנת
השידורים שאני קולט מהלווין (עמוס) מפוקסלים ואיכותם גרועה בהרבה ממה שהיה על ויסטה
ניסיתי להתקין במחשב נוסף עם גרטיס גרפי שונה - אותה תוצאה
הדרייברים מעודכנים כמובן
חשבתי שהבעיה תמונה בכך שאין Direct-X אז הורדתי את sharok007 וניסיתי לנגן ב- ffdshow כאשר WMF כבוי. לא עזר.
עדיין התמונות מפוקסלות יותר, הצבעים גרועים ואיכות התמונה ירודה
במחשב אחד יש לי nvidia 7900GS של XFX
וב- HTPC יש לי ATI 4550 HD
למישהו יש רעיון לפני שאני חוזר אחורנית לויסטה ?
ראשית, תודה על הנכונות לעזור
לגבי הנגן: ניסיתי את ה- WMP 12 שמגיע עם ויסטה ו- MPC-HC בגרסה 1.3.1249 האחרון
סוגי הסרטים בהם חוויתי איכות תמונה גרועה הם: Xvid, MPEG2 / MPEG4 / DVB-S MPEG2 streams
ניסיתי עם הקודקים המקוריים של win7 וכן ניטרול שלהם על ידי שימוש באפליקציה של shark007 ושמוש ב- ffdshow
ב- PDVD9 ו- XVID. אף אחד מהם לא שיפר את התמונה למה שהתרגלתי ב- XP וויסטה
אדב בכולם ה- MPC-HC ציין כי אינו משתמש ב- DXVA
מצ"ב כמה תמונות להמחשה
אשמח לרעיונות חדשים, ראיתי שגם אחרי םחווים את החוויה הלא נעימה הזו ב- WIN7
לגבי הנגן: ניסיתי את ה- WMP 12 שמגיע עם ויסטה ו- MPC-HC בגרסה 1.3.1249 האחרון
סוגי הסרטים בהם חוויתי איכות תמונה גרועה הם: Xvid, MPEG2 / MPEG4 / DVB-S MPEG2 streams
ניסיתי עם הקודקים המקוריים של win7 וכן ניטרול שלהם על ידי שימוש באפליקציה של shark007 ושמוש ב- ffdshow
ב- PDVD9 ו- XVID. אף אחד מהם לא שיפר את התמונה למה שהתרגלתי ב- XP וויסטה
אדב בכולם ה- MPC-HC ציין כי אינו משתמש ב- DXVA
מצ"ב כמה תמונות להמחשה
אשמח לרעיונות חדשים, ראיתי שגם אחרי םחווים את החוויה הלא נעימה הזו ב- WIN7
אם התכוונת לדריבר של כרטיס המסך אז בגרסה האחרונה של ATI/NVIDIA הנמצאת באתר של יצרן הכרטיס
ומתאימה ל- win7
ראיתי בחור עם בעיה דומה וצילומי מסך דומים לשלי בעיקר שאני צופה בטלויזיה המגיעה מהלווין
. נאמר לו שזה קשור ל- deinterlace או ל- renderer. ניסיתי את כל סוגי ה- deinterlace ב- ffdshow, אך נראה שאכן יש התערבות של מערכת ההפעלה שאני לא מצליח לנטרל
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
עוד רעיונות ?
ומתאימה ל- win7
ראיתי בחור עם בעיה דומה וצילומי מסך דומים לשלי בעיקר שאני צופה בטלויזיה המגיעה מהלווין
. נאמר לו שזה קשור ל- deinterlace או ל- renderer. ניסיתי את כל סוגי ה- deinterlace ב- ffdshow, אך נראה שאכן יש התערבות של מערכת ההפעלה שאני לא מצליח לנטרל
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
עוד רעיונות ?
טוב,
אחרי שעות קריאה וניסויים - הצלחתי לפענח את הבעיה ממנה התחיל כל הסיפור
אני מחובר ללווין עמוס דרך צלחת פרטית ומשדר ל- TT S2-3200 המותקן ב- HTPC
עד היום ב- XP MCE השתמשתי ב- DVBDREAM. קלטתי את הערוצים ב- 720x576, וה- rendering של Direct-x (VMR-9) עשו עבודה נפלאה ויצרו תמונה מדהימה (טובה בהרבה מ- YES)
מסתבר שהתוכנה פשוט לא תמכה ב- EVR והתבלבלה בין ה- fddshow ל- DTV של מיקורוספט ב- win7
עדכון של ProgDVB עשה את כל ההבדל.
לדעתי איכות התמונה בשימוש בקודקים החדשים של win7 אף השתפרה ורואים מדהים (טוב יותר מ- elecard המגיע עם התוכנה ונחשב לקודק משובח)
נ.ב. לגבי הסרטים שבדקתי - כנראה שהסרטים עצמם היו באיכות נמוכה)
אחרי שעות קריאה וניסויים - הצלחתי לפענח את הבעיה ממנה התחיל כל הסיפור
אני מחובר ללווין עמוס דרך צלחת פרטית ומשדר ל- TT S2-3200 המותקן ב- HTPC
עד היום ב- XP MCE השתמשתי ב- DVBDREAM. קלטתי את הערוצים ב- 720x576, וה- rendering של Direct-x (VMR-9) עשו עבודה נפלאה ויצרו תמונה מדהימה (טובה בהרבה מ- YES)
מסתבר שהתוכנה פשוט לא תמכה ב- EVR והתבלבלה בין ה- fddshow ל- DTV של מיקורוספט ב- win7
עדכון של ProgDVB עשה את כל ההבדל.
לדעתי איכות התמונה בשימוש בקודקים החדשים של win7 אף השתפרה ורואים מדהים (טוב יותר מ- elecard המגיע עם התוכנה ונחשב לקודק משובח)
נ.ב. לגבי הסרטים שבדקתי - כנראה שהסרטים עצמם היו באיכות נמוכה)
- maor199
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- שם מלא: maor199
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אהלן אני חוזר לשרשור הזה אחרי שלא מצאתי פתרון כאן http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
איפה שהוא הבעיה לפי מה שקראתי היא הEVR VMR9 אם אפשר לקבל עזרה איך ניתן לשנות את הפרמטרים או להגדיר אותם אחרת
אני לא משתמש בצלחת לוין ואין לי כרטיס טלווזיה, השידורים שאני צופה בהם מגיעים דרך אתרים שמשדרים טלווזיה ישראלית לדוגמא ערוץ הספורט
איפה שהוא הבעיה לפי מה שקראתי היא הEVR VMR9 אם אפשר לקבל עזרה איך ניתן לשנות את הפרמטרים או להגדיר אותם אחרת
אני לא משתמש בצלחת לוין ואין לי כרטיס טלווזיה, השידורים שאני צופה בהם מגיעים דרך אתרים שמשדרים טלווזיה ישראלית לדוגמא ערוץ הספורט