מטה המאבק מודיע: ב-15 תל אביב עומדת!

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73352
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

במהלך השבועיים האחרונים, ובעקבות הדיון בוועדת הכלכלה והמלצות יו"ר וועדת הכלכלה ח"כ אקוניס ויו"ר וועדת הכספים ח"כ גפני להקפיא את התייקרות התעריפים, פינו הרוכבים את הזירה (ואת הכבישים) לטובת פעילות פרלמנטרית ענפה בה לקחו חלק פעיל נציגי מטה המאבק.

הפעילות הפרלמנטרית כללה בין היתר:

* פגישה בין יו"ר וועדת הכספים, יו"ר וועדת הכלכלה ושר האוצר. לפגישה זו לא היו תוצאות, וסוכם שתהיה פגישה נוספת ביום רביעי הקרוב ה- 11 בנובמבר. אנו עוקבים בדריכות רבה אחר ההתפתחויות בנושא.

* החתמת 64 ח"כים על עצומה כנגד העלאת תעריפי הביטוח, ובעד הקמת ועדה שתתן פתרון הוגן לטווח ארוך.

* הנחת הצעת חוק נוספת עליה חתומים כ- 20 ח"כים שמהותה "לפקח על המפקח". מטרת ההצעה היא הפקעת הסמכות מידי המפקח על הביטוח לייקר תעריפים ללא אישור הכנסת.

התהודה הציבורית הרחבה למאבקנו הצודק הביאה מספר חברות ביטוח לפרסם הצהרות בקשר לעמדתן בנושא ביטוח החובה לרכב דו גלגלי. אנו מבקשים בהזדמנות זו להתייחס לעניין. הצעות אלו אינן מהוות כל חידוש, ומבחינתנו, הן יטיבו רק עם אותם רוכבים שממילא לא אמורים להיפגע מההתייקרות השערורייתית של תעריפי ביטוח החובה. ככל הידוע לנו, אין בהצעת חברות הביטוח שום התייחסות לכל שאר הרוכבים שיישארו ב"פול", וייאלצו, בלית ברירה, לשלם את התעריפים הגבוהים בשנה הקרובה, ואת פרמיית הסיכון הטהור - בין 10,000 ל- 13,000 ש"ח בשנה הבאה.

בנוסף, ולאור פרסומים שהיו בעניין בתקשורת בנוגע להצעת פשרה כביכול של משרד האוצר שמציעה התייקרות בכל מחיר ב- 15 לנובמבר כנגד הסכמה של הרוכבים לפגיעה סוציאלית בצורת השתתפות עצמית. עמדת המטה היא שלא מדובר מבחינתנו בשום הצעת פשרה, אלא בכתב כניעה שפוגע אנושות בזכויות הסוציאליות של הרוכבים ויוצר הפרדה נוספת מכלל ציבור הנהגים בישראל. ככזה, הצעה זו בלתי מקובלת עלינו בעליל.

אנו קוראים לשר האוצר, למפקח על הביטוח ולחברות הביטוח: ]נ[אל תזרו חול בעיני הציבור![/b] כל הצעות "הפשרה" של המפקח וההצעות "האטרקטיביות" של חב' הביטוח אינן רציניות ובעצם ראוי לומר שלא היו מוצעות כלל. אנו פונים לשר האוצר: הקשב לכל אותם חברי כנסת החתומים על העצומה. 64 מהם כבר חתמו עליה. אינך יכול להתעלם מדרישתם הצודקת ומדרישת יושבי ראש וועדות הכלכלה והכספים לעצור את ההתייקרות.

מטה המאבק נותן סיכוי נוסף לנבחרי הציבור ופקידי האוצר לפעול במהלך השבוע הקרוב ועד ה- 15 לחודש למציאת פיתרון הולם למצוקת הרוכבים.

המטה קורא לרוכבים לעקוב אחר הפרסומים במדיה האלקטרונית והכתובה לגבי הפעילות ב- 15 לחודש (ראו קובץ מצורף).

אליקו אלג'ם
יו"ר מועדון האופנועים הישראלי/מטה המאבק

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #2 

בתור בעל קטנוע מנהלים לשעבר (שעבר הסבה לרכב משפחתי עם הגעת הקטנטונת) אני יכול מאוד להזדהות עם המאבק הזה ולכן החלטתי לפרסם את זה פה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

ואני חורק שיניים על זה שכל אחד חושב שהוא יכול לסגור את ת"א
לעכב ולפגוע בעשרות או מאות אלפי אנשים
כי יש לו אג'נדה צודקת ככל שתהיה
נהגי משאיות - קטנועים - נכים- סטודנטים - פעילים למען גלעד שליט - נפגעי ארנונה

כולם צודקים
לא מבין למה לפגוע באחרים זו הדרך
העם דורש..... כל מיני דברים

kobits
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

ככה זה עובד.
רק כשמכאיבים אז שמים לב אליך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78914
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

זה לא רק יהיה תל אביב, הולכים לדעתי לסגור את המדינה.

זה כמובן יוריד את כל המאבק לטמיון כי אם באמת אני הולך להיתקע עם פקק של שעתיים סביר להניח שאני בעיקר אגיד למטה המאבק איפה לחפש אותי.

אני מוכן לתת את שלי, לחתום, לתרום, לעשות מה שצריך. אבל לא להפגע כחלק מהמאבק.

וזה לא משנה אם זה מורים, הורים, נהגי מוניות, נהגי אוטובוס, רוכבי אופניים, הורים שכולים - אני אומר די לפקקים ולחסימת כבישים.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

sam22 כתב:ואני חורק שיניים על זה שכל אחד חושב שהוא יכול לסגור את ת"א

כולם צודקים
...
לגמרי (Y) אני לא מבין למה חושבים שפגיעה באזרחים שאין להם דו גלגלי הולכת לעזור להם.
שיחסמו את כל הכבישים שמובילים לכנסת או משהו כזה :evil:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

HazooM כתב:

כולם צודקים
...
לגמרי (Y) אני לא מבין למה חושבים שפגיעה באזרחים שאין להם דו גלגלי הולכת לעזור להם.
שיחסמו את כל הכבישים שמובילים לכנסת או משהו כזה :evil:
...
פיספסתם את הנקודה.

המטרה של המאבק היא לא "לדפוק את הנהגים ובאופן כללי את מי שאפשר לדפוק".
המטרה של המאבק היא להעביר מסר מאוד ברור:
ביטוח חובה הוא לא ביטוח אקטוארי, בדיוק כמו שביטוח בריאות הוא לא ביטוח אקטוארי, ולכן, למדינה יש שיקולים נרחבים יותר.
אחד השיקולים המרכזיים שצריכים לעמוד מול מדינת ישראל בנושא הנ"ל הוא איכות התחבורה. היום, הפקקים עולים למעלה מעשרה ימי עבודה בשנה עבור רוב תושבי המרכז.
אם הרפורמה הטיפשית הזו תעבור - המצב יחמיר מאוד. מה יקרה כאשר יצטרפו עוד 20,000 רוכבי דו גלגלי לרכבים שעומדים בפקקים? (כיום יש כ-105 אלף רוכבים).
You are never fully dressed without a smile

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

בדיוק
שיצבאו על הכנסת
שיגורו מול משרד האוצר
שיעזבו אותי בשקט
הם ממש, אבל ממש מחריבים לעצמם את יחסי הציבור.
עד כרזות האיומים האלה די סימפטתי אותם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78914
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

המטרה היא לעשות רעש בכדי לעלות את זה לחדשות. הפגנה ופקק בגבעתיים מול בניין ערוץ 10 וליד ערוץ 2 ייתן את האפקט הדרוש.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

oferlaor כתב:המטרה היא לעשות רעש בכדי לעלות את זה לחדשות. הפגנה ופקק בגבעתיים מול בניין ערוץ 10 וליד ערוץ 2 ייתן את האפקט הדרוש.
...
עופר - אתה טועה כאן בענק.
המאבק של הקטנועים/אופנוענים במהלך הזה הוא המאבק הכי לא אלים והכי רגוע שנראה במחוזותינו שנים רבות.
לא היתה אף הפגנה/ פעילות מקומית שלא תואמה מראש עם המשטרה. לא היה אף מקרה של מפגין שנעצר כי חרג מהכללים, כל ההפגנות פוזרו בשקט כשהמשטרה הודיעה שנגמר זמן ההפגנה (כולל הפגנת הרכיבה בעירום וההפגנות באיילון, בהם שעות ההפגנה היו ידועות מראש ותואמו עם המשטרה).

לפעמים יש תחושה שאם כולם בארץ צועקים ונוהגים באלימות (ע"ע הפגנות החרדים, המתנחלים וכו') אז לא יכולה להתקיים בארץ מחאה דמוקרטית. ובכן, - באו רוכבי הדו גלגלי והוכיחו אחרת.
רוב פעולות המחאה נעשות בכלל במסדרונות הכנסת ובמישור פרלמנטרי, ועובדה: 64 חברי כנסת, מכל קצוות הקשת הפוליטית, חתמו על התנגדות לרפורמה הזו. האם זה יוביל לביטול המהלך כולו? לא יודע. מה שבטוח - זה שיעור נפלא באזרחות - אפשר למחות, להפגין, ולהתנגד למהלך שלטוני בלי להבעיר צמיגים, בלי להרים ידיים על שוטרים וחיילים, בלי שיהיו עצורים, בלי לקלל ולנבל את הפה (ע"ע הסטודנטים ששרו "מי שלא לומד - בסוף נהיה שוטר).

לא צריך להפגין מול הבניינים של ערוץ 2 ו-10 כדי לקבל סיקור תקשורתי. הם הגיעו מיוזמתם להפגנה ברחוב רוטשילד בתל אביב ולהפגנות בחיפה ובירושלים.

הערת אגב: לא רק רוכבי הדו-גלגלי יפגעו מהרפורמה המתקרב בביטוח, גם בעלי רכבים ייפגעו מאוד, הן בגובה הפיצויים והן בהגדרה מחודשת ל"תאונת דרכים".

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

כולם צודקים
...
אני כימעט מסכים איתך...
בתקופת שהייתה את ההתנתקות ההיא, כל רגע סגרו לי את האיזור המתנחלים.
זה היה מציק, והם היו אלימים והיו יושבים על המדרגות של הבית שלי כשהיה את ההפגנות האלה בכיכר רבין.

אבל העניין של הקוטנועים הוא די חיוני לתל אביב.
יותר בעלי קטנועים = יותר חנייה לנו המכוניות.
וגם פחות פקקים בתל אביב.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

השני סנט שלי , אם אתם לא תעזרו להם היום לסגור את ת"א מחר אתם תשלמו הרבה יותר ביוקר הן על המכונית , הן על חנייה , והן על דלק , ואח"כ אם יקרה משהו למכונית שלכם , אתם תוכלו לללכת לחפש ........
ולא אני בכלל לא מגזים ואני לא בעל אופנוע , אני פשוט יודע היטב מה קורה ואני חושב שאני מבין היטב מי נגד מי ולמה , ואם אני צודק , אז אתם תראו סרט אחד גדול (וכן אתם יכולים לדמיין את הגסות בראש, אני לא רוצה לעשות על דפי הפורום )

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

zovirax ו truejoker
עם כל הכבוד להם
טיעון החניה והאיום הנורא שיבואו עם אוטו לתל אביב, לא עובד עלי
זה כמו שאומר את הצד השני
בתור מי שנוסע ברכב והחברה האלה מזמזמים סביבי כמו זבובים
אני חושב שסטטיסטית לא מן הנמנע שאמצא עצמי בכלא כי מעכתי אחד בטעות
ולך תוכיח שאין לך אחות לאחר שהרגת בן אדם.

הייתי על דו גלגלי, זה כיף לא נורמלי, נוח ויעיל
וזו סכנת נפשות!!!!!

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #14 

אם רוכבי הדו-גלגלי ינהגו כמו שצריך ולא כמו מטורפים שמתשתחלים בין מכוניות ברמזור אז הם ממילא לא יחסכו שום פקקים, אפילו לא יהיה צריך להעלות את תעריפי הביטוח כי הסכנה בכבישים תרד. המצב היחיד שבו הם מונעים פקקים זה ע"י עקיפת מכוניות בצורה מסוכנת ומנוגדת לחוק.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #15 

sam22 כתב:zovirax ו truejoker
עם כל הכבוד להם
זה כמו שאומר את הצד השני

וזו סכנת נפשות!!!!!
...
הבעיה שלך לא תהיה חניה :lol:
תאמין לי, אתה אולי תבכה אם לא יעזרו להם ,אלא אם כן אתה אולגרך/בן של/פלגש של... :lol: /וכו'

ואין שום קשר לסכנה לעומת המניעים של אלו שמזיזים את החוק הזה , ומה האינטרסים שלהם . זה לא שעשו מחקר אקטוארי וקבעו שבעקבות התגברות הסיכונים צריך להעלות תעריפים , הסיבה היא רצון של חברות הביטוח/האוצר/ואאל"ט בניתוח שלי גם של חברות הליסינג (ולא בגלל שהם רוצים עוד לקוחות :lol: ) ובא נשאיר את זה כך .
רק שדבר אחד בטוח , ותאמין לי שהיות ולקחו לי את הרשיון מזמן , אין לי עניין לא בזה ולא בזה, אלא שאני רואה מה הולך לקרות וזה צורם לי . לענ"ד זה נבזות אדירה שמתחילה איתם ותגיע אח"כ לשאר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #16 

עם כל הכבוד להם
זה כמו שאומר את הצד השני

וזו סכנת נפשות!!!!!
...
כשהייתי בתל אביב, היה הרבה יותר פשוט לתמרן עם הקטנועים.
יש מודעות מלאה.
והקטנועים עצמם גם יודעים לתמרן בין המכוניות.
איכשהו יש הרגשה כזאת שהם משתלבים טוב.

בירושלים לדוגמא, זה לא אותו סיפור.
אין הרבה קטנועים (מצב הכבישים בעיר לא מאפשר לקטנוע לשרוד)
הנהגים לא יודעים איך להתנהג עם הקטנועים.
והכי גרוע, הקטנועים עצמם ממש מפריעים, הם לא יודעים איך להשתלב.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #17 

עם כל הכבוד להם
זה כמו שאומר את הצד השני

וזו סכנת נפשות!!!!!
...
אין כאן "איום" יש כאן עובדות. יש היום כ-105 אלף רוכבי דו גלגלי בישראל. רובם הגדול במרכז. אם מדינת ישראל תחליט לחסל/ לצמצם את רוכבי הדו גלגלי זה אומר עוד כעשרים אלף רכבים שיכנסו כל יום לגוש דן, ועוד כעשרת אלפים שיתניידו בתוך גוש דן.
מצב הכבישים היום פשוט לא יכול לקבל ולהכיל את הקיבולת הנוספת הזו (ואני לא מדבר על נזקים נוספים כמו זיהום אוויר, רעש וכו').

אני מסכים שיש רוכבי דו"ג (בעיקר שליחים על קטנועים מצו'קמקים) שנוהגים כמו משוגעים. יש גם נהגי רכבים שנוהגים כמו מטורפים. זה לא אומר שכולם כך. ישנה שכבה גדולה מאוד של "קטנועי מנהלים", חבר'ה בגיל 30-40, עובדים בהיי טק/ איזור משרדים ולא רוצים לבלות שעה - שעה וחצי בתוך פחית בדרך לעבודה כל יום. מדובר ברוכבים שפויים, כמוני, שלא נוסעים בין מכוניות בפקקים (כי נהגים חושבים משום מה שהנתיב משמאלם ממש טס בעוד הנתיב שלהם עומד, ולכן הם חותכים אליו בפראות ובפתאומיות). מעולם לא "גנבתי" רמזור, אבל כל יום אני רואה מכוניות שעוברות באדום (ולא פעם נאלצתי לברוח למדרכה במהלך בלימה לפני רמזור, כי המכונית מאחורי החליטה שהיא עוברת ויהי מה).
גם הטיעון של הממונה על הביטוח שדו"ג הוא רכב מסוכן יותר פשוט לא נכון מספרית. אבל אין לי כח להיכנס עכשיו לכל הדוחות והמספרים.
ביטוח חובה הוא כמו ביטוח בריאות - לא מדובר בביטוח אקטוארי, אלא בביטוח סוציאלי. אני אדם בריא, שומר על כושר ומעולם לא הכנסתי סיגריה לפה - מס הבריאות שאני משלם מממן את מי ששוקל 157 קילו ומעשן כמו קטר.
חברות הביטוח קיבלו מהמדינה "מתנה" בדמות ביטוח חובה שכל רכב מחויב לו על פי חוק. הן מרוויחות 700 מליון שקל בשנה מביטוחי חובה בלבד. המהלך הזה מונע משיקול כלכלי טהור שלהן, ומאינטרס להגדיל רווחים (בדיוק בגלל זה יש עוד שינויים ברפורמה הנ"ל אשר פוגעים בזכויות של רכבי שטח, רכבים פרטיים והולכי רגל).

דורדור27
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

Shed כתב:
עם כל הכבוד להם
זה כמו שאומר את הצד השני

וזו סכנת נפשות!!!!!
...
אין כאן "איום" יש כאן עובדות. יש היום כ-105 אלף רוכבי דו גלגלי בישראל. רובם הגדול במרכז. אם מדינת ישראל תחליט לחסל/ לצמצם את רוכבי הדו גלגלי זה אומר עוד כעשרים אלף רכבים שיכנסו כל יום לגוש דן, ועוד כעשרת אלפים שיתניידו בתוך גוש דן.
מצב הכבישים היום פשוט לא יכול לקבל ולהכיל את הקיבולת הנוספת הזו (ואני לא מדבר על נזקים נוספים כמו זיהום אוויר, רעש וכו').

אני מסכים שיש רוכבי דו"ג (בעיקר שליחים על קטנועים מצו'קמקים) שנוהגים כמו משוגעים. יש גם נהגי רכבים שנוהגים כמו מטורפים. זה לא אומר שכולם כך. ישנה שכבה גדולה מאוד של "קטנועי מנהלים", חבר'ה בגיל 30-40, עובדים בהיי טק/ איזור משרדים ולא רוצים לבלות שעה - שעה וחצי בתוך פחית בדרך לעבודה כל יום. מדובר ברוכבים שפויים, כמוני, שלא נוסעים בין מכוניות בפקקים (כי נהגים חושבים משום מה שהנתיב משמאלם ממש טס בעוד הנתיב שלהם עומד, ולכן הם חותכים אליו בפראות ובפתאומיות). מעולם לא "גנבתי" רמזור, אבל כל יום אני רואה מכוניות שעוברות באדום (ולא פעם נאלצתי לברוח למדרכה במהלך בלימה לפני רמזור, כי המכונית מאחורי החליטה שהיא עוברת ויהי מה).
גם הטיעון של הממונה על הביטוח שדו"ג הוא רכב מסוכן יותר פשוט לא נכון מספרית. אבל אין לי כח להיכנס עכשיו לכל הדוחות והמספרים.
ביטוח חובה הוא כמו ביטוח בריאות - לא מדובר בביטוח אקטוארי, אלא בביטוח סוציאלי. אני אדם בריא, שומר על כושר ומעולם לא הכנסתי סיגריה לפה - מס הבריאות שאני משלם מממן את מי ששוקל 157 קילו ומעשן כמו קטר.
חברות הביטוח קיבלו מהמדינה "מתנה" בדמות ביטוח חובה שכל רכב מחויב לו על פי חוק. הן מרוויחות 700 מליון שקל בשנה מביטוחי חובה בלבד. המהלך הזה מונע משיקול כלכלי טהור שלהן, ומאינטרס להגדיל רווחים (בדיוק בגלל זה יש עוד שינויים ברפורמה הנ"ל אשר פוגעים בזכויות של רכבי שטח, רכבים פרטיים והולכי רגל).
...
(Y) (Y) (Y)
יום ראשון בבוקר

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #19 

כל המאבק הוא על זה שחברות הביטוח רוצות להרוויח יותר. זה לא נגרמים להם הפסדים כתוצאה מהתאנות אופנוענים אלא שפשוט הרווח שלהם מהקרנית קטן. לחברות הביטוח יש לובי חזק מאד והן מנצלות אותו על גב הנהגים בכלל ונהגי הדו גלגלי בפרט.
אני תומך במאבקם של הרוכבים. ואם יום אחד אאחר לעבודה לא יקרה כלום. אני מוכן לשלם את המחיר למען חופש הביטוי ולמען השגים פוליטיים כל עוד הביטוי אינו אלים.
האופנוענים פעלו ופועלים בצורה הוגנת לטעמי ולמען האינטרסים של כולנו.

אגב, אני לא בעלים של דו גלגלי.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

לכל מי שחושב שדו גלגלי הוא לא הפתרון הנכון לבעיות התחבורה בארץ (פקקים, חניה, זיהום אוויר, צריכת דלק) שיסע פעם אחת למדינה אסיאתית וישהה בה כמה חודשים. אני אישית הייתי בויאטנם כמה פעמים כחצי שנה - במדינה הזו 95 אחוז מכלי הרכב הם דו גלגליים ולמרות מצב כבישים מזעזע וכמות עצומה של כלי רכב על הכבישים, אין פקקים, אין בעיית חנייה, ולא - אין אחוז גבוה מאוד של תאונות יחסית למדינות בהן היחס הוא הפוך.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”