פיצול DVD לצ'פטרים והמרתו ל MKV
שלום,
יש לי בעיה מסוימת ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מקווה שאני כותב את ההודעה בפורום המתאים.
יש לי דיסק DVD שהתוכן שבו מחולק למספר צ'פטרים.
אני מעוניין להמיר את הדיסק לקבצי וידאו למחשב (מיד אפרט לאיזה פורמט), כאשר תוכנת ההמרה יודעת לזהות אוטומטית את הצ'פטרים וכל צ'פטר מומר לקובץ נפרד.
עד כאן - לכאורה פשוט.
השתמשתי בתוכנה OJOsoft שעושה בדיוק את הפעולה הנ"ל די בהצלחה
http://www.ojosoft.com/dvd/dvd-ripper.html
אבל -
דיסק ה - DVD אותו אני ממיר הינו בעל שני ערוצי שמע.
דומה לדוגמא לסרט DVD שבו פס קול באנגלית ובשפה אחרת וניתן לבחור בלחיצת כפתור תוך כדי הפעלה איזה פס-קול יושמע.
כאשר עושים המרה דרך תוכנת ה - OJOsoft , יש לבחור מראש באיזה פס-קול להשתמש וכך למעשה אני "מאבד" את האפשרות לריבוי "פסי-קול" על אותו וידאו.
מאחר וקובץ AVI לא תומך (למיטב ידיעתי) בריבוי "פסי קול" חשבתי לבצע את ההמרה לקובץ MKV.
אז השתמשתי בתוכנה mkvmerge
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoo ... -setup.exe
שיודעת לקרוא קובץ VOB ולהמירו לNKV בשילוב של שני פסי-הקול.
אם אני מריץ את קובץ ה - MKV שנוצר בתוכנת BSPLAYER אני יכול לעבור בקלות מפס קול אחד למשנהו תוך כדי הפעלה.
אולם -
הבעייה היא שקובץ ה - VOB מומר במלואו ללא חלוקה לצ'פטרים!!.
לכן שאלתי הינה:
האם ישנו פתרון כלשהו שבאמצעותו ניתן לקחת דיסק DVD ולהמיר באופן אוטומטי את התוכן שבו ל MKV (או לכל פורמט אחר) באופן שבו התוכנה תדע לזהות את הצ'פטרים שב - DVD וכל צ'פטר יומר לקובץ נפרד תוך שמירה על תמיכה בריבוי פסי-הקול בקובץ שנוצר?
תודה על עזרתכם
יש לי בעיה מסוימת ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מקווה שאני כותב את ההודעה בפורום המתאים.
יש לי דיסק DVD שהתוכן שבו מחולק למספר צ'פטרים.
אני מעוניין להמיר את הדיסק לקבצי וידאו למחשב (מיד אפרט לאיזה פורמט), כאשר תוכנת ההמרה יודעת לזהות אוטומטית את הצ'פטרים וכל צ'פטר מומר לקובץ נפרד.
עד כאן - לכאורה פשוט.
השתמשתי בתוכנה OJOsoft שעושה בדיוק את הפעולה הנ"ל די בהצלחה
http://www.ojosoft.com/dvd/dvd-ripper.html
אבל -
דיסק ה - DVD אותו אני ממיר הינו בעל שני ערוצי שמע.
דומה לדוגמא לסרט DVD שבו פס קול באנגלית ובשפה אחרת וניתן לבחור בלחיצת כפתור תוך כדי הפעלה איזה פס-קול יושמע.
כאשר עושים המרה דרך תוכנת ה - OJOsoft , יש לבחור מראש באיזה פס-קול להשתמש וכך למעשה אני "מאבד" את האפשרות לריבוי "פסי-קול" על אותו וידאו.
מאחר וקובץ AVI לא תומך (למיטב ידיעתי) בריבוי "פסי קול" חשבתי לבצע את ההמרה לקובץ MKV.
אז השתמשתי בתוכנה mkvmerge
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoo ... -setup.exe
שיודעת לקרוא קובץ VOB ולהמירו לNKV בשילוב של שני פסי-הקול.
אם אני מריץ את קובץ ה - MKV שנוצר בתוכנת BSPLAYER אני יכול לעבור בקלות מפס קול אחד למשנהו תוך כדי הפעלה.
אולם -
הבעייה היא שקובץ ה - VOB מומר במלואו ללא חלוקה לצ'פטרים!!.
לכן שאלתי הינה:
האם ישנו פתרון כלשהו שבאמצעותו ניתן לקחת דיסק DVD ולהמיר באופן אוטומטי את התוכן שבו ל MKV (או לכל פורמט אחר) באופן שבו התוכנה תדע לזהות את הצ'פטרים שב - DVD וכל צ'פטר יומר לקובץ נפרד תוך שמירה על תמיכה בריבוי פסי-הקול בקובץ שנוצר?
תודה על עזרתכם
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש תמיכה מלאה ביצירת פרקים בקובץ MKV. ההסברים נמצאים כולם בעזרה של MKVMerge GUI
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יתכן ולא הסברתי עצמי כראוי.
אני לא מחפש ליצור פרקים בתוך קובץ ה - MKV.
להפך - אני רוצה לפצל את הפרקים שיש ב DVD כך שכל פרק יהפוך לקובץ MKV נפרד.
גם על כך התגברתי באמצעות תוכנת DVDFAB שיודעת לפצל באופן אוטומטי צ'פטרים מה - DVD.
הבעייה שלי היא שאני מעוניין שקובץ ה MKV יכיל בו זמנית את שני פסי-הקול שיש ב DVD, והתוכנות בהם נתקלתי מחייבות אותי לבחור מראש איזה פס קול יומר לקובץ.
זה חבל מכיוון שפורמט ה - MKV תומך בריבוי פסי-קול.
חייבת להיות תוכנה שגם מאפשרת המרה של כל פסי הקול לקובץ ה - MKV וגם פיצול של הצ'פטרים שבDVD
תודה על עזרתכם
אני לא מחפש ליצור פרקים בתוך קובץ ה - MKV.
להפך - אני רוצה לפצל את הפרקים שיש ב DVD כך שכל פרק יהפוך לקובץ MKV נפרד.
גם על כך התגברתי באמצעות תוכנת DVDFAB שיודעת לפצל באופן אוטומטי צ'פטרים מה - DVD.
הבעייה שלי היא שאני מעוניין שקובץ ה MKV יכיל בו זמנית את שני פסי-הקול שיש ב DVD, והתוכנות בהם נתקלתי מחייבות אותי לבחור מראש איזה פס קול יומר לקובץ.
זה חבל מכיוון שפורמט ה - MKV תומך בריבוי פסי-קול.
חייבת להיות תוכנה שגם מאפשרת המרה של כל פסי הקול לקובץ ה - MKV וגם פיצול של הצ'פטרים שבDVD
תודה על עזרתכם
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי תוכל לעשות זאת עם Virtualdubmod אבל זה כמה שנים שכבר לא התמשתי בה כך שיכול להיות שאני לא זוכר טוב. http://sourceforge.net/projects/virtualdubmod/
Catskinner כתב:לדעתי תוכל לעשות זאת עם Virtualdubmod אבל זה כמה שנים שכבר לא התמשתי בה כך שיכול להיות שאני לא זוכר טוב. http://sourceforge.net/projects/virtualdubmod/...
virtualdubmod בגרסה שהפנת אותי אליה לא עובדת. ישנה שגיאה על חוסר בקבצי DLL.
מכל מקום, מדובר בתוכנה ישנה שכבר שנים הפסיקו לפתח אותה, ואני בספק אם היא מסוגלת להתמודד עם קבצי MKV באופן שתארתי.
נראה לי לא סביר שלא יהיה פתרון סביר להמרת דיסק DVD עם כמה ערוצי קול לקובץ וידאו אחד שיכיל את כל ערוצי השמע.
ashk כתב:* סליחה על ההודעה ריקה קודם![]()
אם אני זוכר נכון, HANDBRAKE יודעת לעשות מה שאתה מחפש (אבל לא אוטומטי), ישר לMKV. חשוב: זה לא ripper אלא converter. זה אומר שלא מוריד הגנות. תעשה ריפ של הדיסק שלם על הHDD קודם....
הדיסק לא מוגן כך שבהיבט הזה אין בעייה.
Handbrake אכן יודעת לשלב את שני ערוצי השמע לקובץ ה - MKV, וזו כבר התקדמות.
אבל מה שמעצבן בתוכנה הזו, שצריך לשמור כל צ'פטר באופן ידני. זה לוקח המון זמן והתעסקות ליד המחשב.
לא ניתן לתת פקודה לתוכנה ליצור רצף של קבצי MKV נפרדים שיהיו תואמים לצ'פטרים של ה - DVD ולחזור אחרי שעתיים כשהכל מוכן.
כאשר אני רוצה להמיר כך כמה עשרות דיסקים ובכל דיסק יש כ - 15 צ'פטרים - זה הופך להיות משמעותי, עד כדי בלתי אפשרי לשבת ליד המחשב שעות על שעות, כדי לתת לו כל כמה דקות פקודה להמיר את הצ'פטר הבא.
מדהים איך אף אחד לא חשב לשלב שתי תכונות די בסיסיות בתוכנת קונברטור אחת.
אלא אם פספסתי תוכנה נוספת באינטרנט לאחר גיגול של כמה שעות.
אולי תוכנות כמו ADOBE PREMIERE ידעו לעשות זאת, אם כי אני בספק.
תודה רבה.ashk כתב:לHandbrake יש CLI, אז אולי אפשר לעשות אוטומטיזציה.
http://trac.handbrake.fr/wiki/CLIGuide#options...
נראה לי שניתן יהיה ליצור קובץ BATCH ובאמצעותו לעשות אוטמטיזציה של ההמרה.
שאלה נוספת:
אני מתלבט אם לעשות ההמרה לקובץ MKV או MP4
קידוד הוידאו הוא H264 ואודיו AC3
שאלתי מה ההבדל בין הפורמטים הללו ומה עדיף?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

במחשבה שניה מה שהכי פשוט עבורך זה לא להסתבך עם יצירת הקבצים הנפרדים לפני ה mux ל MKV. מנסיוני הרבה יותר מהיר ליצור קובץ MKV ראשון המכיל את כל פסי הקול הרצויים + כתוביות ולפצל אותו לקבצי MKV קטנים יותר בעזרת MKVMerge GUI.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בנוגע לשאלה אם עדיף לארוז ב MP4 או MKV.
MP4 כאריזה הרבה יותר מוגבל, ראשית מבחר פורמטי הקידוד שלו לאודיו ווידאו הנתמכים באריזה יותר מצומצם, התמיכה בחלוקה לפרקים היא ברמת התיאוריה ולא יצא לי עדיין לראות קובץ אחד המכיל כתוביות שלא נצרבו ישירות לווידאו.
מצד שני זהו קונטיינר תיקני כך שזה מאפשר גם ניגון על מכשירים ניידים - מה שהרבה יותר נדיר למצוא ב MKV
MP4 כאריזה הרבה יותר מוגבל, ראשית מבחר פורמטי הקידוד שלו לאודיו ווידאו הנתמכים באריזה יותר מצומצם, התמיכה בחלוקה לפרקים היא ברמת התיאוריה ולא יצא לי עדיין לראות קובץ אחד המכיל כתוביות שלא נצרבו ישירות לווידאו.
מצד שני זהו קונטיינר תיקני כך שזה מאפשר גם ניגון על מכשירים ניידים - מה שהרבה יותר נדיר למצוא ב MKV
Catskinner כתב:במחשבה שניה מה שהכי פשוט עבורך זה לא להסתבך עם יצירת הקבצים הנפרדים לפני ה mux ל MKV. מנסיוני הרבה יותר מהיר ליצור קובץ MKV ראשון המכיל את כל פסי הקול הרצויים + כתוביות ולפצל אותו לקבצי MKV קטנים יותר בעזרת MKVMerge GUI....
יצרתי קובץ BATCH שלוקח צ'פטר אחר צ'פטר וממיר אותו לקובץ נפרד.
היה יותר "אלגנטי" לו התוכנה היתה מאפשרת לעשות זאת מתוך הממשק שלה, אבל "הדרך העוקפת" הזו עובדת לשמחתי היטב
המרה של כל ה DVD לקובץ אחד ואחר כל פיצולו, נראה לי חסרון רב, שכן ממה שאני מבין, אני "יאבד" את סימון הצ'פטרים, ואח"כ אצטרך לחפש ידנית היכן מתחיל ונגמר כל צ'פטר. (אלא אם כן, סימון הצ'פטרים של ה - DVD עובר ל- MKV ואח"כ MKVMERGE תדע לפצל את הקובץ אוטומטית לפי הצפטרים). מכל מקום, זה פעולה כפולה שבטח תקח יותר זמן.
Catskinner כתב:בנוגע לשאלה אם עדיף לארוז ב MP4 או MKV.
מצד שני זהו קונטיינר תיקני כך שזה מאפשר גם ניגון על מכשירים ניידים - מה שהרבה יותר נדיר למצוא ב MKV...
תודה - אני אלך עם ה - MKV.
ממה שאני רואה, הוא מתחיל לצבור פופולריות בכל סרטי ה - HD, וממילא אני לא צריך להמיר הקובץ למכשירים ניידים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יכול להיות שאנימפספס כאן משהו בגדול
בשביל מה אתה זקוק לסימון הפרקים אם אתה ממילא מחלק את קובץ ה MKV לקבצים קטנים יותר?
בשביל מה אתה זקוק לסימון הפרקים אם אתה ממילא מחלק את קובץ ה MKV לקבצים קטנים יותר?
Catskinner כתב:יכול להיות שאנימפספס כאן משהו בגדול
בשביל מה אתה זקוק לסימון הפרקים אם אתה ממילא מחלק את קובץ ה MKV לקבצים קטנים יותר?...
לא אמרתי שאני זקוק "לסימון הפרקים" בקובץ ה - MKV.
אמרתי שאני זקוק לתוכנה שתדע לזהות את הפרקים ב - DVD ואז היא תמיר כל פרק בנפרד לקובץ MKV נפרד.
לדוגמא - דיסק DVD שיש בו מספר פרקים של סדרה טלווזיונית,, ואני רוצה להמיר כל פרק בסדרה לקובץ MKV נפרד.
הקושי שלי היה למצוא תוכנה שגם יודעת לזהות את הפרקים של ה - DVD, גם לקחת באופן אוטומטי כל פרק בנפרד ולהמירו לקובץ MKV נפרד וגם לבצע את ההמרות הנ"ל תוך שימוש בכל ערוצי האודיו ולא רק בערוץ אחד שנבחר מראש.
בעזרתכם הצלחתי לבצע משימה זו ולכן שוב תודה.