למה להזרים מדיה?
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
יש נושא שעולה כאן הרבה בפורום: הזרמת סרטים דרך רשת אלחוטית. בעיקר מדברים על סרטי 1080P, מישהו בדרך כלל שואל, ועונים לו שזה בלתי אפשרי. השאלות האלה חוזרות לעיתים מאוד קרובות, ואני שואל את עצמי שאלה אחרת - למה בכלל להזרים? יש משהו שאני מפספס כאן?
אני אסביר: לי יש מזרים מדיה (פופקורן A100), ומעולם לא הזרמתי אפילו סרט אחד! יש לי בו דיסק פנימי , והוא גם מחובר לדיסק USB חיצוני. הוא מחובר ברשת (קווית, אבל לא נראה לי שזה שונה משמעותית מאלחוטית), למחשב שבו אני מורד תכנים - ואני פשוט מבצע העתקה מעל גבי הרשת.
כדי לסבר את האוזן: אני מוריד כמעט רק אימאג'ים של בלו ריי, ואני יודע שההעתקה לוקחת זמן רב. אני מתזמן את ההעתקות ללילה, או לזמן היום שבו אני לא נמצא, ואז צופה בסרטים מקומית.
השאלה שלי היא בעצם - למה אנשים מזרימים מדיה? האם אני מפספס משהו? לא יכול להיות שכל הסיפור הוא חיסכון ברכישת דיסק פנימי או חיצוני, פשוט לא נראה לי הגיוני.
מישהו יכול להתייחס?
אני אסביר: לי יש מזרים מדיה (פופקורן A100), ומעולם לא הזרמתי אפילו סרט אחד! יש לי בו דיסק פנימי , והוא גם מחובר לדיסק USB חיצוני. הוא מחובר ברשת (קווית, אבל לא נראה לי שזה שונה משמעותית מאלחוטית), למחשב שבו אני מורד תכנים - ואני פשוט מבצע העתקה מעל גבי הרשת.
כדי לסבר את האוזן: אני מוריד כמעט רק אימאג'ים של בלו ריי, ואני יודע שההעתקה לוקחת זמן רב. אני מתזמן את ההעתקות ללילה, או לזמן היום שבו אני לא נמצא, ואז צופה בסרטים מקומית.
השאלה שלי היא בעצם - למה אנשים מזרימים מדיה? האם אני מפספס משהו? לא יכול להיות שכל הסיפור הוא חיסכון ברכישת דיסק פנימי או חיצוני, פשוט לא נראה לי הגיוני.
מישהו יכול להתייחס?
- shay1972
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 251
כמה מקום יש בשני הכוננים הללו?
יש פה אנשים עם 8T של חומר ויותר......
אין כמו הנוחות של לפתוח טלויזיוה ולבחור מתוך כ-ל המאגר שלך ולא רק ממה שהעתקת בשבוע האחרון.
יש פה אנשים עם 8T של חומר ויותר......
אין כמו הנוחות של לפתוח טלויזיוה ולבחור מתוך כ-ל המאגר שלך ולא רק ממה שהעתקת בשבוע האחרון.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
יש לי כמה נקודות בבית:
סלון, חדר שינה, שני חדרי ילדים
סלון, חדר שינה, שני חדרי ילדים
- sky1sky10
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3357
nir11,
אני בדיוק עושה כמוך,
אבל יש אנשים שמורידים תכנים כנראה ישירות לדיסק רשת ואז הם מעוניינים שכל המחשבים ברשת
ישאבו נתונים או קבצים מאותו דיסק רשת. שיתוף הדיסק של הפופקורן ברשת הוא איטי מאוד מבחינת
העתקה או שליפת נתונים.
אבל אני לא מצליח להבין אם מזרימים מדיה מהמחשב עצמו - כי זה דורש מהמחשב שיישאר דלוק,
כל הזמן... במקרה הזה לא נראה לי שיש איזשהו חסכון או יתרון - להפך, תלותי במחשב בעת ניגון מדיה
נראה לי חסרון גדול.
אגב,
האם אפשר לחבר 8T דיסקים USB לפופקורן ?
אני בדיוק עושה כמוך,
אבל יש אנשים שמורידים תכנים כנראה ישירות לדיסק רשת ואז הם מעוניינים שכל המחשבים ברשת
ישאבו נתונים או קבצים מאותו דיסק רשת. שיתוף הדיסק של הפופקורן ברשת הוא איטי מאוד מבחינת
העתקה או שליפת נתונים.
אבל אני לא מצליח להבין אם מזרימים מדיה מהמחשב עצמו - כי זה דורש מהמחשב שיישאר דלוק,
כל הזמן... במקרה הזה לא נראה לי שיש איזשהו חסכון או יתרון - להפך, תלותי במחשב בעת ניגון מדיה
נראה לי חסרון גדול.
אגב,
האם אפשר לחבר 8T דיסקים USB לפופקורן ?
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

יש לי טרה וחצי, אני לא יכול להגיד שזה מספיק, אני באמת לפני קניית דיסק USB נוסף, כנראה בנפח 1.5T. אני חושב שאם תיתן לי עוד 8T - גם הם יגמרו מתי שהוא.
העניין הוא שניגון לוקאלי פותר את כל הבעיות האלה של גימגומים ברשת.
אם הייתי קונה NAS, הייתי מאחסן עליו את כל מה שאני לא מנגן באופן יומיומי, ועדייו שומר לוקאלית את מה שאני עומד לנגן. לפופקורן אפשר להכניס דיסק של 1.5T פנימי (או קיי, ב 110, לא ב 100 שלי), ולחבר עוד שני דיסקים חיצוניים בנפח 1.5T. סה"כ אתה מגיע ל 4.5T.
אפילו אם מניחים שכל אימאג' של בלו ריי הוא 50 גיגה ( שזו הגזמה), ניתן לאחסן כך 90 סרטים. מי צריך יותר מ 50 סרטים זמינים לנגינה מיידית?
אגב, יש היום רכזות USB2, אני חושב שאפשר לחבר לפופקורן הרבה יותר מ 2 דיסקים חיצוניים, מה גם ש NAS עולה ה-ר-ב-ה יותר מדיסק USB פשוט.
העניין הוא שניגון לוקאלי פותר את כל הבעיות האלה של גימגומים ברשת.
אם הייתי קונה NAS, הייתי מאחסן עליו את כל מה שאני לא מנגן באופן יומיומי, ועדייו שומר לוקאלית את מה שאני עומד לנגן. לפופקורן אפשר להכניס דיסק של 1.5T פנימי (או קיי, ב 110, לא ב 100 שלי), ולחבר עוד שני דיסקים חיצוניים בנפח 1.5T. סה"כ אתה מגיע ל 4.5T.
אפילו אם מניחים שכל אימאג' של בלו ריי הוא 50 גיגה ( שזו הגזמה), ניתן לאחסן כך 90 סרטים. מי צריך יותר מ 50 סרטים זמינים לנגינה מיידית?
אגב, יש היום רכזות USB2, אני חושב שאפשר לחבר לפופקורן הרבה יותר מ 2 דיסקים חיצוניים, מה גם ש NAS עולה ה-ר-ב-ה יותר מדיסק USB פשוט.
- shay1972
-
- חבר פעיל מאוד

NIR11
נקודה נוספת -
אם המכשיר שלך מחובר באופן חוטי לרשת - אז אין שום בעיית גימגומים - ולא, זה לא כמו באלחוטי (למרות שרשמת כך).
אני צופה בתכני 1080P ללא שום בעיות דרך רשת חוטית,
נקודה נוספת -
אם המכשיר שלך מחובר באופן חוטי לרשת - אז אין שום בעיית גימגומים - ולא, זה לא כמו באלחוטי (למרות שרשמת כך).
אני צופה בתכני 1080P ללא שום בעיות דרך רשת חוטית,
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

באמת? לפי מה שקראתי כאן, יש גימגומים, אני אישית לא ניסיתי.
הכוונה שלי הייתה שאין הבדלים גדולים במהירות העתקה בין רשת קווית לרשת אלחוטית. אצלי בבית ההעתקה על הרשת הקווית היא במהירות של 4.8 מגה בייט לשניה, וברשת האלחוטית (תקן G) מגה בייט אחד לשניה.
כשמשאירים העתקה בלילה זה לא כל כך משנה...
הכוונה שלי הייתה שאין הבדלים גדולים במהירות העתקה בין רשת קווית לרשת אלחוטית. אצלי בבית ההעתקה על הרשת הקווית היא במהירות של 4.8 מגה בייט לשניה, וברשת האלחוטית (תקן G) מגה בייט אחד לשניה.
כשמשאירים העתקה בלילה זה לא כל כך משנה...
- shay1972
-
- חבר פעיל מאוד

אתה מתאר הפרש בין 8 Mbps ל 38 Mbps שזה בדיוק ההבדל בין סרט MKV מקודד 720P לבין 1080P או אפילו ריפ של הקרן הכחולה - וזה הבדל עצום...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
בהזרמה ברשת קווית שמוגדרת כמו שצריך אין שום גמגומים.
אתה כל פעם מעתיק ידנית את הסרטים שלך אחרי שאתה מוריד אותם במחשב הרגיל שלך. מיותר ומסורבל.
כל הרעיון הוא שתעבוד פחות. תחשוב על המחשב הרגיל שלך כעל שרת ה-VOD הפרטי שלך, שאתה יכול לגשת אליו מכל סטרימר שאתה מתקין בבית.
אתה כל פעם מעתיק ידנית את הסרטים שלך אחרי שאתה מוריד אותם במחשב הרגיל שלך. מיותר ומסורבל.
כל הרעיון הוא שתעבוד פחות. תחשוב על המחשב הרגיל שלך כעל שרת ה-VOD הפרטי שלך, שאתה יכול לגשת אליו מכל סטרימר שאתה מתקין בבית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
שאלה מצויינת. יותר מזה - מתבקשת.
פעם חבר שאל אותי למה אני לא פשוט רוכש DVD. כי במקרה שלו, החיים מאוד פשוטים. הוא רכש בזמנו כונן DVD שתומך ב-DIVX. אז הוא מוריד את הסרט, אחרי זה הוא פותח תוכנה שמלבישה עליו את התרגום באופן מובנה. את זה הוא צורב ל-DVD, לוקח את ה-DVD לסלון, צופה בתוכן ובסוף הצפיה שם את הדיסק בארון (שם הוא ישב זמן רב עד שלבסוף יזרק לפח).
שימו לב כמה אנרגיה הוא היה מבזבז בשביל לצפות בסרט.
עם מזרימדיה בשיטה של דיסק הקשיח, אתה פשוט לוקח את הסרט מהמקום שהוא נמצא בו (הדיסק שלך במחשב) מעתיק אותו (ברשת או דרך USB) למזרימדיה (מה שעלול לקחת זמן מה אם הסרט גדול מאוד - לפעמים עד חצי שעה עד שעה). אחרי שסיימת אתה הולך לראות את הסרט ובתומו אתה מוחק את הקובץ.
אז יש לנו את הסרט על המחשב, עכשיו אני ניגש למזרימדיה ולוחץ על PLAY.
קיצרנו במשהו את ההליכים?
למי שנוח להעביר ביטים מחדר אחד לחדר שני ללא צורך (למה לא להעביר אותם תוך כדי צפיה?!) אז רשת באמת מיותרת.
יש עוד סיבה אחת שנוח יותר לעבוד עם רשת. כשיש לך מקור אחד ממש גדול או כמה מקורות שונים של תוכן. לדוגמא, אם יש לך מאגר גדול של תוכן על דיסק חיצוני. מאגרשת כזה יכול להכיל כמה טרות של חומר (אלפי גיגה). זה כמובן יותר ממה שאנחנו רוצים לשים בתוך דיסק קשיח שירוץ בתוך מזרימדיה.
אה, וכמובן שהדור הנוכחי של מזרימדיות יודע גם להתממשק לאינטרנט ולנגן תכנים הישר מהרשת (אודיו, תמונות ווידאו).
פעם חבר שאל אותי למה אני לא פשוט רוכש DVD. כי במקרה שלו, החיים מאוד פשוטים. הוא רכש בזמנו כונן DVD שתומך ב-DIVX. אז הוא מוריד את הסרט, אחרי זה הוא פותח תוכנה שמלבישה עליו את התרגום באופן מובנה. את זה הוא צורב ל-DVD, לוקח את ה-DVD לסלון, צופה בתוכן ובסוף הצפיה שם את הדיסק בארון (שם הוא ישב זמן רב עד שלבסוף יזרק לפח).
שימו לב כמה אנרגיה הוא היה מבזבז בשביל לצפות בסרט.
עם מזרימדיה בשיטה של דיסק הקשיח, אתה פשוט לוקח את הסרט מהמקום שהוא נמצא בו (הדיסק שלך במחשב) מעתיק אותו (ברשת או דרך USB) למזרימדיה (מה שעלול לקחת זמן מה אם הסרט גדול מאוד - לפעמים עד חצי שעה עד שעה). אחרי שסיימת אתה הולך לראות את הסרט ובתומו אתה מוחק את הקובץ.
אז יש לנו את הסרט על המחשב, עכשיו אני ניגש למזרימדיה ולוחץ על PLAY.
קיצרנו במשהו את ההליכים?
למי שנוח להעביר ביטים מחדר אחד לחדר שני ללא צורך (למה לא להעביר אותם תוך כדי צפיה?!) אז רשת באמת מיותרת.
יש עוד סיבה אחת שנוח יותר לעבוד עם רשת. כשיש לך מקור אחד ממש גדול או כמה מקורות שונים של תוכן. לדוגמא, אם יש לך מאגר גדול של תוכן על דיסק חיצוני. מאגרשת כזה יכול להכיל כמה טרות של חומר (אלפי גיגה). זה כמובן יותר ממה שאנחנו רוצים לשים בתוך דיסק קשיח שירוץ בתוך מזרימדיה.
אה, וכמובן שהדור הנוכחי של מזרימדיות יודע גם להתממשק לאינטרנט ולנגן תכנים הישר מהרשת (אודיו, תמונות ווידאו).
- michael123
-
- חבר מכור קשה

4.8MB/s? משהו לא בסדר כאן..nir11 כתב:באמת? לפי מה שקראתי כאן, יש גימגומים, אני אישית לא ניסיתי.
כשמשאירים העתקה בלילה זה לא כל כך משנה......
אצלי העתקה משרת קבצים מתבצעת ב-60MB/s והחסימה היא לא ברשת אלא דיסקים.
60MB/s זה לא הרבה, אבל יותר ממספיק כדי להריץ ריפים של בלו-ריי בכמה חדרים במקביל, ללא גימגומים
לדעתי, זה מאוד נוח שכל המדיה בבית מרוכזת במקום אחד
רק צריך לדאוג שלא תהיה SPOF
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

או קיי, הבנתי, כנראה שזה פשוט עניין של גישה:
אני באמת מתיחחס למזרימדיה שלי כאל נגן DVD - רק אחד כזה שמתחבר לדיסק USB בלי שום מגבלות מיותרות (FAT32), ועם יכולת לנגן כל פורמט, לא רק DIVX, שלא לדבר על HD.
ההעתקות אצלי מתבצעות בצורה מאוד פשוטה - כמעט אוטומאטית - כל מה שמיועד להעתקה הולך למחיצה מסוימת, ויש scheduled task שפוט מעתיק כל מה שיש בה פעמיים ביום...
אני מסכים שהגישה שלך נכונה יותר, שהרי יותר הגיוני להשתמש באמצעי אחסון מרכזי מאשר לשמור עותקים מקומיים בכל מני מקומות. העניין הוא שזו גישה שמתאימה למשרד, או לעסק, אני בסך הכל בנאדם שרוצה לראות סרטים. לא מעניין אותי כל כך שדברים "ייעשו נכון".
יש לי מזרימדיה אחד, ועכשיו אני מתכוון להוסיף עוד אחד, בחדר השינה - כדי לראות קצת סרטים וסדרות לפני השינה.
אני מעדיף לחבר אותו לדיסק חיצוני, מאשר להשקיע בNAS. לעניות דעתי NAS זה אובר קיל עבור 99 אחוז מהמשתמשים הבייתים - גם המתקדמים ביניהם, וזאת בעיקר בהתחשב במחיר.
לגבי גלישה ברשת וכו', החוויה המתקבלת אצלי כל כך עלובה, שאני לא משתשמש בזה בכלל.
כמו שאמרתי - מבחינתי זאת קופבה לניגון סרטים וסדרות. Nothing more.
יש עוד משהו שצריך להגדיר?
אני באמת מתיחחס למזרימדיה שלי כאל נגן DVD - רק אחד כזה שמתחבר לדיסק USB בלי שום מגבלות מיותרות (FAT32), ועם יכולת לנגן כל פורמט, לא רק DIVX, שלא לדבר על HD.
ההעתקות אצלי מתבצעות בצורה מאוד פשוטה - כמעט אוטומאטית - כל מה שמיועד להעתקה הולך למחיצה מסוימת, ויש scheduled task שפוט מעתיק כל מה שיש בה פעמיים ביום...
אני מסכים שהגישה שלך נכונה יותר, שהרי יותר הגיוני להשתמש באמצעי אחסון מרכזי מאשר לשמור עותקים מקומיים בכל מני מקומות. העניין הוא שזו גישה שמתאימה למשרד, או לעסק, אני בסך הכל בנאדם שרוצה לראות סרטים. לא מעניין אותי כל כך שדברים "ייעשו נכון".
יש לי מזרימדיה אחד, ועכשיו אני מתכוון להוסיף עוד אחד, בחדר השינה - כדי לראות קצת סרטים וסדרות לפני השינה.
אני מעדיף לחבר אותו לדיסק חיצוני, מאשר להשקיע בNAS. לעניות דעתי NAS זה אובר קיל עבור 99 אחוז מהמשתמשים הבייתים - גם המתקדמים ביניהם, וזאת בעיקר בהתחשב במחיר.
לגבי גלישה ברשת וכו', החוויה המתקבלת אצלי כל כך עלובה, שאני לא משתשמש בזה בכלל.
כמו שאמרתי - מבחינתי זאת קופבה לניגון סרטים וסדרות. Nothing more.
שאלה: מה בדיוק צריך להגדיר ברשת בייתית כדי שהיא תהיה "מוגדרת כמו שצריך"? יש לי ראוטר עם 4 פורטים, שהם כמובן unmanaged, ועוד שתי נקודות גישה אלחוטיות שעובדות בלי הצפנה (חסימת MAC בלבד, ואני מודע לבעיתיות) כדי למקסם ביצועים. עוד משהו שמקונפג אצלי זה שהוויאלס עובד במוד G בלבד, ז"א לא B/G MIXED.בהזרמה ברשת קווית שמוגדרת כמו שצריך אין שום גמגומים....
יש עוד משהו שצריך להגדיר?
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

הכל בסדר, כי אני כתבתי 4.8 מגה בייט לשניה. המגבלה של הפופקורן כפי שהיא מפורסמת בוויקי שלהם (ובעוד מקומות) היא עד 5.6 מגה בייט לשניה אאל"ט, כך שה 7.3 מגה בייט שאתה מתאר (60 מגה ביט לשניה) הם בלתי אפשרים- בפופקורן.4.8MB/s? משהו לא בסדר כאן..
אצלי העתקה משרת קבצים מתבצעת ב-60MB/s והחסימה היא לא ברשת אלא דיסקים.
60MB/s זה לא הרבה, אבל יותר ממספיק כדי להריץ ריפים של בלו-ריי בכמה חדרים במקביל, ללא גימגומים
לדעתי, זה מאוד נוח שכל המדיה בבית מרוכזת במקום אחד...
אני קצת מופתע מהאמירה הזו. מדובר על רשת ביתית. כל צומת בה הוא SPOF. אתה רוצה לומר לי שאתה דואג ל HA בכל הצמתים שיש לך ברשת הבייתית שלך?רק צריך לדאוג שלא תהיה SPOF...
- michael123
-
- חבר מכור קשה

א. כתבתי 60 מגה בייט - 480Mbps נקי, אחרי מס
והבעיה היא לא ברשת אלא storage
ב. standby. יש לי פשוט ציוד ספאר לגיבוי
נשרף לי בדיוק switch שבוע שעבר, שמתי אחד אחר במקום
אחרת - אין לי מוזיקה, אין לי סרטים, אין לי תמונות, אין כלום
ב. standby. יש לי פשוט ציוד ספאר לגיבוי
נשרף לי בדיוק switch שבוע שעבר, שמתי אחד אחר במקום
אחרת - אין לי מוזיקה, אין לי סרטים, אין לי תמונות, אין כלום
-
nir11
-
- חבר מביא חבר

אתה מדבר על העתקה דרך USB2?480Mbps...
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
ממעבר לכל מה שנכתב על נוחות הזרמת המדיה
ריבוי משתמשים וריבוי נקודות, לא צריך לנייד את המכשיר לטעינה ומחיקה (נכון, יש SMB ויש FTP - עדיין איטיים ומעסיקים את הסטרימר)
אתה ממש, אבל ממש לא יכול להשוות בין קווי לאלחוטי
אני רואה סרטי בלוריי ברשת דרך ה 6500
באלחוטי אני יכול לחלום על זה (נכון להיום)
ריבוי משתמשים וריבוי נקודות, לא צריך לנייד את המכשיר לטעינה ומחיקה (נכון, יש SMB ויש FTP - עדיין איטיים ומעסיקים את הסטרימר)
אתה ממש, אבל ממש לא יכול להשוות בין קווי לאלחוטי
אני רואה סרטי בלוריי ברשת דרך ה 6500
באלחוטי אני יכול לחלום על זה (נכון להיום)
העם דורש..... כל מיני דברים
- michael123
-
- חבר מכור קשה

רשת Gigabit בייתיתnir11 כתב:אתה מדבר על העתקה דרך USB2?480Mbps......
- ashk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 942
מיכאל
אתה מדבר על רשת GIGA? אין לPCH-A1XX יכולת כזו.
אתה מדבר על רשת GIGA? אין לPCH-A1XX יכולת כזו.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
nir11
לא צריך NAד כדי שיהיה לך מאגר ראשי. פשוט להוסיף את הדיסקים הקשיחים למחשב נייח אחד.
לדוגמא אצלי-
1 טרה בתוך ה A110, הדיע לגבול עליון שלו, אז החלטתי שכל מה שהוא לא תוכן HD להעביר חזרה למחשב הביתי.
גם שם התברר שאין מספיק מקום, אבל לשימחתי יש מקום לעוד שלושה דיסקים קשיחים, אז רכשתי אחד נוסף של טרה (היום זה לא כל כך יקר),
והתקנתי בתוכו.
כך דרך הרשת (אלחוטית אגב, G) יש לי קצב נתונים גבוה מספיק עבור ריפים של DVD ו- 720p,
בעוד לקצבים גבוהים יותר - יש כונן בתוך ה- A110.
מאחר ואני עובד עם לינוקס (לא נכנס לדיון הזה שוב...) אני עובד עם שרת NFS שמאפשר קצב נתונים גבוה ב- 30% מזה של SMB עבור קצב נתונים בזמן הסרט
(אם כי זה לא מועיל בהעתקת קבצים...).
איך זה בא לידי ביטוי? בשרת SMB ריפים של DVD גימגמו, buffering לקח נצח, גפיצה בתוך הסרט גרמה לקפיאה של כחצי דקה וכד', ב- NFS עובד חלק.
כשאחליף את הרשת לתקן N, כל זה יהפוך למיותר, כי אז המחשב יהפוך למעיין NAS בפני עצמו (עם עוד כונן קשיח בדרך) והכונן שב- A110 יהיה לסרטי קלאסיקה שישמרו לאורך זמן (אלה שצופים, אוהבים ורוצים לשמור).
לא צריך NAד כדי שיהיה לך מאגר ראשי. פשוט להוסיף את הדיסקים הקשיחים למחשב נייח אחד.
לדוגמא אצלי-
1 טרה בתוך ה A110, הדיע לגבול עליון שלו, אז החלטתי שכל מה שהוא לא תוכן HD להעביר חזרה למחשב הביתי.
גם שם התברר שאין מספיק מקום, אבל לשימחתי יש מקום לעוד שלושה דיסקים קשיחים, אז רכשתי אחד נוסף של טרה (היום זה לא כל כך יקר),
והתקנתי בתוכו.
כך דרך הרשת (אלחוטית אגב, G) יש לי קצב נתונים גבוה מספיק עבור ריפים של DVD ו- 720p,
בעוד לקצבים גבוהים יותר - יש כונן בתוך ה- A110.
מאחר ואני עובד עם לינוקס (לא נכנס לדיון הזה שוב...) אני עובד עם שרת NFS שמאפשר קצב נתונים גבוה ב- 30% מזה של SMB עבור קצב נתונים בזמן הסרט
(אם כי זה לא מועיל בהעתקת קבצים...).
איך זה בא לידי ביטוי? בשרת SMB ריפים של DVD גימגמו, buffering לקח נצח, גפיצה בתוך הסרט גרמה לקפיאה של כחצי דקה וכד', ב- NFS עובד חלק.
כשאחליף את הרשת לתקן N, כל זה יהפוך למיותר, כי אז המחשב יהפוך למעיין NAS בפני עצמו (עם עוד כונן קשיח בדרך) והכונן שב- A110 יהיה לסרטי קלאסיקה שישמרו לאורך זמן (אלה שצופים, אוהבים ורוצים לשמור).
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אולי. אני מתייחס לתגובה כי אין הבדל מהותי בין רשת קווית ל-wi fiashk כתב:מיכאל
אתה מדבר על רשת GIGA? אין לPCH-A1XX יכולת כזו....