KVM Splitter/Reversed KVM

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bibi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

יש לי מחשב מדיה סנטר יחסית חזק בסלון עליו אני גם עובד רוב היום אמנם ממרחק 3 מטר אבל לסרטים ולגישה זה מספיק, אבל לא לעבודה מעט יותר מאומצת כמו עריכת תמונות.

אני מעוניין לשים LCD יותר איכותי בחדר העבודה ולחברו למחשב שבסלון.
אני לא מעוניין לרכוש מחשב נפרד.
הLCD שאני מעוניין לקנות הוא סביב ה-3K, אז מחשב ייקר את כל החבילה.

המרחק בין שני החדרים כ-10 מטר.
אני רוצה להעביר וידאו, USB, ואם אפשר גם אודיו.
הוידאו צריך להיות DVI, ללא ירידה באיכות.

כלומר אני זקוק למפצל של הוידאו והUSB מהמחשב בסלון ולאחר מכן להעביר את האות כ-10 מטר לחדר.

לסיכום- מחשב אחד + 2 מסכי LCD + 2 מקלדות + 2 עכברים....

הבנתי שיש מהו שנקרא KVM Splitter או reversed KVM.
אבל כנראה שזה פיצול האות לשני מסכים קרובים.

האם יש מוצר שמשלב את פיצול האות והעברתו למרחק?
או שיש צורך בשילוב 2 פתרונות: מפצל + סוג של EXTENDER, אני יודע שקיימים פתרונות של העברה על כבלי רשת CAT5.
האם יש צרוך שסוג של מקלט בחדר עבודה?

לא ברורה לגמרי הקונפיגורציה.
אשמח לשמוע על פתרונות והאם מישהו התנסה בזה. מה האיכות, מחיר, מקום לקנות, סט מומלץ..

תודה ויום טוב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

הדרך הנכונה לחיבור 2 מסכים היא עם כרטיס מסך שיש לו 2 יציאות DVI. מפצלים בד"כ בעייתיים, בעיקר אם מדובר על מסכים בעלי רזולוציה שונה או קצבי רענון שונים.
קח בחשבון שבשביל כבל HDMI של 10 מטר תצטרך ללכת על משהו איכותי, אחרת עלול להיווצר מצב שלא תהיה תמונה בכלל בגלל איכות כבל ירודה.
אני חיברתי בלי בעייה מצלמת USB פשוטה עם כבל מאריך ל-USB של 10 מטר. מניח שעכבר ומקלדת גם יעבדו בלי בעייה בשיטה הזו (מאריך ואז מפצל USB).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bibi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש לי כרטיס פשוט GEFORCE 8500 GT, עם יציאת VGA ויציאת DVI, האם הוא יכול לשדר לשני מסכים בו זמנית ברזולוציות שונות וקצב רענון שונה?

יש איזו המלצה על כבל DVI טוב של 10 מטר ללא הנחתה באיכות (המסך החדש אמור לקבל רזולוציה FULL HD ) ? מחיר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

כן. אין שום בעייה להוציא סיגנלים בעלי נתונים שונים עם הכרטיס הזה.
בכבלים אני פחות מתמצא.
לגבי עכבר ומקלדת, אפשר גם לשקול כאלה אלחוטיים שיש להם טווח ארוך (כמו, למשל, המוצרים של Gyration).

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #5 

אני עובד עם כבל HDMI 10 מטר פשוט ולא איכותי שקניתי ב KSP ב 110 ש"ח ועובד לי בסדר גמור.
הייתי ממליץ לך לשקול להחליף כ.מסך לאחד עם יציאת HDMI כדי שתוכל להעביר גם קול דרך ה HDMI
אם אתה קונה כרטיס של NVIDIA אתה צריך לבדוק שללוח אם שלך יש נקודת SPDIF OUT עליו ואתה צריך לחבר אותה לכרטיס מסך
זה לגבי סאונד ווידאו (400 ש"ח גג ואפשר למצוא דברים טובים גם בהרבה הרבה פחות)

יש גם סיכוי כלשהו שהכ.מסך שלך תומך ב HDMI OVER DVI , תצטרף לבדוק את בספרות שלו, בכרטיס כאלה גם בד"כ מקבלים מתאם DVI HDMI בחבילה

לגבי USB, USBלא עוברים מרחקים כאלה באופן טבעי, אתה תצטרך מאריך USB שמתחבר לחשמל (אפשר גם להתייחס לזה כאל repeater)

כמו ש pixies רשם, אם אתה רק צריך מקלדת ועבר יש סיכוי שזה גם יעבוד יפה עם כבל מאריך 10 מטר רגיל.

מאחר שאתה לא רוצה שני מחשבים אז KVM זה בדיוק מה שאתה לא צריך.

מציע לך לשקול לעשות את הדברים הפוך, לשים את המחשב בחדר עבודה ולדאוג למקלדת אלחוטית טובה עם עכבר וחיבור HDMI לסלון. אני מניח שבסלון אין לך צורך בUSB.

(ומהנסיון שלי - מ2 מחשבים אתה תהנה הרבה יותר)

.נ.ב.
גם אם אתה לא מחליף כ.מסך ומותח כבל נפרד בשביל הסאונד אני ממליץ לך לקנות בכל זאת כבל HDMI ומתאם מHDMI ל DVI

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עוד דבר,
לשדר לשני מסכים בו"ז ברזולוציה שונה אתה צריך להיות במצב Extended ,כלומר שלוחן העבודה שלך יתפרס על שני מסכים, זה לא נח בכלל אם המסכים לא אחד ליד השני

אתה תעדיף שרק אחד יעבוד בכל רגע נתון ופשוט לבטל את השני.
אני מניח שאתה היחיד שעושה שימוש במחשב

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

עד כמה שידוע לי, ל-8500 יש יכולת העברת אודיו ב-HDMI. צריך רק לדאוג לחבר אליו פנימית את יציאת ה-SPDIF של לוח האם/כרטיס הקול שלך.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ה 8500 יצאו קצת אחרי ה 8600 שלהם לא היתה אפשרות כזו (היה לי 8600)
אני חושב שהראשונים שיצאו היו ללא האפשרות ורק אח"כ יצאו כאלה שכן
אבל הם בד"כ היו עם יציאת HDMI על הכרטיס או שלפחות הגיעו עם מתאם HDMI DVI

אין כאן תשובה חד משמעית, זה מאוד איזה 8500 זה, האפשריות האלה זה מהדברים שלא נקבעים על ידי NVIDIA

bibi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אין פיתרון שגורם לביטול מסך אחד בזמן עבודה על השני?
עבודה על שולחן עבודה מורחב בהחלט נשמע לא נוח.

אני היחיד שעובד על המחשב.

רוב הזמן אני בסלון ופחות בחדר עבודה, לכן מעדיף את המחשב בסלון.
בחדר עבודה אני צריך להיות מדי פעם לעריכת תמונות או עבודת פיתוח.

בסלון אני כבר משתמש במקלדת+עכבר אלחוטי של ADDESSO
לא בטוח שהם יעבדו מהחדר השני אפילו שזה RF, גם בסלון בזויות מסויומות יש בעיה למרות שזה יחסית בסדר הסט הזה, אבל לא רוצה להסיט את הדיון לכיוון הזה.

שוב, לקנות מחשב נוסף לא נראה בתקציב, זה בסלון עלה 5K, המסך לחדר עבודה אמור להיות עוד 3K, אז אני מעדיף את הפיתרון הזה, מה גם שלא אעבוד עליו כלכך הרבה, ומעדיף להשתמש בכוח של המחשב שבסלון.

האם כבל HDMI יכול להעביר את הסיגנל עם פחות בעיות מאשר כבל DVI?
הבנתי שDVI מעביר בלי בעיה עד 9.6 מטר.

אם אשתמש בכבל HDMI, כנראה אצטרך מעביר DVI-HDMI, האם זה גורם להנחתה באיכות/עוצמת האות בצורה כלשהי?

האודיו כרגע לא בעדיפות עליונה למרות שיהיה נחמד אם יהיה.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תוכל לבטל מסך אחד בכל פעם, לא בעייה.

המעביר גורם להנחתה שכל מעביר גורם, אם זה מעביר סביר זה לא אמור ממש לשנות.
HDMI ו DVI זה אותו דבר ואלה אותם מרחקים ואותם בעיות.

הסיבה שאני ממליץ לך לקחת כבל HDMI משני צדדיו כי זה כבל הרבה יותר שימושי, ביום שתחליף כ.מסך (ותסכים איתי שמתישהו יום כזה יגיע) יהיה לך על הכ.מסך יציאת HDMI ובכרטיסים כאלה לא תמיד היציאות DVI יכולות להעביר אודיו.

(כשאמרתי שתהנה הרבה יותר ממחשב נוסף התכוונתי למחשב ב 1000 ש"ח, מבחינת ניצול כח עיבוד תמיד יש remote desktop ופתרונות דומים - למרות שגם זה לא יהיה סידור נח במיוחד. יש גם אפשריות RemoteApp של ווינ7 אבל זה כבר בכלל מסיט את הדיון)

הבעיה בשני מסכים מרוחקים ומחשב אחד זה שתמיד אתה מוצא את עצמך בחדר שהמסך לא מוגדר אליו, אז אתה צריך ללכת לחדר לבטל את המסך ולעביר אותו למחשב השני.
נכון שאפשר להגדיר hot keys וכל מיני פתרונות פשוטים יותר שלא יצריכו הליכה וחזרה, אבל זה משתבש כלכך הרבה פעמים שזה הופך לסתם כאב ראש.

bibi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה על התשובה, אבל סתם לידע כללי, איזה מחשב ב-1000 יאפשר לי עריכת תמונות בפוטושופ בצורה נורמלית ולא איטית, וגם פעילות פיתוח (לא אינטסבית) ב-VS?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

במקרה הזה נראה לי שהייתי הולך על remote desktop למחשב החזק.

לא בגלל שאי אפשר להרכיב מחשב במחיר נמוך, פשוט בגלל שהמסך שלך הולך להיות מסך גדול ובמחשב זול לא שמים כ.מסך חוץ מזה של הלוח, אז הוא יתקשה לעבוד ברזולוציה גבוהה.
לפי הכרטיס מסך שלך אני מבין שאתה לא ממש משחק במחשב, אז אני לא ממש מבין את הצורך שלך במחשב חזק דווקא בסלון. (אם לא הייתי מציין שאתה גולש הייתי מציע לך פשוט לשים סטירמר ולסגור את העניין את הזה)

מפרט מומלץ סתם ליידע כללי, מחיר מוערך 1265 נכון לסוף ספטמבר וכולל כונן DVD שלא תצטרך:

http://hwzone.co.il/specslist/index.php ... 7%93%D7%99

הייתי מעיף את הכונן ומוסיף זכרון, אתה תצטרך לפחות 2 גי'גה.
אל תתייחס למפרט הזה ברצינות רבה מידי, סתם חיפשתי משהו מהיר.

בעריכת תמונות בפוטושופ המהירות מושפעת בעיקר מגודל התמונה, אין לי מושג באיזה היקף אתה עובד..... אם לא מדובר בריטוש גם הייתי ממליץ לך להעיף מבט על Adobe Lightroom , יוצא לי לשמוע יותר ויותר מחובבי צילום שנטשו את פוטושופ לטובתה.

בכל אופן, כדאי להפסיק להסיט את הדיון.
אם אתה צריך להשאיל כבל DVI ל HDMI 10 לכמה ימים כדי לבדוק את העניין אצלך אמור להיות לי אחד שאני לא עושה בו שימוש, אתה יכול לשלוח לי ה"פ

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”