מספר שאלות לפני התקנת Win 7 MC
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
שלום לכולם,
כיום אני מריץ HTPC עם Win XP MCE ואני והמשפחה מרוצים מאוד.
אני שוקל ברצינות לעבור ל- Win 7 MC אבל לפני שאני ניגש לפרוייקט הזה יש לי מספר שאלות - לאלו שכבר התנסו:
1. בקשר ל-EPG - אני יודע שהיום עדיין אין את MegaEPG עבור W7. אז מה קורה עם EPG (בהנחה שאין לי כרטיס לווין אלא דרך האינטרנט)? האם W7 יודע להוריד את ה-EPG הבסיסי בדומה לויסטה (שעליה דילגתי) ?
2. איך הקודקים הפנימיים של ה-W7? האם יש צורך בהתקנת קודקים חיצוניים עבור MVK/AVI/MPEG2 בדומה ל-XP MCE?
3. האם ffdshow נתמך מלא ב-W7
4.ב-XP MCE ישנה בעייה שלא ניתן להריץ סרט שהוא לא MPEG2 (ניתן רק לדלג אבל לא להריץ במהירות) - האם הבעייה קיימת גם ב-W7 ?
נ.ב. בבקשה אל תציעו לי Media Portal או SAGE או Linux וכו' - אני כרגע לא בנוי להתקנת משהו חדש ושונה לגמרי, אולי בעתיד נלך לכיוון הלינוקס, אבל לא כרגע.
תודה,
יוסי
כיום אני מריץ HTPC עם Win XP MCE ואני והמשפחה מרוצים מאוד.
אני שוקל ברצינות לעבור ל- Win 7 MC אבל לפני שאני ניגש לפרוייקט הזה יש לי מספר שאלות - לאלו שכבר התנסו:
1. בקשר ל-EPG - אני יודע שהיום עדיין אין את MegaEPG עבור W7. אז מה קורה עם EPG (בהנחה שאין לי כרטיס לווין אלא דרך האינטרנט)? האם W7 יודע להוריד את ה-EPG הבסיסי בדומה לויסטה (שעליה דילגתי) ?
2. איך הקודקים הפנימיים של ה-W7? האם יש צורך בהתקנת קודקים חיצוניים עבור MVK/AVI/MPEG2 בדומה ל-XP MCE?
3. האם ffdshow נתמך מלא ב-W7
4.ב-XP MCE ישנה בעייה שלא ניתן להריץ סרט שהוא לא MPEG2 (ניתן רק לדלג אבל לא להריץ במהירות) - האם הבעייה קיימת גם ב-W7 ?
נ.ב. בבקשה אל תציעו לי Media Portal או SAGE או Linux וכו' - אני כרגע לא בנוי להתקנת משהו חדש ושונה לגמרי, אולי בעתיד נלך לכיוון הלינוקס, אבל לא כרגע.
תודה,
יוסי
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

בעיקר בגלל חוסר האפשרות להריץ מהר (מה שכתוב בסעיף 4). וגם בגלל ה-GUI המשופר.mp3lll כתב:1 ברצינות ובאמת, אם אתה באמת מרוצה למה להחליף סוס מנצח?! בשביל משהו חדש שאולי לא יהיה לך כל כך טוב?...
ולמה להחליף סוס מנצח ? אם יש סוס חזק יותר אז למה לא? ולכן יש את השאלות - לבדוק האם הסוס החדש הוא טוב יותר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. אם אתה מנוי של יס, ה-EPG המובנה של ה-7MC בסה"כ סביר וכולל את רוב הערוצים. למנויי הוט הוא בעייתי כי חסרים הרבה ערוצים מרכזיים.
2. הקודקים הפנימיים לא תומכים בכתוביות, ולכן צריך להתקין חיצוניים, למשל, חבילת הקודקים המינימליסטית של SHARK007 והגדרות מתאימות בתוכנת הגדרות הקודקים שמגיעה עם החבילה.
3. בהגדרות המתאימות, כן (SHARK007 מתקין גם את ה-FFDShow).
4. יש בכל מקרה את ה-Media Control, תוסף למדיה סנטר שפותר את הבעייה הזו.
2. הקודקים הפנימיים לא תומכים בכתוביות, ולכן צריך להתקין חיצוניים, למשל, חבילת הקודקים המינימליסטית של SHARK007 והגדרות מתאימות בתוכנת הגדרות הקודקים שמגיעה עם החבילה.
4. יש בכל מקרה את ה-Media Control, תוסף למדיה סנטר שפותר את הבעייה הזו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

תודה על העזרה... וכן, יש לי יס.pixies כתב:1. אם אתה מנוי של יס, ה-EPG המובנה של ה-7MC בסה"כ סביר וכולל את רוב הערוצים. למנויי הוט הוא בעייתי כי חסרים הרבה ערוצים מרכזיים.
4. יש בכל מקרה את ה-Media Control, תוסף למדיה סנטר שפותר את הבעייה הזו....
אם ככה, האם יש צורך בכלל ב-ffdshow או שמספיק ה-shark הזה? האם ffdshow יכול להיות במקום שארק או שלא?
התוסף הזה - מתאים ל-7 או רק לויסטה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
השארק מתקין את ה-FFDShow, אז אין צורך להתקין בנפרד עוד פעם. לא ניתן להתקין רק FFDShow, כי השארק כולל תוכנת הגדרות המאפשרת לך להפעיל אותו במקום הקודקים הפנימיים של מיקרוסופט.
לתוסף Media Control יצאה גירסה חדשה שתומכת גם ב-7.
לתוסף Media Control יצאה גירסה חדשה שתומכת גם ב-7.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
yossigab, מה ש SHARK007 עושה זה בעיקר להתקין את ffdshow ומפצלי המדיה ולתת לך מסך אחד שממנו תוכל לנהל את הקודקים. ב W7 הוא גם מבצע שינויים במערכת ההפעלה כדי לאפשר לך להשתמש ב ffdshow עם ה Media Player
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.