זה קולנוע זה? רשמים מביקור בבית קולנוע לאחר מספר שנים.
אוקיי. לאחר מספר שנים שלא ביקרתי בבית קולנוע. ולאחר שנפרדתי מהמקרן שלי בצער. נחת אצלי אחי במוצ"ש לפני כשבועיים. חשקה נפשם של גיסתי ואחי בצפיה בסרט. רעיון הבילוי הספונטני היה שלהם ואני ואישתי הסכמנו מיד. הסרט שנבחר "ממזרים חסרי כבוד" הקולנוע "יס פלנט - קניון אילון"
יצאנו כלאחר כבוד ב 2 רכבים בשעה 9.10 והגענו ליעד - חניון הקניון ב 9.35 , מכאן החל מסע בזבוז זמננו היקר בחיפוש חניה ברחבת הקניון. למזלנו הרע נערך משחק כדורגל באיצטדיון הסמוך ובשעה 9.45 ביקשתי מאישתי לרדת מהרכב ולגשת לקופת הקולנוע - אני בינתיים המשכתי לחפש מקום חניה. בשעה 9.55 מצאתי חניה - מזל. נכנסתי לקניון ופילסתי דרכי בין המוני האנשים לכוון בית הקולנוע. הגעתי ולאכזבתי ראיתי את אישתי ממתינה עדיין בתור ארוך לקופה.המתנו לתורנו ובשעה 10.10 זכינו לגשת לקופאית שבישרה לנו כי נותרו מקומות בודדים בפיזור
בצדדים. טוב חוסר ברירה רכשנו 4 כרטיסים. אחי ואישת הגיעו ומיד רצנו פנימה, הסדרן הפנה אותנו בטעות לאולם אחר (6 במקום 9 - קרא הפוך) . יצאנו ורצנו לאולם הנכון. נכנסנו וגיששנו באפילה לכסאות המסומנים. התיישבנו .אהההה הסרט טרם החל. קדימונים, פרסומות וכו'.... לאחר כ 10 דקות נוספות החלו בהקרנת הסרט. מסך ענק וואווווווו. רוחב כ 10 מטר מרשים ביותר. לדאבוננו זה היה החלק המרשים היחידי באיכות ההקרנה. הסרט החל, אבל צופים נוספים המשיכו להגיע טיפין טפין תוך כי שהם מסתירים לנו את המסך. ההפרעות המשיכו עוד כ 10 דקות מתחילת הסרט.
החלטתי להתעלם מההפרעות ולהשתדל להתמקד בסרט. אוו קוונטין טרנטינו הענק. (יש כאלה שלא יסבלו) אבל לדידי הוא אחד מהבמאים המוכשרים. היכולת לקחת כל נושא , לחבוט בו לקמט להתעמר ולהציג אותו כראות עיניו ממש מדהימה. הדיאלוגים השנונים. הליהוק הפנטסטי ראוי להערכה. כמובן שאינו חוסך כהרגלו מנהרות דם, אקשן ותימרות עשן. תנועת המצלמה האופיינית המרשימה. בקיצור סרט מומלץ בפרט לחובבי טרנטינו.
מהתמקדות בתמונה ומאיכות ההקרנה הגעתי למסקנה כי עשיתי עוול לסרט על כך שאת צפיית הבכורה בסרט קיימתי בקולנוע.
קונטרס גרוע, גרוע מאוד - משתווה למקרני 5 דורות אחורה מעידן המקרנים הביתיים הנוכחיים. - להערכתי מקסימום 1:600
שחורים- רמת השחורים רוצים לדעת? זהו שלא היו שחורים. מקסימום אפורים.
חדות - לא היה כלי מדידה אבל הרושם בעין כי 480P זה חלום לעומת מהיכולת שהקולונוע הפגין.
פוקוס - דה פוקוס מחריד.
צבעים - לא טבעי, לא נכון פשוט רע.
רעשים - 35 מ"מ שחוק מאין ספור הקרנות נתן אותותיו ברעשי תמונה מציקים.
סאונד - לא הצלחתי לזהות את שיטת הפורמט - דולבי סראונד? (יכול להיות) דולבי דיגיטל?..בטוח שלא hd סאונד.
עוצמה הגברה ממש לא יציבה. בקטעים מסויימים הרמקולים צרחו, לא מדוייק לא איכותי.
בסביבות שעה 1.30 פילסנו יחד עם המוני הצופים המאושרים את דרכנו ביציאה הצדדית (למה אבל למה תמיד יוצאים מיציאות מחתרתיות ומעברתיות? יש איזה כלל או חוק שמחייב אותם לזה?)
הרגשנו רעבים, כל המסעדות היו סגורות ומסוגרות - אחחחח.. בבית בטח כבר היינו נוגסים בנשנושים במהלךהסרט וסיומו.
למזלנו לא ירד גשם - זה מה שהיה חסר לחזור רטובים
חזרנו הבית בשעה 2.00 - לאחר מסע מפרך של 5 שעות.
הגענו רעבים, עייפים ומאוכזבים.
כל מה שנותר לי זה לערער ולקנא בכל אותם צופים שהתמקדות באיכות תמונה וסאונד אינה מעניינם. ומרשים לעצמם להינות מתוכן הסרט מהעלילה והאפקטים ולא להתעסק בשטויות חסרות ערך כמוני.
ובהקשר זה ציטוט מדברי אישתי " תפסיק להתעסק בטכניקה ותנסה פעם אחת לצפות ולהבין את הסרט אולי סופסוף תהנה"
יצאנו כלאחר כבוד ב 2 רכבים בשעה 9.10 והגענו ליעד - חניון הקניון ב 9.35 , מכאן החל מסע בזבוז זמננו היקר בחיפוש חניה ברחבת הקניון. למזלנו הרע נערך משחק כדורגל באיצטדיון הסמוך ובשעה 9.45 ביקשתי מאישתי לרדת מהרכב ולגשת לקופת הקולנוע - אני בינתיים המשכתי לחפש מקום חניה. בשעה 9.55 מצאתי חניה - מזל. נכנסתי לקניון ופילסתי דרכי בין המוני האנשים לכוון בית הקולנוע. הגעתי ולאכזבתי ראיתי את אישתי ממתינה עדיין בתור ארוך לקופה.המתנו לתורנו ובשעה 10.10 זכינו לגשת לקופאית שבישרה לנו כי נותרו מקומות בודדים בפיזור
בצדדים. טוב חוסר ברירה רכשנו 4 כרטיסים. אחי ואישת הגיעו ומיד רצנו פנימה, הסדרן הפנה אותנו בטעות לאולם אחר (6 במקום 9 - קרא הפוך) . יצאנו ורצנו לאולם הנכון. נכנסנו וגיששנו באפילה לכסאות המסומנים. התיישבנו .אהההה הסרט טרם החל. קדימונים, פרסומות וכו'.... לאחר כ 10 דקות נוספות החלו בהקרנת הסרט. מסך ענק וואווווווו. רוחב כ 10 מטר מרשים ביותר. לדאבוננו זה היה החלק המרשים היחידי באיכות ההקרנה. הסרט החל, אבל צופים נוספים המשיכו להגיע טיפין טפין תוך כי שהם מסתירים לנו את המסך. ההפרעות המשיכו עוד כ 10 דקות מתחילת הסרט.
החלטתי להתעלם מההפרעות ולהשתדל להתמקד בסרט. אוו קוונטין טרנטינו הענק. (יש כאלה שלא יסבלו) אבל לדידי הוא אחד מהבמאים המוכשרים. היכולת לקחת כל נושא , לחבוט בו לקמט להתעמר ולהציג אותו כראות עיניו ממש מדהימה. הדיאלוגים השנונים. הליהוק הפנטסטי ראוי להערכה. כמובן שאינו חוסך כהרגלו מנהרות דם, אקשן ותימרות עשן. תנועת המצלמה האופיינית המרשימה. בקיצור סרט מומלץ בפרט לחובבי טרנטינו.
מהתמקדות בתמונה ומאיכות ההקרנה הגעתי למסקנה כי עשיתי עוול לסרט על כך שאת צפיית הבכורה בסרט קיימתי בקולנוע.
קונטרס גרוע, גרוע מאוד - משתווה למקרני 5 דורות אחורה מעידן המקרנים הביתיים הנוכחיים. - להערכתי מקסימום 1:600
שחורים- רמת השחורים רוצים לדעת? זהו שלא היו שחורים. מקסימום אפורים.
חדות - לא היה כלי מדידה אבל הרושם בעין כי 480P זה חלום לעומת מהיכולת שהקולונוע הפגין.
פוקוס - דה פוקוס מחריד.
צבעים - לא טבעי, לא נכון פשוט רע.
רעשים - 35 מ"מ שחוק מאין ספור הקרנות נתן אותותיו ברעשי תמונה מציקים.
סאונד - לא הצלחתי לזהות את שיטת הפורמט - דולבי סראונד? (יכול להיות) דולבי דיגיטל?..בטוח שלא hd סאונד.
עוצמה הגברה ממש לא יציבה. בקטעים מסויימים הרמקולים צרחו, לא מדוייק לא איכותי.
בסביבות שעה 1.30 פילסנו יחד עם המוני הצופים המאושרים את דרכנו ביציאה הצדדית (למה אבל למה תמיד יוצאים מיציאות מחתרתיות ומעברתיות? יש איזה כלל או חוק שמחייב אותם לזה?)
הרגשנו רעבים, כל המסעדות היו סגורות ומסוגרות - אחחחח.. בבית בטח כבר היינו נוגסים בנשנושים במהלךהסרט וסיומו.
למזלנו לא ירד גשם - זה מה שהיה חסר לחזור רטובים
חזרנו הבית בשעה 2.00 - לאחר מסע מפרך של 5 שעות.
הגענו רעבים, עייפים ומאוכזבים.
כל מה שנותר לי זה לערער ולקנא בכל אותם צופים שהתמקדות באיכות תמונה וסאונד אינה מעניינם. ומרשים לעצמם להינות מתוכן הסרט מהעלילה והאפקטים ולא להתעסק בשטויות חסרות ערך כמוני.
ובהקשר זה ציטוט מדברי אישתי " תפסיק להתעסק בטכניקה ותנסה פעם אחת לצפות ולהבין את הסרט אולי סופסוף תהנה"
ידוע ששומעים ורואים ממש גרוע בבית קולנוע, לגבי הכרטיסים, ניתן לקנות דרך האינטרנט, חוסך הרבה ממה שתיארת.
לגבי המפריעים, לא נראה לי שאפשר לעשות משהו עם זה..
מסקנה, אין כמו המערכת הפרטית שלך.
לגבי המפריעים, לא נראה לי שאפשר לעשות משהו עם זה..
מסקנה, אין כמו המערכת הפרטית שלך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78888
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
הבעיה הספציפית של הסרט הזה הוא שלדעתי חייבים לראות אותו עם אנשים בקולנוע. לדעתי זה סרט בעייתי לצפיה בבית.
יש בו קטעים מאוד לא נוחים שפועלים הכי טוב כשאתה במרכז של קבוצת אנשים שמבינה לאיפה הם נכנסו ובמי הם צופים.
אני לא חושב שהייתי בהכרח קולט את ההומור אם לא היו סביבי איזה 400 איש (קולנוע גדול) בהקרנה בברלין. שוב תודה לדניס ויצ'בסקי הגדול (מדור טכנולוגיה בוואלה) על שחשב על הרעיון הענק של לשכנע אותי לצפות בסרט הזה בברלין דווקא.
יש בו קטעים מאוד לא נוחים שפועלים הכי טוב כשאתה במרכז של קבוצת אנשים שמבינה לאיפה הם נכנסו ובמי הם צופים.
אני לא חושב שהייתי בהכרח קולט את ההומור אם לא היו סביבי איזה 400 איש (קולנוע גדול) בהקרנה בברלין. שוב תודה לדניס ויצ'בסקי הגדול (מדור טכנולוגיה בוואלה) על שחשב על הרעיון הענק של לשכנע אותי לצפות בסרט הזה בברלין דווקא.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
גם בבית אפשר להתאגן עם עוד 2-3 זוגות חברים (זה מה שאני מתכנן אחרי שציינת שכדאי לראות עם חברה, לצאת לקולנוע זה קצת בעייתי עם תינוק בן חודש).oferlaor כתב:הבעיה הספציפית של הסרט הזה הוא שלדעתי חייבים לראות אותו עם אנשים בקולנוע. לדעתי זה סרט בעייתי לצפיה בבית.
אני לא חושב שהייתי בהכרח קולט את ההומור אם לא היו סביבי איזה 400 איש (קולנוע גדול) בהקרנה בברלין. שוב תודה לדניס ויצ'בסקי הגדול (מדור טכנולוגיה בוואלה) על שחשב על הרעיון הענק של לשכנע אותי לצפות בסרט הזה בברלין דווקא....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78888
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
pup26,
אשתי כבר מעולפת בשעה 21:30. הילדים שלנו מתחילים לכיוון המיטה בסביבות 22:30.
כבר התייאשתי מלנסות ולראות סרט ביחד עם אשתי (אני צופה בסרטים בסולו) אז עם עוד זוגות חברים, זה כבר נראה לי MISSION IMPOSSIBLE.
אשתי כבר מעולפת בשעה 21:30. הילדים שלנו מתחילים לכיוון המיטה בסביבות 22:30.
כבר התייאשתי מלנסות ולראות סרט ביחד עם אשתי (אני צופה בסרטים בסולו) אז עם עוד זוגות חברים, זה כבר נראה לי MISSION IMPOSSIBLE.
עזוב מה הוא אומר, נראה לי הם עושים איתו סקירות מוצרים עד 1 בלילה 
אני מקווה שזה בסדר שאני מקפיץ נושא קצת ישן בן שבועיים אבל הייתי חייב להגיד שמאז שיש לי מקרן בבית (מיצובישי HC1100) כל פעם שאני הולך לקולנוע, בהרבה מקרים אני מרגיש שאיכות התמונה פחות טובה ממה שיש אצלי בבית. וזה לא שיש לי מקרן יוקרתי או משהו, המקרן שלי מאוד מיינסטרים. הדברים העיקריים שאני הרגשתי זה שחורים לא טובים ותמונה לא מספיק חדה וגם קצת רעשי תמונה !
המצב הכי גרוע היה בקולנוע חן במרכז ראשון לפני שנתיים באחד האולמות הקטנים שם המסך היה מאוד קטן לטעמי והאיכות של התמונה הייתה נוראית לעומת המקרן שיש לי בבית מבחינת כל האספקטים. אני עדיין הולך לקולנוע וזאת עדיין סוג של חוויה כאשר מדובר במסך ענק. אבל אין ספק שברוב אולמות הקולנוע לא רואים ולא שומעים כזה משהו. בהרבה מקומות גם יש מעט מאוד קהל.
המצב הכי גרוע היה בקולנוע חן במרכז ראשון לפני שנתיים באחד האולמות הקטנים שם המסך היה מאוד קטן לטעמי והאיכות של התמונה הייתה נוראית לעומת המקרן שיש לי בבית מבחינת כל האספקטים. אני עדיין הולך לקולנוע וזאת עדיין סוג של חוויה כאשר מדובר במסך ענק. אבל אין ספק שברוב אולמות הקולנוע לא רואים ולא שומעים כזה משהו. בהרבה מקומות גם יש מעט מאוד קהל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ביס פלאנט שומעים יותר טוב מהבית, גם אם זה רק DD ולא HD.
אי אפשר להתחרות בעוצמה ובסאבים שלהם.
בבית שומעים יותר רזולוצייה, אבל אין את הכוח שמערכת מקצועית מביאה.
אגב עופר, גם עם 2000 איש מסביבי לא אהבתי את הסרט הזה, ככה שזה לא הקריטריון.
וכשאני חושב על זה, אם הייתי רואה אותו בשקט, בבית, מבלוריי עוד איזה חצי שנה, ללא כל ההייפ והריצה לקולנוע,
סביר להניח שהייתי נהנה יותר.
אבל זה כבר אני והפסיכולוגייה העקומה שלי...

בבית שומעים יותר רזולוצייה, אבל אין את הכוח שמערכת מקצועית מביאה.
אגב עופר, גם עם 2000 איש מסביבי לא אהבתי את הסרט הזה, ככה שזה לא הקריטריון.
וכשאני חושב על זה, אם הייתי רואה אותו בשקט, בבית, מבלוריי עוד איזה חצי שנה, ללא כל ההייפ והריצה לקולנוע,
סביר להניח שהייתי נהנה יותר.
אבל זה כבר אני והפסיכולוגייה העקומה שלי...
להפיק בסלון הביתי את העוצמה שמקבלים כמו באולם 6 ביס פלנט זו לא בעיה (ולא צריך הון).איתי_הגיתי כתב:ביס פלאנט שומעים יותר טוב מהבית, גם אם זה רק DD ולא HD.
בבית שומעים יותר רזולוצייה, אבל אין את הכוח שמערכת מקצועית מביאה....
סאב ביתי טוב יעשה עבודה יותר טובה מאלו שבאולם הזה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אולם דווקא נחשב לטוב. האיכות בד"כ טובה. כמובן שלא כמו בבית
.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

יש לי סאב טוב, רק כדי לשמוע בעצמה של קולנוע בבית דירות תל אביבי, זה לא ממש ישים.HazooM כתב:להפיק בסלון הביתי את העוצמה שמקבלים כמו באולם 6 ביס פלנט זו לא בעיה (ולא צריך הון).איתי_הגיתי כתב:ביס פלאנט שומעים יותר טוב מהבית, גם אם זה רק DD ולא HD.
סאב ביתי טוב יעשה עבודה יותר טובה מאלו שבאולם הזה....
כנראה שהשדרוג הבא זה בית פרטי על נחלה של 20 דונםאיתי_הגיתי כתב:יש לי סאב טוב, רק כדי לשמוע בעצמה של קולנוע בבית דירות תל אביבי, זה לא ממש ישים.HazooM כתב:להפיק בסלון הביתי את העוצמה שמקבלים כמו באולם 6 ביס פלנט זו לא בעיה (ולא צריך הון).איתי_הגיתי כתב:ביס פלאנט שומעים יותר טוב מהבית, גם אם זה רק DD ולא HD.
סאב ביתי טוב יעשה עבודה יותר טובה מאלו שבאולם הזה.......
זה כבר סיפור אחראיתי_הגיתי כתב:יש לי סאב טוב, רק כדי לשמוע בעצמה של קולנוע בבית דירות תל אביבי, זה לא ממש ישים.HazooM כתב:להפיק בסלון הביתי את העוצמה שמקבלים כמו באולם 6 ביס פלנט זו לא בעיה (ולא צריך הון).איתי_הגיתי כתב:ביס פלאנט שומעים יותר טוב מהבית, גם אם זה רק DD ולא HD.
סאב ביתי טוב יעשה עבודה יותר טובה מאלו שבאולם הזה.......
ראיתי היום את הסרט הזה באיכות 720P במסך סמסונג FULL HD בבית ורציתי לנשק את המסך. ממש ככה. איזה כיף של סרט לראות באיכות HD.
מה שאתה מספר, רק גורם לי להצטער פחות שלא בזבזתי כסף על כרטיס... גם לשלם וגם לקבל איכות יותר נמוכה? לא בא בחשבון!
מה שאתה מספר, רק גורם לי להצטער פחות שלא בזבזתי כסף על כרטיס... גם לשלם וגם לקבל איכות יותר נמוכה? לא בא בחשבון!
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
כשאתה "מבזבז" כסף על כרטיס לקולנוע אתה לא משלם רק על הצפייה בסרט והאיכות שאתה מצפה לקבל.
אתה משלם על זה שאתה עושה משהו מחוץ לבית, על הבילוי עם בת הזוג וחברים נוספים מבלי צורך לדאוג לנקות אח"כ או שיהיו את כל המצרכים הרצויים בבית (אוכל, שתיה).
אני מכין קפה מאוד טעים בבית, יותר טעים, מבחינתי, מקפה בבתי קפה, וחברה שלי אופה עוגות שמילים רק ימעיטו בערכן ועלותן זולה מפרוסה אחת בכל בית קפה מכובד. יחד עם זאת, אני אמשיך לצאת ולשבת בבתי קפה כי אני רוצה להנות מזה שיביאו לי את הקפה, יםנו אותו וישטפו את הכוס אח"כ...
לא שאני לא מסכים עם הדברים שנאמרו בשרשור הזה, ונכון שהאיכות בחלק מבתי הקולנוע היא פשוט זוועה הן מבחינת תמונה והן מבחינת קול, אבל יחד עם זאת אנחנו צריכים להיזהר שלא נכלא את עצמנו בבית בסוף...
אתה משלם על זה שאתה עושה משהו מחוץ לבית, על הבילוי עם בת הזוג וחברים נוספים מבלי צורך לדאוג לנקות אח"כ או שיהיו את כל המצרכים הרצויים בבית (אוכל, שתיה).
אני מכין קפה מאוד טעים בבית, יותר טעים, מבחינתי, מקפה בבתי קפה, וחברה שלי אופה עוגות שמילים רק ימעיטו בערכן ועלותן זולה מפרוסה אחת בכל בית קפה מכובד. יחד עם זאת, אני אמשיך לצאת ולשבת בבתי קפה כי אני רוצה להנות מזה שיביאו לי את הקפה, יםנו אותו וישטפו את הכוס אח"כ...
לא שאני לא מסכים עם הדברים שנאמרו בשרשור הזה, ונכון שהאיכות בחלק מבתי הקולנוע היא פשוט זוועה הן מבחינת תמונה והן מבחינת קול, אבל יחד עם זאת אנחנו צריכים להיזהר שלא נכלא את עצמנו בבית בסוף...
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש עוד שתי סיבות לראות סרטים בקולנוע:
1. לפעמים בא לראות סרט מייד כשהוא יוצא ולא לחכות כמה חודשים עד שהוא יוצא באיכות סבירה (HD או בלוריי).
2. עם האנשים שמשלמים עבור הסרטים שהם רואים בבית סליחה, אבל רובנו מורידים את הסרטים מהאינטרנט בחינם. כלומר, יוצרי הסרט לא רואים מזה אגורה שחוקה. לכן ללכת לקולנוע זו דרך לעזור ליוצרים שיהיה להם תמריץ לעשות עוד סרט.
1. לפעמים בא לראות סרט מייד כשהוא יוצא ולא לחכות כמה חודשים עד שהוא יוצא באיכות סבירה (HD או בלוריי).
2. עם האנשים שמשלמים עבור הסרטים שהם רואים בבית סליחה, אבל רובנו מורידים את הסרטים מהאינטרנט בחינם. כלומר, יוצרי הסרט לא רואים מזה אגורה שחוקה. לכן ללכת לקולנוע זו דרך לעזור ליוצרים שיהיה להם תמריץ לעשות עוד סרט.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

סיבה מספיק טובה ללכת לקולנוע - סרטים חדשים של:
שפילברג, קמרון, פיקסר, פיטר ג'קסון וכדומה.
חבל לחכות חצי שנה, יש בתי קולנוע טובים (יס פלנט), החווייה של מסך גדול עדיין עדיפה,
תחושת ארוע, לצאת מהבית וכו'.
אי אפשר להיות עכברי הורדות כל הזמן...

שפילברג, קמרון, פיקסר, פיטר ג'קסון וכדומה.
חבל לחכות חצי שנה, יש בתי קולנוע טובים (יס פלנט), החווייה של מסך גדול עדיין עדיפה,
תחושת ארוע, לצאת מהבית וכו'.
אי אפשר להיות עכברי הורדות כל הזמן...