בחיים שלי לא הייתי כזה חסר אונים, עזרה בבקשה!
-
iidoido
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
ניסיתי הכל, התייאשתי כבר ורק הרסתי דברים.
המצב הוא כזה:
קניתי מערכת קולנוע נחמדה לחדר:
רסיבר - Denon AVR-1509
רמקולים - JBL SCS-140
חיברתי בחיבור דיגיטלי (אופטי) מהמחשב לרסיבר.
בהתחלה הכל היה נחמד, יש לי סרט של Dolby Digital וזה עבד והיה נהדר וגם ברסיבר זה השתנה מStereo ל- Dolby Digital כשאני מפעיל את הסרט.
אבל.. כשהתחלתי להפעיל משחקים שתומכים ב Dolby Digital אז הרסיבר נשאר עם Stereo עליו.
התחלתי לברר והבנתי שאי אפשר להפעיל משחקי מחשב Dolby Digital דרך חיבור דיגיטלי.
המשכתי לברר וגיליתי שצריך משהו שנקרא Dolby Digital Live.
חיפשתי שעות באתרים. ניסיתי להתקין, זה לא נתן לי כי זה אמר לי שהוא לא מזהה מערכת.
מצאתי בכל מיני פורומים ואמרו לי להוריד איזה דרייבר שנקרא IDT Audio ללוח אם שלי - Intel DP35DP.
אז התקנתי ועכשיו כלום לא עובד.
אני מיואש כמו לא יודע מה. לא מוצא שום פתרון כבר.
בבקשה עזרה.
המצב הוא כזה:
קניתי מערכת קולנוע נחמדה לחדר:
רסיבר - Denon AVR-1509
רמקולים - JBL SCS-140
חיברתי בחיבור דיגיטלי (אופטי) מהמחשב לרסיבר.
בהתחלה הכל היה נחמד, יש לי סרט של Dolby Digital וזה עבד והיה נהדר וגם ברסיבר זה השתנה מStereo ל- Dolby Digital כשאני מפעיל את הסרט.
אבל.. כשהתחלתי להפעיל משחקים שתומכים ב Dolby Digital אז הרסיבר נשאר עם Stereo עליו.
התחלתי לברר והבנתי שאי אפשר להפעיל משחקי מחשב Dolby Digital דרך חיבור דיגיטלי.
המשכתי לברר וגיליתי שצריך משהו שנקרא Dolby Digital Live.
חיפשתי שעות באתרים. ניסיתי להתקין, זה לא נתן לי כי זה אמר לי שהוא לא מזהה מערכת.
מצאתי בכל מיני פורומים ואמרו לי להוריד איזה דרייבר שנקרא IDT Audio ללוח אם שלי - Intel DP35DP.
אז התקנתי ועכשיו כלום לא עובד.
אני מיואש כמו לא יודע מה. לא מוצא שום פתרון כבר.
בבקשה עזרה.
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
נראה לי שאתה צריך לכתוב בפורום HTPC
העם דורש..... כל מיני דברים
- שבלול
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1446
מציע לך לקרוא כתבה בנושא SPDIF שפורסמה באתר ואת התגובות אחריה, לקראת העמוד ה4 התחלתי לשאול שאלות דומות לשלך 
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60
למרות זאת היום המצב לדעתי כבר הרבה יותר טוב, נדמה לי שאת רב המשחקים אני שומח בצליל היקפי..
לגבי מה שאתה צריך להתקין, איזה מערכת הפעלה ואיזה כ.קול ישלך על הבורד ?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60
למרות זאת היום המצב לדעתי כבר הרבה יותר טוב, נדמה לי שאת רב המשחקים אני שומח בצליל היקפי..
לגבי מה שאתה צריך להתקין, איזה מערכת הפעלה ואיזה כ.קול ישלך על הבורד ?
-
iidoido
-
- חבר פעיל

מערכת הפעלה Windows 7 32bit
כרטיס קול זה בעצם מובנה בלוח אם, אבל זה טוב כי מדובר בלוח אם יחסית חדש ואיכותי של אינטל - Intel DP35DP.
כרטיס קול זה בעצם מובנה בלוח אם, אבל זה טוב כי מדובר בלוח אם יחסית חדש ואיכותי של אינטל - Intel DP35DP.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
iidoido, המשחק היחיד שכלל אודיו ב Dolby Digital הוא Unreal Tournament הראשון. יתר המשחקים שיש להם אודיו רב ערוצי משתמשים בטכניקות אחרות והאודיו צריך להיות מוזרם לרמקולים ביציאות אנלוגיות.
Dolby Digital Live זה משהו אחר לחלוטין. זה סוג עיבוד וקידוד של אודיו שמאפשר לקבל מצד אחד אודיו דו ערוצי ולקדד אותו בזמן אמת לאודיו רב ערוצי בפורמט Dolby Digital. זה סוג של עיבוד הדמיית צליל הקפי והתייחסתי אליו במדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי.
Dolby Digital Live זה משהו אחר לחלוטין. זה סוג עיבוד וקידוד של אודיו שמאפשר לקבל מצד אחד אודיו דו ערוצי ולקדד אותו בזמן אמת לאודיו רב ערוצי בפורמט Dolby Digital. זה סוג של עיבוד הדמיית צליל הקפי והתייחסתי אליו במדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
iidoido
-
- חבר פעיל

לא מסכים. כשאני נכנס לדוגמא למשחק Street Fighter IV או הרבה אחרים, ממש במסכי הטעינה בפתיחה מראים הרבה לוגואים של חברות וביניהן יש את Dolby Digital.
ולא יכול להיות שמשחק כזה ישן היחיד שתומך בפורמט סאונד מפורסם וידוע שכזה.
ולא יכול להיות שמשחק כזה ישן היחיד שתומך בפורמט סאונד מפורסם וידוע שכזה.
-
iidoido
-
- חבר פעיל

ודבר נוסף, בוא נצא מנקודת הנחה שבאמת למרות כל הדברים, אין משחקים שתומכים ב Dolby Digital,
יש אפשרות כלשהי ברסיבר שלי לעשות את ההדמייה/המרה הזאת כמו שהתוכנה Dolby Digital Live עושה?
כי ראיתי כל מיני אפשרויות אצלי כמו Pro Logic II, DTS 6 cinema וכו' וכו'..
אין שום דרך כלשהי באמת להנות ממשחקים כיום (לדוגמא Modern Warfare 2 שיצא לפני כמה ימים) כמו שצריך בפורמט 5.1 ערוצים שכולל את כל הרמקולים והסאבוופר?
ממש מאכזב אותי לגלות את כל זה. כל הפוטנציאל שחשבתי עליו.. פשוט הלך לפח.
יש אפשרות כלשהי ברסיבר שלי לעשות את ההדמייה/המרה הזאת כמו שהתוכנה Dolby Digital Live עושה?
כי ראיתי כל מיני אפשרויות אצלי כמו Pro Logic II, DTS 6 cinema וכו' וכו'..
אין שום דרך כלשהי באמת להנות ממשחקים כיום (לדוגמא Modern Warfare 2 שיצא לפני כמה ימים) כמו שצריך בפורמט 5.1 ערוצים שכולל את כל הרמקולים והסאבוופר?
ממש מאכזב אותי לגלות את כל זה. כל הפוטנציאל שחשבתי עליו.. פשוט הלך לפח.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אתה יכול לא להסכים אבל זה באמת כך. במקרה של SF4 למשל הפס קול הרב ערוצי הוא בדיוק מה שזה - מוזיקה ודיאלוגים. בספר ההפעלה מצויין בברור שכדי לקבל אפקטים רב ערוציים בזמן המשחק עם חיבור S/PDIF אתה צריך להשתמש ב Dolby Digital Live.
המשחק היחיד שהשתמש ב Dolby Digital כדי ליצור בזמן אמת בשעת המשחק את כל האפקטים הרב ערוציים של צליל הקפי ואפקטים היה Unreal Tournament והסיבה לכך היא שהם השתמשו באותו "מנוע" אודיו שהיה קיים בגרסת ה XBOX המקורית.
יתר המשחקים שפותחו ל PC אינם משתמשים ב Dolby Digital היות והשימוש דורש רכישת רשיון שהוא לא זול ובגלל ש Direct-X ו EAX נתנו צליל הקפי מצויין במשחקים והיו קלים יותר ליישום במנועי האודיו של המשחקים.
Dolby Digital Live אינו תוכנה. זו תכונה הקיימת במספר כרטיסי אודיו - כמו ה Auzentech Xplosion למשל שנתמכת דרך מעבד האודיו של הכרטיס. כאמור, זה יוצר הדמיית צליל היקפי נאודיו דו ערוצי ואת זה אתה גם יכול לקבל דרך Dolby PLII או DTS NEO ברסיבר שלך.
המשחק היחיד שהשתמש ב Dolby Digital כדי ליצור בזמן אמת בשעת המשחק את כל האפקטים הרב ערוציים של צליל הקפי ואפקטים היה Unreal Tournament והסיבה לכך היא שהם השתמשו באותו "מנוע" אודיו שהיה קיים בגרסת ה XBOX המקורית.
יתר המשחקים שפותחו ל PC אינם משתמשים ב Dolby Digital היות והשימוש דורש רכישת רשיון שהוא לא זול ובגלל ש Direct-X ו EAX נתנו צליל הקפי מצויין במשחקים והיו קלים יותר ליישום במנועי האודיו של המשחקים.
Dolby Digital Live אינו תוכנה. זו תכונה הקיימת במספר כרטיסי אודיו - כמו ה Auzentech Xplosion למשל שנתמכת דרך מעבד האודיו של הכרטיס. כאמור, זה יוצר הדמיית צליל היקפי נאודיו דו ערוצי ואת זה אתה גם יכול לקבל דרך Dolby PLII או DTS NEO ברסיבר שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
אתה יכול להתחבר לרסיבר שלך גם אנלוגית. ברסיבר שלך מדובר ב-6 שקעי RCA שנמצאים בקבוצת חיבורים שנקראת EXT IN ונמצאת באחורי הרסיבר למטה באמצע בערך.
בשביל זה צריך 3 כבלים שבצד אחד שלהם יש תקע 3.5 מ"מ (כמו של אוזניות) ובצד שני יש להם שני תקעי RCA אדום ולבן.
מהשקע הירוק בלוח האם אתה מחבר אל FR ו-FL ברסיבר.
מהשקע השחור ל-SR ו-SL.
ומהשקע הצהוב ל-C ו-SW.
בהצלחה!
בשביל זה צריך 3 כבלים שבצד אחד שלהם יש תקע 3.5 מ"מ (כמו של אוזניות) ובצד שני יש להם שני תקעי RCA אדום ולבן.
מהשקע הירוק בלוח האם אתה מחבר אל FR ו-FL ברסיבר.
מהשקע השחור ל-SR ו-SL.
ומהשקע הצהוב ל-C ו-SW.
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- שבלול
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1446
הכרטיסים החדשים של ATI תומכים בביט-סטרימינג של DTS-HD ו TrueHD , נדמה לי שזה די סוגר את הפינה הזו , לא ?
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3643&p=10
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3643&p=10
- tamos2009
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 480
אתה צריך פשוט תמיכה בכרטיס קול לDDLIVE
דרך איזה כרטיס קול אתה מתחבר?
אם זה מובנה תשים פה את הדגם של הציפ אני גייד לך אם הוא תומך.
יש רשימה של מחשיקם שתומכים בDDLIVE, לדוגמא הREALTEK888 תומך ולא צריך לקנות כרטיס באלפי שקלים רק בשביל התמיכה
דרך איזה כרטיס קול אתה מתחבר?
אם זה מובנה תשים פה את הדגם של הציפ אני גייד לך אם הוא תומך.
יש רשימה של מחשיקם שתומכים בDDLIVE, לדוגמא הREALTEK888 תומך ולא צריך לקנות כרטיס באלפי שקלים רק בשביל התמיכה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
או פשוט להתחבר אנלוגית בכבלים שעולים כמה שקלים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"