בעיה במערכת קולנוע משולבת sony dav-dz30

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
יוסיפון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לפני בערך חצי שנה רכשתי מערכת מהסוג הנ"ל אך רק היום החלטתי להתקין אותה. התקנתי אותה הכל טוב ויפה רק שמשום מה אני לא מצליח לשנות את הפורמט צפיה יש לי פלזמה אני מגדיר בהגדרות 16:9 וזה באמת מראה כאילו שכך זה מוגדר אך בעצם לא משתנה שום דבר והפורמט נשאר 4:3 דרך למערכת יש אופציה חיבור לטלויזיה רק דרך 21 פינים.
בנוסף רציתי לדעת איך אפשר להשתמש ברמקולים לצורך שמיעה טלויזיה כלומר מהממיר. שוב אני מדגיש החיבור היחידי שיש הוא חיבור 21 פינים מהמערכת ישירות לטלויזיה אין שום אופציה אחרת במערכת.
תודה מראש יוסף בדש

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בטוח שיש בהגדרות תצוגה שינוי סוג חיבור (COMPOSITE, RGBS) ואת שיטת שידור (4:3, 16:9).
לגבי שימוש ברמקולים כדי לראות טלויזיה, לחבר כבל SCART TO COMPOSITE בין המכשיר לממיר שיעבוד בשני הכיוונים, כלמר הIN יכניס את השמע מהממיר למערכת והOUT יוציא את הוידאו ואת השמע לטלויזיה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

יוסיפון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

jexy - קודם כל תודה על התגובה המהירה, הבעיה היא שאני מגיע להגדרות תצוגה של המכשיר יש אופציות בחירה של פורמטי צפיה אני מגדיר (ושומר!) פורמט 16:9 אבל לא קורה שום דבר עדיין נשאר פורמט 4:3. לגבי החיבור של המערכת לממיר אין לי שום כניסה/יציאה מהמערכת חוץ מה21 פינים שכבר מחובר לטלויזיה ויציאה של אנטנה, אין שום אופציה אחרת בנושא?
שוב תודה מראש!

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #4 

לגבי הפורמט, יכול להיות שהסרט שאתה צופה בו הוא מקודד ל4:3 או צרוב לא נכון.
תנסה עם דיסק מקורי.

לגבי החיבור, תוכל לפרט האם יש גם ממיר? אין? איזה מסך יש? וכיצד הוא מחובר ל DVD (צד אחד 21 פינים ומה בצד השני)?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

יוסיפון פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אז ככה.. זה לא עיניין של דיסק לא מקורי או צרוב לא נכון, כי גם כשאין דיסק ורואים את התפריט של הדיוידי זה מציג באותו הפורמט.
המערכת מחוברת 21 פינים ל21 פינים בטלויזיה, ממיר (yes) מחובר ישירות לטלויזיה. בנוסף כמו שכבר ציינתי במערכת אין עוד כניסות/יציאות מלבד אנטנה.
המסך המדובר הוא פלזמה 42" מבית marantz

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #6 

יוסיפון כתב:אז ככה.. זה לא עיניין של דיסק לא מקורי או צרוב לא נכון, כי גם כשאין דיסק ורואים את התפריט של הדיוידי זה מציג באותו הפורמט.
המערכת מחוברת 21 פינים ל21 פינים בטלויזיה, ממיר (yes) מחובר ישירות לטלויזיה. בנוסף כמו שכבר ציינתי במערכת אין עוד כניסות/יציאות מלבד אנטנה.
המסך המדובר הוא פלזמה 42" מבית marantz
...
תפריט לא חייב להיות מתוח במצב 16:9 ולא חייב להיות באמצע במצב 4:3, תפריט זו אפליקציה שונה.
בלי קשר לזה שווה לבדוק עם דיסק מקורי או לבדוק במסך עצמו שכאשר אתה נמצא על כניסת DVD התצוגה לא מוגדרת כ4:3 (יש מסכים שצריך לקבוע לכל ערוץ מהו גודל השידור).
לגבי חיבור אפשר כמו שאמרתי לחבר שרשור דרך הממיר (בתנאי שלממיר יש עוד מחבר SCART)
אם לא, לחבר מתאם SCART למערכת ומשם לחבר חוטים בהתאם לכניסות שלך בטלויזיה (סביר להניח שאפשרי רק קומפוזיט)
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #7 

אין אפשרות לחבר את המערכת לממיר, או לכל מקור אודיו חיצוני. חיבור הסקארט במערכת הוא רק יציאה.
http://il.diplodocs.com/jim/SONY/DAV-DZ30-_E
..

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”