רכישת מסך LCD למחשב - התייעצויות, ושאלה לגבי מתיחת תמונה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לרכוש מסך חדש למחשב. יש לי מספר שאלות.

1. רוב המסכים היום הם 16:9, וזה דווקא מתאים לי, כי רוב התכנים שאני צופה בהם הם כאלה. השאלה היא אם פורמט המסך וגודלו, 23 אינץ', נוחים בכלל לעבודה על המחשב.

2. מה קורה כשצופים בתכנים שהם 3:4? יש בארים שחורים בצדדים או שהמסך יודע לבצע מתיחה חכמה כמו מסכי טלוויזיה? (או שהמתיחה זה משהו שצריך להתבצע בתוכנה, ואז זה כמובן כבר תלוי בתוכנה).

3.המסך שיש לי כיום הוא HDR ותכני SD נראים עליו סביר ביותר. לצפות לירידה חדה באיכות במסך ?FHD

4. התייעצות קלה ואני מזהיר מראש - איכות חשובה לי, אבל אני רחוק מלהיות וידאופיל. היום אני עם מסך 19 אינץ' של LG מלפני 4 שנים, לא איכותי במיוחד, זווית צפיה לא רחבה במיוחד ואני חי איתו בשלום. לכן אני לא מעוניין להשקיע סכום מטורף. מצאתי באייבורי את המסך הזה, שהוא מאוד זול - http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=139

אני מתאר לעצמי שיהיה מי שיכתוב לי שזה פאנל זול, אז אני אקדים שאלה - מה המשמעות של זה?

מבחינת שאר הנתונים - זמן תגובה אני מניח שלא יהיה בעייתי, כי כיום אני עם מסך של 6MS (אם אני לא טועה) ואין שום מריחות. אני לא יודע כל כך מה המשמעות של נתוני הבהירות והניגודיות. אני מניח שזה לא הטופ, כי זה באמת מסך מאוד זול, אבל שוב - קחו בחשבון שאני לא וידאופיל.

5.אני מניח שההבדל בין 23 ל 24 אינץ' זניח (מה גם שעל רוב מסכי ה 24 שראיתי כתוב בסוגריים 23.6)
6. אני יודע שסמסונג נחשבים מובילים בתחום טלוויזיות LCD. האם זה כך גם במסכי מחשב?

אם מישהו רוצה להמליץ לי על מסך אחר בטווח המחירים של 1,000 ש"ח, אני אשמח לשמוע.

עמית

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

מישהו?

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

רכשתי את המסך, וכרגע אני מאוהב בו, אבל בעיה קשה - פתאום כל מה שעבד לי בלי שום בעיה - זוחל. XBCM מקרטע, קבצי 720P שעבדו חלק חלק מגמגמים.

פתאום firefox עם פחות מ-10 טאבים פתוחים לוקח לי חצי ג'יגה זכרון (לפני זה היה בין 250 ל 300 מגה, גם לא מעט).

יתכן שכשכרטיס המסך צריך להוציא תמונה ברזולוציה גבוהה יותר זה משפיע עד כדי כך על צריכת המשאבים?

אני עם AMD 4600, שני ג'יגה זכרון וכרטיס מסך זבלי ONBOARD של NVIDIA 6100 שעד היום היה עבורי די והותר לצרכיי הצנועים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”