מבקש הסבר על הגברה
-
TheSoulTaker
- חבר פעיל

- תגובות: 77
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
לא מצאתי משהו שעוזר לי אז אני אנסה לשאול פה.
אני רוצה הסבר מובן ומפורט על מה זה:
מגבר הספק - מה זה בדיוק, כמה אני צריך אם יש לי זוג רמקולים, איך בוחרים ועוד.
קדם מגבר - כנ"ל, מה זה בדיוק, כמה אני צריך אם יש לי זוג רמקולים, איך בוחרים ועוד.
והסבר על בחירת מגברי מנורות/משולבים
האם אני אוכל להרכיב הגברה נאה לרמקולים שלי (זוג פירלס דני 300 וואט RMS) בתקציב של כ-2000 ש"ח בהתחשב שאפשר יד 2/3?
בכללי, אילו דברים אני אמור לחפש במגבר כדי שייתן לי תמורה טובה (כמה וואט אני צריך אם הרמקולים הם 300 וואט ו-96 די בי)
אני פשוט מאוד חדש בעסקי ההגברה ואני רוצה להנות מהמוסיקה שאני שומע.
אני רוצה הסבר מובן ומפורט על מה זה:
מגבר הספק - מה זה בדיוק, כמה אני צריך אם יש לי זוג רמקולים, איך בוחרים ועוד.
קדם מגבר - כנ"ל, מה זה בדיוק, כמה אני צריך אם יש לי זוג רמקולים, איך בוחרים ועוד.
והסבר על בחירת מגברי מנורות/משולבים
האם אני אוכל להרכיב הגברה נאה לרמקולים שלי (זוג פירלס דני 300 וואט RMS) בתקציב של כ-2000 ש"ח בהתחשב שאפשר יד 2/3?
בכללי, אילו דברים אני אמור לחפש במגבר כדי שייתן לי תמורה טובה (כמה וואט אני צריך אם הרמקולים הם 300 וואט ו-96 די בי)
אני פשוט מאוד חדש בעסקי ההגברה ואני רוצה להנות מהמוסיקה שאני שומע.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לשיטתי, הטכנולוגיה (שפופרות, טרנזיסטורי או דיגיטלי), הטופולוגיה (משולב, PRE+POWER) או כל דבר אחר, פשוט לא מעניין.
השאלה היא רק איך זה נשמע לי בשילוב עם הרמקולים שלי.
קדם המגבר תפקידו הוא לברור כניסות ולבקר את הווליום.
ברירת הכניסות נעשה ע"י ממתג ובקרת הווליום נעשית ע"י הנחתת האות המגיע מהמקור. כשאין הנחתה (מקסימום ווליום) וכשיש הנחתה מקסימלית (ווליום 0).
מגבר כח, תפקידו לקחת את המוצא של קדם המגבר ופשוט להכפיל אותו פי X. ע"מ לתת מספיק מתח/זרם (תלוי בתצורה) לרמקול.
מגברים משולבים כוללים את יחידת הקדם מגבר ומגבר הכח באותו מארז.
מגברי כח שהם מונו-בלוקים, פשוט פיצלו כל ערוץ למארז שונה.
מגברים הייברידיים כוללים בד"כ יחידת קדם מגבר עם שפופרות ומגבר כח טרנזיסטורי או דיגיטלי.
ברירת הכניסות נעשה ע"י ממתג ובקרת הווליום נעשית ע"י הנחתת האות המגיע מהמקור. כשאין הנחתה (מקסימום ווליום) וכשיש הנחתה מקסימלית (ווליום 0).
מגבר כח, תפקידו לקחת את המוצא של קדם המגבר ופשוט להכפיל אותו פי X. ע"מ לתת מספיק מתח/זרם (תלוי בתצורה) לרמקול.
מגברים הייברידיים כוללים בד"כ יחידת קדם מגבר עם שפופרות ומגבר כח טרנזיסטורי או דיגיטלי.
-
TheSoulTaker
- חבר פעיל

אחי שים לב שיש עוד שאלות בגוף ההודעה, אני אשמח אם תענה/ו לי.MartinHSabag כתב:לשיטתי, הטכנולוגיה (שפופרות, טרנזיסטורי או דיגיטלי), הטופולוגיה (משולב, PRE+POWER) או כל דבר אחר, פשוט לא מעניין.
מגברים היברידיים כוללים בד"כ יחידת קדם מגבר עם שפופרות ומגבר כח טרנזיסטורי או דיגיטלי....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
TheSoulTaker
- חבר פעיל

לאאאאאאא, אבל אני מקווה שהסלנג שלנו כן משותףMartinHSabag כתב:יש לנו הורה משותף ?!...