ממיר NOWCOM - עד כמה חשובה יציאת HDMI או RGB שלא קיימת בממיר

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

ב"קונקה" -
יש לנו את הקונקה הפשוט DVB-T לקליטת DTV, שהוא עובד טוב, רק הבעיה העיקרית ב- KONKA היא שה- TimeShifting שלו זוועתי, נתקע כל הזמן, וחוץ מזה אין אפשרות לעבור בין הערוצים בזמן ה- Time Shifting .
חיסרון נוסף של הקונקה הוא : אין לו יציאה אופטית לרסיבר,
רק יציאת סאונד דיגיטאלית לרסיבר שהיא מסוג RCA
(אגב, עד כמה זה משנה? כי הרסיבר שלי יודע לקבל גם RCA דיגיטאלית וגם אופטית דיגיטאלית, עד כמה יש הבדל?)

בכל אופן...
אנחנו מעוניינים ברסיבר שיודע לקלוט 2 ערוצים במקביל, ושיש בו יציאה אופטית, והכי חשוב : שהתמונה שלו תהיה איכותית.
לפי מה שהבנתי : יש את הכל ב- NOWCOM, חוץ מיציאת וידיאו בתקן "נורמלי" .

מה שמפחיד אותי הוא שאני לא סובל חיבורי קומפוננט :
1. ניסיתי לחבר DVD בקומפוננט, והכל נראה זוועה, כי כנראה ה- DVD לא יודע לעשות Interlace בצורה טובה, או שאני לא יודע מה הבעיה....
2. ניסיתי לחבר את ה"קונקה 980" גם ב-Component לטלויזיה אחרת, וגם כאן הכל נראה זוועה, נראה כאילו התמונה כפולה ומטושטשת קצת או משהו כזה, בקיצור ממש לא נעים לעין.

יכול להיות שככה זה תמיד רואים גרוע בחיבורי קומפוננט ?
אם זה כך, מה עושים ? לקנות את הממיר ואז לגלות שהקומפוננט שלו זוועתי ?

אני חסיד של RGB ושל HDMI, אבל ממש(!) לא של קומפוננט .

מישהו יודע האם יש HDMI או RGB בממיר של ה- NOWCOM ?

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

גם לי נראה שהוא האיכותי ביותר, וכפי שכבר כתבתי בשרשור אחר, הוא גם הזול ביותר - 340 ש"ח באופיס דיפו.

אם אני לא טועה יש בו יציאה S-VIDEO, למה לא לחבר דרכה?

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

לא לחבר ב- S-Video,
כי S-Video זו יציאה יחסית "פרימיטיבית", לא ?
היא אנלוגית, והצבעים בה לא חדים ועשירים, כמו ביציאות בממירים האחרים.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

אתה מדבר על קומפוננט?(כחול-אדום-ירוק)
או קומפוזיט?(צהוב-אדום-לבן)

כי קומפוננט זה אות איכותי מאוד, שאם כיול מתאים מגיע לרמה של HDMI

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אין יציאת HD. עד כמה שאני יודע רק בממיר KONKA HD שעולה 700 ש"ח (יש סיקור של עופר בעמוד הראשי) יש יציאת HD, אבל נראה לי מיותר לשפוך כל כך הרבה כסף על ממיר HD, כשלמעשה אין ואני בספק אם יהיו בשנים הקרובות שידורי HD.

אני לא מבין גדול בעניינים האלה, ואולי אני טועה, אבל מכיוון שהשידורים הם לא ב HD, אני לא מבין מדוע יש צורך בחיבור HDMI.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #6 

אס-וידאו זה סבבה. וקומפוננט הוא הכי איכותי שיש, לא ברור אולי הכבל לא תקין?

לגבי הקונקה, לא הבנתי איזו יציאת סאונד יש. RCA היא לא דיגיטלית כמו שכתבת.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני מתכוון לקומפוננט, כמובן שלא לקומפוזיט.
בשתי טלויזיות שונות לגמרי, ובשלושה מכשירים שונים (DVD, פלייסטיישן, וממיר DVB-T עם יציאת קומפוננט) בכולם לא ראו טוב בכלל עם הקומפוננט, אפשר אפילו להגיד שזה היה יותר גרוע מקומפוזיט, אפילו יותר גרוע מאנטנה מבחינתי!
מה זאת אומרת "לכייל" את המכשיר, באף אחד מהם אין אפשרות של "כיול" הקומפוננט.

לא יודע למה אומרים שזו יציאה איכותית.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

מצטרף לשאלה, בסה"כ רציתי ממיר עם חיבור HDMI ויציאה אופטית שתומך בהקלטה ו-timeshifting
ועושה רושם שחוץ מהקונקה 630 שמתומחר בצורה מוגזמת אין בשוק אף מוצר שעונה על הקריטריונים הבסיסיים האלה.
את ה-nowcom דרך אגב ניסיתי ואני ממש לא מבין מה ההתלהבות הגדולה - איכות תמונה בינונית מאוד בחיבור קומפוננט ואין ספור בעיות בכל מה שקשור להקלטה - החל מהודעות שגיאה שמסרבות לרדת מהמסך (רק כיבוי עזר) וכלה בתקיעות.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

היי,
ראשית יש לך יציאת SPDIF בקונקה, לפחות בשלי יש - היא יציאה דיגיטאלית לכל דבר, מקבילה ל TOSLINK.
בקשר לטייםשיפט, ניסית לשדרג לקושחה האחרונה - 1.40.02?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #10 

1. הסיבה היחידה לשימוש במחבר HDMI במקלט עבור שידורי ה DTT הינה עבור הגדרת תצורה קלה יותר - כבל אחד אשר מעביר אודיו ווידאו יחדיו.
2. איכות הקול המתקבלת דרך היציאה האופטית הדיגיטלית שוות ערך לאיכות המתקבלת דרך היציאה הקואקסיאלית הדיגיטלית.
3. ה Time Shift בשני המקלטים לא להיט.
4. איכות הוידאו המתקבלת דרך יציאת קומפוננט הינה מצויינת. ייתכן והייתה בעיה במסך או במקור.

dvirko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

ziv_r כתב:1. הסיבה היחידה לשימוש במחבר HDMI במקלט עבור שידורי ה DTT הינה עבור הגדרת תצורה קלה יותר - כבל אחד אשר מעביר אודיו ווידאו יחדיו.
2. איכות הקול המתקבלת דרך היציאה האופטית הדיגיטלית שוות ערך לאיכות המתקבלת דרך היציאה הקואקסיאלית הדיגיטלית.
3. ה Time Shift בשני המקלטים לא להיט.
4. איכות הוידאו המתקבלת דרך יציאת קומפוננט הינה מצויינת. ייתכן והייתה בעיה במסך או במקור.
...
1. צודק, אבל מכיוון שיש לי מעט כניסות ויציאות ברסיבר (רק מסוג composite, svideo ו-toslink) אני נאלץ לחבר כל מקור ישירות למסך מה שנותן מראה מאוד לא אסטטי של הרבה כבלים שמשתלשלים מהמסך, לכן אני מעדיף hdmi אחד על פני 3 component.
2. יש לי רק כניסה קואקסיאלית אחת ברסיבר שמשויכת ל-cd - בעיה. אבל אין לי מחסור בכניסות אופטיות.
3. בעסה - למה משווקים מוצרים חצי מבושלים במחיר מלא? ועוד מוצרים סינים.
4. אין שום בעיה בטלוויזיה או במקור, בצפיה דרך מזרימדיה (HDMI) שמזרים ממחשב בעל DTT USB DONGLE איכות התמונה היא נהדרת וגם אופציות ההקלטה וה-EPG משביעות רצון. לדאבוני אין סאונד וזוהי בעיה ידועה שקראתי עליה רבות בפורומים בחו"ל ונובעת משיטת האודיו הנהוגה אצלנו, בשודיה ובניו-זילנד, כלומר HE-AAC 2 . אם הייתי יודע על אפשרות לעשות transcoding של האודיו זה היה יכול לפתור את הבעיה.

לכן האופציות מבחינתי הן konka 980 עם חיבור אודיו אנלוגי, nowcom בחיבור קומפוננט או הקונקה 630 היקר להחריד. כנראה שנאלץ להתפשר...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

dvirko,
1. זה בדיוק מה שאני אמרתי, חיבור HDMI טוב יותר בשל הגדרת התצורה הקלה שהוא מעניק.
2. לא עניתי לך, עניתי ל dvb-acavish ששאל על ההבדלים.
3. בשל דרישות השוק אשר מקדימות את קצב הפיתוח והבדיקות.
4. דרך מחשב מופעלים פילטרים אשר משפיעים על איכות התמונה המתקבלת ולכן לא נכון להשוות את זה מול המקלט. אין שום בעיה עם שיטת האודיו שנבחרה בישראל, יש בעיה רק עבור אלו אשר נכשלים בניגון האודיו מכיוון שהם התאימו ציוד שלא מתאים ל HE-AAC2.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כשניסיתי לחבר את הממיר דרך הקומפוננט קיבלתי תמונה זוועתית. יותר גרועה מקומפוזיט.

הנחתי שזה בגלל שעשיתי זאת עם כבל RCA רגיל שלא מתאים לכך, והזמנתי מאי-ביי כבל קומפוננט. בינתיים אני רואה דרך קומפוזיט. אז אני מבין שהבעיה לא רק אצלי? חוץ מזיו, מישהו הצליח לקבל תמונה איכותית דרך חיבור הקומפוזיט?

דרך אגב - גם כשחיברתי DVD לחיבור הקומפוננט עם כבל RCA רגיל קיבלתי תמונה רעה מאוד, לכן הנחתי שהבעיה היא הכבל.

זיו - מכיוון שאתה בקשר עם החברה - אני מניח שהם לא קוראים פה בפורום ורואים את התלונות שיש על המכשיר, אבל ידוע לך אם הם מודעים לבעיה שעליה dvirco כתב - הודעות שגיאה בהקלטה שמסרבות לרדת מהמסך? גם אני נתקלתי בזה וזה פשוט אסון. שום דבר לא עוזר. נתקלתי בזה כשתוזמנה הקלטה ואזל המקום ב DOK, או שה DOK לא היה מחובר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

יש לך תרחיש יותר מדוייק שניתן לשחזור?
אני מקליט דווקא די הרבה בלי בעיה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

גם אני נתקלתי בהודעת השגיאה הזו.

זיו - זה מופיע כשיש הקלטה מתוזמנת, וכשהיא מתחילה אין DOK זמין להקלטה.
עד שלא מכניסים DOK אחר או שמפנים מקום - יש הודעות שגיאה קופצות, שגם לאחר אתחול המכשיר ממשיכות לקפוץ. הדרך היחידה להיפטר מהן היא לאתחל את המכשיר, ולנצל את השניה הראשונה שיש ללא הודעות שגיאה כדי לבטל את ההקלטה (או משהו כזה - לא זוכר בדיוק איך פתרתי את זה..)

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני נאבקתי עם המכשיר במשך דקות ארוכות, כולל הדלקה וכיבוי, וזה נפתר רק אחרי שחיברתי את ה DOK למחשב ופיניתי בו מקום.

זיו - כנראה לא נתקלת בזה כי אתה משתמש בהתקן עם מספיק נפח שנשאר מחובר כל הזמן.

מה שהכי מתסכל זה שההודעה מהבהבת כל הזמן על המסך ולא מאפשרת לבצע שום פעולה (גם אם מנסים לגשת לאחד התפריטים - כדי לפרמט את ההתקן לדוגמא, זה פשוט בלתי אפשרי. כפי שאורי כתב, גם כיבוי, אפילו דרך המתג האחורי, לא עוזר.

זיו, יש עוד רשימה ארוכה של בעיות ודברים קטנים יותר שאני בטוח שלפחות את חלקם ניתן לתקן בעדכון קושחה (בראש ובראשונה בעיית התצוגה הבהירה מדי). ניסיתי לפנות אליהם דרך האתר, אך אין תגובה. האם אפשרי שנרכז את כל התלונות בשרשור אחד ותעביר להם את זה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

amittzor,
כמובן. אני ממנה אותך לאחראי הרשימה. תרכז הכל בצורה ברורה ואני מבטיח להביא את הנקודות לתשומת ליבם.

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

מעולה, תודה

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”