פירמוט דיסק קשיח עם חומר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש לי דיסק עם חומר שפורמט במקור כ-NTFS.
חשבתי שמן הראוי להעביר את הדיסק ל-FAT32 לאור העובדה שלא כל נגני ה-HD בשוק יעבדו כראוי עם NTFS.
הבעיה היא שיש על הדיסק הזה המון חומר. הוא בעל חיבור USB2 למחשב.
הנחתי שאוכל להשתמש בתוכנה כמו PARTITION MAGIC בכדי להפוך מפורמט אחד לשני ללא בעיה מיוחדת.
מה שלא ברור לי הוא ש-PARTITION MAGIC 8 לא נותן לי אפשרות להמיר את הפרטישן הזה מ-NTFS ל-FAT32. כל אופציות ההמרה אפורות.
למישהו יש רעיון, פיתרון או משהו דומה? ממש לא בא לי לפזר את החומר בין כל הדיסקים בבית רק בכדי לפרמט את הדיסק כ-FAT32...
חשבתי שמן הראוי להעביר את הדיסק ל-FAT32 לאור העובדה שלא כל נגני ה-HD בשוק יעבדו כראוי עם NTFS.
הבעיה היא שיש על הדיסק הזה המון חומר. הוא בעל חיבור USB2 למחשב.
הנחתי שאוכל להשתמש בתוכנה כמו PARTITION MAGIC בכדי להפוך מפורמט אחד לשני ללא בעיה מיוחדת.
מה שלא ברור לי הוא ש-PARTITION MAGIC 8 לא נותן לי אפשרות להמיר את הפרטישן הזה מ-NTFS ל-FAT32. כל אופציות ההמרה אפורות.
למישהו יש רעיון, פיתרון או משהו דומה? ממש לא בא לי לפזר את החומר בין כל הדיסקים בבית רק בכדי לפרמט את הדיסק כ-FAT32...
אל תחשוב אפילו לנסות בלי לגבות את כל החומר
Partition Tragic (לא לחינם נקראת כך)יכולה להכשל באמצע הפעולה ומשם יהיה מאוד קשה לחזור למצב של תקינות וכנראה שתאבד את ה DATA או שתעבוד ימים על מנת לשחזר חלק ממנו.
NTFS נחשבת מתקדמת יותר מ FAT32 כמו שאתה בוודאי יודע וwindows בכוונה לא סיפקו אופציה לחזור אחורה .
הדרך הטובה היחידה תהיה לגבות את החומר ולפרמט כ FAT32.
Partition Tragic (לא לחינם נקראת כך)יכולה להכשל באמצע הפעולה ומשם יהיה מאוד קשה לחזור למצב של תקינות וכנראה שתאבד את ה DATA או שתעבוד ימים על מנת לשחזר חלק ממנו.
NTFS נחשבת מתקדמת יותר מ FAT32 כמו שאתה בוודאי יודע וwindows בכוונה לא סיפקו אופציה לחזור אחורה .
הדרך הטובה היחידה תהיה לגבות את החומר ולפרמט כ FAT32.
===========================
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
עופר דבר עם צחי
לי הוא עשה את זה,ללא איבוד מידע.
לי הוא עשה את זה,ללא איבוד מידע.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
ניסית להזיז partition ? להגדיל ? להקטין ?eytan99 כתב:לי באופן אישי אף פעם לא קרתה תקלה עם partition magic , אבל להמיר ככה המון מידע - לוקח שנים . יכול להיות שזה יהיה אפילו יותר מהיר לגבות את הנתונים על איזה HD שתשיג ממישהו רק בשביל התהליך....
לפעמים זה עולה אחרי boot עם הודעת שגיעה ואין דרך אחורה ...
חפש ב google את המילים
Partition Magic Error ו HELP .
===========================
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עופר,
אם יש לך לפחות חצי דיסק ריק, חלק אותו לשני פרטישנים ואת הריק תהפוך ל - FAT32 ותעתיק אליו
את החומר שלך, או, כפי שכתבו כאן - תשיג דיסק נוסף.
אין לי פה XP במשרד, אבל אני חושב שיש פונקציה מובניית של ה XP לשנות את סוג הFAT, תבדוק
אם יש שם אופציה לעבור חזרה ל - 32. היא נמצא בלוח הבקרה ב- Administrative Tools
תחת computer managment--->> disk managment
><>
אם יש לך לפחות חצי דיסק ריק, חלק אותו לשני פרטישנים ואת הריק תהפוך ל - FAT32 ותעתיק אליו
את החומר שלך, או, כפי שכתבו כאן - תשיג דיסק נוסף.
אין לי פה XP במשרד, אבל אני חושב שיש פונקציה מובניית של ה XP לשנות את סוג הFAT, תבדוק
אם יש שם אופציה לעבור חזרה ל - 32. היא נמצא בלוח הבקרה ב- Administrative Tools
תחת computer managment--->> disk managment
><>
נציג AQUA-AUDIO
עופר,oferlaor כתב:יש לי דיסק עם חומר שפורמט במקור כ-NTFS.
...
אתה מודע לעובדה של-FAT32 יש מגבלת גודל קבצים של 4GB? מוזר שתוכניתנים שכותבים אפליקציית וידאו ועוד HD, מגבילים את עצמם לקבצים קטנים מ-4GB...
NTFS מתקדמת יותר מ-FAT32 והיא המערכת המומלצת לאפליקציות וידאו ושימוש בקבצים גדולים בכלל.
דודי.
- חיים
- חבר במועדון HT

דודי אתה צודק אבל............
מה זה עוזר לנו?
מה זה עוזר לנו?
חיים-0532253784
חיים-0532253784
...
זה יחסוך לך זמן לחשוב איך לעזור לעופר, ולעופר זמן מיותר בגיבויים ופירמוטים מיותרים.חיים כתב:דודי אתה צודק אבל............
מה זה עוזר לנו?...
אני לא מאמין שמי שכותב היום אפליקציה לניגון HD, יכתוב אותה כך שתתאים רק ל-FAT32, אם כן, זה מראה על רמת התוכניתן דבר שמשפיע נחרצות על רמת האפליקציה, בקיצור... לא הייתי נוגע בח*א כזה.
דודי.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
עופר ,
לדעתי הסיבה שזה לא עובד היא ש FAT לא תומך בגדלים מסוימים מעל X גיגה לפרטישן
בכול מקרה NTFS נהיה סטנדרט , ו WINFX בקרוב יהפוך שוב הכדור
לדעתי הסיבה שזה לא עובד היא ש FAT לא תומך בגדלים מסוימים מעל X גיגה לפרטישן
בכול מקרה NTFS נהיה סטנדרט , ו WINFX בקרוב יהפוך שוב הכדור
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כמה עצות
עופר, קודם כל תעשה Defrag, עדיף אפילו פעמיים ברצף.
NTFS משתמש בקובץ MFT ולא ב-Secondary FAT כמו FAT32. יהיה ל-PM8 קשה מאוד לעשות Convert לדיסק לא מסודר.
יכול להיות גם שיש לך קבצים שגדולים מ-4GB על הדיסק?
בכל מקרה אתה צריך נפח מסוים פנוי על הדיסק לצורך ההמרה. תבדוק שיש לך לפחות 20% פנוי.
קשה לי להאמין, אבל תבדוק שה-Partition בדיסק שלך לא מסומנת כ-Active.
תוודא שאף קובץ על הדיסק לא דחוס ולא מוצפן.
לגבי הרשאות, חשוב מאוד שתוודא שיש הרשאת Full Control עבור Everyone על כל הקבצים בדיסק.
NTFS משתמש בקובץ MFT ולא ב-Secondary FAT כמו FAT32. יהיה ל-PM8 קשה מאוד לעשות Convert לדיסק לא מסודר.
יכול להיות גם שיש לך קבצים שגדולים מ-4GB על הדיסק?
בכל מקרה אתה צריך נפח מסוים פנוי על הדיסק לצורך ההמרה. תבדוק שיש לך לפחות 20% פנוי.
קשה לי להאמין, אבל תבדוק שה-Partition בדיסק שלך לא מסומנת כ-Active.
תוודא שאף קובץ על הדיסק לא דחוס ולא מוצפן.
לגבי הרשאות, חשוב מאוד שתוודא שיש הרשאת Full Control עבור Everyone על כל הקבצים בדיסק.
נכון...
אולם במקרה ומנהל המוצר לא ירד לפרטים אלו, באחריות התוכניתן לממש כמו שצריך ואחריות ה-QA לוודא שהכל עובד... זה רק מחזק את מה שאמרתי, עם בעיות כאלו של תוכנה לא הייתי נוגע.aloni כתב:התוכניתן בדר"כ לא מחליט על האופציותתאשים את מנהל המוצר
...
דודי.
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- קיבל תודות: 0
yes yes yes המרתי הזזתי הגדלתי הקטנתי לפעמים כל פעולה בנפרד לפעמים כסדרה של פעולות.luchy כתב:ניסית להזיז partition ? להגדיל ? להקטין ?
לפעמים זה עולה אחרי boot עם הודעת שגיעה ואין דרך אחורה ......
ומעולם לא היתה לי בעיה.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
דודי, זה ממש לא קשור לשירשור הזה אבל יש סיכוי טוב שהתוכניתן שכתב את זה לא נוהג לצפות בסרטים כאלו ומעולם לא השתמש במכשיר כזה ולמען האמת זה בכלל לא מעניין אותו הוא רק מריץ את סרטי ההדגמה שקיבל בשביל לבדוק שזה עובד.
איש ה- QA בכלל מריץ את התסריטים שקיבל ובסך הכל דיי באותו מצב.
לכן אני אומר שהבעיה היא ההתאמה לדרישות השוק ולא "באג" וזה מה שמנהל המוצר אמור לדאוג לו, בכלל רואים הרבה קטעים כאלו בעיקר בחברות קטנות שלא משקיעות בניהול מוצר (לא מדבר ספציפית על המכשירים האלו).
אגב, בקטע הטכני אני בטוח זאת בעיה ברמה אחרת לתמוך ב- NTFS מאשר FAT אבל זה לא מענייננו כלקוחות.
בקשר לנושא עצמו, מסכים ב- 100% שזה פתרון דבילי ולוקה בחסר.
לכן אני אומר שהבעיה היא ההתאמה לדרישות השוק ולא "באג" וזה מה שמנהל המוצר אמור לדאוג לו, בכלל רואים הרבה קטעים כאלו בעיקר בחברות קטנות שלא משקיעות בניהול מוצר (לא מדבר ספציפית על המכשירים האלו).
אגב, בקטע הטכני אני בטוח זאת בעיה ברמה אחרת לתמוך ב- NTFS מאשר FAT אבל זה לא מענייננו כלקוחות.
בקשר לנושא עצמו, מסכים ב- 100% שזה פתרון דבילי ולוקה בחסר.
HiFiMusic IL
עופר אם עוד לא התחלת עם תהליך ההמרה, אני יכול להלוות לך HD 250G חדש כך שתוכל להעביר אליו את כל החומר, לאחר מכן
לשנות את פורמט הHD שלך ולהחזיר בחזרה, זה עבודה שחורה אבל אין ברירה, זה יכול לקחת כמה שעות בלבד, מה שנראה לי יותר מהיר מלחכות עד שיצא נגן TS שיכול לקרוא HD בפורמט NTFS, מה שמוביל אותי לשאלה WHY THE FUNK הוא לא יכול לקרוא NTFS (למה עד שיוצא משהו מבורך אז עושים לנו את החיים קשים), אין איזה עדכון קושחה(כן יש מילה כזאת זאת לא קללה
) שהופך את הנגן לקורא NTFS, אני מוכן לשלם על עידכון שכזה.......
דרך אגב לי יש רק הארדיסקים בפורמט NTFS כך שאני בבעיה דומה עם 5X MAXTOR 250GB מפוצצים בHD
לשנות את פורמט הHD שלך ולהחזיר בחזרה, זה עבודה שחורה אבל אין ברירה, זה יכול לקחת כמה שעות בלבד, מה שנראה לי יותר מהיר מלחכות עד שיצא נגן TS שיכול לקרוא HD בפורמט NTFS, מה שמוביל אותי לשאלה WHY THE FUNK הוא לא יכול לקרוא NTFS (למה עד שיוצא משהו מבורך אז עושים לנו את החיים קשים), אין איזה עדכון קושחה(כן יש מילה כזאת זאת לא קללה
דרך אגב לי יש רק הארדיסקים בפורמט NTFS כך שאני בבעיה דומה עם 5X MAXTOR 250GB מפוצצים בHD
תשמע...
תוכניתן שכותב תוכנה ולא מבין על מה ולמה הוא כותב זו בעיה מערכתית. הוא מריץ רק את קבצי ההדגמה שלו, אין בעיה בתור UNIT TESTING, ה-QA שלו צריך לבדוק את כל מכלול האפשרויות שיכולות להיות אם לא זו בעיה מערכתית, ועוד לא נכנסנו לרשלנות של מנהל המוצר...aloni כתב:דודי, זה ממש לא קשור לשירשור הזה אבל יש סיכוי טוב שהתוכניתן שכתב את זה לא נוהג לצפות בסרטים כאלו ומעולם לא השתמש במכשיר כזה ולמען האמת זה בכלל לא מעניין אותו הוא רק מריץ את סרטי ההדגמה שקיבל בשביל לבדוק שזה עובד.
בקשר לנושא עצמו, מסכים ב- 100% שזה פתרון דבילי ולוקה בחסר....
למה זה קשור לשירשור... כי נותנים כאן עשרות פיתרונות או פיתרונות כאילו לבעיה שכלל לא אמורה להיות קיימת. כולנו אוהבים לנסות ולהיתנסות בכל מיני תוכנות חדשות יותר או פחות אבל תמיד מתכנסים לתוכנה שתיים שבה משתמשים בד"כ, תוכנה עם מגבלה בסיסית כזו, סביר שגם תתפקד רע במקרים יותר מסובכים ולכן סביר שלא נשתמש בה בכלל ואז הבעיה של NTFS או FAT32 כלל לא קיימת.
דודי.
- חיים
- חבר במועדון HT

דודי אני ואתה לא משדרים על אוטו גל
הכוונה היית שאנחנו חייבים לפרמט בגלל שהמכשירים שאנחנו מתעסקים איתם(פיניקל הג'י וי סי ושות)
לא תומכים בפורמטים אחרים
וזו הסיבה שעופר חייב לפרמט
הכוונה היית שאנחנו חייבים לפרמט בגלל שהמכשירים שאנחנו מתעסקים איתם(פיניקל הג'י וי סי ושות)
לא תומכים בפורמטים אחרים
וזו הסיבה שעופר חייב לפרמט
חיים-0532253784
חיים-0532253784