לא מצליח לקלוט DTT עם טלויזיה של פיליפס ואנטנה חיצונית

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
echerk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מנסה כבר ימים לקלוט DVB-T או DTT (לא יודע מה ההבדל ביניהם) בעזרת הטלויזיה שלי (פיליפס 5604) שיש לה מקלט דיגיטלי מובנה.

אני גר בת"א וער לבעיות הקליטה - אז התקנתי את האנטנה שקניתי (שהיא די גדולה) על גג הבניין וכיוונתי אותה לירושלים והורדתי כבל דרך החלון שחיברתי לטלויזה.

הבעייה היא שהטלויזיה לא מוצאת אף ערוץ.

יש למישהו ניסיון עם זה? או רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

אני אעריך מאוד כל סיוע כי אני שובר את הראש כבר כמה ימים...

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

בבחירת המדינה תבחר בצ'כיה, אולי זה יעזור

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

אני בחרתי את גרמניה. ואז כמובן אנטנה (לא כבלים). בחר תדר המתאים לאזור שלך.
בכל מקרה אצלי בת"א עם כל קשיי הקליטה זה עבד טוב !!! המגבר כמובן עזר .

echerk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יש פה אולי מישהו שגר בתל אביב ויכול להלוות לי ממיר לכמה שעות בשביל לראות אם הבעיה באנטנה או בטלויזיה?

אם כן אני מאוד אעריך את זה - בירה עלי :)

תודה.

חש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

הגדרות ל-DVB-T לפיליפס 5604

שליחה #5 

אהלן,
יש לי טלויזיה של פיליפס, 5604, עם ממיר DVB-T בילט-אין. ניסיתי לחבר לו אנטנה ולקלוט את השידורים אבל יש לי בעיה מוזרה. קודם כל, הכנסתי כמדינה את נורווגיה, כי זה מה שראיתי בפורום אחר. הערב אני אנסה שוב עם גרמניה כמו שהצעת. אני נכנס ל-digital reception test ומכניס 514. מקבל תמונה באיכות לא רעה. הבעיה היא שכשאני לוחץ שם על הכפתור store, הוא כותב לי Channels stored: 0. ניסיתי כל מיני דברים, אבל בסופו של דבר הוא לא שומר לי אף תחנה.
אגב, אם אני מחבר ממיר חיצוני עם אנטנה באותו מקום, הוא קולט נהדר.
יש למישהו במקרה רעיונות?

תודה רבה,
חש

GALM
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #6 

הי חברים,

אני יודע שזה שרשור דיי ישן אך זו בדיוק הבעיה שיש לי כרגע ולכן אשמח לעצתכם בעניין:

יש ברשותי טלויזיה של פיליפס עם ממיר מובנה (42PFL5405H ), חיברתי אנטנה חיצונית וניסיתי לסרוק ערוצים דיגיטאליים תחת אנגליה / נורווגיה / אירלנד ועוד אך בכל חיפוש יש 0 תוצאות...

מה עלי לעשות על מנת למצוא ערוצים בחיפוש?

כמו כן, מה אני אמור לעשות בתפריט התדרים? הוא אומר לי לבחור תדר ומציג 000.000 על המסך, איזה תדר לבחור והאם זה בכלל רלוונטי? (מדובר על בדיקת קליטה או משהו)

תודה מראש
גל

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

נסה 514000

brigadir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה #8 

לא עובד 514.000 - יש משהו אחר?

ewqedffsdfds
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

אצלי זה עובד
אני משתמש ב UK
אני ברעננה והטלוויזיה משתמשת בתדר 538 אבל לא צריך לעשות כלום, היא מזהה לבד.
אני משתמש באנטנה אקטיבית ב100 שקל.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #10 

אם הורדת את הכבל כמה קומות אז זה פשוט ארוך מידי בשביל אנטנה פאסיבית. אתה חייב לשים מגבר ליד האנטנה.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #11 

אנטנה חיצונית זו לא מילת קסם.. מאחר ומדובר באנטנה פסיבית, חייבים להגביר אותה קרוב ככל האפשר לאלמנטי המתכת (בד"כ ממקמים מגבר על התורן עצמו). את המגבר תזין במתח מהממיר שלך או ממכשיר ייעודי להזרמת מתח. אם יש מפצלים בדרך - שים לב שיש להם POWER PASS אחרת המתח לא יגיע למגבר. (במקרה הכי גרוע, למקם את המכשיר שמזרים מתח אחרי המפצל האחרון, הכי קרוב לגג)
בכל מקרה, הקמת תורן חייבת להעשות ע"י בעלי מקצוע כולל החיזוקים הנחוצים והתקנת כבל הארקה תקין עד הקרקע (להגנה מפני ברקים).

מי שלא קולט *בכלל* - ממליץ לבצע סריקה של התדרים בארץ (26 או 29) עם אנטנה פנימית, אתם חייבים לקלוט "משהו" (פירורי סיגנל, לא בטוח שיספיקו עבור הצגת התמונה, אך תוכלו לדעת שהממיר בסדר) לפני שמחברים אנטנה חיצונית.
העדר קליטה גמור (לאחר שטיילתם קצת עם האנטנה בסלון/חדר ואף הוצאת את האנטנה מהחלון ולא התקבל אחוזון של קליטה) בדרך כלל אומר שלא חיברתם את האנטנה לשקע הנכון בממיר, או שהממיר אינו תקין. (בהנחה שהגדרתם לממיר לבצע סריקה התדרים הנכונים)

עם זאת, כל מקרה לגופו ואתם מוזמנים לשאול את מומחי הפורום. נא לציין עיר, קומת מגורים, ממיר, סוג האנטנה ומיקומה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”