DTT עבר לכיווץ סטטיסטי
כבר למעלה משבוע נדמה לי שאיכות השידור השתפרה. עכשיו שאני בודק אני רואה שהקצב שידור לערוץ משתנה ונע בסביבות 1Mbit/s ועד ל 3.5Mbit/s.
צירפתי שתי דוגמאות. אפשר לראות בתחתית את הקצב שידור.
צירפתי שתי דוגמאות. אפשר לראות בתחתית את הקצב שידור.
נערך לאחרונה על ידי roeeb ב 11/11/2009 11:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: DTT עבר לשידור סטטיסטי (?)
roeeb כתב:כבר למעלה משבוע נדמה לי שאיכות השידור השתפרה. עכשיו שאני בודק אני רואה שהקצב שידור לערוץ משתנה ונע בסביבות 1Mbit/s ועד ל 3.5Mbit/s.
צירפתי שתי דוגמאות. אפשר לראות בתחתית את הקצב שידור....
אין לי יכולת למדוד אבל אני מוכרח לומר ששמתי לב לשיפור משמעותי באיכות השידור, בייחוד מורגש בערוץ 10 להערכתי.
חשבתי שזה אולי אצלי בראש אבל אני חושב שהשיפור משמעותי, וזה אחרי משהו כמו שבועיים שלא צפיתי ב DTT.
מעניין אם אחרים גם הם שמו לב לשינוי באיכות התמונה המתקבלת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
יצא לי לראות הרבה בשבוע האחרון. האיכות בהחלט טובה יותר מלפני חודש לדוגמה.
גם אני חושב כך. התחדשתי לאחרונה בפיליפס 8404 37 אינץ לחדר שינה (אגב טלויזיה מדהימה!!!)
והתמונה שנקלטת בשידורי ה DTT ממש אבל ממש טובה! השוואתי לתמונה היוצאת מן הממיר של HOT באותו ערוץ ובאותם כיולים
והתמונה ב DTT לוקחת . חלקה בלי פיקסולים כיווצים וריבועים... והטלויזיה עוד FHD
ממש חבל שאין עוד 4-5 ערוצים אטרקטיביים כדי שהחבילה הזו ממש תתפוס תאוצה ובאמת באמת תהווה תחליף לHOT או YES .
והתמונה שנקלטת בשידורי ה DTT ממש אבל ממש טובה! השוואתי לתמונה היוצאת מן הממיר של HOT באותו ערוץ ובאותם כיולים
והתמונה ב DTT לוקחת . חלקה בלי פיקסולים כיווצים וריבועים... והטלויזיה עוד FHD
ממש חבל שאין עוד 4-5 ערוצים אטרקטיביים כדי שהחבילה הזו ממש תתפוס תאוצה ובאמת באמת תהווה תחליף לHOT או YES .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שלשום עשיתי בדיקה על מסך עם dtt מובנה ושמתי לב לאיכות מצויינת. הנחתי שזה עיבוד התמונה של המסך אבל זה באמת הגיוני.
תיארת זאת מצויין, ואני חשבתי כבר שיש לי תקלה במסךgil900 כתב:זה נכון יש שיפור משמעותי
אני משתמש ב totalmedia ולפני כמה זמן היה מין צבע כחול למלה כשהמצלמה זזה ועכשיו אין את זה
ואין את הריבועים השקופים/שיבוש בתמונה כשיש הרבה תזוזה
התמונה חלקה כל הזמן...
עכשיו התמונה מצויינת וגם יותר חדה מבעבר.
ואזכור לעופר לאור, בעבר שאלתי אותך בפרטי לעיניין ההבהוז - ובכן גם אותו אינני רואה כבר בכלל ! (אותו הבהוז עצבני בתנועה, שהיה בא והולך.)
אני יכול לציין משהו שהוא אולי סוביקטיבי מבחינת איכות שידור הערוצים הייתי מדרג אותם כך:
ערוץ 10 (יצא לי לראות פרק של השרדות, ואיכות התמונה היתה מעולה לטעמי, כביכול משהו בין SD לHD )
ערוץ 22
ערוץ 11
* אם זאת לדבר אחד שמתי לב והוא עיניין ה INTERLACE רואים זאת בבירור בזמן קטעי חדשות כאלו ואחרות, כאשר מסתכלים על השפתיים של הדובר , ניכר עינין ה INTERLACE ויש קטעים זריזים של פסים שחורים אופקיים קצרים לאורך השפתים של הדובר בזמן תנועת שפתיים מהירה. (מעניין אם מישהו נוסף שם לב)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Ofer01,
נושא ה-INTERLACING כבר קשור לעיבוד התמונה הספציפי בכל מסך (או מקלט אם הוא מטפל בזה).
נושא ה-INTERLACING כבר קשור לעיבוד התמונה הספציפי בכל מסך (או מקלט אם הוא מטפל בזה).
נכון מאד. גם לי היו בדיוק את אותן הבעיות. זה היה די צפוי שכיווץ סטטיסטי אמור לפתור את הבעית פיקסלציה כשיש שינוים חדים בתמונה, אבל אף פעם לא ידעתי אם זו בעיה אצלי או בשידור...gil900 כתב:זה נכון יש שיפור משמעותי
אני משתמש ב totalmedia ולפני כמה זמן היה מין צבע כחול למלה כשהמצלמה זזה ועכשיו אין את זה
ואין את הריבועים השקופים/שיבוש בתמונה כשיש הרבה תזוזה
התמונה חלקה כל הזמן...
לגבי ה-interlacing, אני גם סובל מבעיות בקשר לזה. שום מפענח שהשתמשתי בו לא מפעיל deinterlacing באופן אוטומטי אלא אם כן אני מכריח אותו (וגם זה לא תמיד עוזר). ניסיתי ב-2 מחשבים שונים עם 2 כרטיסי DVB-T שונים ובכמה תוכנות. התוכנה היחידה שעובדת כמו שצריך זו התוכנה שבאה עם הכרטיס עצמו...Ofer01 כתב:אם זאת לדבר אחד שמתי לב והוא עיניין ה INTERLACE רואים זאת בבירור בזמן קטעי חדשות כאלו ואחרות, כאשר מסתכלים על השפתיים של הדובר , ניכר עינין ה INTERLACE ויש קטעים זריזים של פסים שחורים אופקיים קצרים לאורך השפתים של הדובר בזמן תנועת שפתיים מהירה. (מעניין אם מישהו נוסף שם לב)...
כרגע אני פשוט מפענח עם CoreAVC ומפעיל deinterlacer חיצוני (של ffdshow). כבר פניתי לרשות השנייה בקשר לזה אבל הבחור שם לא ממש הבין על מה אני מדבר וגם אני לא בטוח שהתקלה היא אצלם.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בשעה טובה עם מזל וברכה!
גם איכות הקול השתפרה, הרשות עברה לשדר AUDIO ב BITRAE של 48KBIT במקום 32KBIT.
אם יוסיפו EPG ומשדר נוסף באזור במרכז וכמו שחבר שלי אומר "אני יהיה מבסוט כמו סוס"
ואם יוסיפו שידורי רדיו וערוץ HD בתדר נוסף אז בכלל יגיעו ימות המשיח.
ותודה לרשות השנייה.

אם יוסיפו EPG ומשדר נוסף באזור במרכז וכמו שחבר שלי אומר "אני יהיה מבסוט כמו סוס"
ואם יוסיפו שידורי רדיו וערוץ HD בתדר נוסף אז בכלל יגיעו ימות המשיח.
ותודה לרשות השנייה.

ועכשיו רק צריך שיעלו את האודיו ל 64kbit/sec ויעברו לקידוד ב AAC v1, מה שיאפשר להרבה יותר אנשים לקלוט עם הממיר המובנה שלהם, ואולי גם יביא לירידת מחיר הממיר עקב הגדלת ההיצע...
נ.ב. וגם ישמח את אלו שרואים את ערוץ 2 עם מערכת ק"ב
נ.ב. וגם ישמח את אלו שרואים את ערוץ 2 עם מערכת ק"ב
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
הרשות הצהירה בפירוש שהם לא יעברו לשדר ב AAC 1akira כתב:ועכשיו רק צריך שיעלו את האודיו ל 64kbit/sec ויעברו לקידוד ב AAC v1, מה שיאפשר להרבה יותר אנשים לקלוט עם הממיר המובנה שלהם, ואולי גם יביא לירידת מחיר הממיר עקב הגדלת ההיצע...
נ.ב. וגם ישמח את אלו שרואים את ערוץ 2 עם מערכת ק"ב...
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הם גם אמרו שלא יעברו לכווץ סטטיסטי ...arotman כתב:הרשות הצהירה בפירוש שהם לא יעברו לשדר ב AAC 1akira כתב:ועכשיו רק צריך שיעלו את האודיו ל 64kbit/sec ויעברו לקידוד ב AAC v1, מה שיאפשר להרבה יותר אנשים לקלוט עם הממיר המובנה שלהם, ואולי גם יביא לירידת מחיר הממיר עקב הגדלת ההיצע...
נ.ב. וגם ישמח את אלו שרואים את ערוץ 2 עם מערכת ק"ב......
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
הם דווקא כן אמרו לי שיעברו לכיווץ סטטיסטי, וכמו כן הם אמורים להוסיף בקרוב משדר בת"א,udif כתב:הם גם אמרו שלא יעברו לכווץ סטטיסטי ...arotman כתב:הרשות הצהירה בפירוש שהם לא יעברו לשדר ב AAC 1akira כתב:ועכשיו רק צריך שיעלו את האודיו ל 64kbit/sec ויעברו לקידוד ב AAC v1, מה שיאפשר להרבה יותר אנשים לקלוט עם הממיר המובנה שלהם, ואולי גם יביא לירידת מחיר הממיר עקב הגדלת ההיצע...
נ.ב. וגם ישמח את אלו שרואים את ערוץ 2 עם מערכת ק"ב.........
הם התחילו לשדר תרגום מידי פעם וה EPG צריך להגיע גם כן בקרוב.