נתחיל עם firebird שלא מצליח לעבור את משימת A-8 (התחיל בשרשור אחר), אז ככה:
טוב, אז אתמול אחרי שעה וקצת יותר, עברתי את משימת A-8 במקום שלישי.firebird כתב:ספר לי כשתתייאשyossigab כתב:
firebird - אמנם A8 זה מירוץ קשה (daytona 1 lap with F430) וגם אני לא עברתי אותו עדיין, בדיוק אתמול הגעתי אליו בפעם הראשונה, שיחקתי בו בערך שעה והגעתי למקום 6. יש סרטונים ב-youtube שמראים איך לעבור אותו, אבל אני בכוונה עדיין לא נעזר בהם....
הסרטונים לא ממש עוזרים...
firebird - קודם כל נתחיל מזה שאתה אמרת שניסית את כל הווריציות ולא הצלחת באף אחד מהם. השאלה היא האם אתה מכיר מה תפקידה של כל אופצייה ומה המשמעות שלה.
הרשה לי לציין שכל העזרים קיימים בשביל לעזור לך להשתפר וללמוד לנהוג נכון. אבל בכל כלי עזר שתשמש (החל מהילוכים אוטומטים, הקו "הנכון", וכלה ב-TCS וכאלה) הרכב יסע בהכרח לאט יותר, אולם למי שמתלמד זה יוצא בסופו של מהר ואני אתן 2 דוגמאות:
א. אם אתה מפעיל ABS אפילו ברמה 1 אזי בעצם זה אומר שהמשחק לא יתן לך לנעול את הגלגלים (רמה 0 מאפשרת נעילה). דבר זה עוזר לנהיגה מפני שכאשר ננעלים הגלגלים לרב מאבדים שליטה על הרכב (בדיוק כמו במציאות). מצד שני, כאשר משתמשים באופצייה זו אזי לא ניתן להגיע לניצול 100% מהברקסים ולכן הבלימות יותר ארוכות. אם מנטרלים לגמרי את ה-ABS אזי ניתן להגיע לבלימות קצרות הרבה יותר אבל תמיד ישנה סכנה שבבלימה חזקה במהירות גבוהה הגלגלים ינעלו ואתה תאבד שליטה.
ב. TCS שומר שבזמן האצה הגלגים יאיצו באופן שווה. אם אתה מדליק אותו אזי האצה איטית יותר אבל יציבה יותר. ברכב עם הנעה קדמית קל יותר ליסוע ללא TCS מאשר רכב עם הנעה אחורית.
דרך אגב, למי שמשחק עם הגה אזי יותר קל ליסוע עם TCS מכובה בהנעה אחורית מפני שקל יותר לתמרן את הגז עם הרגל מאשר עם האצבעות - בג'וייסטיק את מספיק "רזולוציית תנועה".
לכן קודם כל צריך להכיר את העזרים, להבין את תפקידם ומה השפעתם על הרכב הספציפי (סימולטור כבר אמרנו...).
ועכשיו, אחרי ההקדמה הזו אסביר איך אני עברתי את המשימה הזו.
באופן כללי, אני נוסע תמיד ב-PRO (אפילו עם ג'וייסטיק) וללא עזרים (למעט TCS=1 ברכב הנעה אחורית עם ג'וייסטיק) מפני שזה יותר מאתגר ויותר מהנה ולכן נותן יותר סיפוק.
במשימה הספציפית הזו שיחקתי כמעט שעה ב-PRO ואחרי שהתרגלתי להתנהגות (מקום 6 כאשר 3 מכוניות לרוחב הכביש שחסמו לי מצב לעקיפה) עברתי למצב STD וכיביתי את ה-TCS, במצב זה אין כמעט החלקות עם הרכב ולכן ניתן לבלום מאוחר יותר ולהאיץ מוקדם יותר (דרך אגב, אם ההגה היה מחובר הייתי עובר את זה בקלות...).
הנה הsettings שאיתם עברתי:
TCS= 0
ABM = OFF
ABS= 1
BAK.F =8
BAK.A =5
שמרתי את ה-replay אז אם אתה מעוניין, תן לי מייל ואני אשלח לך את הקובץ ותוכל לראות את הנהיגה. אגב, חשוב לי לציין שהנהיגה לא מזהירה ובכל זאת הגעתי למקום שלישי לא רחוק מהשני, אם הייתי עושה עוד קצת אני מאמין שהייתי מצליח יותר אבל כבר היה 1:30 בלילה...
נ.ב. גנאדי - אתה מתבלבל עם משימה אחרת, במשימת -A8 לא ניתן ליסוע באף רכב למעט F430, ולכן מה שאמרת לגבי Ford GT לא נכון.