גובה אופטימלי לתליית המסך
פלזמה B550 של סמסונג
היום הוא יושב על גובה של 80 ס"מ בערך וזה באמת גבוה מידי
נראה לי שלהוריד אותו 15 ס"מ יהיה סבבה אבל אני אמדוד את גובה הישיבה בבית
אתה בטוח שהשליש התחתון צריך להיות בגובה העיניים? לא שליש עליון?
היום הוא יושב על גובה של 80 ס"מ בערך וזה באמת גבוה מידי
נראה לי שלהוריד אותו 15 ס"מ יהיה סבבה אבל אני אמדוד את גובה הישיבה בבית
אתה בטוח שהשליש התחתון צריך להיות בגובה העיניים? לא שליש עליון?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אין פה "צריך להיות". זה עניין של טעם.
יש לי חבר מתקין מסכים שסיפר שכבר ראה הכל. החל מאנשים שרצו מסך בגובה 50 ס"מ ועד אנשים שרצו מסך בגובה 2 מטר.
מה שמקובל הוא אכן גובה עיניים בשליש התחתון של המסך.
אם אתה לא בטוח, גזור חתיכת בריסטול בצורת המסך, מקם אותה בגבהים שונים ותחליט אתה מתי הכי נוח לך.
יש לי חבר מתקין מסכים שסיפר שכבר ראה הכל. החל מאנשים שרצו מסך בגובה 50 ס"מ ועד אנשים שרצו מסך בגובה 2 מטר.
מה שמקובל הוא אכן גובה עיניים בשליש התחתון של המסך.
אם אתה לא בטוח, גזור חתיכת בריסטול בצורת המסך, מקם אותה בגבהים שונים ותחליט אתה מתי הכי נוח לך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
מבחינת ארגונומיה, בוודאי כשמדובר בלשבת זמן ארוך מול הטלויזיה, לגוף יותר נוח ונכון להביט טיפה כלפי *מטה*. מסכי מחשב, למשל, מומלץ להתקין כשהשליש העליון של המסך הוא בגובה העיניים. במרחק יותר גדול, העין יכולה לקלוט את כל המסך גם בלי להביט למעלה ולכן ההמלצות לשליש תחתון עובדות בד"כ. אם אתה מתכוון לשבת קרוב, תוריד את המסך עוד. לשים קרטון זה רעיון טוב, רק תזכור שאתה צריך לשבת באותה תנוחה שעתיים, לא 20 שניות.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אי אפשר להשוות את הישיבה מול מחשב לישיבה מול מסך טלביזיה. הישיבה מול מחשב זקופה ולכן המסך צריך להיות בגובה העיניים או טיפה יותר נמוך. הישיבה מול מסך טלביזיה היא שונה, התנוחה נינוחה יותר ואנשים גם נרכנים אחורה ומשעינים את הראש על המסעד ולכן המסך צריך להיות מותקן גבוה יותר.
העצה שלי? שב על הספה בדיוק בתנוחה שאתה רגיל אליה, המתן כ 15 דקות ובדוק איפה העיניים שלך מתמקדות על הקיר ממול - שם צריך להיות מרכז המסך.
כמובן שאם אתה נוהג לשבת על הספה כאילו שבלעת מטאטא ושכחת להוציא את הקולב מהחולצה אז המסך צריך להיות מותקן בדיוק בגובה העיניים
העצה שלי? שב על הספה בדיוק בתנוחה שאתה רגיל אליה, המתן כ 15 דקות ובדוק איפה העיניים שלך מתמקדות על הקיר ממול - שם צריך להיות מרכז המסך.
כמובן שאם אתה נוהג לשבת על הספה כאילו שבלעת מטאטא ושכחת להוציא את הקולב מהחולצה אז המסך צריך להיות מותקן בדיוק בגובה העיניים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
שים לב שבעבודה מול מחשב הגוף בד"כ לא נשען לאחור.drixie כתב:מבחינת ארגונומיה, בוודאי כשמדובר בלשבת זמן ארוך מול הטלויזיה, לגוף יותר נוח ונכון להביט טיפה כלפי *מטה*....
שים לב מה תנוחת הישיבה שלך בעת צפייה בטלוויזיה. הגוף נשען לאחור (ספה, כורסא...).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!